Evenementenkalender Yerba Buena maakt Apple-event op 12 september geloofwaardiger

·

yerba buena center
Yerba Buena en Moscone in San Francisco zijn voor Apple vaste plekken om nieuwe producten aan te kondigen. Tijdens WWDC slaat Apple z’n tenten op in Moscone Center en op andere momenten tijdens het jaar is het naastgelegen Yerba Buena Center meestal de vaste prik. Zo werd er afgelopen maart nog de nieuwe iPad aangekondigd. Voor de nieuwe iPhone zal Apple waarschijnlijk ook weer voor Yerba Buena kiezen. Hoe we dat weten? Omdat de agenda van 10 tot 13 september vrij wordt gehouden.

De geblokkeerde kalenderdagen zijn een extra bevestiging dat Apple’s evenement op 12 september plaatsvindt. Drie eerdere bronnen wezen ook al naar die datum. Van eerdere aankondigingen in Yerba Buena, zoals het Let’s Rock Event in 2009 en het Special Event in 2010 weten we dat Apple-evenementen niet op de publieke evenementenagenda komen te staan, maar dat de dagen worden geblokkeerd, al dan niet met de mededeling ‘Private Event’. Maar Apple wijkt er ook wel eens vanaf: de iPhone 4S werd op 4 oktober 2011 aangekondigd tijdens een evenement op de campus van Apple in Cupertino. Een dag later overleed Steve Jobs. Jobs zou tot aan zijn dood hebben gewerkt aan een iPhone met groter scherm. De volgende generatie iPhone zou wel eens een van de laatste producten kunnen zijn waar Jobs nog intensief mee bezig is geweest.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.