Find My iPhone voortaan gratis zonder MobileMe-abonnement

22 november 2010, 15:05 · Gonny van der Zwaag

find my iphone handApple heeft vandaag in een persbericht aangekondigd dat de functie Find My iPhone voortaan gratis te gebruiken is, zonder dat je daarvoor een betaald MobileMe-abonnement nodig hebt. Het geldt overigens alleen voor de nieuwste apparaten. Met Find My iPhone kun je je iOS-apparaat (iPad, iPhone of iPod touch) terugvinden op een kaart, wanneer je het apparaat kwijt bent. Het is handig wanneer je je iPhone ergens hebt laten liggen, of wanneer deze gestolen is. Je kunt zorgen dat er een boodschap op het scherm van de iPhone verschijnt, of een alarmgeluidje laten klinken, zodat je het toestel makkelijker kunt terugvinden.

Nadat je de functie Find My iPhone hebt ingeschakeld, zijn alle functies beschikbaar. Naast mogelijkheden voor het terugvinden van je iPhone bij verlies of diefstal heb je ook de mogelijkheid om op afstand je toestel te wissen, zodat je zeker weet dat vertrouwelijke gegevens niet in verkeerde handen vallen. Mocht je je iPhone uiteindelijk weer terugvinden, dan heb je met een hersteloperatie alles weer snel teruggezet vanuit je laatste backup.

Ben je je iPhone kwijt, dan kun je via een webbrowser of via de speciale app kijken waar al je iOS-toestellen zich bevinden.

Let op: Find My iPhone is alleen gratis beschikbaar op de iPhone 4, vierde generatie iPod touch en iPad.

find my iphone

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

97 reacties

 • Mark
  3 years

  Dit was de enige rede om ME aan te vragen. (wilde het als kerstkado)

  Dit hoef dan ook niet meer.

  Antwoord Quote

 • mysense
  3 years

  mocht je iphone gestolen worden, is deze informatie dan genoeg voor de politie om er iets aan te doen?

  Antwoord Quote

 • Melle
  3 years

  Kennelijk moet de eerste keer gratis registreren wel minimaal vanaf een iPhone 4 (of iPad of recentste iPod Touch) gebeuren: http://www.apple.com/iphone/find-my-iphone-setup/.
  Zelf in het bezit van een 4 en betaald account, maar vraag me toch af of mensen met ouder bezit nu buiten de boot vallen (of wellicht moeten die even een exemplaar lenen van iemand anders)?

  Antwoord Quote

 • iZwin
  3 years

  is now free on any iPhone 4, iPad, or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2.

  Lekker… werkt iOS 4.2 wel op je 3GS, werkt deze functie niet… What’s the difference???

  Antwoord Quote

 • Herre
  3 years

  Zeker dat dit ook al in Belgie/Nederland geactiveerd is? Heb geen MobileMe-account, maar wel een Apple id. Toch krijg ik de melding dat mijn password of Apple-id fout is.

  Antwoord Quote

 • Jst
  3 years

  is now free on any iPhone 4, iPad or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2

  Leuk voor 3G / 3GS gebruikers

  Antwoord Quote

 • Tommymang
  3 years

  Is dit nu ook voor de 3GS?

  Antwoord Quote

 • Renko
  3 years

  Cool. Maar je moet minimaal 4.2 geïnstalleerd hebben? :S Ik heb 3.1.3 omdat 4.2 sucket op de iPhone 3G. Hopelijk vindt iemand een truck om erheen te werken, momenteel kan ik niet registeren waarschijnlijk door onjuiste softwareversie dus :(

  Antwoord Quote

 • Sander
  3 years

  Krijg het niet aan de praat met iOS 4.2.1 GM, met geen enkele Apple-ID die ik heb…

  Antwoord Quote

 • Gerardus89
  3 years

  Prima dit! En inderdaad jammer voor oudere iPhone gebruikers, maar Apple kan niet maar steeds oude devices blijven ondersteunen met leuke opties. Al een flinke tijd niets meer betaald aan Apple, dus waarom steeds maar gratis updates naar nieuwe software versies en gebruik maken van nieuwe gratis opties? Dat is pure service, meer niet, je hebt er geen recht op, dus niet klagen..

  Antwoord Quote

 • Robbiedobbie
  3 years

  Ik vind het ook niet leuk. Nu vallen de 3GS gebruikers buten de boot ;(
  Misschien ligt het aan mij maar zolang de 3GS nog verkocht wordt geldt bovenstaande reactie niet vind ik. Ik heb hem in december gekocht, en voor het bedrag van een iphone denk ik dat het Apple het netjes zou staan als ze dit voor de 3GS ook zouden doen.

  Antwoord Quote

 • Martin21
  3 years

  Origineel geplaatst door Tommymang
  Is dit nu ook voor de 3GS?

  Lees nog eens goed de andere reacties of het persbericht van Apple….

  Antwoord Quote

 • Harm
  3 years

  Origineel geplaatst door Gerardus89: Prima dit! En inderdaad jammer voor oudere iPhone gebruikers, maar Apple kan niet maar steeds oude devices blijven ondersteunen met leuke opties. Al een flinke tijd niets meer betaald aan Apple, dus waarom steeds maar gratis updates naar nieuwe software versies en gebruik maken van nieuwe gratis opties? Dat is pure service, meer niet, je hebt er geen recht op, dus niet klagen..

  Wat een “kort door de bocht” reactie zeg! Er zijn natuurlijk ook mensen die hebben gekozen voor een 3GS omdat de 4 een lange levertijd had of omdat ze een witte willen of omdat ze net voor de traktaat van de 4 een abbo namen of … Etc etc

  In die gevallen hebben ze net zo kort geleden geld aan Apple gegeven als de gemiddelde 4 bezitter! En dus net zoveel “recht” op deze service als de 4 bezitter!

  Vraag me eigenlijk af waarom Apple hiervoor gekozen heeft…?

  Antwoord Quote

 • JasperCLA
  3 years

  Uit de boot**

  Ot: geweldig nieuws dit, ik ga het straks eens proberen.

  Antwoord Quote

 • [...] komt, is niet bekendgemaakt. Wel is er een opvallend nieuwtje in de aankondiging te vinden: Find My iPhone is voortaan gratis voor iedereen. Niet alle functies zullen op alle toestellen beschikbaar zijn. Zo is multitasking [...]

  Antwoord Quote

 • Alex
  3 years

  @Gerardus89: 3GS is niet oud want word nog steeds volop verkocht;)

  Antwoord Quote

 • Dennis
  3 years

  Origineel geplaatst door Renko
  Cool. Maar je moet minimaal 4.2 geïnstalleerd hebben? :S Ik heb 3.1.3 omdat 4.2 sucket op de iPhone 3G. Hopelijk vindt iemand een truck om erheen te werken, momenteel kan ik niet registeren waarschijnlijk door onjuiste softwareversie dus

  Kun jij sowieso niet want je hebt geen Iphone 4, als je nou het artikel eens leest ipv alleen te titel.

  Antwoord Quote

 • Michel van Drongelen
  3 years

  Het blij zijn duurde niet lang. Weer zo jammer dit. 3GS oud? Uhu toch zeker al 9 maanden :-s

  Antwoord Quote

 • Jorne Antoni
  3 years

  jeeeeeeeeeeeeeeejj, ik heb iPhone 4 en iPad het blij zijn duurt bij mij wel lang :D het is er nog steeds!

  Antwoord Quote

 • Vince
  3 years

  Origineel geplaatst door Alex
  @Gerardus89: 3GS is niet oud want word nog steeds volop verkocht;)

  Helemaal mee eens. Zolang het product nog gewoon in de winkel verkocht word, zou je verwachten dat dit soort features ook op deze toestellen van toepassing waren.

  Gelukkig heb ik een iPhone4.

  Antwoord Quote

 • Douwe
  3 years

  Ik heb de 3Gs meteen bij de introductie gekocht en zit dus nog altijd aan het abonnement vast. Ik vind het daarom niet logisch dat de 3Gs niet meer ondersteund wordt bij functies die niets met beperkte hardware oid te maken hebben.

  Antwoord Quote

 • ronnie
  3 years

  @mysense: gelukkig heb je dan de politie niet meer nodig aangezien je dan zelf een bezoekje kan brengen aan de dief.
  kan je lekker eigen rechter spelen

  Antwoord Quote

 • dromedaris
  3 years

  Wat belachelijk dat dit niet gratis is op de 3GS en de 3G! Heeft niks met hardware te maken, was reeds mogelijk op die toestellen!
  Belachelijke maatregel van Apple, ronduit belachelijk. Dat dieven een iPhone 4 stelen is erg, maar een 3G/3GS is blijkbaar een banaliteit geworden.

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Erg jammer dat het alleen voor iPhone 4 is en niet de oudere modellen.

  Antwoord Quote

 • alchemist
  3 years

  Er is geen reden voor Apple om oudere toestellen dit te ontzeggen, behalve een commerciële: eigenaars van oudere toestellen met extraatjes als dit overhalen om een iPhone 4 te kopen. Maar aangezien TapTrace Pro dit wel kan kan op oudere toestellen, is deze poging een beetje zielig. Er is -zo bewijst Taptrace Pro- immers geen hardwarematige reden om oudere toestellen zo’n functie te ontzeggen.

  Antwoord Quote

 • Tiim
  3 years

  Wat een onzin dat de 3GS niet ondersteund wordt. Met een ME account werkt Find My iPhone hier gewoon wel. Oftewel, 3gs users mogen betalen voor deze functie, iPhone 4 users niet.

  Antwoord Quote

 • Edgar
  3 years

  Trieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Find my iPhone. Nu gratis!

  … Voor iPhone 4 bezitters. Nog geen iPhone 4? Koop hem nu!

  Met andere woorden: marketing truc!

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Find my iPhone nu gratis..

  … voor iPhone 4. Nog geen iPhone 4? Koop hem nu.

  Met andere woorden: marketing truc!

  Antwoord Quote

 • guy
  3 years

  Probeer te installeren, vraagt naar MobileMe account. Bij ingeven via iPhone krijg ik de melding dat ik een MobileMe account via computer moet aanmaken: op de “gratis” registratie moet ik wel mijn visa gegevens ingeven want de gratis trial duurt maar…..

  Antwoord Quote

 • guy
  3 years

  Werkt alleen gratis met 4.2 ? Bij installeren op 4.1 moet ik een MobileMe account aanmaken die blijkbaar niet gratis is.

  Moet dus updaten naar 4.2 ??

  Antwoord Quote

 • Rick
  3 years

  Geef Apple eens ongelijk. Ook daar draait het voor een deel om marketing. Als je bijv. een TomTom hebt, zit er ook verschil in de updates, ook als een ouder model hebt kan je niet van alle functies gebruik maken…

  Antwoord Quote

 • rubenvetters
  3 years

  Als je op me.com je apple id ingeeft komt er dat de abo verlopen is… Wilt zeggen dat apple id ook geintegreerd wordt met mobileme. Zal waarschijnlijk ook met find my iphone te maken hebben, hopelijk komen andere functies zoals idisk etc ook beschikbaar.

  Antwoord Quote

 • Gerardus89
  3 years

  Oké, ben het eens met de reacties over de 3GS die nog steeds verkocht wordt.. Maar m’n reactie was vooral bedoeld voor 3G of zelfs 2G gebruikers. Voor deze gebruikers is het niet meer dan service als Apple het ook daarvoor beschikbaar zou maken, ik weet geen enkele reden waarom Apple het ook voor deze oude devices beschikbaar zou moeten maken? Ze moeten het kopen van een iPhone 4 natuurlijk wel ergens aantrekkelijk mee maken :-P

  Antwoord Quote

 • nadorst28
  3 years

  Mooi dat het nu gratis wordt. Jammer dat het niet op elke versie van de iPhone kan werken.

  Maar ik verbaas me elke keer weer over mensen die vinden dat ze “vast zitten” aan een provider. Dat contract zijn ze toch echt zelf aangegaan. Overigens haal je zo een nieuwe iPhone in Belgie of Frankrijk en dan zit je nergens “aan vast”. Nog goedkoper ook.

  Antwoord Quote

 • Florens
  3 years

  Ok nou dus niet voor mn 3G en wel voor mn iPad. En hoe werkt dat nou, gewoon de app installeren ofzo?

  Antwoord Quote

 • patrick
  3 years

  @Harm: Het recht om het te hebben omdat je pas geleden geld hebt gegeven voor je telefoon heb je niet…

  Je hebt de telefoon gekocht met de functies die er toen bij zaten. Datzelfde heb ik gedaan met mijn iphone4, sterker nog heb er zelfs enkele maanden op gewacht. Heb de iPhone4 gekocht omdat specs en functies beter pasten bij me dan de 3gs.

  Ik zie het als extra die ik krijg. Dat jij het niet krijgt, tja, daar kan ik weinig aan doen en je kunt er Apple niet boos op aan kijken. Je 3gs kan immers nog steeds hetzelfde als toen je hem kocht en heeft nog steeds dezelfde functies die je toen waard vond om geld voor uit te geven. Niemand heeft ooit gezegd dat de functies later zouden worden uitgebreidt of dat je er gratis diensten bij zou krijgen.

  Antwoord Quote

 • Crazy-Cockatiel
  3 years

  @Patrick: Doe niet zo raar. Apple doet haar werk toch niet voor de lol? Ze hebben er vast lol in maar ondertussen gaat het toch echt om de centen!!

  Antwoord Quote

 • Sjoerd
  3 years

  Hoop ophef voor niks…je moet het alleen ACTIVEREN op een iPhone 4, iPad of nieuwste iPod Touch. Ik heb het geactiveerd op mijn iPad, daarna werkte het vlekkeloos op mijn iPhone 3GS.

  Antwoord Quote

 • Kevin
  3 years

  Nieuwe MobileMe loginpagina staat nu online. Inloggen met Apple ID is mogelijk.

  Antwoord Quote

 • Florens
  3 years

  Jammer dat mn iPhone het niet kan krijgen, maarja. Mn iPad kan het nou ook (nog) niet krijgen omdat iOS4.2 er niet is, er staat tenminste dat dat ervoor nodig is :P

  Antwoord Quote

 • Shaquille
  3 years

  Dus alleen voor iPod 4g gelukkig heb ik die en geen iPod 3G die geen MobileMe krijgt.

  Antwoord Quote

 • Florens
  3 years

  Origineel geplaatst door patrick
  @Harm:Het recht om het te hebben omdat je pas geleden geld hebt gegeven voor je telefoon heb je niet…Je hebt de telefoon gekocht met de functies die er toen bij zaten. Datzelfde heb ik gedaan met mijn iphone4, sterker nog heb er zelfs enkele maanden op gewacht. Heb de iPhone4 gekocht omdat specs en functies beter pasten bij me dan de 3gs.Ik zie het als extra die ik krijg. Dat jij het niet krijgt, tja, daar kan ik weinig aan doen en je kunt er Apple niet boos op aan kijken. Je 3gs kan immers nog steeds hetzelfde als toen je hem kocht en heeft nog steeds dezelfde functies die je toen waard vond om geld voor uit te geven. Niemand heeft ooit gezegd dat de functies later zouden worden uitgebreidt of dat je er gratis diensten bij zou krijgen.

  Jij hebt zo heel erg veel gelijk :D

  Naja nog even op iOS 4.2 wachten voordat ik het op mn iPad kan zetten

  Antwoord Quote

 • Crazy-Cockatiel
  3 years

  Wat een gezeur… Apple is een bedrijf, geen goed doel!

  Antwoord Quote

 • Kevin
  3 years

  waarom kwam die niet eerder…=.=” is mijn iphone 3 weken terug gestolen >__<

  Antwoord Quote

 • Yan_nick
  3 years

  Werkt voor geen meter. Mijn iPhone was gestolen, geen enkel signaal. Heb tig keer een wachtwoord en bericht verzonden etc. geen van alle werkte.

  Antwoord Quote

 • leroy14
  3 years

  @Shaquille: Hahaha (-_-) volgend jaar zeker weer een nieuwe hè 5g

  Antwoord Quote

 • Wilson
  3 years

  Nice!!!!!!

  Antwoord Quote

 • Tsjaap
  3 years

  Wat het rare van Find my Iphone is dat je het net zo makkelijk ook weer kunt uitzetten. Als je iPhone wordt gestolen zal de dief naar instellingen gaan en deze optie uitzetten. Nu het standaard wordt op de iPhone zullen dieven dit vaker toepassen.

  Ik heb Apple hier al eens over gemaild. Ik hoop dat er in 4.2 een extra beveiliging zet om FmiP uit te kunnen zetten (in beperkingen oid).

  Antwoord Quote

 • john van der Veen
  3 years

  Net uitgeprobeerd en werkt als een trein!

  @Tsjaap:

  Zio te zien hebben ze dat nog niet gedaan. Je kan het via de instellingen weer uitzetten zonder wachtwoord.

  De enige optie is je begin schem beveiligen met wachtwoord.

  Antwoord Quote

 • Laurens
  3 years

  Op dit moment is ook de website me.com onbruikbaar. Er wordt onderhoud gepleegd……

  Antwoord Quote

 • Roberto Coppi
  3 years

  Origineel geplaatst door Tsjaap
  Wat het rare van Find my Iphone is dat je het net zo makkelijk ook weer kunt uitzetten. Als je iPhone wordt gestolen zal de dief naar instellingen gaan en deze optie uitzetten. Nu het standaard wordt op de iPhone zullen dieven dit vaker toepassen.Ik heb Apple hier al eens over gemaild. Ik hoop dat er in 4.2 een extra beveiliging zet om FmiP uit te kunnen zetten (in beperkingen oid).

  Dit kan, je kunt onder Restrictions ‘location’ en ‘accounts’ uitvinken en een dief kan de settings niet wijzigen.

  Overigens krijg ik op me.com de melding ‘Find my iPhone isn’t enabled. Set it up from your iPhone… etc’. Terwijl ik dit reeds gedaan heb. Meer mensen hier last van?

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Als ik via mijn iPhone 4 probeer naar me.com te gaan krijg ik een melding dat de website offline is voor onderhoud.

  Op mijn mbp werkt hij echter wel gewoon en als ik inlog met mijn apple id krijg ik dat “Find My iPhone” niet is ingeschakeld.

  Waar schakel ik dit in dan?

  Antwoord Quote

 • joedoekoe
  3 years

  Create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2

  Lijkt me dan ook gewoon geldend voor de vorige gen iPhone’s

  Antwoord Quote

 • kk001
  3 years

  Origineel geplaatst door Roberto Coppi
  Overigens krijg ik op me.com de melding ‘Find my iPhone isn’t enabled. Set it up from your iPhone… etc’. Terwijl ik dit reeds gedaan heb. Meer mensen hier last van?

  Ik heb dit ook.. misschien nog even geduld

  Antwoord Quote

 • 3 years

  hmm mijn iPhone 4 heeft nog geen 4.2 daar zal het aan liggen denk ik.

  Als ik hem probeer te updaten in itunes zegt hij dat 4.1 de recentste versie is.

  Antwoord Quote

 • beetjegeheim
  3 years

  Maar hoe zit dat met 4e generatie iPod dan? Want die heeft toch geen gps?

  Antwoord Quote

 • Staggeble
  3 years

  @mysense:
  ze zijn meestal toch liever lui dan moe :p

  Antwoord Quote

 • klapstoel
  3 years

  ik snap niet hoe je dit installeert..
  kan iemand ‘t stap voor stap uitleggen? ik heb nog geen mobile me account.. (wel iphone 4)

  Antwoord Quote

 • Shaquille
  3 years

  Origineel geplaatst door leroy14@Shaquille: Hahaha (-_-) volgend jaar zeker weer een nieuwe hè 5g

  Ja tuurlijk man :D

  Antwoord Quote

 • Erp
  3 years

  @klapstoel: Heb je ook (zoals in het bericht staat) iOS 4.2.1 op je 4 staan?

  Antwoord Quote

 • Roald
  3 years

  Top kijk dat zijn nog eens leuke kadootjes, :) beter als de beatles collectie

  Antwoord Quote

 • john van der Veen
  3 years

  Origineel geplaatst door klapstoel
  ik snap niet hoe je dit installeert.. kan iemand ‘t stap voor stap uitleggen? ik heb nog geen mobile me account.. (wel iphone 4)

  In instellingen > Mail en daar de mobile me account aanmaken. Ik heb het gedaan met mijn bestaande apple ID en niet met me.com en dat ging perfect.

  Antwoord Quote

 • ABC
  3 years

  Origineel geplaatst door Edgar
  Trieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.

  jup, triest

  Antwoord Quote

 • Coen
  3 years

  iOS 4.2 (4.2.1 voor iPad) is vanaf 19:00 beschikbaar.

  Antwoord Quote

 • conifeer9999
  3 years

  Op de 3gs niet zo’n probleem (als je 4.2 hebt en een Ipad) gewoon activeren met de ipad, sync. en hij staat in de 3gs

  Antwoord Quote

 • TerrorSource
  3 years

  Misschien iets om alle winkels af te gaan waar de ze iphone 4 verkopen om te checken of er ios 4.2 op staat om zo een account te maken ?

  Of gewoon een vriend/vriendin/buurman/familielid lief aankijken…

  Antwoord Quote

 • rubenvetters
  3 years

  Werkt perfect, eerst even op de iPad, daarna op de 3gs. Alle functies werken…

  Antwoord Quote

 • Basz
  3 years

  Origineel geplaatst door ABC
  Origineel geplaatst door EdgarTrieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.jup, triest

  Zeker triest!

  maar als ik het goed begrijp kan het wel gebruiken op je 3GS als je je apple ID maar op een iPad/4 registreert/activeerd

  Antwoord Quote

 • Justevo
  3 years

  Origineel geplaatst door Basz
  Origineel geplaatst door ABCOrigineel geplaatst door EdgarTrieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.jup, triestZeker triest!maar als ik het goed begrijp kan het wel gebruiken op je 3GS als je je apple ID maar op een iPad/4 registreert/activeerd

  Apple is een bedrijf met winstoogmerk, geen filantropische instelling. Dus niet zo huilen.

  Antwoord Quote

 • Paradise
  3 years

  Wel leuk, die discussie of ‘t ook op een 3G / 3Gs zou moeten werken.

  Ik zie het zo; je koopt een toestel bij Apple voor 2 jaar. Je hebt er geen recht op -maar het zou op z’n minst netjes zijn- als de features die voor de iPhone4 gratis worden gemaakt, dat ook op z’n minst voor de toestellen zijn die nog geen 2 jaar geleden net nieuw werden verkocht.

  Nu wordt ook de 3Gs nieuw verkocht en is er geen enkele hardwarematige beperking om het niet voor de 3GS gratis te maken. Een beetje kinderachtig is het dan wel, om te verplichten je met een iPad/iPhone4 id te laten registreren. Maar zo kennen we Apple soms he. :)

  Antwoord Quote

 • conifeer9999
  3 years

  En een even een aanvulling in de toelichting meegeleverd met de app staat duidelijk dat de app werkt met ieder toestel dat 4.2 heeft, dus idd even de truc met de ipad activereren syncen en dan staat die op de 3gs

  Antwoord Quote

 • appieh
  3 years

  Apple, schaam je. Mijn 3 gs is pas 1 jaar oud en ik kan fluiten naar deze nuttige applicatie.

  Antwoord Quote

 • Gaston
  3 years

  Dit staat op de Apple site:

  You can create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2. Find My iPhone is not available in all countries.

  Met andere woorden; je activeert het eerst op een iPad (in mijn geval), en dan kan ik het ook op m’n 3GS activeren?

  Antwoord Quote

 • sonple
  3 years

  (Red.) Deze reactie is verwijderd.

  Antwoord Quote

 • iMarvin
  3 years

  Ik ben het inderdaad eens met de 3Gs-gebruikers onder ons, zeker aangezien het toestel nog steeds verkocht wordt. Voor 2G- en 3G-gebruikers is het inderdaad balen, maar dat begrijp ik wel van Apple. Verschil moet er zijn. Neemt niet weg dat de mensen achter Apple’s marketing geniaal zijn…. Voor Apple dan!

  Antwoord Quote

 • Lucien1966
  3 years

  Op de 3G krijg je de volgende melding; “Apparaat niet ondersteund. Deze iphone komt niet in aanmerking voor gratis MobileMe voorzieningen”

  Antwoord Quote

 • 3 years

  @appieh:

  Ik heb twee jaar MobileMe gehad voor onderandere deze functie. Was het zeker waard om te gebruiken en blijf naast find my phone dit zeker gebruiken. Niets voor Apple om voor te schamen dus..

  Antwoord Quote

 • Basz
  3 years

  @appieh: Mijn 3GS is nog jonger… ben het helemaal met je eens!

  Antwoord Quote

 • Nick
  3 years

  Haha nice, het werkt ook op mijn 3GS, dat is geen grapje!

  Antwoord Quote

 • Exotic
  3 years

  Hoe werkt Find My iPhone eigenlijk? Werkt ie constant op de achtergrond? Vreet het batterij? Of helemaal niet?

  Antwoord Quote

 • feek
  3 years

  lijkt er op dat er ook een gratis gallery beschikbaar is op mobileme.com. Ga maar naar mobileme.com

  Antwoord Quote

 • Mattt
  3 years

  Haha het appel clubje van Steve kan ik steeds vaker wel uitkotsen… Waarom nou weer alleen de iPhone 4? Verschillende dingen beginnen me steeds meer te irriteren, en ik begin daarom steeds meer te overwegen om geen Apple apparaten meer te kopen… :-/ Jammer, want ik vind verder hun besturing systemen zo goed en doordacht werken…

  Antwoord Quote

 • Merijn
  3 years

  Nou even voor de mensen die het hoog in zijn bolletje hebben zitten omdat ze de ik-telefoon nummer 4 hebben. Het is gewoon belachelijk dat Apple nog steeds verkopende producten geen ondersteuning geeft in software. Dus dan moet je elk jaar 800 euro uitgeven voor die mogelijkheden? Dat betekend dat in maart nieuwe ik-telefoon aankomt en de nr 4 ook uit markt ligt. Door dit soort acties zit ik toch te denken om over te stappen naar andere mobiel (zoals andriod). Ben het arrogante van Apple zat aan het worden. Apple brainwasht mensen met goede markteting. Shapoo!
  Oohja reageren op mijn reactie hoef niet, ik lees het toch niet :-)

  Antwoord Quote

 • Bjørn
  3 years

  Ja, het is kinderachtig van Apple dat je een nieuw apperaat moet registreren. Daarnaast begrijp ik ze ook niet, want er moet dus iemand zijn geweest die een dag bezig is geweest met het blokkeren van de oudere apperaten. Daarnaast nog iemand die een dag bezig was met het blokkeren met de oudere fimwares. Het slaat gewoon nergens op, waardoor het eigenlijk weer humor wordt. Echt zo’n rotklusje voor een stagiere.

  Maar om serieus te reageren. Een beetje dief zorgt er toch voor dat “Find my iPhone”. Wordt uitgeschakeld? Daarnaast als je hem kwijtraak, dan ligt hij toch binnen, waardoor GPS niet lekker werkt. In theorie een leuke functie, maar in praktijk werkt het toch niet? Of heeft iemand toevallig ervaring ermee dat het wel goed werkte?

  Antwoord Quote

 • Hionimi
  3 years

  Oh ja hoor, mijn iPad heeft alleen Bifi, en mijn iPhone is een 3GS, Apple, je bent best wel een Penis af en toe… :s

  Antwoord Quote

 • Phunx
  3 years

  Thank god niet het gehele MobileMe gratis.

  Antwoord Quote

 • kk001
  3 years

  @Bjørn: Las net ergens op de apple site, ben m even kwijt anders kreeg je een exacte link, dat hij niet zoekt via de gps maar via je internet connectie. Dit kan dus de Wifi zijn maar ook je gewone internet verbinding.

  Antwoord Quote

 • Job
  3 years

  Hionimi je weet niet eens hoe je die van jou moet gebruiken.

  Antwoord Quote

 • Marcelona
  3 years

  Ik ga terug naar iOS 4.1

  Kan geen datanetwerk verbinding meer krijgen :S

  Antwoord Quote

 • flvs
  3 years

  Hoe moet je nou de Find My Iphone app activeren? Als ik probeer in te loggen met mijn emailadres waaraan mijn Apple ID is gelinkt en mijn wachtwoord dan zegt ‘ie dat het niet klopt. Het moet toch zo werken? Zonder een gratis trial Mobile Me account aan te maken? Wie kan me helpen?

  Antwoord Quote

 • zcdb
  3 years

  @Gerardus89: wat een bijdehandse opmerking… De 3GS is een toestel dat ze voor de moment nog steeds in hun gamma hebben… en dus ook volledig zouden moeten ondersteunen (zolang het op hardware gebied mogelijk is)

  Antwoord Quote

 • Basz
  3 years

  @Marcelona: Waarom? heb je wel bij je instellingen gekeken? Welke provider heb je? bij mij geeft mijn vodafone sim ook de verkeerde gegevens door…

  Antwoord Quote

 • flvs
  3 years

  Hoe werkt dit nou precies? Moet je eerst een Mobile Me account aan maken? Want als ik in de app mijn emailadres invoer wat is gekoppeld aan mij Apple ID en het wachtwoord, dan zegt ie dat het niet klopt.. Hoe moet ik dit aanpakken?

  Antwoord Quote

 • jelle
  3 years

  Wat eens tel stomme jankzakken hier zeg. Ik ben blij dat ik het nu gratis heb. Koop een 4 als je zo graag alle functionaliteit wil. Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.. Zo werkt het niet in het leven.

  Antwoord Quote

 • MOmax
  3 years

  @ 3G(S) gebruikers: TapTrace Pro is een prima alternatief. En ook gratis.

  Antwoord Quote

 • (Red.) De reactiemogelijkheid bij dit artikel is tijdelijk uitgeschakeld in verband met de piekbelasting op de server. Verder discussiëren over Find My iPhone kan op ons forum.

  Antwoord Quote

Comments are closed.