‘Europese verkoop iPhone 5 start begin oktober’

13 augustus 2012, 21:13 · Gonny van der Zwaag

ilab iphone 5Apple zal beginnen met het verzamelen van pre-orders voor de iPhone 5 op 12 september. Het is dezelfde dag waarop de iPhone 5 vermoedelijk aangekondigd gaat worden. Dat beweert iMore, de website die 12 september als eerste noemde. De iPhone gaat de week volgend op vrijdag 21 september in de verkoop in de Verenigde Staten. De tweede ronde zal begin oktober plaatsvinden, vermoedelijk op 5 oktober. De kans is groot dat Nederland en België deel uitmaken van die tweede groep landen waar de iPhone te koop zal zijn. De informatie over de pre-orders van de volgende generatie iPhone is afkomstig van bronnen die eerder juiste informatie hebben geleverd. Wat de internationale uitrol betreft komt de informatie uit het overkoepelende Mobile Nations.

Het zijn op dit moment nog geruchten, dus het is aan te raden om niet meteen geplande vakanties te gaan verzetten. Om aan te geven hoe het vorig jaar ging: toen kondigde Apple de iPhone 4s op 4 oktober aan. De pre-orders gingen pas op vrijdag 7 oktober van start. In de VS kwam de iPhone 4s vervolgens op 14 oktober beschikbaar. De tweede ronde was twee weken later, op 28 oktober 2011.

iMore meldde vorige week ook dat Apple een kleinere dockconnector wil invoeren op alle iOS-apparaten. Het zou betekenen dat er ook een nieuwe iPad, iPod nano, iPod touch en misschien wel een iPad mini zullen verschijnen. Het lijkt een behoorlijke uitdaging voor Apple om zoveel apparaten te vernieuwen. Wel is het zo dat Apple nieuwe iPods redelijk snel beschikbaar stelde.

De Amerikaanse operator AT&T houdt al rekening met een lancering eind september. Ze hebben hun regionale medewerkerstraining begin oktober verplaatst, wegens een conflicterende “grote aankondiging”. In de derde en vierde week van september moeten alle medewerkers aanwezig zijn, om te zorgen dat er voldoende verkooppersoneel is. AT&T is al vanaf het begin Apple’s iPhone-operator in de VS.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

47 reacties

 • Vedrano
  2 years

  21 september in de verkoop en niemand weet zeker hoe het ding uit ziet etc… bizar :x

  Antwoord Quote

 • Marlon ormskirk
  2 years

  Maar als hij er zo uit gaat zien dan loop ik nog een jaar extra met mijn 4s door. Dit is zonder twijfel de mooiste telefoon maar als hij op de 4s gaat lijken (alleen maar langer) dan pas ik.

  Antwoord Quote

 • Bram
  2 years

  Lekker boeiend dat hij op de 4s lijkt zeg. Het gaat er toch om wat het ding kan. Volstrekt belachelijk om op basis van het uiterlijk, wat je blijkbaar wel mooi vindt, niet voor een nieuw toestel te kiezen.

  Antwoord Quote

 • schroevert
  2 years

  Ik koop hem alleen maar als hij voldoende op de Samsung Galaxy III lijkt… haha

  Antwoord Quote

 • een Appletje voor de dorst.
  2 years

  Inderdaad miljoenen op voorraad en nog geen toestel uitgelekt.
  Wat je van Apple vind maakt niet uit, maar dit is serieus echt knap.
  Geen rotte Apple dus binnen het bedrijf.

  Antwoord Quote

 • Rob
  2 years

  Het maakt wel degelijk uit hoe hij eruit ziet!
  (maar al is hij lelijk, ik koop hem toch)

  Antwoord Quote

 • Chrisl
  2 years

  Origineel geplaatst door schroevert
  Ik koop hem alleen maar als hij voldoende op de Samsung Galaxy III lijkt… haha

  Vloeken in de kerk. Tssss ;-)

  Antwoord Quote

 • devi
  2 years

  ik koop hem sowieso,

  Antwoord Quote

 • Dave Meijer
  2 years

  Mijn 3GS is er echt aan toe om vervangen te worden.. Batterij zo goed als dood en zo ontzettend traag.. Hoop dat de “5″ snel komt

  Antwoord Quote

 • Dustin
  2 years

  @Dave Meijer: mijn 4gs ook. er zit een krasje op het scherm

  Antwoord Quote

 • rkltnk
  2 years

  @Dustin: Waar koop ik de 4gs dan ? Ben jij de enige die hem heeft ? ;-)

  Antwoord Quote

 • Enes
  2 years

  Origineel geplaatst door Vedrano
  21 september in de verkoop en niemand weet zeker hoe het ding uit ziet etc… bizar

  Hoezo bizar, alsof je bij een andere fabrikant nu al details hebt van een toestel dat volgende week in de winkels ligt..

  Antwoord Quote

 • Michiel Krol
  2 years

  Ik twijfel of ik mijn 4S behoud en een sim only abbo neem voor de helft van het geld met ong hetzelfde aan belminuten/data. Of dat ik een voor iPhone 5 ga. Ik bedoel maakt een telefoon mijn leven meer compleet? Zo lijkt het soms wel, maar zou het niet mogen zijn naar mijn perceptie. Als ik soms met andere er over zeur dat een iPhone nog steeds niet dit of dat kan, klinkt het idd dat mijn leven afhankelijk is van de features van me telefoon. Iemand ook de gedachtegang of een nieuwe telefoon het geld nog wel waard is voor hetgeen wat we willen?

  Antwoord Quote

 • jeroen
  2 years

  Shit ben de 20e vertrokken uit New York dus net te vroeg weg helaas :-(

  Antwoord Quote

 • iJohnny
  2 years

  @Dave Meijer: Zelfde probleem hierzo al maanden met me 3gs :p Hij valt om de zoveel tijd zomaar uit, en dan moet ik een lader hebben om het ding weer wakker te krijgen. Echt frustrerend dit, kan niet meer wachten!

  Antwoord Quote

 • Hank
  2 years

  Komt precies goed uit voor mij, laat ‘m maar komme! :D

  Antwoord Quote

 • Dunk
  2 years

  @Michiel Krol: ja zeker geloof me deze iPhone wilt iedereen hebben! Al lijkt tie op de 4s en langer! Want de functies zullen toch altijd beter zijn

  Antwoord Quote

 • hayden
  2 years

  “De iPhone gaat de volgende week op vrijdag 21 september in de verkoop in de Verenigde Staten.”

  Ben ik de enige die zich verbaast hoe snel de tijd gaat tegenwoordig? Volgende week al 21 september? ;-)
  (Red.)Tekst iets aangepast voor betere leesbaarheid.

  Antwoord Quote

 • John
  2 years

  Als de nieuwe iPhone idd het “zelfde uiterlijk” en 1cm langer en 2mm dunner wordt, ga ik er niet opnieuw 600 euro voor betalen. Mijn 4s werkt uitstekend en het schermgrote vind ik prima. Snellere processor en meer RAM geheugen is altijd fijn.
  Toch hoop ik op een ander model.

  Antwoord Quote

 • Stefan
  2 years

  @hayden: goed lezen. Hij word 12 september dan bekend gemaakt en de volgende week. De week na 12 september dus dan gaat hij in de verkoop.

  Antwoord Quote

 • Peter
  2 years

  We zien het wel…. Mijn 4S voldoet nog prima! Tegen die tijd is de verbeterde versie van de 5 weer op de markt en zie ik wel weer.
  Maar het blijft leuk om alle speculaties te zien (toch een beetje deel van de voorpret vind ik).

  Antwoord Quote

 • thijss
  2 years

  Ik zie veel mensen zeggen dat het uiterlijk er niet toe doet.. wat is dat nou voor een onzin? het oog wil ook wat ik ga echt niet wéér met een zo goed de zelfde telefoon lopen.. ip4 ip4s en nu deze.. k hoop echt dat ze met een compleet vernieuwd toestel komen en niet weer met een vernieuwde 4..

  Antwoord Quote

 • Carbolino
  2 years

  Natuurlijk speeld het uiterlijk ook mee, koop je nog een wagen van de jaren ’90 indien hij nieuw is? Een compleet nieuw design zou top zijn, dat ik mijn 4 kan verkopen. Geen krasje op dus nog een mooie prijs. Indien hij mij aanstaat, de 5 liggen mijn 600€ klaar maar juist een beetje langer dan pas ik zoals met de 4S denk ik. Trouwens, mijn 4 zal de nieuwe ios6 wel aankunnen daar de update zelfs nog geschikt is voor de 3GS. Afwachten maar, al vind ik dat er rond deze 5de versie nog niet veel is losgeweekt, zie maar dat we allemaal niet gaan schrikken als we hem te zien krijgen, misschien een revolutionair nieuw ontwerp. Laten we het hopen.

  Antwoord Quote

 • Stevenbaans
  2 years

  @Michiel Krol: Ben het met je eens!

  Antwoord Quote

 • Dekon
  2 years

  Origineel geplaatst door Chrisl
  haha. Vloeken in de kerk. Tssss

  Don’t feed the troll.

  Antwoord Quote

 • PaulG
  2 years

  @Michiel Krol: Ook ik ben het volledig met je eens.
  Daarnaast erger ik me eraan hoeveel mensen geen minuut meer zonder hun telefoon kunnen.

  Antwoord Quote

 • frank
  2 years

  Graag opschieten Apple, mijn 3gs is echt aan vervanging toe! Hij is echt ongelooflijk traag……..

  Antwoord Quote

 • exandroid
  2 years

  mijn 4 doet het prima hoor, ik hoef nu nog ff geen uitgebouwde iphone4 die 20mm langer is en een handjevol extra functies voor een zak vol geld.. ik wacht nog ff een half jaartje

  Antwoord Quote

 • FreBo
  2 years

  @Vedrano: Goed lezen!! Op 12 september zal die aangekondigd worden en dan zal ook hij te bekijken zijn.

  @hayden: Goed lezen!!! Er staat ‘de daarop volgende week’

  Antwoord Quote

 • thijss
  2 years

  @PaulG: idd die mensen zijn vreselijk elke 20 seconden op die … telefoon tulek zit ook wel eens op mn iphone maar niet zo verl in het bijzijn van andere pf als ik of visite ben of iets..

  Antwoord Quote

 • Lobmans
  2 years

  Ik hoop dat we in België ook eindelijk de kans krijgen om vanaf de eerste dag gewoon rechtstreeks online via de Apple Store te bestellen…

  Antwoord Quote

 • Bassie385
  2 years

  Zou de iPhone 5 gelijk los beschikbaar zijn in de Apple Store o.i.d.?

  Antwoord Quote

 • Dekon
  2 years

  Origineel geplaatst door Lobmans
  Ik hoop dat we in België ook eindelijk de kans krijgen om vanaf de eerste dag gewoon rechtstreeks online via de Apple Store te bestellen…

  Waarom? In de Apple store is hij duurder dan dat je hem bij mobistar haalt op de release dag+ apple zijn garantie geld maar voor een jaar terwijl je bij aankoop in de winkel recht hebt op twee jaar.

  Antwoord Quote

 • Pascale Peters
  2 years

  @Michiel Krol: Helemaal mee eens, sterker nog, ik heb net een super voordelig simonly abbo aangeschaft bij Telfort, 300 minuten plus 500 Mb voor 15,- per maand. Ik kan altijd over een half jaar/jaar als mijn toestel kapot gaat los een nieuw toestel kopen.

  Antwoord Quote

 • Robin0
  2 years

  Origineel geplaatst door Dave Meijer
  Mijn 3GS is er echt aan toe om vervangen te worden.. Batterij zo goed als dood en zo ontzettend traag.. Hoop dat de “5″ snel komt

  hier precies hetzelfde!

  Antwoord Quote

 • MISTER OS
  2 years

  Aangezien wij nu een apple store hebben komt die tegelijk met de VS en DE 100% zeker geloof mij ik kan het weten!

  Antwoord Quote

 • Roger
  2 years

  nu maar hopen dat ti snel komt….. kan niet wachten!!

  Antwoord Quote

 • Cees
  2 years

  Misschien stap ik wel weer eens over, ik heb nu de Galaxy S3…

  Antwoord Quote

 • mixthead
  2 years

  Een iphone 4s kost bij t mobile nu 65 euro pm
  Dat is in vergelijking met mijn oude abo van 45 euro pm
  Haast de helft meer plus dat mijn internet afgeknepen word
  Wat er op neer komt dat als ik een maand mijn smartphone serieus gebruik waarvoor hij bedoelt is mobiel bellen en interneten
  Ik mag gaan bijbetalen of paranoïde mijn data gebruik mag gaan volgen..
  Eigelijk kun je wel stellen dat de telefoonproviders nadat ze door europa op hun vingers zijn getikt voor de extreme oplichterij die ze jaren hebben gevoerd op het bellen en interneten in het buitenland en gestoorde extra bedragen vragen voor buiten je bundel bellen
  ( wat in weze gewoon het afnemen is van een extra product waar de providers al blij mee mogen zijn zonder extra kosten)
  Gewoon dunnetjes over proberen te doen met de verkoop van bits..
  Dat ze hier een hele industrie mee slopen want dit gaat er gebeuren mensen gaan een keer op hun bek met extra kosten voor het mobile internet en dan is het afgelopen met de pret..
  Dat nemen ze voor lief..
  En het is eigelijk heel raar dat de rest van de industrie die gekoppeld is aan smartphone’s in dit geval de iphone
  De providers niet meer onder druk zetten om te zorgen dat
  deze de industrie niet slopen..
  En ook al denken de providers opnieuw de mensen uit te kunnen buiten
  wat wij gaan zien zowel de providers als de industrie gaat zwaar betalen voor het asociale egocentrische en de korte termijn strategie van de providers..

  Antwoord Quote

 • mixthead
  2 years

  Wat ook erg opvalt is het feit dat het plotseling extreem verhogen van de prijs van mobiel internet over heel de markt gelijk word in gevoerd.
  Dit zegt genoeg over kartelvoering en prijsafspraken
  en nog meer over de heilig verklaarde marktwerking die beter zou zijn voor de consument..
  Er is niet een provider die zich boven deze oplichterij tilt..

  Internet en mobiel internet zijn zo een deel van de maatschappij en economie geworden
  Dat het misschien eens tijd word dat de overheid ingrijpt in deze markt en paal en perk stelt aan providers die zich al 25 jaar opstellen als criminelen
  En de consument en de onmisbare dienst de bescherming geven die rechtvaardig is.

  Het gedrag van providers is gewoon crimineel en verschild totaal niet met de strategie van een drugsdealer..

  Antwoord Quote

 • Michiel Krol
  2 years

  @mixthead: juist verwoord, totaal mee eens. Elke sector gaat kapot aan bedrijven die elk jaar een hogere winst willen zien ten koste van de consument. Niet verder dan vijf seconden op de klok vooruit kunnen kijken dat ze hun eigen graf graven. De consument moet je koesteren, niet kaal plukken!

  Antwoord Quote

 • mixthead
  2 years

  En het is heel vreemd dat in een tijd waar net heel de economie in elkaar gestort mede doordat er te veel geleend en op of afbetaling is gekocht..
  Deze providers gewoon door kunnen gaan met het afsluiten van leningen voor 2 jaar..

  Want daar komt het op neer je koopt een kleine computer op afbetaling en neemt daar een serves bij af om te bellen en internetten (waar je dus ook nog een keer bij word opgelicht)

  Ik denk dat bij 50% van de mensen die op deze manier “1000 euro leent”
  De bank ze deze 1000 euro niet zou lenen..

  Zoals al gezegd de providers zijn bezig een markt te slopen
  door kartel vorming en oplicht praktijken
  En het is tijd dat de overheid ingrijpt
  Het gaat hier niet meer over de relatief kleine bedragen van 15 jaar geleden toen 25 euro pm een hoop geld was
  om uit te geven aan de providers het gaat ondertussen al om min 65 euro pm..

  Antwoord Quote

 • mixthead
  2 years

  Het is gewoon tijd voor landelijke dekking van mobiel internet door de overheid
  Mobiel internet is met een razend tempo bezig deel te worden van de economie en maatschappij
  Hier zet ook de overheid op in en er is een nieuwe economie om mobiel internet ontstaan.
  Maar ondertussen is de kern waar deze ontwikkeling op draait door en door rot..

  Dit lost zich niet vanzelf op door marktwerking dat kunnen we wel leren van alle andere onmisbare diensten die geprivatiseerd zijn..

  Op zijn best eindigt deze marktwerking het met een grote
  vis die heel de markt bezit..
  Ik zie niet in waarom de burger en de overheid deze onmisbare dienst zou willen overlaten aan de private sector

  Onze privacy word niet beter bewaakt
  De prijs is niet beter
  De toegankelijkheid en betrouwbaarheid is niet beter
  Enz enzzz

  Misschien wil de burger wel gewoon gratis en voor iedereen toegankelijk mobiel internet ipv een jsf …

  Een ding is duidelijk als de overheid gratis landelijk mobiel internet zou leveren dan zou dit een enorme boost en ontwikkeling geven aan de economie

  En tegelijkertijd eens en voor altijd afrekenen met een de rotte providers waar de nieuwe economie op gebouwd word.

  Daarnaast is het uiteindelijk onvermijdelijk dat de overheid een provider word
  De toekomstige generaties zullen dit eisen van een overheid
  net als het vervoer van goederen zal de burger en de industrie eisen
  dat de overheid zorgt draagt voor het vervoer van informatie.
  Beter is nederland het eerste land dat deze dienst levert
  en daarmee ook het meeste profiteert van deze nieuwe economie.

  Antwoord Quote

 • mixthead
  2 years

  iemand enig idee wat dat zou kosten het landelijk uitrollen van een mobiel internet netwerk door de overheid?

  Antwoord Quote

 • Michiel Krol
  2 years

  @mixthead: ik denk dat je nu wel enorm off topic gaat. Het gaat oorspronkelijk om de iPhone 5 die vermoedelijk uitkomt in september. Start een eigen forum topic raad ik je aan. En als tip: kijk eens naar PTT telecom (nu KPN) die eerst een overheidsorgaan was.

  Antwoord Quote

 • gio
  2 years

  Ik heb mijn iphone 4 1,6jaar dus wacht wel nog op de 5s zolang de mijne nog gaat

  Antwoord Quote

 • Rene
  2 years

  @iJohnny: Je accu is dan niet goed meer. Ik heb een 2 jaar oude 3 GS en had dezelfde problemen. Nu met een nieuwe accu verleden tijd.

  Antwoord Quote

Comments are closed.