Geruchten over iPhone Lite en Media Pad van Apple

·

iphone liteUSA Today denkt dat Apple bezig is met een CDMA-iPhone voor Verizon. BusinessWeek heeft een heel andere kijk op de zaak: volgens bronnen die zij gesproken hebben, is Apple in gesprek met Verizon over twee nieuwe apparaten: een kleine en goedkopere telefoon (‘iPhone Lite’) en een Apple Media Pad. Dat laatste is een nieuw soort apparaat, dat tussen de iPhone en de netbook in zit. Het is voorzien van een groot aanraakgevoelig oppervlak. Denk aan een extra grote iPod touch waarmee je van muziek, foto’s en HD-video’s kunt genieten, maar waarmee je ook via Wi-Fi kunt bellen.

macbook miniHet gaat echter om geruchten die onbevestigd zijn. BusinessWeek sprak een persoon die de Apple Media Pad daadwerkelijk gezien heeft en die bleek nogal onder de indruk: “We are talking about a device where people will say, ‘Damn, why didn’t we do this?’ Apple is probably going to define the damn category.”

Ook opmerkelijk: in de statistieken van het chatprogramma Adium is een MacBook Mini opgedoken. Nu zegt zo’n lijstje op zich niet zoveel, ware het niet dat eerder op exact dezelfde manier de MacBook Air ooit is uitgelekt.

Meer info: BusinessWeek

Let op (duh!): de afbeelding bij dit artikel is een mockup.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

20 reacties

 1. door Dbr

  Mja, hoop het niet, vind de huidige al lite genoeg. Laat ze zich maar bezighouden met het toevoegen van features. Er mogen voor mijn part gerust meer features op komen.

 2. door Bart

  Zo’n media pad lijkt me vet, echter, ik vindt de huidige iPhones al redelijk groot om mee te bellen, hoe zou dat moeten met een nog groter apparaat? en iPhone lite? Ik geloof er niet in, Apple maakt maar zelden producten van “mindere kwaliteit” als het ook goed kan…

 3. door Leon

  Ik denk dat het ook bij een gerucht blijft. Apple heeft namelijk al meerdere malen gezegd dat ze op top-niveau willen blijven en niet producten voor de ‘bottomclass’ willen maken. Die media pad zou ik daarentegen wel eens willen zien, lijkt me wel een stoer dingetje

 4. door Pete

  Netbook,Mediapad, maakt mij niet uit hoe ze het noemen,als het er maar snel komt.

 5. door Jan

  Origineel geplaatst door Leon
  Ik denk dat het ook bij een gerucht blijft. Apple heeft namelijk al meerdere malen gezegd dat ze op top-niveau willen blijven en niet producten voor de ‘bottomclass’ willen maken. Die media pad zou ik daarentegen wel eens willen zien, lijkt me wel een stoer dingetje

  “Bottomclass” hoe arrogant kan je zijn als iphone bezitter…

 6. door Jazzamataz

  De gewone iPhone is al te Lite!!

 7. door Axel

  Een iphone lite kan altijd uitkomen.
  Apple zegt miss dat ze minder kwaliteit volle producten gaan uitbrengen maar daarom betekent dit niet dat de iphone lite minder kwaliteit vol is.
  Maar waarschijnlijk met minder functies en ditjes en datjes.

  De lite kan komen als toestel met gewone minder functionaliteiten zoals camera vanvoor (video conference call veel mensen zullen dit nog niet gebruiken )

  en uiteindelijk is het allemaal marketing…
  Het kan zijn dat de iphone lite de titel ” iphone” meekrijgt en dan de gewone iphone die uitkomt iphone ultra word genoemd…

  (als er 2 iphones uitkomen natuurlijk)

 8. door Joris

  Die opmaak van de foto is wel heel erg, het sms icoon is in 3.0 style maar er zit geen spotlight icoon op.

 9. door Axel

  Wa is die 2e foto dat bij dit artikel gepost is?

 10. door Puck84

  Gvd… Precies toch nog even wachten met een netbook te kopen

 11. door Leon

  @Jan: Dat is niet arrogant zijn, dat is de woorden van Apple gebruiken ;) Als je daar niet tegen kan moet je maar bij Apple gaan zeuren ;)

 12. door Fabian

  @Axel: Dat is dat lijstje waarin die Macbook Mini voorkomt in Audium…

 13. door Rob

  Origineel geplaatst door Jazzamataz
  De gewone iPhone is al te Lite!!

  Hoezo verwend… damn!

  Origineel geplaatst door Jan
  “Bottomclass” hoe arrogant kan je zijn als iphone bezitter…

  Dat is niet arrogant, dat is gewoon zo. Met bottomclass wordt ook niet de bevolking bedoelt maar de producten. Nokia maakt veel low-end (das een betere term) producten. Gewoon de eenvoudige telefoons, daar gaat Apple niet aan beginnen.

 14. door albir

  niet geloven dat apple na de 2g en de 3g alleen maar een lite-phone uitbrengt. als er een lite komt, dan gaat die ongetwijfeld vergezeld van een “iphone pro”…

 15. door 4saus

  Het zijn de woorden van Tim Cook

  Apple bevind zich nou eenmaal in het duurdere segment. Ze willen spullen maken die daar in thuis horen.

  Volledig functioneel zijn voor zover dat kan. Een netbook als product voor Apple daar zagen ze voor alsnog geen brood in. Omdat het niet bruikaar genoeg zou zijn en omdat het een te diur apparaat zou worden waardpor toch iedereen voor het goedkopere windows alternatief zou kiezen. Dat heeft niks met arrogantie te maken. Dat is vooruit kijken.
  Een product dat hopeloos flopt kan Apple niet gebruiken. Vandaar de voorzichtigheid.

  Maar aan de andere kant… De Iphone is net zo krachtig zoniet krachtiger dan de gemiddelde net boek plus hij past gewoon in je broekzak.

  @Jan:

 16. door Data

  Als je met die media pad alleen via wifi kan bellen moet dus weer 2 apparaten rondzeulen , lijkt me onhandig.We zullen zien, verder denk ik dat Apple echt niets laat afhangen van verizon, zo’n appaqraat word wereldwijd uitgebracht en dat is verizon niet.

 17. door Michel

  Khou niet echt van geruchten eigelijk, zeker niet van onbevestigde….

 18. door Vespa

  Maar wat nou als je de lite iphone te lite vind, en de mediapad is te groot + alleen bellen over wifi?
  Beetje onlogisch lijkt mij dan.

 19. door sNicker

  Er wordt in dit gerucht niet gemeld dat er alleen een iPhone Lite uit komt, maar juist dat er ook een iPhone Lite uitkomt.

  En eerdere geruchten melden 3 nieuwe soorten iPhones, een nieuwe iPod, een ‘iTablet’ en een iProd, waarvan nog niet duidelijk is wat het zou moeten zijn…

 20. door VLKN

  @Dbr:

  indeed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.