Nooit meer een lege accu: 5 handige powerbanks voor iPhone en iPad

Laatst bijgewerkt:

Powerbanks Vakantiespecial

Helaas heeft Apple nog geen manier gevonden om de batterij van je iPhone veel langer dan een dag mee te laten gaan. Ben je uren van huis, dan moet je toestel bij terugkomst altijd weer aan de lader. Ook op vakantie of tijdens muziekfestivals is het soms lastig om je iPhone-batterij steeds voldoende opgeladen te hebben. De oplossing is een powerbank, een externe reservebatterij voor je iPhone of iPad met een flinke opslagcapaciteit. Zo kun je onderweg, op het strand of aan het zwembad altijd genieten van een volle accu, zeker als je ook nog onze tips voor een langere batterijduur op vakantie in het oog houdt.

Powerbanks voor je iPhone en iPad: keuze genoeg

Powerbanks zijn er in vele vormen en maten. De meeste powerbanks hebben een vrij hoge capaciteit, die wordt aangegeven in mAh. Zo kun je meteen zien hoe vaak je er de iPhone-accu mee kunt opladen. De iPhone 6s heeft bijvoorbeeld een accu-capaciteit van 1.715 mAh dus als je een powerbank van 4.000 mAh hebt kun je je iPhone-batterij daarmee met gemak tweemaal opladen. Wij hebben vijf powerbanks voor je op een rij gezet.

BEKIJK OOK
Op vakantie en tijdens de reis wil je voorkomen dat de accu's van je iPhone en iPad leeg raken. Veel praktische tips om batterij te sparen.
7

Urban Revolt Powerbank

Urban Revolt Powerbank

Wil je een compacte powerbank die je iPhone nét een beetje extra geeft op een dag, dan is de Urban Revolt Powerbank een goede keus. Je kunt er je iPhone dankzij de 4.400 mAh tot twee keer toe volledig mee opladen. De Urban Revolt heeft gekleurde LED-lampjes waarmee je snel kunt zien hoeveel stroom er nog beschikbaar is. Wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld een paar dagen naar een festival gaat. Dan wil je er wel voor zorgen dat de powerbank helemaal vol is. De Urban Revolt Powerbank heeft ook een zaklamp die je van licht kan voorzien als je ’s avonds laat naar huis loopt. Dankzij het kleine formaat neem je hem bovendien makkelijk mee in je jas of tas. De Urban Revolt Powerbank is er in de kleuren zwart, wit en blauw.

Kopen: Urban Revolt Powerbank (€19,98)

Mi Power Bank

Xiaomi Mi Power Bank

De Mi Power Bank van Xiaomi is de powerbank met de grootste capaciteit in onze lijst. Met de 16.000 mAh van de Mi kun je je iPhone 6s wel vijf keer volledig opladen, genoeg voor een weekje vakantie dus. De powerbank van Xiaomi is voorzien van 2 USB-poorten, waardoor je 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Voldoende stroom voor jezelf en al je vrienden. De Mi heeft zelfs genoeg kracht om je iPad op te laden. Een iPad mini kan bijvoorbeeld zo’n 2,5 keer volledig opgeladen worden. De capaciteit van 16.000 mAh zorgt er bij de Mi voor dat de powerbank wel wat forser is dan andere externe batterijen. Het design maakt echter alles goed. Met zijn zilveren afwerking past hij perfect bij de rest van je Apple producten.

Kopen: Mi Power Bank (€44,95)

WakaWaka Power Plus

WakaWaka Power Plus

Een powerbank gebruik je om je iPhone van stroom te voorzien wanneer de batterij leeg is. Maar als de accu van je powerbank leeg is, moet je toch weer naar het stopcontact. De WakaWaka Power Plus laat je de accu van de powerbank opladen via zonne-energie. Perfect als de accu leeg is op een zonnige dag. De WakaWaka heeft een capaciteit van 2.200 mAh en is ook te gebruiken als zaklamp. Achterop de externe batterij zitten 2 lampen, handig voor in het donker op de camping. Met de WakaWaka Power Plus steun je ook nog een goed doel. Voor ieder verkocht exemplaar gaat er ook één naar een noodgebied, waar mensen zonder elektriciteit zitten. De WakaWaka is beschikbaar in de kleuren geel en zwart.

Kopen: WakaWaka Power Plus (€64)

Xqisit Powerbank micro usb/Lightning

Xqisit Powerbank micro usb:Lightning

Met deze powerbank van Xqisit heb je geen aparte Lightning-kabel meer nodig om je iPhone op te laden, deze wordt er namelijk bijgeleverd. Ook een micro usb-kabel is in de verpakking aanwezig. Zo kies je zelf welke je handig vindt om te gebruiken. De kabel past precies in de behuizing van de powerbank waardoor je geen losse kabel meer hoeft mee te nemen als je naar het strand gaat. Je kunt met de Xqisit naast je iPhone, ook je iPad opladen. De Xqisit Powerbank micro usb/Lightning heeft een capaciteit van 5.000 mAh en is er in zwart en zilver.

Kopen: Xqisit Powerbank micro usb/Lightning (€39,99)

Xtorm (A-Solar) Power Bank Free XB102

Xtorm (A-Solar) Power Bank Free XB102

De A-Solar van Xtorm is net als de Mi Power Bank een externe accu met een zeer hoge capaciteit. De A-Solar heeft 15.000 mAh en kan met zijn drie USB-poorten zelfs drie apparaten tegelijkertijd opladen. Drie iPhones of twee iPhones en een iPad, je hebt met deze powerbank heel veel mogelijkheden. Volgens de fabrikant gaat het laden met de A-Solar veel sneller dan wanneer je dit via het stopcontact zou doen, handig als je haast hebt. Ook bij de A-Solar zit er een kabel weggewerkt in de behuizing. Dit is alleen geen Lightning-kabel, dus die moet je wel extra meenemen om je iPhone of iPad op te laden. Bij de Xtorm A-Solar wordt een opberghoes geleverd die je powerbank bescherming biedt wanneer je hem meeneemt op reis.

Kopen: Xtorm (A-Solar) Power Bank Free XB102 (€53,99)

Luister je met een opgeladen iPhone of iPad ook graag muziek via een hoofdtelefoon of draagbare speaker? We hebben tevens vijf hippe hoofdtelefoons en vijf draagbare speakers voor je op een rij gezet.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 13 juli 2016. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar via onderstaand contactformulier.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!