Geruchten over nieuwe lichting iPhone 4 met coating

·

iphone 4 coating
Er zijn mensen die denken dat Apple stilletjes is begonnen met het vervangen van de iPhone 4 door een iPhone 4.1. Maar voorlopig blijft dit gerucht beperkt tot één lezer van Gizmodo, die meent dat hij een vervangende iPhone 4 heeft gekregen die er anders uitziet dan zijn eerdere exemplaar.

De zwarte rand rondom het scherm is minder zwart, de nabijheidssensor is beter zichtbaar en de metalen rand rondom de iPhone is matter en minder staalachtig. Hij vermoedt dat de stalen rand rondom het scherm is voorzien van een coating. De betreffende persoon probeerde ook de death grip en merkte wel enige verbetering maar weet nog niet of het probleem hiermee nu is opgelost.

ifixit iphone geleiding

Voorlopig blijft het dus even gissen of deze gebruiker is verblind door enthousiasme dat zijn iPhone zomaar vervangen werd, of dat er daadwerkelijk nieuwe iPhones in omloop zijn. Een kleine aanwijzing dat er toch iets aan de hand is, komt van iFixit. Zij ontvingen eveneens een melding van een klant, over een verbeterde versie van de iPhone 4. Na het vergelijken van iPhones die in week 26 en 27 waren gekocht bleek dat de geleiding van de stalen rand niet was gewijzigd. Gizmodo haalde een iPhone 4 die in week 28 was geproduceerd en zag geen verschil met de metingen van iFixit. Als er verschil in geleiding is, dan moet het verschil duidelijk af te lezen zijn op de meters.

De Gizmodo-lezer meldt overigens ook dat Apple erg makkelijk blijkt te zijn in het omruilen van iPhones: iemand die wat problemen had met de homeknop kreeg meteen een nieuw toestel. De persoon vermoedt dat Apple begonnen is met een stiekeme recall, maar zoals gezegd: dat is pure speculatie. MacRumors heeft de geruchten dan ook verbannen naar Page 2, de pagina voor niet erg geloofwaardige geruchten. Het nepaccount @ceoSteveJobs grapt er ondertussen op los door te zeggen dat Apple de witte iPhones heeft gemaakt om de zwarte in een recall te kunnen vervangen.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

57 reacties

 1. door Mark

  Ik denk dat Apple de iPhone 4 ineens heel snel kan leveren in Nederland en de rest van de 17 andere landen, gevolg van, iedereen bedenkt zich en wacht met kopen tot het antenne probleem de iPhone4 uit is, maar Apple doet net of haar neus bloed en gaat door met de verkoop, en zit straks met een overschot. Mark my words

 2. door zimmie

  Dit zou super zijn :)

 3. door Ron Holland

  http://www.youtube.com/watch?v=HY0Ge1WmI7Q

  deze vond ik gister … schijnt dat wij wel de goede krijgen

 4. door marc3l

  Okee! Mooi! :D

 5. door Daejji

  @Ron Holland:

  hoezo bewijst dat filmpje dat het om een 2e lichting gaat dan?

 6. door Bram

  @Ron Holland: Dat ziet er goed uit … :)

 7. door Swoozy

  Het zou me niks verbazen moet ik zeggen, aangezien er ook geruchten rond gaan dat bijv mobistar geen reservering aan mag maken en ze denken dat de iphone 4 daar pas eind augustus begin september komt.
  Zou goed nieuws zijn!

 8. door Mark

  dit is wat ik al een paar keer hier heb gezegd (als het waar is uiteraard) dat we gelukkig de 2e batch krijgen waar hopelijk aanpassingen op gedaan waren :) gimme gimme gimme (als het waar is, nogmaals)

 9. door sasf

  Het zou mooi zijn. Ondanks dat ik er niet bang voor was dat ik er echt last van zou ondervinden is het beter als het probleem er helemaal niet is.
  Dat er signaal verlies op blijft treden zou ik ook geen probleem vinden, zolang het probleem met 80-90% is verminderd.

 10. door max

  super? ga er maar vanuit dat hierdoor de iphone 4 in Nederland verder zal worden uitgesteld, het is ondertussen 14juli en nog steeds niks bekend.

  Voordeel kan dan wel zijn dat we direct een verbeterd toestel krijgen maar toch zie het zo gebeuren dat ze de iPhone4 uitstellen tot ergens in september en daar mooi gebruik van maken om eind deze maand dan de iPad hier te introduceren zodat deze twee nieuwe apparaten elkaar niet in de weg zitten.

 11. door MrMaikey

  Precies! Het zou jammer zijn als het echt zo lang uitgesteld wordt aangezien me vakantie dan voorbij is haha maar verder geen slechte zet. Als dit zo’n grote issue is bij een groep mensen dan moet dat aangepakt worden. De hele situatie zorgde er ook voor dat ik heel erg graag de Iphone 4 wilde maar wel tot het laatste moment twijfel of ik niet moet wachten op een latere batch.. ^_^

 12. door Daejji

  Heb liever dat ik een maand langer moet wachten en een iPhone krijg zonder problemen dan dat ik de eerste ben waarmee ik regelmatig problemen krijg.
  Hoop dat dit waar is hoor, maar moet het eerst zien.

 13. door OmeWillem

  Als ze alles op 2 december maar hebben opgelost. Want dan mag oompje Willem weer naar T-Mobile voor een vroegtijdige verlenging! :D

 14. door Naroganus

  Dat ziet er goed uit

 15. door pommetje

  Wat ik al zei in een vroegere post… een ‘isolating coating’ of ‘electrical resistance coating’ zal waarschijnlijk de oplossing moeten bieden voor het antenne probleem…

 16. door Jeroen

  Als ze veranderingen doen aan het design, moeten ze alle mensen die problemen ondervinden met het oude design gratis hun toestel laten omruilen.

 17. door Swoozy

  @pommetje:
  Gelukkig, deze heb ik nog in mijn vriezer liggen :p

 18. door Benjamin

  Vod maar waardeloos dat Apple dit niet meldt aan zijn trouwe gebruikers.
  Kan er mee leven dat ik moet wachten. Maar de manier waarop vind ik echt een kwalijke zaak.

  Hopelijk krijgen mensen in eerste lichting ook netjes een nieuwe.

  En voor tmobile: zo ga je niet met trouwe klanten om.
  Ff berichtje geven kan niet moeilijk zijn. Tenzij zij ook niets horen van Apple.

  Ben benieuwd wat het gaat worden.

 19. door Tom Janssen

  Een ‘nieuwe’ versie maken zonder het te melden waarin deze problemen zouden zijn opgelost… Lijkt me echt iets voor Apple…

 20. door Bert

  Origineel geplaatst door Ron Holland
  http://www.youtube.com/watch?v=HY0Ge1WmI7Qdeze vond ik gister … schijnt dat wij wel de goede krijgen

  Helaas zegt dat filmpje niet zo veel.
  Het probleem wordt namelijk pas zichtbaar bij slecht bereik.
  En omdat de balkjes het signaal onjuist weergeven klopt het dat deze jongen niks te zien kreeg. (slecht bereik is vier balkjes of minder)

 21. door Mark

  het is nog niet eens zeker, misschien moeten er nog testen gedaan worden weet ik veel, en jullie gaan al klagen, als ze nou na 1000 reports en 4 maanden later nog geen bericht naar buiten hebben gebracht, zou ik zeggen ga lekker klagen, maar nu al na 1 bericht.. kom op zeg, het lijkt of het niet goed MAG zijn.. ga lekker een samsung kopen

 22. door NICO

  Denk ni dat apple van plan is om 1700000 iphone die reeds verkocht zijn te ruilen

 23. door Donstil

  @Bert: slecht bereik is helemaal niet al bij vier streepjes of minder (bij welke telefoon dan ook)

 24. door Bram

  Ik was vandaag bij T-mobile en daar zei die vrouw dat het best nog kon duren tot begin augustus tot ie wordt gelanceerd!

 25. door Klaas

  Dit zou typisch Apple zijn. Stilletjes werken aan een 2e versie en deze aan iedereen die zijn iPhone terugbrengt meegeven. Stil houden en het probleem ebt langzaam weg.

 26. door dries6951

  Een Amerikaan roept wat en iphoneclub forum schiet gelijk met alle mogelijke raketten en kanonnen op deze mug . . . . . beetje jammer dat daarmee alle geruchten op deze manier telkens herhaald worden en daarmee door sommigen als waar worden beschouwd.

 27. door Kasuja

  @Bert: haha ja idd. Als 4streepjes of minder behoort tot slecht bereik dan zou 5 uitmuntend zijn en heb je blijkbaar niks tussen die twee volgens jou maatstaven.

 28. door Kasuja

  Wanneer was de 3GS te koop vorig jaar?
  Zal dat niet ongeveer het zelfde worden? Of is Apple dan nu al telaat?

 29. door Daejji

  @dries6951

  Dat het door sommigen als waar wordt beschouwd, terwijl Iphoneclub er duidelijk gerucht bij zet, is natuurlijk niet het probleem van iPhoneclub.

  Dat is het “probleem” van die mensen.

 30. door Benjamin

  lijkt me raar dat Apple hier dan niks over naar buiten brengt.

  dus, HOAX en de iphone 4 blijft de telefoon waar je niet mee kan bellen!!!

 31. door Tom Janssen

  Origineel geplaatst door Benjamin
  lijkt me raar dat Apple hier dan niks over naar buiten brengt.dus, HOAX en de iphone 4 blijft de telefoon waar je niet mee kan bellen!!!

  Is juist wel wat voor Apple, geen imago schade… Het probleem lost zich dus vanzelf op (voor zover gezien kan worden, wat dus eigenlijk niet zo is)

 32. door Jaap

  &kasuja!

  Bert heeft wel gelijk. Door de foute berekening geeft alles minder dan 5 streepjes een slecht bereik weer! Waaneer er 5 streepjes zijn weet je niet of je matig of goed bereik hebt. Dat is geloof ik al 100 keer verteld… Lezen……..

 33. door Thomas

  @NICO: Tja, maar hoeveel daarvan zijn er al daadwerkelijk geleverd?

 34. door dries6951

  @Daejji: Had ik ook niet beweert.

 35. door Daejji

  Origineel geplaatst door Benjamin
  lijkt me raar dat Apple hier dan niks over naar buiten brengt.dus, HOAX en de iphone 4 blijft de telefoon waar je niet mee kan bellen!!!

  Tjongejonge..hoax? lijkt jou iets raar? Denk dat er heel wat dingetjes in de wereld gebeuren wat in jou oogjes raar zal lijken..HOAX!
  Zijn anders genoeg mensen die zeggen nergens last van te hebben..en zou me niks verbazen als ze stilletjes in het productieproces aanpassingen hebben gedaan. Als de volgende miljoenen mensen nergens last van hebben door die aanpassingen blijft er procentueel nog maar een HEEEl klein groepje over die wel last heeft.
  Niet dat dat niet erg is en niet opgelost moet worden..maar zou me niks verbazen als er inderdaad aanpassingen zijn gedaan..kan haast ook niet anders als het een hardwareprobleem is.

 36. door Daejji

  Origineel geplaatst door dries6951
  @Daejji:Had ik ook niet beweert.

  Weet ik, maar wil alleen maar zeggen dat het niet het probleem is van iPhoneclub.. ;)

 37. door Marc

  @dries6951: Niemand dwingt je om deze site te bezoeken.
  Ik vind dat de mensen achter deze site juist een compliment verdienen!

 38. door Rolf

  Ja lekker dan. Heb ik gisteren een reservering gedaan bij A Mac voor een iPhone 4 32 GB Black. Dadelijk komt er een nieuw model en krijg ik de oude iPhone 4 zonder eventuele coating.

 39. door Solution

  Ik wil geen coating! Ik wil een nieuw model en van mij part noemen ze die iPhone 7. Die antenne zit aan de buitenkant en dat is niet goed. Veranderen dat ontwerp. Trouwens, een geheel ononderbroken metalen band rond de iPhone is eigenlijk nog veel chiquer! Maak de iPhone iets langer en bouw de antenne weer gewoon in het toestel in. Natuurlijk aan de onderkant van het toestel, want dat moet van het FCC (Federal Communication Commission), vanwege de straling (SAR).

 40. door Benjamin

  @ Rolf:

  Heb je dan problemen. Breng je hem terug. Krijg je netjes een nieuwe.
  Onrust om niets.

  En daarbij: hoe weet jij dat je een toestel krijgt met een probleem? Heb je hem al mogen testen?

  Probleem maken om niets.

 41. door Gert

  Origineel geplaatst door Daejji
  @dries6951Dat het door sommigen als waar wordt beschouwd, terwijl Iphoneclub er duidelijk gerucht bij zet, is natuurlijk niet het probleem van iPhoneclub.Dat is het “probleem” van die mensen.

  Dat is het probleem aan het hele internet icm met de eerste generatie gebruikers die deze eigenschap ervan nog niet kennen.

  Pas onze kinderen zullen echt in staat zijn in een oogopslag meuk van niet-meuk te onderscheiden.

  Zelf word ik vooralsnog knettergek van de continue vermenging van nieuws en geruchten op het web.

 42. door 1337roller

  @Benjamin: Jij hoort wat je wilt horen..

 43. door Daejji

  Klopt Gert, maar als men al niet door heeft dat het om een Gerucht gaat terwijl het toch duidelijk in de titel staat dan is er denk ik iets mis met je. Veel duidelijk kan het niet gemaakt worden…

 44. door pjjvh

  ‘t zou kunnen kloppen……… met mijn deze week ontvangen Iphone 4 kon ik ook de gevreesde “grip of death” niet simuleren….

 45. door Nick85

  Ik heb sinds de lancering de iPhone 4 en ik kan makkelijk de death grip simuleren. Gewoon ff dat ding in m’n linkerhand houden met de muis van m’n hand op het zwarte streepje en na een halve minuut gaat het aantal streepjes naar beneden… tot alle streepjes verdwijnen. Maar t komt eigenlijk nooit voor dat ik de melding ‘no service’ krijg. En voor zover ik weet valt m’n bereik ook niet weg en heb nog geen wegvallende gesprekken gehad… ook niet in gebieden met slechter bereik.

 46. door Cedrick

  @Kasuja: Als je je hebt ingelezen over de manier waarop de iPhone zijn streepjes weergeeft zou je weten dat door hun foute berekening slecht bereik 4 streepjes kan zijn. Bij andere telefoons (er van uitgaande dat die de streepjes wel goed weergeven) is dit natuurlijk een heel ander verhaal

 47. door Rolf

  @Benjamin: Dat zeg ik niet alleen ik hoop dat ze Nederland dan de nieuwe versie geven met eventuele coating. Zodat er hier geen problemen ontstaan.

 48. door C3K

  Origineel geplaatst door Nick85
  Ik heb sinds de lancering de iPhone 4 en ik kan makkelijk de death grip simuleren. Gewoon ff dat ding in m’n linkerhand houden met de muis van m’n hand op het zwarte streepje en na een halve minuut gaat het aantal streepjes naar beneden… tot alle streepjes verdwijnen. Maar t komt eigenlijk nooit voor dat ik de melding ‘no service’ krijg. En voor zover ik weet valt m’n bereik ook niet weg en heb nog geen wegvallende gesprekken gehad… ook niet in gebieden met slechter bereik.

  Als ik met de palm van mijn hand de linker benedenhoek van mijn 3G bedek gaan mijn streepjes ook 1 voor 1 weg. Had dit tot de iPhone 4 nog nooit gemerkt laat staan probleem mee gehad dusja blijft voor mij een wat uitvergroot probleem maar ik heb dan natuurlijk ook geen iPhone 4 dusja…

 49. door Cengiz

  De iPhone 4 die zijn gelanceerd op 24 juni hebben de ontvangstproblemen. Aangezien er na die datum geen iPhones meer beschikbaar waren, is de 2de lading iPhone gerepareerd. Dus de 18 landen zullen de gerepareerde iPhones ontvangen. Volgens mij is dit zo.

 50. door Rembert Oldenboom

  Origineel geplaatst door C3K
  .Als ik met de palm van mijn hand de linker benedenhoek van mijn 3G bedek gaan mijn streepjes ook 1 voor 1 weg. Had dit tot de iPhone 4 nog nooit gemerkt laat staan probleem mee gehad dusja blijft voor mij een wat uitvergroot probleem maar ik heb dan natuurlijk ook geen iPhone 4 dusja…

  Dat is ook exact mijn ervaring. Door de ‘deathgrip’ ervaringen let ik er nu wel meer op als ik ergens geen bereik heb voor spraak of 3G. Tot nu toe bracht anders vasthouden geen soelaas.

 51. door MellieD

  Foute berekening? Met mn samsung phone van 20 euro heb ik 4 streepjes, en met mn iphone 4 ook.. Allebij met dezelfde sim.. Alleen gaan er bij mij met de iphone 4 3 streeptjes van af als ik hem met links vasthoud.. maar goed houd er nog wel 1 over..
  Maar toch.. kan dus nooit aan hun berekening liggen

 52. door Henk

  5 mp camera dat is totaal niet veel. Gewoon ff wachten tot er een 8 mp erin zit.

  Voor 9 a 1000 euro mag je wel wat verwachten en terecht. Ik koop geen Iphone 4 zal gek zijn.

  Bovendien vind ik persoonlijk het ontwerp te hoekig t.o.v. de 3Gs.

 53. door Ivan

  mijn leverancier ging vandaag voor mij ook achter de iphone 4 aan en kwam ook terug met dit verhaal van zijn leverancier, onzin d8 ik want ik heb er nog nites over gelezen, maar blijkt dus toch wel iets in te zitten.

 54. door Daan

  @Henk….megapixels zegt niets over fotokwaliteit, dat is de grootste misvatting onder consumenten! …en verkoopargument van slechte verkopers die jou hun nieuwste camera willen slijten! Lens en kwaliteit van de chip is veel belangrijker, je kunt met een goede 5mp unit veel betere foto’s maken dan een slechte 8 of 10mp!

 55. door Daan

  Overigens over het artikel….er zijn meerdere fabrikanten van iPhone onderdelen dus logisch dat onderdelen kunnen verschillen in uiterlijk….pffff wat krijg ik een hekel aan Gizmodo door dit soort onzinberichten!

 56. door seminifeer

  Origineel geplaatst door MellieD
  Foute berekening? Met mn samsung phone van 20 euro heb ik 4 streepjes, en met mn iphone 4 ook.. Allebij met dezelfde sim.. Alleen gaan er bij mij met de iphone 4 3 streeptjes van af als ik hem met links vasthoud.. maar goed houd er nog wel 1 over..Maar toch.. kan dus nooit aan hun berekening liggen

  Ach…bij mij thuis…en in de achtertuin….met de Nokia E71 en N73 vol bereik en met de 3Gs alle streepjes weg….nada bereik.
  En iedereen maar roepen dat het aan T-Mobile ligt….helaas waren het allen T-Mobile sims.

  En ik bel verdorie altijd met links………..

 57. door Jeffa

  Mijn iphone 3gs ging niet meer aan, dus door t-mobile laten opsturen.
  Vervolgens heb ik een hele nieuwe iphone 3gs gekregen die hele andere mankementen had, dus opnieuw opgestuurd….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.