Gestolen Belgische iPhones in Rusland opgedoken

·

mobistar iphone diefstalRuim een week geleden kon je lezen dat er 4.000 iPhones in België waren gestolen, met een waarde van meer dan 2 miljoen euro. De politie heeft de gestolen iPhones nog niet gevonden, maar zou daarvoor het beste even in Rusland kunnen kijken. Volgens TouchMyApps proberen de dieven de gestolen iPhones te slijten aan lokale distributeurs. Resellers op Russische iPhone-sites vertellen dat ze officiële, simlockvrije Europese iPhones aangeboden hebben gekregen. Bij afname van 100 stuks of meer kun je de iPhones inkopen. Volgens TouchMyApps is de belangstelling bij de Russische handelaren zeer hoog, omdat de iPhone 3GS nog niet officieel in het land verkrijgbaar is (in Rusland zijn er wel drie mobiele operators die de iPhone 3G officieel verkopen.

Mocht je Russische connecties hebben en een verdachte iPhone tegenkomen, dan kun je in Instellingen > Algemeen > Over deze telefoon controleren of het modelnummer eindigt op NF, want dan zou het om een Mobistar-telefoon moeten gaan. De serienummers zijn al door Mobistar/Apple blokkeerd, al zal er in Rusland vast een whizkid zijn die daar een oplossing voor weet.

Via: TouchMyApps

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

15 reacties

 1. door Mauze

  Telefoon heeft toch ook een imei nummer, kun je die niet blocken voor ieder netwerk, dan hebben ze alleen een dure ipod….

 2. door Mike

  Gonny, als je goed leest staat er dat de iPhone WEL beschikbaar is in Rusland, alleen de 3gs niet. Goed lezen…

 3. door KD

  Verschillende europese landen doen mee aan het blokkeren van IMEI nr’s. Ik weet niet of Rusland hier aan mee doet.

 4. door Segers Vincent

  Wanneer een gsm gestolen word opgegeven word hij geblockeerd op basis van IMEI nummer.
  Met Ziphone was het al mogelijk om het IMEI nummer van een iPhone 2G te verandereren. Huidige unlockprogramma’s hebben die functie niet omdat het illegaal is, maar het bewijst wel dat het zeker mogelijk is.

 5. door Dpaki

  Beetje trieste zaak, door deze diefstal kan ik dus weer 2 weken langer wachten. Ik hoop sowieso dat ze de dieven goed aanpakken. Stelen is zwaar triest.
  Ik kan nog wel begrijpen dat iemand steelt als ie honger heeft, maar dat iemand steelt puur voor the greed. Sorry compleet geen respect voor en vind dat zwaar triest. Dat soort gasten mogen ze echt de handen van afhakken. Doen ze namelijk maar twee keer want daarna heben ze geen handen meer. Lost het probleem zich ook meteen goed op want iedereen weet wat er gebeurt. Nu steel je en als je gepakt wordt loop je een dag later weer op straat.

 6. door joel

  Origineel geplaatst door Dpaki
  Doen ze namelijk maar twee keer want daarna heben ze geen handen meer.

  Dat heb je goed gezien!

 7. door KD

  Volgens deze bron zullen de IMEI nr’s in Rusland ook geblokkeerd worden.

 8. door avdvee

  Hopelijk pakken Russische politie en justitie dit probleem hard aan. Anders is het weer een bevestiging dat Rusland een walhalla is voor dieven, hackers en downloaders.

 9. door Ewout

  Ik weet het niet hoor, maar is het misschien een idee om een bepaald gordijn weer in ere te herstellen? De criminaliteit uit die landen is toch wel erg hoog opgelopen… Nu zal ik wel geflamed worden…. :-)

 10. door Hotmans

  Ik heb ook al iphones uit het uk aangeboden gekregen voor 200€ per stuk 3 kopen 1 gratis,
  moet toch ook iets louche zijn hè !

 11. door G-Riot

  Het Ijzeren Gordijn was in sommige opzichten best positief.

 12. door WvB22

  Niet echt een verrassing dat ze daar opduiken. Met auto’s gebeurd precies hetzelfde. Complete vrachtwagenladingen worden gejat en gaan die kant op.

 13. door Tripple

  Origineel geplaatst door Dpaki
  Beetje trieste zaak, door deze diefstal kan ik dus weer 2 weken langer wachten.

  En hoe lang ben je al aan het wachten? Meer dan een maand geleden een 3GS besteld, men zal bellen als die leverbaar is. Ik wacht nog altijd. Diezelfde dag in een andere Mobistar winkel om een 3GS, daar kon ik er zoveel meenemen als ik wilde.

  Er is blijkbaar verschil tussen zelfstandige Mobistar winkels die zelden of nooit stock hebben en Mobistar winkels die rechtstreeks hun stuk krijgen. Hoe je het verschil kunt zien weet ik niet. Aan hun stock misschien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.