Gerucht: iPhone-versie van iLife ’10 in de maak

· Gonny van der Zwaag

ilifeDe website iPhoneplatform heeft gehoord, dat Apple bezig is met een iPhone-versie van iLife, het softwarepakket waarmee je audio en video’s kunt bewerken, foto’s beheert en eenvoudige websites maakt. Maar het is nog lang niet zover, want de applicaties komen pas tegen 2010 tegen betaling in de App Store. Mogelijk zullen ze in een bundel te koop zijn, of als vier losse applicaties. De website zegt de informatie van een betrouwbare bron te hebben gehoord.

Het gaat om vier applicaties:

  • iPhoto: foto’s bewerken op de iPhone
  • iMovie: video’s bewerken op de iPhone
  • iWeb: website aanpassen op de iPhone
  • Garageband: muziekmaken op de iPhone

Het klinkt allemaal prachtig, maar zou Apple echt zo gek zijn om een uitgeklede versie van de pakketten uit te brengen? Met Bento voor de iPhone hebben ze laten zien, dat ze het aandurven. Van de vier genoemde applicaties lijkt iWeb nog het meest praktisch. Bovendien is er nog niet zoiets in de App Store te vinden, in tegenstelling tot foto- en muziekapplicaties. Apple bracht eerder de applicaties Remote, Keynote Remote en MobileMe iDisk uit.

Via: iPhoneplatform

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.