Fitbit Flex: nieuwe armband houdt bewegingen bij

·

fitbit flex roodFitbit introduceert een armband die je dagelijkse activiteiten bijhoudt en doorgeeft aan een bijbehorende iPhone-app. De Fitbit Flex gebruikt Bluetooth om je activiteiten te synchroniseren met je iPhone. Het gaat om Bluetooth versie 4.0, die zuinig genoeg is om de armband 5 tot 7 dagen op een acculading te laten werken. Je moet wel een iPhone 4s of nieuwer hebben, aangezien alleen deze iPhones gebruik maken van de zuinige Bluetooth-variant.

Fitbit’s nieuwe bewegingstracker houdt je gemaakte stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstanden bij. Ook kun je zien hoeveel minuten je actief was op een dag, hoeveel je hebt geslapen en hoe diep je precies sliep. Voor dat laatste kijkt de Fitbit Flex naar hoeveel je tijdens je slaap beweegt.

De Flex-armband is te koop in het blauw, zwart, mintgroen en rood-oranje. Je kunt later nog van kleur wisselen: de tracker is van de armband los te trekken en eenvoudig in een anders gekleurd bandje te steken. De Fitbit Flex zal vanaf het voorjaar van 2013 worden verkocht voor $99,95 (circa 75 euro). Momenteel is hij enkel als pre-order te koop in Canada en de Verenigde Staten.

fitbit flex kleuren

Fitbit is één van de vele bedrijven die met een bewegingstracker op de markt komt. Afgelopen jaar kwam Jawbone met de Up, waarna Nike volgde met de Fuelband. Vanmorgen schreven we nog over een tracker van Fitbug, die verkocht zal worden voor slechts 50 dollar. Die lijkt op de Misfit Shine, een andere activiteitentracker in de vorm van een muntje. En alsof dat nog niet genoeg is heeft Withings de Smart Activity Tracker, een apparaatje dat bewegingen meet en je slaapgedrag analyseert.

Fitbit-Flex

Fitbit produceerde in het verleden al andere accessoires waarmee je activiteiten via de iPhone bijhoudt. Op iPhoneclub kon je onlangs een review van de Fitbit One lezen.

fitbit flex schoenen

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door Marc

  Kan geen verzending naar Nederland vinden op de website

 2. door Jordy

  Hmm leuk, maar ik hou het wel bij mijn Fuelband. Hoewel ik in eerste instantie daarvan het specifieke tracken van slaap mistte, denk ik dat je in je slaap toch niet graag zo’n rubber/plastic ding om je pols draagt.

 3. door René

  Kan het ook op een iPad?

 4. door Aster

  Zou handig zijn als er een vergelijkende review kwam tussen de ondertussen al zovele armbanden

 5. @Aster: Zodra ze allemaal beschikbaar zijn, gaan we zeker even kijken of een vergelijkende review haalbaar is.

 6. door riccis

  Ik verlang ook naar een review met vergelijkbare modellen. Wil binnenkort ook een armband aanschaffen.

 7. door Tureluur

  Wen er alvast maar aan, dit wordt booming. Quantified Self and the Internet of Things

 8. door Lisa

  Ik hoop echt zo dat deze ook in Nederland te koop zal zijn, Fuelband is al lastig te krijgen en deze vind ik qua specs eigenlijk nog aantrekkelijker. Afwachten maar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.