Fender Squier Stratocaster: legendarische gitaar met iOS-aansluiting te koop in Apple Store

·

fender-gitaarDe wereldberoemde gitarenfabrikant Fender heeft ook de sprong naar iOS gemaakt. Ze brengen een usb-versie van de populaire Squier Stratocaster uit, met twee kabels om de gitaar op op een usb-poort of iOS-apparaat aan te sluiten. De meegeleverde kabel is voorzien van 30-pins connector, zodat Lightning-gebruikers rekening moeten houden met een verloopstukje. De gloednieuwe Fender Squier Stratocaster is voorzien van een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en een amp om de bewerkte gitaarklanken meteen vanuit de gitaar zelf te horen. Met apps als Garageband kun je de melodieën die je uit de gitaar haalt opnemen en later bewerken.

Zoek je naar oplossingen om een bestaande gitaar op een iPhone of iPad aan te sluiten, dan zijn er al diverse oplossingen, zoals iStomp en Stompbox (voetpedalen) of de spullen van IK Multimedia, zoals de iRig. Dat Fender nu een oplossing uitbrengt is bijzonder, niet alleen omdat er voor het eerst een complete gitaar wordt uitgebracht waarmee je in één keer klaar bent, maar ook omdat Fender een legendarische naam is op het gebied van gitaren. Met de analoge uitgang kun je deze Fender ook als gewone gitaar gebruiken. Wij gaan alvast met deze gitaar bij het haardvuur zitten en kijken uit naar gezellige winteravonden met vrienden! De nieuwe Fender Squier Stratocaster is voor €209,95 te koop in de Apple Store, ook in Nederland en België. Concurrent Gibson heeft nog geen iOS-gitaar, maar wel een app om gitaar te leren spelen.

Meer info:

fender-ipad

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

16 reacties

 1. door Freek

  De legendarische gitaar is de Strat van Fender, niet die van Squire (by Fender). De gitaristen onder ons weten dat dat een heel verschil is hoor! Ook in prijs trouwens..

 2. door patricia

  @Freek: Je hebt helemaal gelijk ik heb zelf een strat USA en die vele malen beter natuurlijk.
  Maar voor de beginner..is dit een leuke gitaar!

 3. door Remco

  Met iOS aansluiting, klinkt raar. Denk dat als je het een “30 pins aansluiting” of “lightning aansluiting” noemt, het de lading beter dekt…

 4. door pdiddy

  De gitaristen onder ons weten ook dat het gaat om een squier en niet om een squire..deze laatste is een schildknaap en niet een gitaar.. Kom op jongens, even lezen wat er staat!

 5. door Peter

  Ik dacht al 200 ballen voor een Fender; dat kan natuurlijk niet. Dit is idd gewoon zo’n Squire Frut lesgitaar.

 6. door naampje

  Een 3,5 inch” koptelefoon aansluiting?
  Dat is een flinke rakker.
  Das een gat van zo’n 9 cm in je versterker :)
  (Red.) Oeps, aangepast.

 7. Het budgetmerk van Fender is Squier. Deze modellen worden onder licentie gemaakt en hebben zodoende een Fender uiterlijk. Ook de productlijn kent grote overeenkomsten, zoals bijvoorbeeld de namen van de modellen (Stratocaster, Precision, Telecaster, Jazz Bazz etc.) Er zijn een wel aantal verschillen, waaronder de elektronica en de keuze van de houtsoorten. Daardoor is de prijs lager, ook vanwege lagere arbeidskosten.

  In 1982 begon Fender met de productie van Squier in de Japanse FuijGen fabriek. De eerste Squierlijn was de JV-serie (Japanese Vintage), gevolgd door de SQ-serie en de E-serie.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Fender_(merk)

 8. door sanderevers

  Het is eigenlijk gewoon een USB gitaar, maar wordt geleverd met een USB naar Dockconnector (30 pin) kabel. Hij werkt ook op een gewone versterker, Windows PC en Mac :)

 9. door Johan

  Heerlijk dit :)

 10. door pdiddy

  SQUIER!!!!!!! Wanneer past iemand dit aan! :)

  En Squiers zijn prima gitaren…. Logisch als je niet kunt spelen je er ook geen goed geluid uit kunt krijgen. Nix mis met SQUIER….

  prutsers..
  (Red.) Aangepast.

 11. door Johan

  Valt wel mee toch? Staan hoogstens 7 fouten in dit artikel

  En het is inderdaad gewoon een degelijke gitaar

 12. door Rendier

  Waar blijft de bass versie, liefst een Jazzbass.

 13. door pdiddy

  Goed bezig….Squire is aangepast… nu nog even niet Fender Stratocaster en Squier Stratocaster door elkaar halen en het is tiptop…! ;)

 14. door Thomas

  Een legendarische gitaar is het niet echt, maar wel leuk voor de beginner.

 15. door Rick

  Vreemd genoeg zeggen ze bij de online apple store en apple store Amsterdam nog niet van dit produkt gehoord te hebben. Na uitgebreid zoeken kwamen ze er achter dat het in amerika te koop zou zijn, terwijl ik hier toch duidelijk lees het direct te kunnen kopen in de store. En volgens mij spellen ze squier alleen op deze site verkeerd (wat wel de juiste produktnaam voor ‘deze usb gitaar schijnt te zijn)
  Verder zijn er met de oude squiers zo als ik ze heb gekend (en gehad) niet veel mis. Je kunt ze ook custumizen.., en dan heb je voor weinig geld wel iets leuks

 16. door Stinger

  En zo gaat dat voort eh ;) binnenkort ook haardrogers met iOS koppeling :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.