Gerucht: volgende iPhone krijgt dubbele led-flitser

·

dual led flashVolgens de website Digitimes kunnen we in de iPhone 5 een dubbele led-flitser verwachten. Ze baseren zich op recente geruchten in de markt, waarbij de Taiwanese bedrijven Everlight Electronics, Edison Opto en Lite-On Technology als mogelijke producenten worden genoemd. Zij zullen de flitssensoren maken. Van die drie heeft Edison een grote kans om de opdracht van Apple binnen te slepen, omdat zij gespecialiseerd zijn in krachtige led-lampjes en al enkele bekende toestelmakers als klant hebben. Geruchten over een dubbele flitser sluiten aan op eerdere geruchten dat de flitser op de iPhone zal worden verplaatst.


iphone-5Hij zit nu vlak naast de camera, maar dat is volgens de geruchten straks niet meer het geval. Ook waren er eerder al geruchten over een dubbele led-flitser, maar dat kreeg destijds niet zoveel aandacht.

Voordelen van een dubbele led-flitser: een breder gebied dat je kunt verlichten en betere helderheid. Foto’s die in het donker zijn gemaakt, zullen erdoor opknappen, zoals onderstaande foto laat zien. Toch zullen gebruikers meer geïnteresseerd zijn in de camera van de volgende generatie iPhone, dan het type led-flitser. Er wordt gesproken over een 8 megapixel camera, als vervanging van het huidige 5 megapixel-uitvoering. Diverse fabrikanten staan in de rij om onderdelen voor zo’n camera te produceren, zoals OmniVision, Sony en Largan Precision.

flitser

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

17 reacties

 1. Is die plaats voor de LED fliter niet erg onhandig als je een foto wilt maken in landscape mode?

 2. door zilli

  ALlemaal nice hoor maar hoe zit t met de accu?!? Al die leuke snufjes zullen ook wel flink veel batterij drainen

 3. door Alexander

  Ik heb me flitser ook fulltime aanstaan… vooral als het donker thuis is om op de energierekening te besparen!

 4. door Bigmacerik

  Dat ze zich idd maar eens bezig gaan houden met een accu die het langer dan 2 dagen uithoud bij normaal regelmatig gebruik.

 5. door Marlo

  Want je iphone gebruikt zeker geen stroom ;)

 6. door Marco

  Als de flitser op de plek zit zoals op de foto zit je er toch echt met je vingers voor als je de iPhone horizontaal houd.. of je moet em met 1 hand vasthouden.. Wat soms niet handig is qua trillen.. Moet je nog meer opletten hoe je het ding vasthoud..

  Ik zou wel een flitser willen zien bij de front camera. Lijkt me handiger..

 7. door Wouter

  @Marco: Ja lekker jezelf verblinden…. Heb je wel eens in die flitser van je iPhone gekeken?? Dom idee…..

 8. door Gautam

  @Alexander: Volgens mij maakte je net de allerslechtste opmerking op deze website allertijde.

  Ik wacht af. Er zijn volgens mij over de iPhone 5 meer tegenstrijdige geruchten dan ooit tevoren!

 9. door zonda

  Liever één goeie flitser dan veel matige. Ik zie me al lopen met 2 opzetflitsers op mijn spiegelreflex.

 10. door Jack kyo

  Begrijpen we hier nou echt het sarcasme van alexander niet..

 11. door Geriel

  Beter doen we de flits in het apple logo en de camera in het blaadje!!

  Wat innovatief he!

  We are the Bomb!

 12. door justin

  Hebben jullie er ook al aan gedacht dat je met iOS 5 met de volume up knop de foto kan nemen aangezien dan erg fijn is pak je daar door ook je telefoon anders vast probeer maar dan hou je je telefoon al snel tussen 2wijsvingers en 2duimen vast

 13. door Ruud Ravenhorst

  Vwb die ‘vasthoudproblemen; die zijn er nauwelijks omdat je met iOS5 ook de volumeknop kunt gebruiken om te fotograferen.
  Oeps! Er was me iemand voor…

 14. door Bas

  @Gautam: Sarcasm Self-Check?

 15. door ferry

  Waarom nou weer een 8MP camera erin? Zolang ze de lens zelf niet groter maken, zullen de foto’s niet beter worden, alleen maar groter. En daar zal je telefoon flink langzamer van worden wanneer je veel foto’s maakt.

 16. door iFeun

  Die extra flitser komt op de voorkant, als signaallamp voor nieuwe mail, gemiste oproepen etc.
  Net als op de oude nokia’s.
  ;-)

 17. door iFreek

  @iFeun: Zou goed kunnen dat de tweede led een indicatielampje wordt voor nieuwe berichten en notificaties. Apple wil tenslotte de Blackberry om zeep helpen en die heeft dit ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.