Gerucht: ‘Eerste Belgische Apple Store begin 2013 in Gent’ (update)

·

Apple Store AmsterdamApple is van plan om een Apple Store te openen in Gent. Dit beweert de Waalse Apple-blog iRevolution, die gelieerd is aan de krant La Libre. De Apple Store zou in de Veldstraat worden gevestigd, tegenover electronicawinkel Fnac. De geruchten worden van verschillende kanten beaamd: zo beweert Apple Nieuws Vlaanderen soortgelijke verhalen te hebben gehoord van een bron en schrijft ook Le Soir over de Apple Store in Gent. De winkel zou begin 2013 zijn deuren openen, maar de opening zou wellicht ook al eind 2012 kunnen plaatsvinden.

Nieuwe geruchten wijzen op een Apple Store in Post Plaza Gent.

Na de opening van de Apple Store in Gent zou er een winkel in Antwerpen volgen, waarna er een derde Apple Store in Brussel wordt geopend. Het werk aan de Apple Store in Gent zou deze week al zijn gestart.

Apple heeft zelf nog niets bekendgemaakt over nieuwe Apple Stores in België.

De locatie tegenover Fnac in de Veldstraat is bijzonder. Tenzij Apple meerdere winkelpanden heeft gekocht om de Apple Store in te vestigen, lijkt er niet genoeg ruimte te zijn om de grootte van bijvoorbeeld de winkel in Amsterdam te evenaren. Daarnaast zit de onlangs vernieuwde Apple Premium Reseller Switch om de hoek.

De Belgische krant De Standaard schreef vorige week over grootschalige werkzaamheden in de Veldstraat. De panden tegenover Inno en Fnac zouden worden omgevormd tot een omvangrijk complex met winkels en acht appartementen. Het project moet volgend jaar al klaar zijn. Voorheen waren Body Shop, Cassis, Free Record Shop en Bozzy in de panden gevestigd. Deken Mon Cocquyt wilde oorspronkelijk de panden slopen en nieuwbouw neerzetten, maar kreeg daar van de stadsdiensten geen toestemming voor. Eén pand mag worden gesloopt, de rest hoort bij het straatbeeld en moet blijven staan. De gebouwen zelf worden ontmanteld, waarbij het achterste deel wordt afgebroken. De gevels moeten op één na blijven staan. Er komen winkels, waarvan eentje een gelijkvloerse ruimte van 800 vierkante meter heeft, met nog eens 700 vierkante meter op de eerste verdieping. Wellicht dé plek voor de nieuwe Apple Store? Apple kan zich melden bij Cushman & Wakefield, het bedrijf dat de verhuur regelt.

De site IFO Apple Store schrijft ook over een Apple Store in Gent, maar beroept zich daarbij op verhalen van “verschillende lokale media”. Vermoedelijk refereert de site daarmee terug naar de verhalen van onder andere iRevolution.

Er zijn al een aantal Apple Premium Resellers in België. Deze winkels zijn niet van Apple zelf, maar moeten aan een aantal regels voldoen om producten van Apple te verkopen. Een officiële Apple Store wordt door Apple zelf beheerd. Hierdoor hebben Apple Stores vaak bijvoorbeeld meer iPhones of iPads wanneer er een nieuw model op de markt verschijnt.

Het Nieuwsblad meldt dat de eerste officiële Apple Store niet in de Veldstraat in Gent zal komen. Volgens de eigenaar van het pand is het onmogelijk dat er begin 2013 al een Apple Store geopend kan worden. “De winkelpanden zullen ten vroegste in september 2013 klaar zijn. Bovendien heb ik nog niks vernomen over de komst van een Apple Store. Welke winkels er dan wel komen ligt nog niet vast”, zegt Cocquyt. Le Soir suggereert dat de Apple Store begin volgend jaar of zelfs nog vóór de feestdagen de deuren gaat openen. Maar dat lijkt onmogelijk. Bij de Amsterdamse Apple Store duurde de verbouwing vele maanden en werd vele maanden vóór de opening al personeel geworven. In Gent is dat nog niet aan de orde.

Tipgevers: Steven en David

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

41 reacties

 1. door Dekon

  Het werd eens tijd dat we in België ook een apple store krijgen.

 2. door Juan

  i-de-aal :)!

 3. door YLA G

  SUPER! Zou echt leuk zijn MAARRRRR die locatie is zeker niet met zoveel flair of uitstraling dan we van Apple gewoon zou zijn.

  Nochtans heeft Gent echt wel mooiere gebouwen.. dan zou ik dan denken aan Postplaza die momenteel geen aantrek heeft maar wel de beste ligging heeft en enorm groot is.

 4. door Wouter Kuin

  Dan kan de Switch z’n deuren wel sluiten…

 5. door Juan

  @YLA G: hoewel de Postplaza idd een mooi gebouw is om dat te doen, is dit niet wat oversized voor een Applestore?

 6. door Gaetanvdb01

  Switch is daar inderdaad nog geen 150 meter vandaan; die mogen dan inderdaad hun deuren sluiten!

 7. door Jl

  Das dan de vroegere Tommy hilfinger?

 8. door Melvin

  Komen er dan ook nog Apple stores in Nederland mischien in Haarlem mischien mischien

 9. door david

  vorige week stond er een artikel in DS dat de 4 gebouwen recht over de fnac inderdaad gerenoveerd worden, en dat er ook luxeappartementen in komen, het gaat dus niet om 1 gebouw maar om 4 grote, diepe winkels.

 10. door Alpacatje

  Lijkt mij niet waarschijnlijk. Bxl en A’pen liggen meer voor de hand imo

 11. door Dekon

  Origineel geplaatst door Gaetanvdb01
  Switch is daar inderdaad nog geen 150 meter vandaan; die mogen dan inderdaad hun deuren sluiten!

  Ach het personeel kan nog altijd bij apple gaan solliceteren.

 12. door patriek

  Waar solliciteer je voor zo’n applestore? Droomjob!

 13. door Kevin De Boever

  Ahaaaa , word wel eens tijd !
  Ben benieuwd :D

 14. door Jl

  Mss dom maar wat is dan het verschil met die Mac retailers die we al in België hebben?

 15. @Jl: Een Apple Store wordt door Apple beheerd, terwijl een Apple Premium Reseller afspraken met Apple moet maken om producten te verkopen. Heb het artikel ook even met informatie hierover aangevuld.

 16. Waar haalt Apple zijn sollicitanten vandaan?
  DROOMJOB!

 17. door Anthony

  Geef switch en alle apple dealers in belgië maar eens op hun dak! service trekt op niks…

 18. door Dirk

  Origineel geplaatst door Anthony
  Geef switch en alle apple dealers in belgië maar eens op hun dak! service trekt op niks…

  Geen service bij apple dealers, heb toch nog nooit slechte ervaring gehad. Juist heel goeie ervaring. Met Switch nog geen ervaring. Daarbij de apple store komt die aan huis?

  Maar ben wel is benieuwd naar de apple store en of die gaan werken zoals in de US.

 19. door Aster

  @Dirk: Ja Apple store Amsterdam komt zelfs binnenkort m’n iPhone hier in België ophalen voor reparatie. Met Switch niets dan slechte ervaringen. Onvriendelijk personeel ook.

 20. door Bart

  @Aster: Je moet de Lab9 winkels proberen. Die geven goede service! Dit zitten wel vooral in West-Vlaanderen hoewel er ook eentje in Aalst is denk ik.

 21. door Gaetanvdb01

  @Aster: Ik heb momenteel enkel nog maar positieve ervaringen met Swiych, en in Switch Gent altijd al zeer beleefde werknemers gehad die mij hielpen!

 22. door Jef

  In aalst kan je beter bij FEM computers gaan die geven betere service en mogen van apple aan de imac zelf reparaties uitvoeren.Ben er zeer tevreden van bij lab9 horen ze het vaak donderen in Keulen als je iets vraagd. Ze smeren de mensen ook vanalles aan die ze niet hoeven te hebben. Bij FEM daarentegen zijn ze eerlijk en geven ze goede uitleg. Enig minpunt het is een klein winkeltje

 23. door Zayn

  Drie in Belgie.. wat dacht je van Nederland? Misschien eentje in Utrecht nog en het zuiden ofzo?!

 24. door Tom Stubbe

  YES!!!! Ga ik zeker bezoeken :-)

 25. door Michel

  Goed nieuws voor onze Belgische vrienden.

  Hoop dat er meerderen komen zowel in België als in Nederland.

 26. door ben

  Origineel geplaatst door Alpacatje
  Lijkt mij niet waarschijnlijk. Bxl en A’pen liggen meer voor de hand imo

  Gent is gewoon perfect!

 27. door Dromedaris

  Dit werd hoogtijd. Desalniettemin vind ik het raar dat ze Gent als locatie kiezen om hun allereerste Apple Store te openen. Ik had eerder Antwerpen of Brussel in gedachten, Gent is immers niet direct dé shoplocatie van Vlaanderen.

 28. door D

  Hoera! Weg met Switch!!!

 29. door Mattias

  Er is maar 1juiste plaats en das Antwerpen al de rest is allemaal parking :p

 30. door Mo

  In Brussel tegenover manneke pis.

 31. door ben

  Origineel geplaatst door Dromedaris
  Dit werd hoogtijd. Desalniettemin vind ik het raar dat ze Gent als locatie kiezen om hun allereerste Apple Store te openen. Ik had eerder Antwerpen of Brussel in gedachten, Gent is immers niet direct dé shoplocatie van Vlaanderen.

  Dan ken je Gent toch niet goed. Gent is zowat de mooiste en meest aangename stad van België met enorm veel winkels. Een Apple store zou daar heel goed in passen.

 32. door Dromedaris

  Origineel geplaatst door ben
  Dan ken je Gent niet toch goed. Gent is zowat de mooiste en meest aangename stad van België met heel wat winkels.

  U leest niet goed wat ik zeg denk ik. Een stad kan mooi en aangenaam zijn, maar daarom is het niet perse dé shoplocatie. Chicago is ook mooi en aangenaam, maar dé shoplocaties zijn en blijven toch wel L.A. en New York City…

 33. door gio

  Ik ben geboren en getogen in gent. En kan u zeggen dat er daar nog geen werken aan de gang zijn en dat free recordshop en de winkels links en rechts ervan nog steeds open zijn. En nee niet de tommy winkel op de hoek van de zonnestraat en de veldstraat da is schuin over fnac. En een apple store openen recht over de fnac :) daar twijfel ik serieus aan. En gent is wel degelijk een shopping stad weekends vrije dagen feestdagen kan je niet door van het volk. Bxl en antw zijn wel veel groter maar daarom niet ideaal voor een apple store. Ik kan me nog goed herinneren dat ze 3 jaar geleden op de korenmarkt lunchgarden hebben gesloten en dat normaal blokker en de hema gingen volgen want er ging een media markt komen( wat dus niet gebeurd is) nu zijn ze wel in de langemunt een ganse rij met gebouwen aan het verbouwen omdat daar een groot indoor winkelcentrum komt. En dat switch daar achter de hoek zou zitten wil niets zeggen. Zeg nu zelf als je de zelfde iphone 30€ goedkoper kan hebben bij switch dan in de apple store waar ga je hem kopen.

 34. door ben

  Update: Er komt toch GEEN Apple store in Gent.

  Bron: De Standaard

 35. door Giovanni

  @Jens Antjon: Droomjob? Heb daar eens gesolliciteerd voor een verantwoordelijke functie. Je moet een enorme IT kennis hebben voor een miserabel loon. De kennis was geen probleem, het loon wel. Het is alom bekend dat de lonen bij Apple niet aan de orde zijn. Kijk maar naar de US en andere landen. Maar dat het zo slecht was, ook in Europa, had ik eigenlijk niet verwacht. In ieder geval, de omgeving en het merk op zich is uiteraard top. Maar dit betaald mijn huur en levensstijl niet.

  @gio: Niet compleet correct. Ik ben ook geboren en getogen in Gent. Er komt wel degelijk wel een Media Markt aan de korenmarkt maar dan onder de welgekende naam Saturn. En dat weet ik uit goede bron. De Apple store zou misschien kunnen komen rechtover de Coolcat waar een enorme site komt met verschillende winkels. De WE (Nederlands) is er 1 van. Rechtover de Fnac zijn de winkels effectief te klein, zelf als je deze samenvoegt met anderen. De site ligt 50m van de H&M en rechtover de Zara, Bershka en Zara. Zou effectief een mooie ligging zijn. Ik zal mij hieromtrent eens informeren en jullie laten weten ;)

  @ben: Ah dan moet het al niet meer :) Spijtig!

 36. door Timo

  @Jef: Onzin. Ofwel werk je zelf bij Fem of ben je familie van, want Lab9 staat algemeen bekend als de apple premium reseller met de beste service en klantgerichtheid in Vlaanderen. Van Fem daarentegen heb ik alleen nog maar negatieve reacties vernomen, check dat gerust eens na ook bij de mensen van Apple België zelf… Lab9 is overigens ook geautoriseerd service provider, waar effectief ter plaatse wordt hersteld. Bij Fem wordt je toestel gewoon opgestuurd zoals bij de meeste resellers. Na de garantie doen ze wat ze willen, maar ik zou m’n mac of wat dan ook in elk geval nooit bij Fem achterlaten. Die zaak moest eigenlijk allang opgedoekt zijn, schande binnen de Belgische apple-scene.

 37. door Ballentent

  Ik zie een hoop mensen de term ”droombaan” gebruiken?

  Al wil je er gaan werken en beginnen als Genius (wat bijna iedereen doet) zul je rekening moeten houden met een NIET full time job, alles werkt met shifts zodat iedereen gelijkmatig het aantal uren werkt.

  Paar keer per maand savonds ect, over het algemeen iemand van 24 zal daar 1500 bruto verdienen
  bij een 40urige werkweek, en zoals ik al zei werkt er niemand 40uur in een Apple store, (beside managers,store lead ect ect)

  Dan heb je nog de 40(?)% korting op producten eens in de 2 jaar, wat eigelijk neer komt op secondaire arbeidsvoorwaarden maar niets meer dan het aanvullen van je salaris (wat je eigelijk weer in het bedrijf steekt)

  Naast je studie en woon je in de buurt een leuke baan om op je c.v te zetten natuurlijk, en misschien wel een carriere.

  ( een maat van mij werkt er vandaar deze info)

 38. door Koekeroeltje

  Ik ga regelmatig naar de lab9 winkel in Aalst, daar zijn ze zeer vriendelijk en ze doen niet moeilijk over reparaties. Een vriend van me wou zijn iPad binnen doen bij de Krëfel (waar hij hem had gekocht) omdat er enkele pixels kapot waren, in de Krëfel deden ze moeilijk, bij lab9 gaan vragen, daar wouden ze het direct laten herstellen. ( iPad was wel nog in garantie.)

 39. door bob

  Nog nooit een probleem gehad met/bij Switch.

 40. door bowlingbob

  Origineel geplaatst door Melvin
  Komen er dan ook nog Apple stores in Nederland mischien in Haarlem mischien mischien

  huh??

 41. door Michiel

  @Giovanni: Hoeveel bedraagt het loon dan? Een echte Apple Genius zal toch wel een aardige stuiver verdienen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.