De 5 beste sneeuwhoogte-apps voor je iPhone

Laatst bijgewerkt:

Wintersport met bergen en sneeuw.
Wintersport wordt pas echt leuk als er voldoende sneeuw ligt. Gelukkig zijn er meerdere sneeuwhoogte-apps die je daarbij kunnen helpen. iCulture maakte een overzicht van de aanraders.

Sneeuwhoogte apps: veel keuze

Wil je weten hoe het zit met het pak sneeuw op jouw vakantiebestemming, dan vind je in de App Store apps die je vertellen waar de sneeuw gaat vallen, hoeveel centimeter sneeuw er al ligt en in welke wintersportgebieden je het best terecht kunt. De winterse weersomstandigheden kunnen snel veranderen, dus check deze apps voordat je de ski’s op de auto bindt om richting de bergen te rijden.

Tip! We hebben een algemeen overzicht van wintersport-apps voor iPhone en iPad. Hieronder lees je alles over apps die speciaal zijn bedoeld om de sneeuwhoogte te checken.

BEKIJK OOK
Wintersporten wordt nog leuker met deze handige apps voor iPhone en iPad. Bekijk skigebieden, meet snelheden, bekijk sneeuwhoogte en skiroutes en meer.
32

Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl is één van de bekendste apps om te kijken hoe het zit met de sneeuwdikte op jouw wintersportbestemming. De app van de gelijknamige website toont per locatie de sneeuwhoogte, met kaarten van de piste en uitgebreide weersverwachtingen. Je kunt ook in de app terecht om te lezen wat bezoekers vinden van de pistes en dorpen in de verschillende wintersportlanden. Zo weet je precies of een bepaald dorp de moeite waard is. via webcams kun je zien of er daadwerkelijk sneeuw ligt. Ben je flexibel in je data, bijvoorbeeld omdat je een eigen huisje hebt, dan heeft Sneeuwhoogte.nl nog een andere handige functie: je krijgt een melding zodra er een vers pak sneeuw is gevallen.

Sneeuwhoogte.nl in Sölden met webcam.

Sneeuwhoogte Ski App

Deze oudgediende app heeft een fris design gekregen en voorziet jou van alle sneeuwinformatie die je nodig hebt voor een succesvolle wintersportvakantie. Je voegt in de app een compleet skigebied toe en kunt dan bladeren tussen allerlei specifieke locaties. Je kunt uiteraard ook gewoon op naam zoeken. Met mooie foto’s op de achtergrond zie je direct hoe wat de sneeuwhoogte in de top en in het dal is. Je kunt zelfs een sneeuwalert instellen, zodat je een melding krijgt als het begint te sneeuwen. Je bekijkt in de app ook de weersverwachting de komende dagen, zodat je weet hoeveel sneeuw er nog gaat valen.

Sneeuwhoogte Ski App in Sestriere.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

Deze app van de website SkiReport.com wekt misschien de indruk dat het alleen Engelstalig is, maar dat is niet het geval. Deze uitstekende app bestaat al aantal jaar en is al meerdere grote updates verder. In de app vind je sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen voor meer dan 2.000 skigebieden. En dat zijn niet alleen de meest populaire, want ook de wat minder bekende plekjes vind je in deze app terug, waaronder plekken in de VS. Tijdens het skiseizoen wordt deze app dagelijks bijgewerkt. Je ziet de actuele sneeuwhoogte, hoeveel sneeuwval er is geweest, hoeveel skiliften geopend zijn (en hoeveel liften er in totaal zijn), maar ook hoeveel pistes er open zijn. Om zicht te houden op de sneeuwontwikkeling zie je hoeveel sneeuw er de afgelopen zes dagen is gevallen. Het is een wat saai uitziende app, maar dat hoeft geen probleem te zijn: het gaat uiteindelijk om de info. Er staan wel reclamebanners in deze app.

Skiiinfo Sneeuwhoogte & Ski App.

Buienradar

Onze eigen Nederlandse Buienradar laat van meer dan 700 populaire wintersportgebieden ook de sneeuwhoogte zien. Hij maakt geen onderscheid tussen top en dal, maar geeft in ieder geval de basisinformatie. Er zijn van buitenlandse locaties ook geen radarbeelden beschikbaar, maar als je alleen geïnteresseerd bent in de sneeuwhoogte en de weersvoorspelling, dan voldoet Buienradar prima aan die wens. Als je op zoek bent naar sneeuwpret in eigen land, dan heeft Buienradar ook een handige sneeuwradar die aangeeft of en waar het gaat sneeuwen.

BEKIJK OOK
27-12-2016 · Als je nog een wintersport gepland hebt, dan is het verstandig om je iPhone met Buienradar met je mee te nemen. De iOS-versie van Buienradar geeft nu namelijk aan wat de sneeuwhoogte is op meer dan 700 wintersportlocaties.
11 1

Buienradar met sneeuwhoogtes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!