Facebook at Work: sociaal netwerk voor op kantoor

Facebook gaat de concurrentie aan met Slack, Asana en andere zakelijke netwerken. Facebook at Work ziet er hetzelfde uit als Facebook, maar heeft geen reclame en is alleen voor jou en je collega's.

Facebook at WorkFacebook heeft vandaag het zakelijke sociale netwerk Facebook at Work aangekondigd. Deze nieuwe variant van Facebook staat geheel los van je persoonlijke Facebook-profiel en laat je met collega’s op het netwerk communiceren. Facebook at Work bevindt zich in een pilotfase en wordt op het moment getest door een klein aantal bedrijven. Pas later zal het sociale netwerk voor meerdere bedrijven beschikbaar zijn.


Facebook at Work ziet er hetzelfde uit als het ‘gewone’ Facebook, maar varieert op een aantal vlakken. Zo zijn er op het zakelijke netwerk geen advertenties te zien en wordt gebruikersdata niet bijgehouden. Het is onduidelijk of er advertenties aan het netwerk worden toegevoegd. Facebook wil pas later bepalen hoe er geld wordt verdiend met Facebook at Work. De ontwikkeling van het project wordt geleid door Lars Rasmussen, één de de betrokkenen bij Google’s gestrande dienst Google Wave.

Op Facebook at Work is het mogelijk om groepen te maken, waardoor je op directe wijze met een groep collega’s kunt communiceren. Volgens Facebook een goed alternatief voor de vele e-mails die door bedrijven worden verstuurd.

Facebook’s nieuwe netwerk zal ook in de vorm van een app voor de iPhone beschikbaar komen, maar deze is op het moment enkel te downloaden door de bedrijven die deelnemen aan de pilot. De app verschijnt waarschijnlijk in de Nederlandse App Store zodra Facebook at Work publiekelijk beschikbaar is. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend.

Met Facebook at Work gaat Facebook de concurrentie aan met een aantal andere zakelijke sociale netwerk. Afgelopen jaar schreven we bijvoorbeeld uitgebreid over Slack, een zakelijke sociale app die we hier op de iCulture-redactie ook gebruiken. Bedrijven gebruiken daarnaast alternatieven zoals Asana of Basecamp om e-mailloos met elkaar te communiceren. Het lijkt een tactiek die we Facebook eerder ook al zagen hanteren met andere apps. Zo was Slingshot Facebook’s alternatief voor Snapchat en Rooms een concurrent voor Secret.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 januari 2015 om 16:55
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.