Gerucht: Apple’s muziek-event al in augustus

·

Steve JobsVolgens de Italiaanse website iSpazio (Google Translate) is Apple van plan om volgende maand een zogenaamd “special event” te gaan houden. Het bedrijf organiseert doorgaans elk jaar na de WWDC (in juni) een extra evenement dat in het teken staat van muziek en aanverwante producten. Voorgaande jaren vond dat evenement plaats in september of oktober. Met augustus lijkt Apple dus een beetje aan de vroege kant.


De website zegt niet te weten wat er precies aangekondigd zal worden, maar geruchten zijn er wel. Zo wordt er al enige tijd gesuggereerd dat Apple met een nieuwe iPod touch komt die mogelijk een aantal fucties van de iPhone 4, zoals FaceTime en een camera met mogelijkheid voor video-opname, zal overnemen. Ook de geruchten over een streamingversie van iTunes, waarbij muziek niet meer lokaal maar extern (in de cloud) opgeslagen wordt, laaien weer op.

Het ligt tevens in de lijn der verwachting dat Apple tijdens dit evenement meer informatie zal geven over de aankomende iOS 4.1-update, waarvan het bedrijf eerder deze maand al een eerste bèta verspreidde. Ook zou het een mooi moment zijn om meer duidelijkheid te scheppen over de iOS 4-update voor de iPad, die gepland staat voor dit najaar.

Later vandaag zou Apple eveneens het duurdere segment Macs van een update gaan voorzien. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde blogger John Gruber zouden upgrades voor de Mac Pro en de iMac, evenals een nieuw 27-inch LED Cinema Display, hun opwachting kunnen maken. Ook het multitouch-trackpad, dat afgelopen week door de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) werd goedgekeurd, zou volgens de blogger aanstaande zijn en mogelijk ook vandaag geïntroduceerd worden.

door Michel Lusthof

Studeerde tot november 2013 Communicatie, maar is al sinds 2010 actief voor iCulture. Schrijft momenteel vooral 's avonds. Is een actieve Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

15 reacties

 1. door Cengiz

  iPod Touch en facetime?? 0_o

 2. door Daan

  Apple heeft het nog druk als ik dit zo lees

 3. door Erwin

  Origineel geplaatst door Cengiz
  iPod Touch en facetime?? 0_o

  Wifi dus zie geen probleem hiermee

 4. door matijs

  nice, kan niet wachten, vooral “Itunes cloud” is voor mij een oplossing.
  De desktop Itunes is niet meer vooruit te branden met mijn 250gieg aan muziek. Hoewel het me sterk lijkt dat ik die wel allemaal in de cloud kwijt kan … denk het niet.
  Nu nog een 4g netwerk (schiet op TELE2 !!) en we kunnen weer een paar jaartjes vooruit.
  BTW, Soms wou ik dat Apple zelf een telecom netwerk had.

 5. door Gon

  Dat de iPod Touch Facetime zou krijgen is wel iets wat opvalt. Het voordeel daarvan is dat je een breder publiek hebt waarmee je kan video-bellen. Want dan kunnen mensen met een iPhone4 OF met een iPod touch met je video-bellen.
  Maar hoe willen ze dat precies doen? op de iPhone heb je namelijk een contacten lijst, waarin je een naam kan aanklikken en diegene kan bellen. en dan kan je Facetime inschakelen. Maar de iPod touch heeft geen contactenlijst, en kan niet bellen. en een contactenlijst op een mp3 speler zou wel erg raar zijn…

 6. door Spysical

  Origineel geplaatst door matijs
  nice, kan niet wachten, vooral “Itunes cloud” is voor mij een oplossing. De desktop Itunes is niet meer vooruit te branden met mijn 250gieg aan muziek. Hoewel het me sterk lijkt dat ik die wel allemaal in de cloud kwijt kan … denk het niet. Nu nog een 4g netwerk (schiet op TELE2 !!) en we kunnen weer een paar jaartjes vooruit. BTW, Soms wou ik dat Apple zelf een telecom netwerk had.

  Ik zou zeggen, koop 51% van de medezeggenschaps aandelen van apple en stel het voor :)

 7. door eddiemen

  Zoveel omzet???…..en nog steeds dat ouwe kloffie.
  Shame on u stiff Jobs

 8. door Troye

  @Gon: De iPod touch heeft wel een contactenlijst…

 9. door sasf

  @Gon:

  Met de iPod Touch kan je toch ook gewoon mailen? Lijkt me sterk dat daar niet een contacten lijst achter zit. Anders zou je telkens het emailadres in moeten typen.
  Volgens mij is de contactne applicatie ook gewoon aanwezig op de iPod Touch…

 10. door sasf

  @eddiemen:

  Dat “ouwe kloffie” is Steve Jobs. Het zal mij benieuwen waar hij in de toekomst in gaat lopen, maar dit zal nog een tijdje zo blijven. Het past in deze tijd. Het sluit aan op de merkwaarden van Apple. Het is anders dan al die andere CEO’s in hun werk overallen, ja zo’n pak wat iedereen aan heeft die denkt dat hij iets betekend.
  Het feit dat Jobs dit niet aan heeft is veelzeggender dan wanneer hij ook als een grijze muis een pak/blouse met stropdas aan zou doen.

 11. door sasf

  @Spysical:

  Je moet je daarbij eerst afvragen welke meerwaarde Apple hiermee zou kunnen bieden voor zijn klanten en partners. Er zijn namelijk genoeg operators die het al goed voor elkaar hebben.

 12. door Dennis de Jong

  @sasf: Het is wel altijd de blauwe jeans en zwarte col. Voordeel is natuurlijk dat hij niet erg opvalt op het podium. Door de zwarte col verdwijnt hij een beetje in de achtergrond bij zijn keynotes :)

  Anywho, de ‘aangekondigde’ producten staan in de Apple store en ben erg benieuwd wat er in Augustus allemaal los komt. De Mac Pro is al aangekondigd, maar kan niet wachten op ‘CloudTunes’, als we het zo kunnen noemen (of MobileTunes?)

 13. door Gon

  @Troye:
  en
  @sasf:
  Sorry, my bad.
  er is inderdaad al een contactenlijst in de huidige versie van de iPod Touch. Eigenlijk is de iPod Touch dus meer een iPhone zonder belfunctie, dan een mp3-speler in mijn ogen.

 14. door Dre

  @Gon: de iPod touch is ook veel meer dan een mp3 speler, het wordt door Apple ook meer aangeprezen als ‘mobile computer’ dan mp3 speler!

 15. door Peer

  @Gon: er was al een contactenlijst op de 4e generatie iPod met clickwheel…;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.