Deze HomeKit-producten kun je nu al kopen en gebruiken in Nederland

Laatst bijgewerkt:

Elgato Eve Thermo in de woonkamer
HomeKit is Apple’s eigen oplossing om allerlei verschillende apparaten met elkaar te laten koppelen. Ook kun je dankzij HomeKit bijvoorbeeld je verlichting bedienen met Siri. De lijst aan HomeKit-apparaten wordt steeds langer, maar lang niet alle accessoires zijn te koop en bruikbaar in Nederland. In deze gids zetten we de accessoires op een rijtje die jij zelf eenvoudig kan gebruiken én al in Nederland verkrijgbaar zijn.

HomeKit-accessoires in Nederland

Als je van plan bent om je huis te automatiseren en daarbij HomeKit als centraal systeem wilt gebruiken, dan kun je van start gaan met de selectie aan accessoires die wij hieronder voor je geven. Van het bedienen van je lampen tot het opvragen van de temperatuur in huis: met HomeKit wordt steeds meer mogelijk. Meer over het stappenplan voor het instellen van HomeKit-accessoires lees je in de gids hieronder.

BEKIJK OOK
Heb je net je eerste HomeKit-accessoire gekocht? Dan helpen wij je bij het instellen van alle functies die HomeKit biedt, zoals het toewijzen van Siri-namen en indelen van kamers en zones.
20

Philips Hue

Het lampensysteem van Philips is het meest gangbare product om van start te gaan met HomeKit. Philips Hue bestaat al enkele jaren, maar is met de vernieuwde bridge klaar om gebruikt te worden met HomeKit. De Philips Hue lampen zijn de beste en meest complete manier om kennis te maken met HomeKit. Dankzij Philips Hue kun je alle lampen in huis bedienen met je iOS-toestel, zowel via de aparte Hue-app als via Siri dankzij HomeKit. Het starterspakket van Philips Hue is er in twee smaken: één met twee witte lampen en één met drie gekleurde lampen. Welk pakket je ook kiest: je krijgt altijd de bijbehorende Hue-bridge die nodig is voor HomeKit.

Bekijk het Philips Hue-starterspakket (wit): €79,95
Bekijk het Philips Hue-starterpakket (gekleurd): €199,95

Philips Hue doos met lampen en bridge

Al deze producten zijn ook verkrijgbaar bij Hue-specialist Beaumotica.

BEKIJK OOK
Philips Hue is vernieuwd en werkt nu met HomeKit en Siri. In deze review van Philips Hue 2.0 lees je alles over deze vernieuwde lampen die met stemcommando's op afstand te bedienen zijn.
97

Elgato Eve Energy

Als je een willekeurig dom apparaat slim wil maken, dan kun je dat doen met de Elgato Eve Energy. Dit accessoire is een soort tussen-stopcontact dat je in je gewone stopcontact steekt, waar je vervolgens de stekker van het elektronische apparaat in doet. Dankzij dit slimme tussenstukje kun je het aangesloten apparaat bedienen met je iPhone of iPad: door gebruik te maken van de speciale Elgato-app of door een Siri-commando uit te spreken. In de app kun je allerlei gegevens raadplegen, zoals verbruik en de mogelijkheid om een apparaat aan en uit te zetten.

Bekijk de Elgato Eve Energy: €49,95

elgato-eve-1

Elgato Eve Room

Een relatief goedkoop en klein apparaatje is de Elgato Eve Room. Dankzij dit slimme apparaatje meet je de luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en temperatuur in huis. De Elgato Eve Room is dus geen thermostaat of een ander soort regelaar, maar geeft wel allerlei nuttige informatie weer over jouw woning. Dankzij HomeKit vraag je via Siri bijvoorbeeld hoe warm het thuis is, ook terwijl je niet in je woning aanwezig bent. In de app kun je bijvoorbeeld zien hoeveel CO2 er aanwezig is.

Bekijk de Elgato Eve Room: €79,95

elgato-eve-2

Elgato Eve Door & Window

Ben je bang dat er inbrekers in je huis komen? Dan zou je kunnen overwegen om de Elgato Eve Door & Window te installeren. Dankzij deze sensor kun je eenvoudig op afstand zien of een deur of raam open of dicht is. De app geeft precies weer hoe vaak een deur of raam open geweest is en dankzij HomeKit vraag je de informatie eenvoudig op met behulp van je eigen stem. De Elgato Eve Door & Window moeten je een veiliger idee geven, zodat je met een gerust hart het huis kunt verlaten.

Bekijk de Elgato Eve Door & Window: €39,95

Elgato Eve Door & Window bekijkt of je deur of raam open of dicht is.

Elgato Eve Weather

Een weerstation voor buitenshuis, die de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk buiten je huis meet. Dankzij de HomeKit-ondersteuning kun je Siri vragen om de actuele weersinformatie. Ook kun je met stemcommando’s het apparaat in- of uitschakelen. Wil je de sensor ook op afstand bedienen, dan heb je een Apple TV nodig die als hub dient. Dit weerstation werkt op 3 batterijen, dus je hoeft geen stroomkabel aan te leggen.

Bekijk de Elgato Eve Weather: €49,95

Elgato Eve Motion

Met de Elgato Eve Motion kun je je HomeKit-accessoires laten activeren op basis van beweging. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verlichting aan gaat als je een kamer binnenkomt met de Elgato Eve Motion. Dankzij dit accessoire kun je allerlei accessoires in huis aan elkaar koppelen, zodat je geen knop in hoeft te drukken om deze apparaten te bedienen. De Elgato Eve Motion heeft een kijkafstand van 9 meter, zodat op een lange afstand gezien kan worden of er beweging is.

Bekijk de Elgato Eve Motion: €49,95

Elgato Eve Motion op een tafel.

BEKIJK OOK
3-11-2016 · Wil je je lampen aanzetten op basis van beweging of je thermostaat hoger zetten zodra je thuiskomt, maar alleen als de temperatuur een bepaalde temperatuur bereikt heeft? Met de Elgato Eve Motion-bewegingssensor kan het en is nu beschikbaar.
7

Elgato Eve Thermo

Je kunt je eigen radiatoren met draaiknop eenvoudig geschikt maken voor HomeKit dankzij deze Elgato Eve Thermo. De Elgato Eve Thermo is een slimme radiatorkraan die je gebruikt ter vervanging van de standaard radiatorknoppen op je eigen verwarming. Met deze slimme kraan kun je je verwarming op afstand regelen, zonder dat je hier een hele aparte thermostaat voor nodig hebt.

Bekijk de Elgato Eve Thermo: €69,95

Elgato Eve Thermo in de slaapkamer

BEKIJK OOK
23-2-2016 · De Elgato Eve Thermo is een radiatorthermostaat voor de cv, die via HomeKit en Siri te bedienen is. Voor 70 euro stuur jij je radiator met je stem aan.
21

tado Slimme Airco Bediening

Met de Slimme Airco Bediening van tado kun je elke airco met infrarood met je iPhone of iPad bedienen. Het apparaatje van tado verbind je met je Wi-Fi-netwerk thuis, terwijl hij via infrarood contact legt met je normale airco. De tado fungeert dus als een soort schakel tussen je airco en je iOS-apparaat. Op dit moment ondersteunt de tado Slimme Airco Bediening HomeKit nog niet, maar alle benodigde hardware is wel al ingebouwd. tado laat weten dat vanaf het tweede kwartaal van 2016 HomeKit volledig ondersteund zal worden door middel van een software update, waardoor je je airco nu alvast kunt voorbereiden.

Bekijk de tado Slimme Airco Bediening: €159,00

Slimme Airco Bediening van tado.

Netatmo-thermostaat (HomeKit-versie)

netatmo-thermostaat-starckBij de Netatmo-thermostaat moet je de speciale HomeKit-versie hebben. Je kunt vanaf je iPhone of iPad de verwarming bedienen, ook als je niet thuis bent. De Auto Adapt-functie van Netatmo berekent wanneer de verwarming ingeschakeld moet worden, zodat jij in een behaaglijk huis binnenstapt. Daarbij wordt rekening gehouden met je leefpatroon. Elke maand krijg je een rapport met schatting van je energiebesparing. Je ziet ook het verbruik van vorige maanden.

Bekijk de Netatmo Thermostaat HomeKit-versie: €179,95

Netatmo Healthy Home Coach

Als je het binnenklimaat in huis wil bekijken, dan kun je daar de Healthy Home Coach van Netatmo voor gebruiken. Deze sensor meet vier dingen: luchtkwaliteit, het geluidsniveau, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Je krijgt zo dus een vrij compleet beeld van hoe het binnenklimaat van je huis geregeld is. Dankzij HomeKit kun je deze informatie bekijken in de Woning-app, maar ook eenvoudig opvragen via Siri.

Bekijk de Netatmo Healthy Home Coach: €99,95

Netatmo Healthy Home Coach in de huiskamer

BEKIJK OOK
11-10-2016 · De Netatmo Healthy Home Coach houdt het binnenklimaat in de gaten en let op temperatuur, luchtvochtigheid en geluidsoverlast.
7

Honeywell Lyric T6 en T6R

Honeywell heeft twee thermostaten die samenwerken met HomeKit: de Lyric T6 en T6R. Beide thermostaten zijn programmeerbaar, maar alleen de T6R is draadloos programmeerbaar en wordt geleverd met een voet, zodat je hem overal kunt plaatsen. Dankzij HomeKit-integratie kun je de temperatuur opvragen via Siri en regelen met de Woning-app. Je kunt de thermostaat zo instellen dat deze op basis van tijd of jouw locatie ingesteld wordt op een bepaalde temperatuur.

Bekijk de Honeywell Lyric T6: €199,95
Bekijk de Honeywell Lyric T6R: €249,95

Honeywell Lyric T6R.

D-Link Omna 180 Cam HD-camera

Er zijn ook beveiligingscamera’s voor in huis die samenwerken met HomeKit. De D-Link Omna 180 Cam HD-camera is daar een voorbeeld van. Deze camera neemt in HD beelden op en heeft een kijkhoek van 180 graden. De beelden worden in full-HD opgenomen en heeft ook tweeweg-audio, zodat je niet alleen mee kunt luisteren maar ook kunt praten. Dankzij HomeKit bekijk je alle info in de Woning-app, maar kun je de camera ook koppelen aan bijvoorbeeld je eigen HomeKit-verlichitng van Philips Hue. Zo schrik je zeker weten de inbrekers af.

Bekijk de D-Link Omna 180 Cam HD-camera: €229,95

D-Link Omna

BEKIJK OOK
15-2 · De D-Link Omna 180 Cam HD is een hoge resolutie beveiligingscamera voor in huis. De camera werkt samen met HomeKit, zodat je deze kunt koppelen aan allerlei andere HomeKit-accessoirs, zoals verlichting of thermostaat. Nu te koop in de Apple Store.
6 18

Nanoleaf Aurora Lighting Smarter Kit

Voor de verlichting kun je een Philips Hue-pakket in huis halen, maar met de Nanoleaf Aurora Lighting Smarter Kit weet je zeker dat je unieke verlichting in huis haalt. Deze set bestaat uit negen driehoekige verlichtingspanelen die je aan elkaar kunt koppelen zoals jij dat wil. De designverlichting kan meer dan 16 miljoen kleuren tonen en werkt ook samen met HomeKit.

Bekijk de Nanoleaf Aurora Lighting Smarter Kit: €209,95

Nanoleaf Aurora.

BEKIJK OOK
9-3 · Nanoleaf Aurora is designverlichting dat bestaat uit driehoekige lichtpanelen. Je kunt deze naar eigen wens aan elkaar koppelen en bedienen met je iPhone of iPad, ook via HomeKit. Nanoleaf Aurora is nu beschikbaar in de Apple Store.
16 5

Ecobee3 thermostaat

De Ecobee3 werkt officieel ook met HomeKit, maar is in Nederland nog niet officieel geïntroduceerd. Deze concurrent van de Nest kost ongeveer hetzelfde en is ook gericht op het besparen van energie. Via de Ecobee-app bedien je de thermostaat op afstand. Hiervoor heb je iOS 8.1 of hoger nodig, maar iOS 9 wordt aanbevolen.

Het handige van Ecobee3 is dat je ook remote sensors kunt installeren, zodat je ook rekening kunt houden met de temperatuur in andere kamers. Let wel even op voor welke systemen het model geschikt is, namelijk conventioneel (2H/2C), hittepomp (4H/2C) en enkele andere systemen op gas, olie en elektrisch. Ecobee3 maakt een energieprofiel van je huis en het weer buitenshuis, zodat het op elk moment comfortabel is. De sensoren kijken ook of er iemand thuis is. Je zou er gemiddeld 23% per jaar mee kunnen besparen.

De Ecobee3 is vanuit Nederland moeilijk verkrijgbaar. Er was een shop die zet voor €249 verkocht, maar die lijkt er weer mee te zijn gestopt. De Ecobee3 wordt geleverd met Engelse handleiding en is mogelijk niet goed compatibel met Europese systemen. Daarnaast is de Ecobee3 Lite uitgebracht, die geen ondersteuning biedt voor allerlei extra sensoren. Wel werkt deze samen met HomeKit. Deze thermostaat is momenteel echter lastig verkrijgbaar in Nederland.

BEKIJK OOK
Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone en iPad. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.
22

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!