Gerucht: ‘iPad 3 gaat iPad HD heten’

·

iPadEen nieuw apparaat genaamd de iPad HD is opgedoken in productlijsten van Griffin en Belkin. De website iDevice.ro is eerder ook een iPad met die naam tegengekomen in zijn statistieken, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Deze zelfde resolutie dook eerder al op in meerdere geruchten, over het mogelijke retinascherm in de volgende iPad.

De systemen van Griffin maken melding van melding van verschillende cases voor de iPad HD. De ontdekking werd gemaakt door Michael Fonfara, die een screenshot via Twitter deelde. Volgens hem staat de naam ook in de systemen van Belkin. Opmerkelijk, gezien er eerder nog cases van Belkin opdoken voor de iPad 3.

iPad HD Griffin

Hoe betrouwbaar de systemen van Griffin zijn moet nog blijken. Accessoiremakers krijgen vaak pas op het laatste moment informatie over nieuwe Apple-producten.

Ondertussen duikt de iPad HD ook steeds vaker op in de statistieken van verschillende websites. Zo zag iDevice.ro begin februari een iPad HD voorbij komen, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Deze iPad duikt volgens de site al sinds april 2011 op.

Apple heeft nog niks officieel bekendgemaakt over de volgende iPad. Op 7 maart is er een evenement waarop de iPad 3 vermoedelijk wordt onthuld.

iPad HD Tapatalk

Bron: Gizmodo

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

12 reacties

 1. door Lorenzo

  Bij HD moet ik aan 1920×1080 denken, en breedbeeld.

  De iPad heeft een heel andere beeldverhouding en de resolutie word hoger dan HD dus het lijkt me sterk dat ze het de iPad HD gaan noemen.

  Maar we zullen zien, nog maar een paar dagen :).

 2. door Dennis de Jong

  Zou me niets verbazen.. Bij Apple staat nummer 3 als ongeluksgetal. Na de flop met de Apple III is een product nooit meer ‘3’ genoemd. Wel 3G of 3Gs. Ik zie ze als bijgelovige Amerikanen wel de term HD gebruiken, en volgend jaar gewoon weer iPad 4.

 3. door kasuja

  @Lorenzo: HD staat voor High definition. en dat hoeft niet perse om een bepaalde resolutie te gaan die daar vaak mee geassocieerd word. je hebt ook HD audio namelijk. ;)

 4. door Jan-Jaap

  Ik hoorde van iemand die bij een APR werk dat ze ook al hoezen voor de iPad 3 in de prijslijst hadden staan,,

 5. door Koos

  Kunnen we niet gewoon wachten tot woensdag? Al die speculaties van de afgelopen weken zijn zinloos. Goedkope manier om content toe te voegen op websites…

 6. door kasuja

  @Koos: Of je kijkt gewoon geen iPad 3 geruchten meer ;) Gaan wij er rustig mee verder zonder jou te irriteren.

 7. door Munters

  Het klinkt heel logisch, zeker in combinatie met het gerucht dat de iPad 2 als budgetmodel blijft.

  Als er een iPad 3 zou komen, koopt niemand meer een iPad 2, want verouderd.

  Nu zou je de keuze hebben uit een iPad 2 en een iPad HD. Logisch en verkoopbaar.

  (En als er al een nummer wordt toegevoegd aan de naam, wordt het dus een iPad 2HD, en niet een iPad 3HD).

 8. door Richard

  Origineel geplaatst door Jan-Jaap
  Ik hoorde van iemand die bij een APR werk dat ze ook al hoezen voor de iPad 3 in de prijslijst hadden staan,,

  Alleen weten de APR’s net zoveel als ieder ander, weet ik wederom van een vriend van me die bij een APR werkt ..

 9. door Wimdiver

  Zouden de Chinezen hier blij van worden?

 10. door klikos

  Is er nog wel een beetje normaal te internetten met zo’n resolutie? Lijkt me dat de pagina’s (wanneeer je niet inzoomt) niet te lezen zijn?

 11. door kd

  Origineel geplaatst door klikosIs er nog wel een beetje normaal te internetten met zo’n resolutie? Lijkt me dat de pagina’s (wanneeer je niet inzoomt) niet te lezen zijn?

  Alles op je scherm blijft even groot hoor. Het wordt alleen scherper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.