Gerucht: ‘Volgende iPhone krijgt achterkant van Liquid Metal’

· Bastiaan Vroegop

Metal iPhoneDe Koreaanse site ETNews meldt dat Apple ‘Liquid Metal’ wil gebruiken in de volgende iPhone, om de glazen achterkant van de iPhone 4 en iPhone 4s te vervangen. Dit zouden bronnen bekend met het productieproces hebben verteld. Helemaal uit de lucht gegrepen lijkt dit niet: Apple heeft in 2010 rechten van Liquidmetal Technologies bemachtigd. In maart werd onthuld dat Apple 20 miljoen heeft betaald voor deze rechten.

Een Liquid Metal-achterkant zou volgens ET News “net zo glad als een vloeistof” aanvoelen. Dit is niet de eerste keer dat we over een iPhone met deze metalen achterkant horen: in 2011 schreven we nog over een prototype voor de iPhone 5 met metalen achterkant. Welk materiaal hiervoor werd gebruikt was toen echter niet duidelijk.

De rechten omtrent Liquid Metal beschrijven een metaalsamenstelling die steviger, dunner en lichter dan gewone metalen is. Dit zou betekenen dat de volgende iPhone wellicht ook iets dunner en lichter wordt.

Via Appleinsider.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.