Foto’s van de BMW iPhone snap-in adapter

·

BMW iPhone houder autoBMW was de eerste autofabrikant die aankondigde dat ze autohouders voor de iPhone zouden ontwikkelen. Wie wil weten hoe dat er in de praktijk uit komt te zien, moet een kijkje nemen in de fotogalerij op Scoopz.com. Daar zijn ruim 50 foto’s te zien van de BMW iPhone-houder in actie. BMW houdt rekening met de vele mensen die naast de iPhone nog een andere mobiele telefoon gebruiken: je kunt in de middenconsole adapters voor meerdere toestellen kwijt, waaronder een simpele Nokia.

Bij de houder zit een handleiding, waarin wordt uitgelegd hoe je de houder met de Apple iPhone via Bluetooth moet pairen. Tijdens het gebruik ligt de iPhone horizontaal in de houder, maar je kunt het geheel ook iets kantelen.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

30 reacties

 1. door Dennisf

  Beetje oud nieuws. In het accesoires gedeelte van de website heb ik een maand geleden al foto’s van mijn iPhone snap-in-adapter laten zien.

 2. Vast wel functioneel, maar veel lelijker hadden ze hem niet kunnen maken.

 3. door Martijn Immanuël

  Die gehele houder heeft wel wat weg van een Nokia 6210.

 4. door lucas

  Deze snap-in adapter was al te zien in een filmpje van BMW enkele maanden geleden…
  Maar echt mooi is het niet, maar het steekt toch weg.

 5. door Lennaert

  Michiel, het is een houder, die onder een armsteun zit. Wat wil je??? Het maakt toch niet uit hoe hij eruit ziet als je armsteun eroverheen gaat.

 6. door miphone

  Zo bijzonder is dit niet, de Carcomm CMC-101 is een vrij vergelijkbare houder, niet door (voor) BMW gemaakt, maar universeel voor elk automerk, dus veel goedkoper!

 7. door Corally

  @miPhone Mijn moeder rijd een 5-serie en heeft haar nokia op percies deze wijze in de auto zitten. De houder zit zoals eerder gezegd onder de midden arm steun weg gewerkt en is vanuit daar verbonden met de onboard computer. Niet te vergelijken met een universeel dingetje dus wat je aan het raam plakt of iets in die geest. Wanneer je een nieuwe BMW koopt wordt je simpel weg gevraagd welke telefoon je hebt en ze monteren de betreffende houder voor je in de wagen.

 8. door miphone

  @corally: Vaste inbouw is inderdaad veel mooier dan tegen het raam plakken (dat is idd gewoon foeilelijk). En ik zeg ook niet dat BMW’s oplossing niet mooi zou zijn. Wel dat het onnodig duur is en niet iPhone-waardig, omdat je de iPhone eigenlijk onder het rijden goed moet kunnen zien en bedienen. Maar vaste inbouw kan met die Carcomm houder ook! In de Volvo V/XC70 kan dat zelfs met behulp van een extra, speciaal houdertje van Volvo, waarmee de houder direct rechts naast het instrumentenpaneel gemonteerd kan worden, met weggewerkte kabels.

  Dus dat is eigenlijk veel handiger – en veiliger – dan montage in de armsteun.

  Met de Volvo iMIV adapter die je er ook nog tussen kan schakelen is de iPhone bovendien gekoppeld met het Volvo OnBoard computersysteem, dus stuurbediening en text (voor de iPod functies) op het audiosysteem. Met deze oplossing kan je de iPhone onder het rijden makkelijk zien en bedienen. En of dat nog niet genoeg is, ook koppeling met de Bluetooth car kit is natuurlijk mogelijk, waardoor de iPhone een volledig geintegreerd communication- and entertainment system voor je auto kan worden.

 9. door janh

  De adapter is inmiddels in Nederland verkrijgbaar :bestelnr 84 10 9 182 792. ik heb ‘m afgelopen maandag bij de dealer besteld en zojuist opgepikt. ik ben al gewend om met zo’n adapter te werken in de auto: hij laadt de telefoon bij tijdens het rijden en maakt handsfree bellen een buitengewoon simpele en veilige affaire; dit in tegenstelling tot alle idioten in het Nederlandse verkeer die menen dat ze kunnen sturen, schakelen, met de hand telefoneren en op het omringende verkeer letten tegelijk. Het is niet voor niets bij wet verboden om niet handsfree te bellen. BMW claimt dat de ontvangst met de adapter ook beter is omdat van de uitwendige antenne gebruik wordt gemaakt

 10. door Jack D

  Kan iemand mij zeggen of je met de iDrive het telefoonboek van de iPhone kan benaderen?
  Heb een zeer recente BMW 1 serie. Met mijn N95 kan ik helaas enkel bellen en gebeld worden.

 11. door Corally

  @ Jack D

  Bijn ons in de 5-serie werkt het vlekkenloos! Aangezien het i-drive systeem bij elk type gelijk is lijkt het me geen probleem :)

 12. door janh

  in mijn 3 serie (1-2008) werkt het ook vlekkeloos

 13. door robert

  en wat kost zo’n ding? en waar kan je hem het beste kopen?

 14. door janh

  bij de dealer zo’n 80 euro. bij mij (testje) werkt de ingebouwde ipod adapter ook (mp3 speler en telefoon)

 15. door Arnoud

  Beste Jack,

  Ik heb software om je N95 met de BT van BMW te laten communiceren. Incl overzetting van het telefoonboek

  grtz
  Arnoud

 16. door Marco

  Heeft iemand al geprobeerd of de 3G versie ook in deze houder past?

  Gr. Marco

 17. door henry

  hoi ik ben niet zon freak maar weet wel war ik mooi vindt
  wellicht kun jij me adviseren? ik overweeg een apple i-phone aan te schaffen kan ik deze nu ook gebruiken in mijn bmw 535d als i-pod? ben ik hier dan nog extra voorzieningen voor nodig? wil nl graag de audionfo in mn navigatie scherm kunnen zien hoop dat je me kan helpen
  alvast dank hiervoor
  henry

 18. door Frank

  Kan iemand mij vertellen waar ik de iphone 3g snap-in adapter kan koper en evt voor een goede prijs. Al vast bedankt

 19. door Marco

  @Frank
  Die is nog niet leverbaar. BMW is niet zo snel…….en tot nu toe geen berichten dat ie in de maak is……….

 20. door henry

  voor degene die de apple ipod overwegen de tohchscreen is heel mooimaar bmw ondersteunt niet de laad optie dus das weer waardeloos

 21. door Marco

  deze thread gaat over de iPhone vrind……en niet over de ipod. :)

 22. door PP

  Uhhhhhh, volgens mij was er iemand eerder http://www.audi.de/telefon

 23. door joe

  @Dennisf:

  beste,
  waar zou ik zo een kunnenbestellen.

  mvg joe

 24. door peter

  Is het ook mogelijk om sms berichten van mijn iphone 3G te zien in het display van een BMW X3.

 25. door Marco

  nee, dat gaat niet werken. Helaas.

 26. door Marco

  Inmiddels is de 3G versie ook leverbaar. De mijne is vandaag binnengekomen bij de BMW dealer. Morgen dus eindelijk de iphone 3G weer op een vaste plek in de auto :)

 27. door Ruud

  Ik heb al een paar maanden een iphone 3G met een snap-in adapter in een BMW 3 serie model 2008. Het verbaasd mij dat niemand in dit forum klachten heeft over de gesprekkwaliteit van de iphone in combinatie met de BMW carkit. De bediening werkt prima i.c.m. idrive, ik kan iedereen prima verstaan, maar zelf ben ik voor mijn gesprekspartners nauwelijks verstaanbaar. Bij BMW kom ik via de dealer en de importeur niet verder dan “het is een bekend probleem en er wordt in combinatie met apple aan een oplossing gewerkt”. Voor mij niet acceptabel aangezien ik van BMW verwacht dat de combinatie getest wordt alvorens hij aan klanten wordt aangeboden. Mocht er mensen zijn met vergelijkbare ervaringen of beter nog, oplossingen, dan hoor ik het graag.

 28. door Olivier

  @Ruud:

  heb exact hetzelfde probleem en er komt geen oplossing

 29. door marco

  Ik heb hier ook last van. wat het lastig maakt is dat het probleem niet stabiel is, soms werkt het namelijk best aardig en soms ben je de hele ‘koppeling’ onverstaanbaar, is jouw stem dun, ielig, knettert de verbinding en meer van dat soort ellende. Dit komt helaas niet elke ‘koppeling’ voor, het wil ook best wel eens goed gaan.

 30. door Bart

  Ik heb sinds kort de 3G adapter in mijn BMW 5 en heb eigenlijk geen problemen. Ook mijn gesprekspartners klagen niet over de geluidskwaliteit.

  Nog een vraagje: is het ook mogelijk om de iPod (uit de iPhone) te bedienen via het iDrive gebeuren of heb ik dan extra hardware nodig. Ik heb een BMW 535 van 2009.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.