EU dreigt met verkoopverbod als iPhone toch gevaarlijk is

·

iphone boomDe Europese Unie is van plan een verkoopverbod in te stellen, als blijkt dat iPhones toch gevoelig blijken voor ontploffing. EU-commissaris voor consumentenbescherming Meglana Kuneva heeft gisteren een waarschuwing uitgestuurd dat de iPhone tijdelijk uit de winkelrekken verdwijnt als de reeks incidenten te wijten is aan een hardwareprobleem. De commissaris wacht nu eerst de bevindingen van onafhankelijke labs af, terwijl Apple ondertussen volhoudt dat het freak exceptions zijn en dat het iets te maken heeft met externe druk op het scherm. De gebruikers beweren intussen dat ze de iPhone gewoon in een handtas of op een autostoel hadden gelegd. Er is ook al de suggestie gewekt dat oververhitte Lithium-ion-batterijen of de hoesjes die veel slachtoffers gebruikten, er iets mee te maken hadden. Omdat de problemen zich vooral in EU-landen voordoen heeft Kuneva zich vol overgave op het probleem gestort.

Het lot van de iPhone ligt nu feitelijk in handen van één Europese lidstaat:

We need to have 100 percent certainty from one member state that these goods are dangerous. If I receive from the French authorities information that they are dangerous, I will act in the interests of the consumer. I will ask my network for a recall of the product as we did with the Italian (Senseo) coffee machines. There, it was proven that they burned the hands of consumers.

Als één van de landen waarin zich incidenten hebben voorgedaan (waaronder Engeland, Duitsland, Frankrijk, maar ook Nederland en België) van mening is dat de iPhone inderdaad gevaarlijk is, zal de EU de verkoop van de iPhone in alle lidstaten gaan verbieden. Voor een nieuwe iPhone zul je dan voortaan weer naar de VS moeten gaan. Apple zelf kan op dit moment weinig meer doen dan afwachten en benadrukken dat er niets aan de hand is. Zou Apple toegeven dat er sprake is van een hardwaredefect, dan lopen ze grote kans om de verkoop te moeten stoppen en producten terug te halen.

Eerder vandaag kon je al lezen dat de EU ook eisen wil gaan stellen aan het geluidsvolume van mobiele telefoons.

Meer info: The Apple Blog
Tipgever: Arnold

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

72 reacties

 1. door Tom

  Ik moet zeggen dat ik ook wel bezorgd ben.
  Een quote van mijn familie: “Hoe is het met je bomtelefoon? Nog niet ontploft?”

  Mooi dat er een onderzoek komt, ik ben benieuwd wat de uitslag zal doen voor mensen die er al een hebben :)

 2. door maxrota

  Het zou dan ook nog eens geweldig zijn als de EU Apple eens zou verplichten wat 3GS iphones naar België te sturen zodat er ook nog één gekocht kan worden !!!???

 3. Zou wel super jammer zijn als de iPhone in europa niet meer verkocht mag worden. Zeker omdat ik als ontwikkelaar m’n brood ermee moet verdienen.

  Maar als het idd waar is dat de iPhone spontaan kan ontploffen / ontbranden is het natuurlijk goed dat hij uit de handel wordt genomen.

 4. door Gbblr

  Ik voel een eventueel proces wat leidt tot een omruilactie aankomen. Ik kan mij niet voorstellen dat Iphone uit Europa verdwijnt.

 5. door Mutsop

  De gebruikers beweren intussen dat ze de iPhone gewoon in een handtas of op een autostoel hadden gelegd.

  Gewoon in een handtas?
  Weet je hoeveel BROL er in een handtas is? Telkens als ik een of ander vrouw haar portefeuille of sleutels zie zoeken, merk ik meteen dat ze een gans “beautycase” meehebben. Denk eerst even na vooraleer je je gsm in uw handtas zet. Zolang je banaan er niet in geplet geraakt is het safe om je iphone mee te nemen.

 6. door Melvin

  Hier kan ik alleen maar om lachen…

 7. door Bartos

  Laat Apple maar even op haar bakkes gaan…

 8. door Alex

  Waarom mogen er dan wel aanstekers verkocht worden? Deze ontplofte ook onder mijn voorruit in de zomer door de hitte. Ik heb geen fabrikant mij zien waarschuwen de aansteker niet in een auto te leggen.

  Hier zit meer achter dan alleen maar de consument “beschermen”.

 9. door swen

  Maar als er een nieuwe iPhone komt dan mogen ze toch wel weer verkopen?
  philps heeft toch ook ooit iets gehad wat snel in brand kon vliegen en die verkopen nou toch ook nog zooi.

 10. door RJ

  Gaat het om de iPhone 3G of de 3GS die zou kunnen ontploffen? Of beiden?

 11. door Edo

  Typisch Brussel, zit er weer een of andere derderangs politicus die op dit soort hypes inspringt om haar 5 minutes of Fame op te strijken. Hier word ik echt niet goed van, bij massaproductie gaan dingen fout, daar kun je vanuitgaan. Tot nu toe is het op de 50 miljoen iPod touch’s en iPhones 10 keer gebeurd. Dat is een vrij kleine kans. Echt Brussel moet zich eend met zaken gaan bezig houden die er echt toe doen i.p.v. Gebarsten iPhone en de maximum geluids sterkte van mp3 spelers, anders kunnen ze de boel beter opdoeken want het kost alleen maar geld!!

 12. door Willem

  Origineel geplaatst door RJ
  Gaat het om de iPhone 3G of de 3GS die zou kunnen ontploffen? Of beiden?

  Volgens mij is hier nooit iets over gezegd, ben ook wel benieuwd….

 13. door david

  Op zich een beetje vreemd dat deze EU-commisaris zich nu zo vastbijt in de iphone. Bij mijn weten zijn er niet meer dan een +/- 6 tal gevallen beschreven in de media over een iphone die of spontaan in brand vliegt, of waarvan spontaan het scherm zou zijn uiteen gespat.
  Waar was deze man toen er heel wat meer geregistreerde gevallen waren van de daadwerkelijk ontploffende batterijen van Nokia een aantal jaren geleden. Hier werd toendertijd door Nokia zelf nog aandacht aan besteed in de media. Deze toestellen van Nokia zijn toendertijd NOOIT uit de schappen verdwenen.
  Misschien is deze EU-commisaris wel benaderd door een lobbyist van een ander groot merk welke zich op de GSM markt moet handhaven, wie weet ??

 14. door pascal

  Origineel geplaatst door Edo
  Typisch Brussel, zit er weer een of andere derderangs politicus die op dit soort hypes inspringt om haar 5 minutes of Fame op te strijken. Hier word ik echt niet goed van, bij massaproductie gaan dingen fout, daar kun je vanuitgaan. Tot nu toe is het op de 50 miljoen iPod touch’s en iPhones 10 keer gebeurd. Dat is een vrij kleine kans. Echt Brussel moet zich eend met zaken gaan bezig houden die er echt toe doen i.p.v. Gebarsten iPhone en de maximum geluids sterkte van mp3 spelers, anders kunnen ze de boel beter opdoeken want het kost alleen maar geld!!

  Hoe weet jij dat ‘t (maar) 10 keer is gebeurd?

 15. door Lapje

  Als er een Boeing of Airbus naar beneden valt worden deze toestellen toch ook niet gelijk uit de lucht gehaald. Het gaat om incidenten. Wat een overdreven gedoe.

 16. door Bart

  Wat een onzin. Omdat één EU-figuurtje zich druk maakt over die zogenaamd (!!!!) ontploffende iPhones, zou “de EU overwegen…”? Doe even normaal. Zo werkt dat godzijdank nog steeds niet.

  Zou mooi worden, als Apple de lul zou zijn omdat er een paar sukkels rondlopen die hun iPhone uit hun klauwen laten vallen, om daarna te gillen dat het ding “zomaar” ontplofte.

  En zelfs áls dat echt zo zou zijn: Weet dat mens wel hoeveel iPhones er zijn verkocht, en wat dus de foutmarge dan zóu zijn? Als ik Apple was, sleepte ik die omhooggevallen tikgeit voor de rechter wegens smaad.

 17. door Bobo

  Hoge bomen vangen veel wind. Is er iemand hier van Apple die ons kan vertellen wat voor een enge opmars Apple heeft in Europa afgelopen 3jaar ?

  Brussel = Poepentrappers

  EU heeft nog meer enge plannen in péto.

 18. door Azamc

  Goede actie. Stoppen met de verkoop van de iPhone. Heb je meteen een collectors item. Kan de mijne meteen voor grof geld doorverkocht worden ;-)

 19. door koen

  Ik denk dat veel mensen zich zorgen zullen maken, maar het is vooral de media er om heen die er voor zorgt dat dit zo breed uitgemeten naar buiten wordt gebracht,.. beetje jammer. Tevens vindt ik dat er geen verwijt ligt bij Apple. Zij doen er alles aan om goede telefoons te maken.. en als er tijdens de productie een fout is gemaakt waardoor een op de zoveel miljoen telefoons kapot gaat dan vraag ik mij af.. of dit te controleren valt en of Apple hiervoor de schuld moet krijgen..

  Ik vind het een radicale beslissing.. maar we zullen afwachten wat er uit het onderzoek komt

 20. door Ilja

  Moeten ze is wagen GRRRRRRRR van me iPhone afblijven stel bemoeizuchtige klereleiers, enige telefoon die gewoon perfect is. —-

 21. door WvB22

  Iedereen vindt dit belachelijk, tot het je zelf overkomt. Dan schreeuwen dezelfde mensen moord en brand. Een product moet gewoon veilig zijn en mag niet ontploffen, ook al is de kans nog zo klein. Punt uit.

 22. door Wes

  Origineel geplaatst door Bart
  Wat een onzin. Omdat één EU-figuurtje zich druk maakt over die zogenaamd (!!!!) ontploffende iPhones, zou “de EU overwegen…”? Doe even normaal. Zo werkt dat godzijdank nog steeds niet. Zou mooi worden, als Apple de lul zou zijn omdat er een paar sukkels rondlopen die hun iPhone uit hun klauwen laten vallen, om daarna te gillen dat het ding “zomaar” ontplofte. En zelfs áls dat echt zo zou zijn: Weet dat mens wel hoeveel iPhones er zijn verkocht, en wat dus de foutmarge dan zóu zijn? Als ik Apple was, sleepte ik die omhooggevallen tikgeit voor de rechter wegens smaad.

  fanboy! Tot het jou overkomt en jij ook zo’n “sukkel” bent.

  Doe toch s normaal man.

 23. door GeNeRaL

  Ze zouden even moeten kijken of de gebruiker in deze niets met het toestel uitgehaald hebben, zoals het draaien van programma’s in de background, waardoor de temp, oploopt

 24. door vincent

  Ik vind het wel een goede zaak dat dit wordt onderzocht.
  of het nu 6 of 10 x is gebeurd het zal je maar gebeuren dat het bij jou iphone gebeurt!!!!
  of dat je zoontje of dochter letsel op loopt dan piep je gelijk anders.

  En Apple doet dit af met zwakke argumenten.
  Als daadwerkelijk blijkt dat het zo is na onderzoek dan is deze nog niet zo makkelijk te verbieden. Maar met Brussel weet je dat nooit?

 25. door FedeRer

  @Mutsop:
  Waar slaat dit nou weer op ????

 26. door WvB22

  Apple mag blij zijn dat haar fans zo door het vuur voor hun gaan. Apple is heilig en kan niets fout doen. Wordt eens even wakker mensen. Er wordt alleen nog maar onderzocht óf de iPhone kan ontploffen.

  En voor de mensen die roepen dat het aan fout gebruik ligt: dat moet ook niet uitmaken. Een telefoon mag gewoon NOOIT ontploffen al zouden er honderd applicaties op de achtergrond draaien en zeulen vrouwen een complete kaptafel mee. Als dat ding te heet wordt om wat voor reden dan ook dan moet het zichzelf uitschakelen. Een apparaat dat je altijd zo dicht bij je draagt en tegen je hoofd houdt moet gewoon aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Het enige wat Apple uitsluit van verantwoordelijkheid is grof misbruik zoals rammen met een hamer of van grote hoogte laten vallen.

  Overigens, zelfs door vallen (van een normale hoogte) mag de iPhone niet ontploffen. Hij mag stuk gaan maar dat is ook alles.

 27. door marcoooo

  Laten ze eerst inderdaad onderzoeken waardoor er problemen zijn.
  Als de problemen bijvoorbeeld door de JB komen, kan je Apple niets verwijten.
  Als ik mijn auto ga tunen en ombouwen en er gebeurd wat mee wordt de verkoop van Toyota’s toch ook niet stilgezet.
  Volgens mij kan Apple echt wel op afstand zien of een toestel is gejailbreakt of niet. Van mijn part Itunes op pc’s van slachtoffers bekijken en dan pas oordelen..EU is weer iets voorbarig.

 28. door Spete

  Even natte vinger werk, maar voor zover ik weet heeft Apple van geen enkele ontploffende telefoon de verantwoordelijkheid genomen. Men doet alles af als ‘externe druk’. De mensen die nu heel hard roepen dat Europa zich niet overal mee moet bemoeien, zullen blij zijn dat ze zich er mee heeft bemoeit op het moment dat je met een brandgat in je hand zit.

  Het is het een tegen het andere: Europa zegt Apple, doe eens goed onderzoek, Apple zegt: niets met ons te maken.

  Het zal mij benieuwen wat hier uit komt.

 29. door Frankie Goes

  Origineel geplaatst door Azamc
  Goede actie. Stoppen met de verkoop van de iPhone. Heb je meteen een collectors item. Kan de mijne meteen voor grof geld doorverkocht worden

  PC gebruiker…?
  De EU moet bij me langskomen om m’n iPhone te krijgen… wel ‘n busje ME meenemen dan…

 30. door Jeroen

  Hoeveel laptops ontvlammen spontaan? iPhones komen nu eenmaal sneller in het nieuws omdat het populairder is. Wat mij betreft is dit niets meer dan de batterijen van computers die ook wel eens plof doen. Die worden gelukkig ook wel eens terug geroepen ;)

 31. door puccini

  Jongens, jongens, laten ze het maar gewoon onderzoeken en we wachten wel af wat eruit komt.
  Kan toch nooit kwaad zo’n onderzoek !

 32. door gserban

  Strak plan van de europeesche unie die van mij was ook al in de brand gevlogen toen ik hem aan opladen was, heb inmiddels een nieuwe maar wordt nooit meer opgeladen zonder toezicht erop.

  Het enge is dat deze ook weer enorm heet wordt tijdens navigeren dus ben bang dat deze ook geen lang leven beschoren is.

  Ik zal eens kijken hoe ik die man Kuneva of een van zijn mensen kan benaderen en zal dan de brief van t-mobile aan hem door mailen hoe mijn uitgebrande iPhone is ingenomen bij de t-mobile shop

  p.s en nee ik had/heb geen jailbreak!

 33. door ton

  @david:

  niet helemaal waar in het geval van nokia ging het om niet door nokia gemaakte vervangende batterijen

 34. door Lennie

  Origineel geplaatst door david
  Waar was deze man toen er heel wat meer geregistreerde gevallen waren van de daadwerkelijk ontploffende batterijen van Nokia een aantal jaren geleden. Hier werd toendertijd door Nokia zelf nog aandacht aan besteed in de media. Deze toestellen van Nokia zijn toendertijd NOOIT uit de schappen verdwenen.

  Er is toen weldegelijk een website opgezet waar je aan de hand van het serienummer ZELF kon controlleren of jou batterij tot de slechte risicohoudende reeks behoorde en desgevallen een omruiling kon aanvragen.

 35. door ton

  @Lapje: euh echt wel

 36. door Tommy

  Nou dit krijg je er nou van als mensen constant klagen over de iPhone. Nu mogen ze dadelijk niet meer verkocht worden.

  Nee het is natuurlijk wel ernstig als ze kunnen ontploffen. Maar ik denk dat die kans dat dat gebeurd verwaarloosbaar klein is, dus ik ben er zelf niet echt bang voor.

 37. door Onbekend

  Europa maakt zich belachelijk en het is niet de eerste keer

 38. door Kenny Vrijland

  Ik vind dat er richtlijnen gesteld moeten worden voor mobiele telefoons. Wanneer er van de iPhone miljoenen zijn verkocht en er 10 ontploft zijn praat je over een kleine percentage telefoon’s waarbij dit gebeurt. Kortom boven een aantal percentage moet voor de veiligheid een verbod worden maar naar mijn mening komt de iPhone hier bij lange na nog niet aan.

 39. door bonzorino

  EU ? wat?

  oh, dat overbodige bemoeiende clubje overbetaalde nitwits. FAIL.

 40. door Mig

  We zouden mogen willen dat van alle apparaten er maar 1 op de miljoen ontploften. Dit soort zaken kun je beter aan consumenten overlaten. Ik ben bijvoorbeeld wel bereid om het risico te nemen…

 41. door Jens Kortmeijer

  Check.
  Binnenkort ook alle LPG tanks verbieden en überhaupt de tankstations dichtgooien. Veel te risky allemaal.
  Verder ook alle kantoorgebouwen boven de 40 meter in Brussel preventief ruimen (en alles wat er aan duivekoppen uitrolt naar de psychotherapeut)
  Betaal ik graag voor !!

 42. door Jeffrey

  Ik vind het een goede zaak dat dit onderzocht wordt!
  En hopelijk zet Brussel zich ook eens in voor 1 Europese iTunes Store. We hebben tenslotten een vrij verkeer van personen en goederen binnen de EU. Helaas heeft niet alleen Apple, maar grotendeels alle webshops binnen de EU, daar gewoon lak aan, op de vingers tikken!

 43. door Kokkie

  Origineel geplaatst door WvB22
  Iedereen vindt dit belachelijk, tot het je zelf overkomt. Dan schreeuwen dezelfde mensen moord en brand. Een product moet gewoon veilig zijn en mag niet ontploffen, ook al is de kans nog zo klein. Punt uit.

  Amen :)
  Ben wel benieuwd hoe een evt “omruil” actie voor de import iPhones in zijn werk gaat. Ff een ritje nr Italie om hem om te ruilen zie ik eigenlijk niet zo zitten.

 44. door patric

  Hoeveel zijn er verkocht, en hoeveel zijn er stuk?
  Jongens dit is weer zo typisch Nederlands… doe eens normaal mensen het is een telefoon geen semtex!

 45. door WvB22

  Het is tenslotte gewoon allemaal in onderzoek en het is juist goed voor Apple als het onafhankelijke onderzoek aantoont dat er niets aan de hand is.

  Aan de andere kant ben ik blij met een onafhankelijk onderzoek. Apple gaat echt niet meteen toegeven als er iets aan de hand is. Wat denk je wat het Apple gaat kosten om duizenden misschien wel miljoenen iPhones om te ruilen. Dus het is logisch dat Apple alle verantwoordelijkheid afwijst in eerste instantie. Er zitten een paar hele dure advocaten dag in dag uit op het kantoor van Apple die zich alleen maar met dit soort zaken bezig houden.

  Ik zou dus niet blind varen op Apple. Aan de andere kant doen sommige fabrikanten wel goede dingen. Philips heeft duizenden Senseo apparaten gerepareerd omdat deze mogelijk zouden kunnen ontploffen en heet water in de rondte sproeien.

  Die kans was ook maar drie op één miljoen en toch besluiten ze tot een recall. Vind dat een fabrikant dan de verantwoordelijkheid moet nemen. En ik weet zeker dat als zou blijken dat er iets mis met de iPhone dat Apple zijn verantwoordelijkheid neemt. Ze verdienen genoeg aan ons, Apple is echt niet zielig of zo.

 46. door WvB22

  Origineel geplaatst door Mig
  We zouden mogen willen dat van alle apparaten er maar 1 op de miljoen ontploften. Dit soort zaken kun je beter aan consumenten overlaten. Ik ben bijvoorbeeld wel bereid om het risico te nemen…

  Ben benieuwd of je dat nog zegt als je aan één of twee ogen blind bent geworden door rondvliegende glasdeeltjes en je niet meer goed kan werken en/of een opleiding kan volgen.

 47. door Ben

  Origineel geplaatst door Ilja
  Moeten ze is wagen GRRRRRRRR van me iPhone afblijven stel bemoeizuchtige klereleiers, enige telefoon die gewoon perfect is. –-

  Ik heb even je zin afgemaakt, je hield plotseling op: “Op het spontaan ontploffen, slechte gps, kort accugebruik, na.”

 48. door Boris

  @ Ben,
  jajajajaja, het is goed met je…………………
  er zijn er miljoenen geproduceerd, en maar een paar “ontploft'” waarvan ik de helft niet geloof.
  accuduur is gewoon goed. jij bent denk alleen zo’n type die ALLES aanzet, push 3g bluetooth bla bla bla. heb afgelopen zaterdag avond voor het eerst genavigeerd met de iphone, en dat ging PERFECT.

  oftewel, je lult met je indianenhoed (-;

 49. door anna

  ik persoonlijk zou niet liever hebben dan dat alle iphones teruggeroepen worden en we een nieuwe krijgen.

  of niet ?

 50. door Simon

  Mensen die zeiken dat dit dom is, zijn zelf dom. Er zijn nu ongeveer 15 gevallen in het nieuws geweest. Daarnaast wil een bedrijf als Apple zoiets vast wel geheim houden en dat hebben ze bij sommige ook geprobeerd (dat was namelijk ook in de media).

  Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die niet gelijk naar de media stappen en hier iets over melden. Het aantal ligt altijd hoger dan je weet. Goed dat het word onderzocht en dat als er wel iets fout is, dat ze het dan tijdelijk verbieden zodat er een oplossing voor kan worden verzonnen.

  Zelfde met een vliegtuig. Als er vliegtuig neerstort gaan ze dingen onderzoeken, als er daar uit blijkt dat dit probleem bij meerdere vliegtuigen voor kan komen dan moet dit bij alle vliegtuigen worden gerepareerd en de maker, bijvoorbeeld Boeing, moet dit ook in de bouw van nieuwe vliegtuigen stoppen.

  Met de iPhone word het ondersteund. Als een iPhone ontploft gaan ze het onderzoeken, als daaruit blijkt dat dit een probleem is dat in meer iPhone’s kan voorkomen, dan moet dit bij alle iPhone’s worden gerepareerd en Apple moet dit ook oplossen in de productie van nieuwe iPhone’s.

 51. Origineel geplaatst door gserban
  Ik zal eens kijken hoe ik die man Kuneva of een van zijn mensen kan benaderen…

  Meglana Kuneva… klinkt als een vrouw. En zou ze op brieven van eindgebruikers zitten te wachten, of gewoon afwachten wat de onafhankelijke onderzoeksbureau’s erover te zeggen hebben?

 52. door Edope

  Origineel geplaatst door david
  Op zich een beetje vreemd dat deze EU-commisaris zich nu zo vastbijt in de iphone. Bij mijn weten zijn er niet meer dan een +/- 6 tal gevallen beschreven in de media over een iphone die of spontaan in brand vliegt, of waarvan spontaan het scherm zou zijn uiteen gespat.
  Waar was deze man toen er heel wat meer geregistreerde gevallen waren van de daadwerkelijk ontploffende batterijen van Nokia een aantal jaren geleden. Hier werd toendertijd door Nokia zelf nog aandacht aan besteed in de media. Deze toestellen van Nokia zijn toendertijd NOOIT uit de schappen verdwenen.
  Misschien is deze EU-commisaris wel benaderd door een lobbyist van een ander groot merk welke zich op de GSM markt moet handhaven, wie weet ??

  precies, dit kan bij elke telefoon gebeuren. maar alleen bij de iphone word er z’on probleem van gemaakt. gewoon weer iemand die zijn fame wil halen door mee te liften op dit soort incidenten.

  @pascal:
  ik hou behoorlijk goed de media rond de iphone in de gaten en heb zeker niet meer dan 10 gevallen meegemaakt.

 53. door Jo!

  Origineel geplaatst door Lapje
  Als er een Boeing of Airbus naar beneden valt worden deze toestellen toch ook niet gelijk uit de lucht gehaald. Het gaat om incidenten. Wat een overdreven gedoe.

  … die toestellen hoeven niet meer uit de lucht gehaald te worden :-)

 54. door Bart

  Jemig, EU Commissie is weer lekker bezig.

  Nu in totaal 4 iPhones over al die miljoenen iphones ontploft? En zouden er geen mensen die doen met opzet, zodat ze weer een schadeclaim kunnen krijgen (van zulke mensen heb je er genoeg).

 55. door michiel

  kan je terug goedkoop iphone vanuit amerika laten komen ^^… maar natuurlijk blijft het klote want hoeveel zaken zijn er nu bekend van ontplofte gevallen? en ok in een handtas, sorry ze maar wat daar allemaal inzit? :d…

 56. door seminifeer

  Origineel geplaatst door WvB22
  Het is tenslotte gewoon allemaal in onderzoek en het is juist goed voor Apple als het onafhankelijke onderzoek aantoont dat er niets aan de hand is.Aan de andere kant ben ik blij met een onafhankelijk onderzoek. Apple gaat echt niet meteen toegeven als er iets aan de hand is. Wat denk je wat het Apple gaat kosten om duizenden misschien wel miljoenen iPhones om te ruilen. Dus het is logisch dat Apple alle verantwoordelijkheid afwijst in eerste instantie. Er zitten een paar hele dure advocaten dag in dag uit op het kantoor van Apple die zich alleen maar met dit soort zaken bezig houden.Ik zou dus niet blind varen op Apple. Aan de andere kant doen sommige fabrikanten wel goede dingen. Philips heeft duizenden Senseo apparaten gerepareerd omdat deze mogelijk zouden kunnen ontploffen en heet water in de rondte sproeien.Die kans was ook maar drie op één miljoen en toch besluiten ze tot een recall. Vind dat een fabrikant dan de verantwoordelijkheid moet nemen. En ik weet zeker dat als zou blijken dat er iets mis met de iPhone dat Apple zijn verantwoordelijkheid neemt. Ze verdienen genoeg aan ons, Apple is echt niet zielig of zo.

  Ik ben het met je eens. Apple liet de mensen met een geplofte Iphone gewoon stikken. Pas na alle publiciteit kwamen ze in beweging. Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen.
  Zo’n apparaat moet bij normaal gebruik niet ontploffen. En normaal gebruik is ook als je je telefoon in een redelijk volle handtas stopt.
  Het probleem hier zijn niet de ploffende Iphones, maar de attitude van Apple.
  Apple heeft er alle baat bij om géén verantwoording te nemen.

  Als uit de onderzoeken naar voeren komt dat er toch sprake is van een productiefout zouden ze weleens een heel groot probleem kunnen krijgen.
  Want dan lopen ze niet alleen het risico van een productiestop maar ook het gevaar van een recall of retourzendingen.

  Ik ben benieuwd.

  (Philips pakte het beter aan, en nam zijn verantwoording. Nadat de EU zich in Microsoft heeft vastgebeten gaan ze nu ook aan Apple knabbelen)

 57. door seminifeer

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  Origineel geplaatst door gserbanIk zal eens kijken hoe ik die man Kuneva of een van zijn mensen kan benaderen…Meglana Kuneva… klinkt als een vrouw. En zou ze op brieven van eindgebruikers zitten te wachten, of gewoon afwachten wat de onafhankelijke onderzoeksbureau’s erover te zeggen hebben?

  De EU is gewoon te benaderen hoor.
  Je zal waarschijnlijk geen antwoord van Kuneva krijgen maar wel van haar medewerkers.
  Ik heb weleens naar Neelie Smit Kroes gemaild en kreeg binnen een redelijke termijn een zeer inhoudelijk gemotiveerd antwoord van een van haar medewerkers terug.
  Als je naar een Nederlands politieke partij mailt krijg je in de meeste gevallen geen antwoord.

 58. door Lennie

  Origineel geplaatst door Edope
  precies, dit kan bij elke telefoon gebeuren. maar alleen bij de iphone word er z’on probleem van gemaakt. gewoon weer iemand die zijn fame wil halen door mee te liften op dit soort incidenten.

  Nonsens!
  Nokia heeft destijds duizenden batterijen vervangen.
  Recenter zijn er duizenden hp laptopbatterijen vervangen.
  En nog recenter was er de terugroepactie van Senseo.

  Sorry hoor jongens, maar dit zijn gewoon bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen.
  En moest er iets met de iPhone aan de hand blijken te zijn, dan moet Apple dat ook doen!
  Freak incident of niet, het hoort gewoon niet dat een telefoon een halve auto in de fik steekt!

 59. door Rudy Heidenis

  Origineel geplaatst door Lennie
  Origineel geplaatst door Edopeprecies, dit kan bij elke telefoon gebeuren. maar alleen bij de iphone word er z’on probleem van gemaakt. gewoon weer iemand die zijn fame wil halen door mee te liften op dit soort incidenten.Nonsens!
  Nokia heeft destijds duizenden batterijen vervangen.
  Recenter zijn er duizenden hp laptopbatterijen vervangen.
  En nog recenter was er de terugroepactie van Senseo. Sorry hoor jongens, maar dit zijn gewoon bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen.
  En moest er iets met de iPhone aan de hand blijken te zijn, dan moet Apple dat ook doen!
  Freak incident of niet, het hoort gewoon niet dat een telefoon een halve auto in de fik steekt!

  Mee eens over die verantwoordelijkheid..maar het gaat hier niet om duizenden..ik snap de terughoudendheid (nee ik keur het niet goed..)

 60. door 3gs

  Lees net een artikel dat Ryanair iphones gaat verbieden op hun vluchten vanwege het ontploffingsgevaar. Zij kunnen zich dergelijke incidenten op vluchten niet permiteren. Andere maatschappijen bekijken de zaak nog. Bron: avionics monthly.. Fijn hoor zo’n iPhone… Iemand de mijne kopen??

 61. door Nicker

  Oke oke, apple moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Maar in mijn ogen is het zo een miniem percentage. Hoeveel televisies zijn er in het verleden wel niet ontbrand, hoeveel verlengdozen, hoeveel electronica… Ik durf bijna te zeggen dat het percentage van defecte iphones onder het percentage ligt van defecte electronica. Ik noem het maar defect aangezien het ontbranden/ontploffen alles erger doet lijken dan het is( waardoor verhalen ontstaan zoals slagader-doorsnijdende-glasscherven en dat soort opgeblazen onzin)

  Mijn autoband is laatst geklapt tijdens het rijden, had een flink ongeluk kunnen gebeuren. Eu verbied toch ook geen autobanden… (ook weer zo een slecht voorbeeld maar toch)

  Denk toch eens een beetje logisch na en geniet eens van het leven in plaats van al dat mierenneuken.

 62. door Peet

  Mensen laten we blij zijn dat het wordt onderzocht! Daar heb je toch alleen maar voordelen van en geen enkel nadeel?

  Ik ben ook niet bang voor een ontploffing. Maar voorkomen is beter dan genezen, toch?

  Ik ben ook niet blij met de bemoeizucht van overheden. Maar in dit geval kan Apple er niet omheen.

  Maar wees niet bang, in nederland gaan ze de iPhone vast gedogen. Daar zijn we toch zo goed in?

  De overheid bepaalt zo’ n beetje alles: hoeveel hyptheek je mag hebben, welk merk telefoon je mag gebruiken, welke auto je mag rijden en zelfs hoeveel je mag verdienen. Daar wordt ik nou wel ziek van!

  Ik zeg: onderzoek, prima, maar laat mezelf beslissen of ik hem koop.

 63. door Andros

  Een goede zaak, als je been er na zo’n knal half af ligt heb je niets aan “freak exceptions”. Zo’n duur ding moet gewoon werken als een tierelier.

 64. door Nicker

  Origineel geplaatst door Andros
  Een goede zaak, als je been er na zo’n knal half af ligt heb je niets aan “freak exceptions”. Zo’n duur ding moet gewoon werken als een tierelier.

  En dat bedoel ik nou met overdreven opmerkingen… Kijk het feit dat het kan gebeuren betekend niet dat het gaat gebeuren. Iemand al beelden gezien van iemand met zn been in zn hand omdat die was opgeblazen door zn iphone?

 65. door C.44

  Wat dat betreft word het tijd dat er eens flink de bezem gehaald word door die gehele club in brussel en voor mijn part in ook in het politieke deel van veel andere landen.

  Die gasten zijn over het algemeen alleen maar bezig met bezig blijven. Werkverschaffing aan niemand minder dan zichzelf en uiteindelijk slaat het gros gewoon nergens op.

  Volumeregeling op een iPod. Ontploffende iPhones… zijn dat nou echt de dingen waar een europees parlement zich mee bezig moet houden ? Dat ze eens zorgen dat ze die pleuris economie op de rails krijgen ipv miljoenen uit te geven aan de vraag of iPhones af fabriek “vanzelf” ontploffen.

  En dan vraagt dat stelletje *censuur* in Brussel zich af, waarom er zo weinig burgers daadwerkelijk achter de Europese Unie staan… onbegrijpelijk

 66. door Jerie

  Lijkt me niet meer of minder dan redelijk. Apple is er vaag over. Vervolgens een onafhankelijk onderzoek. Wat is daar mis mee? Als vervolgens blijkt dat iets dan gevaarlijk is (ivm bijv batterij) dan wordt een produkt uit de handel genomen. Lijkt me ook logisch. Maar of dat zo is moet nog blijken. De populariteit of het merk van het onderzochte produkt heeft daar niets mee te maken dus ga niet net doen alsof dit een of andere anti-Apple of anti-iPhone actie is. Overigens stelt Brussel ook dat een batterij eenvoudig door de klant vervangen moet kunnen worden. Dat is niet het geval bij een iPhone. Je zag in verleden dat andere fabrikanten terugroepacties hebben moeten organiseren ivm batterijen. Dat icm tijdelijk uit schappen tot vervangende batterij er in zit lijkt me de juiste oplossing indien onderzoek uitwijst dat er idd een probleem bestaat.

 67. door WvB22

  Sommige Apple fanboys moeten eens hun kop uit het zand trekken. Apple is echt een fantastisch bedrijf en ze maken fantastische producten. Bij mij komt er voorlopig geen andere pc of telefoon meer in. Maar wees wel een beetje realistisch. Producten moeten gewoon aan de veiligheidsnormen voldoen, dus ook die van Apple.

  En natuurlijk wordt de iPhone onder een vergrootglas gehouden. Een product dat zoveel media attentie aantrekt zal helemaal uitvergroot worden als er iets niet aan deugd.

 68. door seminifeer

  Ik blijf erbij, ontwerpfouten en productiefouten kunnen in elk product voorkomen. Het probleem is niet de ploffende Iphone maar de attitude van Apple.
  Ze roepen deze heisa zelf over zich af.

 69. door VG

  Ze hebben een punt, maar de Europese unie kan niet andere lidstaten dwingen tot het boycotten van producten omdat zij vinden dat het gevaarlijk is.

  Daarover beslissen nog altijd de ministers van economie en de onafhankelijke onderzoekgroepen over.

  Apple kan zich hierin ook zelf verwijten, ze weigeren zichzelf te veroordelen voor deze problemen, terwijl, andere producenten met gelijkwaardige problemen dat wel deden, en niet veroordeeld door de EU werden. Als Apple wat slimmer is en in de voeten van de EU danst, zoals de meesten dat doen, dan kunnen ze er veel voordeel uit halen.

 70. door Pim Brussee

  Hoveel iPhones zijn er “ontploft”? en hoeveel zijn er verkocht? Dit riekt naar een hetze. In het verleden ontplofte regelmatig accu’s van GSM telefoons. Bij mij ontplofte een Nokia in honderden kleine stukjes. Nooit iets over gehoord in de media! Heb nu ruim een jaar een 3G, en deze is nog steeds niet ontploft, evenals andere miljoenen iPhones. Ik denk dat er boze geesten zijn die proberen het succes van de iPhone de kop in te drukken. Immers er is geen telefoonfabrikant die het voormekaar heeft gekregen om met slechts 1 model zo hoog te scoren, dit geldt natuurlijk ook voor de AppStore van Apple.

 71. door seminifeer

  Iedereen valt hier over elkaar heen en velen hanteren een struisvogelpolitiek.
  Het gaat er niet om of een telefoon ontploft. Het gaat erom hoe de fabrikant erop reageert.
  En de handelswijze van Apple is gewoon beneden peil.
  Ze roepen dit soort uitspaken over zichzelf af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.