Eerste problemen met iPhone 4 duiken op

·

iPhone 4Vandaag start de officiële verkoop van de iPhone 4 in de Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sinds afgelopen dinsdag werden iPhone 4-bestellingen al uitgeleverd, waardoor ook de eerste gebruikerservaringen wereldkundig werden gemaakt. Die zijn helaas niet allemaal even positief. Er doken de afgelopen twee dagen verschillende berichten op van problemen met de nieuwe iPhone.

Krassen op de achterzijde van het toestel

Zo zou volgens Engadget de iPhone 4 nogal snel krassen vertonen, met name op de achterzijde van het toestel. De behuizing van de iPhone 4 bestaat uit roestvrij staal en glas, zo maakte Apple bij de introductie ervan bekend. Volgens iFixit, dat het toestel eerder deze week uit elkaar haalde, wordt het verbeterde beeldscherm van de iPhone 4 beschermd door zogenaamd Gorilla Glass, een chemisch versterkte glaslaag dat 20 keer buigzamer en 30 keer harder is dan plastic. Het zou met name goed bestand zijn tegen slijtage.

Het is alleen niet duidelijk of zowel de voor- als de achterzijde van hetzelfde soort glas is gemaakt. iFixit heeft alleen bij de voorzijde kunnen bevestigen dat het om Gorilla Glass gaat, bij de achterzijde niet. Hoe dan ook zijn op onderstaande foto’s de krassen duidelijk te zien. Het gaat weliswaar om kleine krasjes, maar blij zul je er niet van worden als je net je nieuwe iPhone hebt ontvangen.

iPhone 4 krassen iPhone 4 krassen

Verkleurde beeldschermen

Een ander probleem dat onlangs opdook heeft te maken met het beeldscherm. Mac Rumors laat weten dat verschillende iPhone 4-gebruikers bruine of gele verkleuringen op het scherm hebben waargenomen. Ook op Apples eigen discussieforum klagen gebruikers over soortgelijke verkleuringen.

iPhone 4 verkleuring iPhone 4 verkleuring

Volgens Mac Rumors heeft tenminste één gebruiker een bezoekje gebracht aan de Genius Bar in zijn lokale Apple Store, maar kreeg daar te horen dat er momenteel geen vervangende toestellen beschikbaar zijn. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de tekorten waarmee Apple te kampen heeft. Hoewel de impact van het probleem momenteel nog onduidelijk is, gaat het volgens de website om een veelzeggend aantal gebruikers.

Wegvallend bereik door vasthouden van de antenneband

Tot slot kwam er gisteren nog een heel ander probleem aan het licht, al lijkt het erop dat het om een reeds bestaand probleem gaat. Gebruikers die het toestel vasthouden en daarbij de band rondom — waarin de antennes voor telefonie, Wi-Fi en dergelijke zijn verwerkt — aanraken, melden dat het GSM- of 3G-bereik in zijn geheel of gedeeltelijk wegvalt. Het lijkt erop dat het probleem optreedt wanneer de iPhone op een bepaalde manier wordt vastgehouden, volgens gebruikers de linker- en onderkant van het toestel. Onderstaande video verduidelijkt het een en ander:

Gizmodo heeft nog veel meer video’s van lezers met hetzelfde probleem, al heeft zich ook één lezer gemeld bij wie het probleem niet optreedt.

De Deense professor Gert Frølund Pedersen, een expert in mobieletelefoonantennes, waarschuwde eerder al dat de manier waarop Apple de antennes heeft ingebouwd voor problemen zou kunnen zorgen wanneer mensen de band rondom het toestel aanraken. Volgens Pedersen leidt het aanraken ervan ertoe dat een groter deel van de antenne-energie omgezet wordt in hitte en daardoor verloren gaat. Dit zou de antenne minder efficiënt maken bij het verzenden en ontvangen van radiosignalen.

De exacte omvang van het probleem is nog onduidelijk, maar gezien het grote aantal gebruikers dat zich bij Gizmodo heeft gemeld, lijkt het erop dat we hier in de komende dagen nog meer over gaan horen. Zeker nadat vandaag de ruim 600.000 voorbestelde iPhone 4’s in handen van gebruikers zullen komen.

door Michel Lusthof

Studeerde tot november 2013 Communicatie, maar is al sinds 2010 actief voor iCulture. Schrijft momenteel vooral 's avonds. Is een actieve Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

227 reacties

 1. door Mark

  ouch, ben benieuwd, gelukkig hebben we in NL pas de volgende batch, dus missch gaan ze nog een en ander fixen voor hij hier komt.

 2. door Soliber

  Indeed, ik zal de mijne vast ook maar tegen eind juli, begin augustus hebben, ik hoop dat de kinken er dan alweer uit zijn ^^
  Maar op macrumours zijn er ook een aantal mensen die ofwel geen probleem hebben, ofwel enkel 1 bar minder hebben als ze die iPhone op die manier aanraken. Zeer bizar allemaal :-p

 3. door henk

  Wanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?

 4. door HeijtInk

  Elk nadeel heb zijn voordeel. Nu dat wij later aan de beurt zijn zullen wij deze problemen minder tot niet meemaken. Ik hoop voor Apple en voor ons dat het allemaal behapbaar blijft zodat i.i.g onze release ongemoeid blijft.

 5. door Joep

  Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5 :)

 6. door Dennis

  Origineel geplaatst door henk
  Wanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?

  Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

 7. door iphonevier

  Als het goed is moet de iphone bumpercase bestemt om het te verkopen maar het is wel van de zotte dat je nu gedwongen wordt om die bumper te kopen anders kan je niet bellen. maar ze hebben ook een andere oplossing gevonden om contact tussen je hand en de iphone te voorkomen. ook binnenkort tekoop bij de resellers.

  http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/06/94ed12f1aeb313eee7ddeed03d72c223/original.jpg

 8. door dave

  wouw, dit had ik niet verwacht, ik ga nog een paar maanden wachten dan, ik will gene brol iphone hebbe hoor

  amaal terugstureuun

 9. door Maarten

  Dit las ik op het forum van AppleInsider:

  “Apple is using a bonding agent called Organofunctional Silane Z-6011 to bond the layers of glass. Apparently, Apple (or more likely Foxconn) is shipping these products so quickly that the evaporation process is not complete. However, after one or two days of use, especially with the screen on, will complete the evaporation process and the yellow “blotches” will disappear.

  How do I know? I was involved in pitching Z-6011 to Apple.”

  Misschien (en hopenlijk) zijn de gele plekken in sommige schermen van tijdelijke aard…

 10. door HeijtInk

  Ik heb me trouwens al eens serieus afgevraagd wat er gebeurd als de twee antennes contact met elkaar maken dmv handen, stof of andere geleiders.

 11. door Niels

  Is er alleen sprake van slechter ontvangst als het in contact komt met huid?

  In dat geval lijkt me dat de plastic hoesjes, Bumpers, die Apple aanbiedt dit probleem eenvoudig oplossen. Ik neem aan dat een beetje plastic het ontvangst niet zo zeer blokkeert.

 12. door MitchDC

  @iphonevier: Lol, maar dan kun je je iphone wel niet meer bedienen :p

 13. door Woozaa

  Mocht het waar zijn dan snap ik dit echt niet.
  Ze hebben het altijd over de prijs van Apple producten. De kwaliteit zou dit goed moeten maken.
  Ik overweeg serieus android omdat ik momenteel zonder zit en niet dit soort ongein wil hebben.
  Geel in beeldschermen is in bij apple.

  Ik hoop dat ik de aankomende weken een beter gevoel krijg bij de Iphone4..

 14. door Michel Lusthof

  @Niels: Waarschijnlijk niet, maar in feite zeg je daarmee dat mensen verplicht zo’n Bumper moeten gebruiken als ze geen problemen willen.

  Ik krijg het idee dat Apple wel van deze problemen wist er ook niet 1-2-3 een oplossing voor kon bedenken en daarom die bumpers heeft geïntroduceerd. Op zich natuurlijk een prima oplossing, ware het niet dat je daarmee wel de feitelijke problemen verzwijgt.

 15. door Bob

  Het probleem met ontvangst daar waarschuwen ze bij Nokia al jaren voor in de handleiding. Weliswaar niet met direct contact zoals bij de iPhone 4 maar toch…

  (hier willekeuring de E71).

 16. door Bernd

  Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

 17. door Wes

  Volgens mij kan Apple niet zo snel zijn ontwerp aanpassen. De Iphones die hier in Belgie en Nederland uitkomen zijn volgens mij ook wel al gemaakt, of het zal niet lang meer duren. Dus tenzij ze het probleem tijdens de productie al hebben aangepakt, zal er niet veel veranderen naar de benelux release toe vrees ik.

 18. Ik heb zo’n gevoel dat ik héél veel silicone hoesjes ga verkopen. ; )

 19. door ProGunNL

  Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdt

  http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

 20. door Jole

  Origineel geplaatst door Dennis
  Origineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

  Verneem graag een onderbouwing van je stelling; ik daag je hierbij uit en vergeet vooral de prijs niet in je onderbouwing mee te nemen!

 21. door Michel Lusthof

  @Bernd: Leuke theorie natuurlijk, maar een telefoon is juist om vast te houden. Daarbij moet het naar mijn mening niet uitmaken in welke hand of hoe je ‘m vasthoud. Bottom line is dat ‘t werkt.

 22. door bzb

  Origineel geplaatst door Bernd
  Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

  dit is natuurlijk onzin, niks aan de hand, dit is een giga probleem!

  vraagme af hoe apple dit niet heeft kunnen ontdekken in de testfase. ze zullen wel softwarematig de zendkracht vergroten. daaaag langere accu duur

 23. door Niels

  @Michel Lusthof: Het is natuurlijk niet wenselijk dat Apple mensen ‘opzadelt met de verplichting’ om een hoesje te kopen.

  Ik opper het alleen omdat iemand het misschien kan uitproberen. Wanneer het een (tijdelijk) oplossing blijkt voor die 600.000 mensen die wereldwijd de komende dagen een iPhone4 ontvangen kan dat het leed een beetje verzachten.

  Wat Apple op de lange termijn doet om het probleem op te lossen moet later blijken.

 24. door jules00

  Probleem is er blijkbaar ook bij de 3GS, en daar zit de antenne niet in de band rond het toestel.
  Het icoontje toont misschien een mindere verbinding, maar dit is blijkbaar niet zo in de praktijk. Wellicht een softwarebug.
  Het zou mij verworderen dat Apple de iPhone niet getest heeft terwijl ze deze in hun hand hadden…

 25. door Michel Lusthof

  Zoals in de reacties op zijn video wordt opgemerkt heeft hij hetzelfde probleem wel in de demo van FaceTime. Al kan dat ook te maken hebben met een softwareprobleem dat niet het juiste aantal streepjes laat zien, zoals Walt Mossberg in zijn review opmerkt.

  Origineel geplaatst door ProGunNL
  Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdt http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

 26. door michal

  Origineel geplaatst door Maarten
  Dit las ik op het forum van AppleInsider:“Apple is using a bonding agent called Organofunctional Silane Z-6011 to bond the layers of glass. Apparently, Apple (or more likely Foxconn) is shipping these products so quickly that the evaporation process is not complete. However, after one or two days of use, especially with the screen on, will complete the evaporation process and the yellow “blotches” will disappear.How do I know? I was involved in pitching Z-6011 to Apple.”Misschien (en hopenlijk) zijn de gele plekken in sommige schermen van tijdelijke aard…

  Ik hoop dat het echt waar is, dat het verdwijnt voor al die gebruikers.

 27. Gelukkig heb je hem toch niet vast als je belt :D

 28. door sasf

  Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is het juist 20 keer MEER BUIGZAAM…. check het nog eens.

 29. door Ernst

  Heb op m’n 3G ook een gele vlek zitten links onderaan op het scherm, dus of dat nu zo nieuw is…

 30. door jules00

  @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

 31. door Jorne

  @ Michel Lusthof

  facetime is via wifi, en volgens mij heeft dat geen invloed op je provider bereik

 32. door wouter

  Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

  Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

 33. door Robert

  Klinkklare onzin. Iedere telefoon doet dat. Vooral als je vochtige handen hebt. Dat is de prijs die we betalen voor een telefoon met een inwendige antenne. De eerste GSM’s hadden een uitwendige antenne en dat was niet voor niks. Ik zie zelfs het verschil in WiFi ontvangst. En niet alleen bij de iPhone.

  Robert

 34. door michal

  Origineel geplaatst door jules00
  http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

  Origineel geplaatst door jules00
  @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

  Ik denk niet dat het zo werk hoor. ;)

 35. door Dennis de Jong

  Geen verassing dat dit neit uit de field-test is gekomen. Het is tenslotte zo dat de field testers een ‘hoesje’ moesten gebruiken, zodat het toestel op de 3Gs leek. Dan raak je de metalen banden dus niet aan..

  Hopelijk lossen ze dit snel op! Liefst voor deze in mijn handen ligt :D

 36. door Melvin

  Ik vroeg me ook al af wat er gebeurt als je de antennes op één of andere manier zou kortsluiten. Verkooptruckje voor een Bumper?

 37. door Michel Lusthof

  @Jorne: Het gaat erom dat het bereik wegvalt als je de iPhone op een bepaalde manier vasthoud. Of je nou aan het bellen, FaceTimen of spelletjes aan het spelen bent is daarbij niet relevant.

 38. door Jo..

  Origineel geplaatst door Robert
  Klinkklare onzin. Iedere telefoon doet dat. Vooral als je vochtige handen hebt. Dat is de prijs die we betalen voor een telefoon met een inwendige antenne. De eerste GSM’s hadden een uitwendige antenne en dat was niet voor niks. Ik zie zelfs het verschil in WiFi ontvangst. En niet alleen bij de iPhone.Robert

  Ik kan mijn HTC Desire overal vasthouden zonder dat er signaal wegvalt, of iig niet zoveel wegvalt. Want bij WiFi merk ik wel eens dat als ik een zwak signaal heb en ik houd hem wat anders vast dat het signaal weg is.
  Maar qua ontvangst voor te bellen valt er niets weg… of iig toch niet zo extreem als bij die iPhone 4

 39. door HowowcanIgo

  Whyyyyyyyyyyyyyyyy?
  Ik wil ‘em nog altijd, maar, komaan! Wat een partypooper :-(
  Maar ‘k moet wel zeggen dat ik ten tijde van mijn MacBook Pro aankoop ook veel op het Apple forum zat en daar waren er veel problemen te lezen (logisch). Maar de mijne was volledig in orde.
  Dus hopen dat het bij slechts een beperkt aantal iPhones is.

 40. door Zimmer

  tja dit is niet handig van apple

  Een telefoon is om te bellen dus ontvangst is natuurlijk super belangrijk.

  Echter wanneer je gebruik zou maken van een invisibleSHIELD om krassen te verkomen isoleer je het ontvangt probleem.

  Apple was zeker al op de hoogte van mogelijke problemen vandaar die mooie Bumpers for iPhone 4 die het probleem ook isoleren

 41. door Daejji

  Klinkklare onzin? Zeg dat maar tegen al die mensen die nu tegen de problemen aanlopen.
  Ik wacht nu echt eerst wel ff af hoe dit afloopt..ga niet 2 jaar aan een dure abbo zitten met een toestel dat dit soort problemen heeft. Lekkere domper dit.

 42. door MiAmRA

  Vooral de antenne problemen baart mij zorgen niet dat ik de iphone zal gaan kopen maar meer voor het algemeen gebruik.
  Toen Apple bekend had gemaakt dat zij de antenne onderdelen in de metalenrand hadden verwerkt was ik positief omdat dit iets geheel nieuw is, geen enkele fabrikant heeft dit ooit in een comsumenten en commerciele product gebruikt. Helaas zoals het er nu uit ziet zal dit alleen theoretisch mooi uit zien en niet in de praktijk waar het uiteindelijk wel om gaat.
  Kijken of Apple de volgende keer weer de nieuwe iphone zal gaan testen met hoesjes

 43. door Deg

  Deze problemen traden ook op bij de 3G en 3GS echter daarna hoorde er niets meer over…

  De meestal zeer kritische reviewers hebben diversen malen het toestel laten vallen en geen enkele kras te bemerken of andere zaken van bovengenomende.

  Eerst maar even afwachten.

 44. door om

  Origineel geplaatst door jules00
  @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

  Helaas werkt dat niet zo met antennes. Antennes moeten specifiek bij de frequentie banden passen waar ze voor gebruikt worden. Verder absorbeert het menselijk lichaam de straling ipv het uit te zenden.

 45. door kokkie

  Dat word huilen in NL met T-mobile als provider. Dubbel slecht bereik ;) Wacht denk ik ook nog maar ff met de aankoop vd iP4 nu ik deze problemen zo lees.

 46. door Lisboa

  He Henk, da’s natuurlijk beetje onzin he, “wanneer gaat Apple nou eens deugdelijke producten make?” Ik werk al jaren met een iMac en al 1.5 jaar met mijn 3G iPhone naar ALLE tevredenheid terwijl om mij heen mensen van PC’s en GMS wisselen alsof ze schone kleren aantrekken. Apple maakt zeeeer goede apparaten. Tuurlijk gaat het wel eens mis, daarom wacht ik ook met iPhone 4 aanschaffen to kinderziektes eruit zijn!
  Groetjes Erik

 47. door kaas

  Hoop dat het alleen een ‘weergave-probleem’ is zoals Mossberg aangeeft. Op Gizmodo verschijnen ook filmpjes van speedtests die lager uitvallen?

 48. door ProGunNL

  Origineel geplaatst door kaas
  @ProGunNL:Hahah, maar zoals de comments bij dat filmpje al aangeven.. heeft hij er WEL last van als je zijn FaceTime demo bekijkt. Hij gebruikt dan z’n andere hand (links) en houd zij- en onderkant vast.http://www.youtube.com/watch?v=ugd8c6zDDQA

  misschien toch een probleem met links en rechts

  edit:

  als dit echt een hardware fout is mogen ze wel gratis een bumper geven om dit te voorkomen :@

 49. door Cryptopsy

  Origineel geplaatst door iphonevier
  Als het goed is moet de iphone bumpercase bestemt om het te verkopen maar het is wel van de zotte dat je nu gedwongen wordt om die bumper te kopen anders kan je niet bellen. maar ze hebben ook een andere oplossing gevonden om contact tussen je hand en de iphone te voorkomen. ook binnenkort tekoop bij de resellers.http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/06/94ed12f1aeb313eee7ddeed03d72c223/original.jpg

  What. The. Hell.

  Probeer je echt informatie over te dragen of heb je gewoon de kat over je toetsenbord laten rennen en het resultaat gepost?

 50. door MickV

  krassen maakt in principe niets uit. daar heb je de invisible shield van zagg voor. het ergste vind ik de verkleuringen van t scherm. een gele scherm..lol. en het bereik..volgens mij kan je die bumper ding van apple eom heen doen. dan zou je t probleem niet meer hebben=

 51. door heijdemann

  In haar eenvoudigste vorm bestaat een antenne uit een geleidende, dunne draad.

  De antenne maakt gebruik van het verschijnsel dat elektromagnetische golven in geleiders een wisselstroom opwekken (bij ontvangen) en omgekeerd dat wisselstroom elektromagnetische golven opwekt (zenden). De geleiders kunnen bestaan uit een of meer draden, een staaf of spriet die vervolgens via een leiding met een ontvanger verbonden zijn. Bij antennes die specifiek voor een bepaald frequentiegebied zijn bedoeld, bestaat er een vaste relatie tussen de lengte van de antenne en het gewenste frequentiegebied. Bij een simpele staafantenne bijvoorbeeld is de lengte voor het beste rendement een kwart van de golflengte van de gemiddelde gewenste frequentie.

  In principe zijn er geen verschillen tussen een zend- en ontvangantenne, in de praktijk zullen de gestelde eisen de uitvoering en constructie bepalen. Hooguit zal men bij een hoog-vermogen zendantenne rekening moeten houden met de dikte van de antenne om interne verliezen door onder andere skineffect te vermijden en mogelijke ionisatie van de lucht rond scherpe punten.
  bron wikipedia
  Kan mij voorstellen dat bij ieder extern contact er een verstoring optreed van de frequentie waardoor ontvangst en zendvermogen sterk beinvloed worden

 52. door Robin

  Wat maakt het uit als je een hoesje om je iPhone moet doen zodat hij én beschermd is én hij werkt volledig. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee om een hoesje om mijn iPhone te doen zodat hij goed werkt.

 53. door MdG

  Origineel geplaatst door Michel Lusthof
  Zoals in de reacties op zijn video wordt opgemerkt heeft hij hetzelfde probleem wel in de demo van FaceTime. Al kan dat ook te maken hebben met een softwareprobleem dat niet het juiste aantal streepjes laat zien, zoals Walt Mossberg in zijn review opmerkt.

  Ik ben blij dat je dit laat zien, was voor mij een reden geweest te wachten met aankoop.

 54. door et

  @Robert:
  ik heb al andere redelijk recente smartphones in handen gehad en deze hadden veel minder last van uitval van het netwerk en dergelijke meer, hetgeen ik altijd al bij alle iphone heb gehad, zeer irritant.

 55. door dries6951

  Origineel geplaatst door ProGunNL
  Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdthttp://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

  Voor de volledigheid moet je de reviews daaronder ook lezen ;) heeft ie in een keer wel problemen

 56. door Jens Kortmeijer

  Origineel geplaatst door HeijtInk
  Ik heb me trouwens al eens serieus afgevraagd wat er gebeurd als de twee antennes contact met elkaar maken dmv handen, stof of andere geleiders.

  Als je de uiteinden van een antenne aanraakt worden deze capacitatief verbonden en gaat je lichaam er deel van uitmaken.
  Dan is de dimensionering gelijk weg en werkt het allemaal minder. Een handschoen of case hoeft dat niet altijd op te lossen.

 57. door Jasper

  Krasjes op de achterkant zal me een worst wezen, gewoon een invisible shield er op plakken en probleem opgelost. @Bernd:
  Volgens mij pakt die kerel hem op met zijn linker hand..

 58. door bert

  Waarom denke jullie dat wachten het probleem zal oplossen? Denk je echt dat apple de antenne’s gaat redesignen? Software upgrades goed en wel, maar dit lijkt wel een duidelijk hardware probleem (antenne-probleem). Wel raar dat apple dergelijke dingen blijkbaar niet genoeg test. Want neemt niet iedereen zijn telefoon aan de zijkant vast als je ermee belt?

 59. door Checkditdan

  Origineel geplaatst door wouter
  Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

  Inderdaad… lekker dan, ben zelf ook lefty dus ik sla deze voorlopig maar over.

 60. door Poserman

  zat al te kijken naar hoesjes. durf mijn iPhone echt niet zonder in mijn zak te doen. te veel kans op beschadigingen.

 61. door Henk

  Origineel geplaatst door Dennis
  Origineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

  Daarom is er een behoorlijke geschiedenis aan ondeugelijke producten bij Apple? (Denk aan de die kleine, witte macbooks, haarscheurtjes en verkleuringen?) En waar is de Apple precies beter in in vergelijking met HP en Sony (let ook op de prijs) ?

  Het is belachelijk dat Apple geen goede behuizingen kan maken. Jammer genoeg is de iPhone ongeëvenaard en neem je dit op de koop toe…

 62. door don

  Nou dat is pech voor die lui met die nieuwe IPhone 4,Maar dat komt allemaal weer goed wacht maar af,Maar ik hou het wel even bij mijn Iphone Gs3.
  Werkt perfect

 63. door Bart

  Ik heb een Sony 1800€ en dat is na 1 Jaar zonder problemen Feiten aub geen zever van horen zeggen@Dennis:

 64. door jason

  wat een aanfluiting….
  hopelijk kunnen ze het nog fiksen! voorlopig ben ik nog zeer tevreden met mijn 3gs: zonder krassen en vlekken, met bereik

 65. door darthvader

  Ik heb wel het idee dat dit altijd weer bij de zelfde mensen gebeurt.
  (heb mijn iPhone nu drie jaar nog niks aan de hand, geen krassen of deuken en scheurtjes)
  Een collega van mij is ook zo’n rare, die loopt ook altijd aan zijn iPhone te trekken en te duwen, en kijkt er dan raar van op dat hij het glas voelt loskomen (om maar een voorbeeld te geven)
  Je duwt toch ook geen koelkast in je wijf en gaat daarna verbaasd roepen dat ze uitgelubberd is…!
  Of zie ik het verkeerd

 66. door Chingon

  Het lijkt toch echt met de manier van vasthouden te maken te hebben:
  http://www.macrumors.com/2010/06/24/iphone-4-in-hand-signal-issue-isolated-to-bottom-left-corner/

 67. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door Joep
  Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5

  -Nieuw, veel beter beeldscherm
  -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant
  -Nieuw design
  -Behoorlijk betere batterij
  -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden
  -Front camera
  -Dubbel zoveel geheugen
  -Snellere A4 chip
  -Betere ontvangst
  -Beter geluid bij bellen door een tweede mic
  -En nog een aantal zaken die ik vergeet

  En dat noem jij geen opzienbarende update..

 68. door jason

  Origineel geplaatst door Gerardus89
  Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..

  lol @ ontvangst en scherm

 69. door Kallt

  Origineel geplaatst door Jole
  Origineel geplaatst door DennisOrigineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.Verneem graag een onderbouwing van je stelling; ik daag je hierbij uit en vergeet vooral de prijs niet in je onderbouwing mee te nemen!

  Ik zou ook graag een onderbouwing willen zien, want het is gewoonweg onzin.

  Ik had voordat ik mijn MacBook eind 2008 kocht al twee laptops, een van Sony en de ander van LG. Ik had nooit problemen met deze. Ze waren goed verwerkt en werken nu nog uitstekend (gingen door naar familieleden). In mijn familie zijn ondertussen nog een Dell en een PB gekocht — ook zonder problemen. Bij mijn MacBook ging het echter mis. De eerste die ik kreeg had scheve toetsen en moest worden vervangen. De tweede had een ontzettend irritant SuperDrive en moest worden vervangen. Bij de derde waren de magneten aan het beeldscherm te zwak en hielden zij het ‘deksel’ niet goed dicht (heb ik toen niet laten reclameren). Inmiddels laat het beeldscherm aan de randen enigszins los, waardoor er mogelijk ooit stof onder gaat zitten. Helaas net buiten garantie. Bovendien laat de kwaliteit van het beeldscherm zelf te wensen over. Inmiddels is Apple op dat laatste punt al beter geworden.

  Ik durf niet te zeggen dat Apple voor de hogere prijs ook betere kwaliteit levert, want dat klopt gewoon echt niet. Het is maar dat Mac OS X zo’n geweldige software is en de accu van de MacBook ontzettend lang mee gaat. Anders dan dat is een MacBook beslist niet beter, vooral niet als je beseft dat je snel twee keer zoveel betaald voor dezelfde hardware bij andere merken.

 70. door Mickel

  Praat toch niet zo dom… Koop een HTC dan.
  Je kwam zeker stomtoevallig op iPhoneclub terecht…
  @henk:

 71. door Soliber

  @Kallt:
  Lol kerel, ge beseft toch dat voor elke persoon met een verhaal als het uwe, er 10 zijn die net gewoon geen problemen met hun Apple producten hebben eh… Zowel binnen mn familie als binnen men vriendenkring zijn er veel Mac’s aanwezig, en daar hoor ik dan weer 0,0 problemen van.
  Dus laten we het houden op gij die gewoon veel malchance had.

 72. door Mickel

  Dat krijg je als je zo snel gaat produceren en verschepen. Apple was altijd een exclusief product. De iPhone is de laatste jaren zo populair geworden dat het nu een massa product geworden is. Ik heb al eerder geroepen dat Apple moet oppassen dat dit niet ten kosten van de kwaliteit en hun goede naam begint te gaan…

 73. door Basje

  Als Apple een gratis bumpertje (van 20euro of wat voor stompzinnig hoge prijs vragen ze daarvoor?) meegeleverd zijn 2 van deze problemen opgelost.

 74. door UtregCity

  als je hem niet in je handen mag nemen, pak je hem toch gewoon met je voeten! daar hoor je niemand over… ;-)

 75. door manuel

  Origineel geplaatst door Joep
  Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5

  joep, wat mis jij allemaal? Of wat verwacht jij bij de Iphone 5? Denk namelijk niet dat het verschil tussen de 4 en zijn opvolger heel groot gaat zijn. Denk een 3G->3GS verhaal.

  Top!!
  Als iedereen hier zijn iPhone aankoop uitstelt dan heb ik er zeker 1 bij de launch…waar maakt iedereen zich druk om. Denk je echt dat Apple een telefoon op de markt brengt waar het bereik bij aanraking wegvalt? Dit ding is tot in den treure getest. Het betreft incidenten.

 76. door Kallt

  Origineel geplaatst door Soliber
  @Kallt: Lol kerel, ge beseft toch dat voor elke persoon met een verhaal als het uwe, er 10 zijn die net gewoon geen problemen met hun Apple producten hebben eh… Zowel binnen mn familie als binnen men vriendenkring zijn er veel Mac’s aanwezig, en daar hoor ik dan weer 0,0 problemen van. Dus laten we het houden op gij die gewoon veel malchance had.

  Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe mensen dit blijven mooipraten. De fouten die ik heb genoemd bleken toentertijd veel voor te komen. Nu ook bij de iPhone 4 zijn er kennelijk design ofwel productiefouten. Ik vind dit langzamerhand slordig en niet acceptabel. Andere bedrijven geven je tenminste nog twee jaar garantie bij de aankoop.

 77. door Bart Mulder

  Ik ben sinds 2 dagen overgestapt naar een samsung galaxy S met Android en ben voorlopig positief verrast. zeer goed groter scherm, geen ontvangst lag, 16 gb intern met max 32gb sd uitbreiding, dunner dan de 3g en lichter.
  Ik zit voor m’n muziek en films niet meer vast aan itunes, itunes gebruik ik dagelijks op m’n mac en het werkt in principe prima, maar dat syncen met de iphone en overzetten van media…….
  Als ik dit lees ben ik blij dat ik toch niet voor de iphone 4 ben gegaan.

 78. door Soliber

  @Kallt:
  Lol, ben je soms zo naiëf om te denken dat andere bedrijven *geen* problemen hebben met hun producten? Spit Engadget eens uit over andere telefoons… Of als we over andere producten gaan praten, breek me dan de bek niet open over Nvidia moederborden, Samsung printers, Akai platenspelers, weet ik veel wat…
  Ik praat helemaal niks goed; ik ben me wel ter dege bewust van het feit dat ge bij alle fabrikanten wel eens problemen hebt, en dat ge bij Apple doorgaans zeer goeie service hebt, waardoor die problemen bij hen meestal deftig worden afgehandeld.
  Ik wil wel eens een dagje wonen in die wereld van je, waar geen enkel product ontwerpfouten bevat… Relativeren is het woord.

 79. door Henry

  Tja dat risico loop je met zo’n eerste batch. En vwb die krasjes, her blijft een gebruikstoestel, daar komen hoe dan ook krasjes op. Dan moet je ‘m of nooit gebruiken en in het doosje laten zitten of de telefoon (ja het is nog steeds n telefoon) in n stuk of wat condooms doen. :) voila geen krasjes meer.

 80. door Joep

  Origineel geplaatst door Gerardus89
  Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..

  -Nieuw, veel beter beeldscherm

  Absoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.

  -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant

  Het glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.

  -Nieuw design

  En? Is dat dan beter?

  -Behoorlijk betere batterij

  Misschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.

  -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden

  Absoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.

  -Front camera

  Video bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.

  -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip

  3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.

  -Betere ontvangst

  hahaha… actief lezen zou ik zeggen.

  En dat noem jij geen opzienbarende update..

  Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…

 81. door Jasper

  @Joep:

  Zegt iemand met een iPhone 3gs.. die alleen maar sneller was als de 3g en een betere camera heeft..

  En hoe heb jij in godsnaam je 3gs al 1,5 jaar?

 82. door Daejji

  Wat een gelul dat sommigen zeggen dat er een bumper bij hoort en dat dan het probleem weg is.
  Wat een onzin, hij moet het gewoon doen met of zonder bumper, zulke verhalen dat ontvangst beter moest zijn, dat het scherm stukken beter is..en op juist die punten scoort hij op het moment zeer slecht?
  Wil geen bumper, wil een goed werkend telefoontje voor dat geld.

 83. door vin

  Dat van het bereik met het vasthouden van je iPhone heb ik ook op mijn 3G! :(
  Nu valt t kwartje pas na het lezen van dit artikel maar ik heb er dus op mijn 3g ook last van.
  Erg matig…

 84. door b vd l

  Die gozer die het probleem heeft had WIFI aanstaan, in het filmpje van Jon van Technobuffalo staat WIFI uit.
  Misschien zit hier het verschil in?

 85. door Marc

  Totaal onacceptabel, ik ga zeker wachten tot ze dit probleem hebben verholpen.
  Een telefoon waarmee je NIET kunt bellen als je hem vast pakt…. wat een grap!

 86. door Simon

  De paar filmpjes die ik heb gezien zijn met provider at&t.
  Daar heb ik vaker over problemen van ontvangst gehoord.

  Zou het kunnen dat wij er dan minder last van zouden kunnen hebben??

 87. door HowowcanIgo

  @Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeften :-D

 88. door Kallt

  Origineel geplaatst door Soliber
  @Kallt: Lol, ben je soms zo naiëf om te denken dat andere bedrijven *geen* problemen hebben met hun producten?

  Aanleiding van deze discussie was de bewering dat Apple voor de hoge prijzen ook betere producten en service zou bieden. Ik ben van mening dat dit gewoonweg niet het geval is. Apple’s producten hebben fouten en de service laat ook te wensen over. Op dat punt heb je uiteraard gelijk: Apple is net als andere bedrijven. Maar beslist niet beter omdat zij hogere prijzen vragen.

 89. door HowowcanIgo

  Origineel geplaatst door Simon
  De paar filmpjes die ik heb gezien zijn met provider at&t.Daar heb ik vaker over problemen van ontvangst gehoord.Zou het kunnen dat wij er dan minder last van zouden kunnen hebben??

  Wel ik vroeg me ook af of dit misschien beter zou zijn bij andere frequenties. Want voor zover ik weet zijn er 4 GSM-frequenties. Misschien dat andere frequenties net minder of net meer last van hebben?

 90. door Henk Poley

  Openingen afdichten, glas afplakken, busje spraylak over de zijkant.

 91. door Godzilla

  @Mickel:

  Alsjeblieft Mickel, waarom toch die persoonlijke agitatie bij kritiek op Apple? Ik begrijp die personificatie met fabrikanten en hun producten niet. Net zoals de opgeklopte tegenstelling tussen Nikon en Canon. Als jij blij wordt van elke scheet die Apple of ‘Steve’ (zoals de man liefkozend genoemd wordt) laat, dan moet je eerst eens daar over nadenken voordat je commentaar op anderen levert.

 92. door Niels

  Het is tijd voor een HTC Desire.

 93. door Joep

  Origineel geplaatst door HowowcanIgo
  @Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeften

  Hoezo, wat weet je over mijn behoefte? De 3GS voldoet prima, geen nieuwe dus…maar wellicht in de toekomst :)

 94. door HowowcanIgo

  Ik lees trouwens op het officiele Apple forum van de iPhone 4 dat niet iedereen de probs ervaart dus dat heeft me alweer hoop :-D

 95. door Soliber

  @Kallt:
  Well, I respectfully disagree, ik zou het prijsverschil niet betalen als het mij niet waard was. Granted, ik heb de problemen niet gehad die gij blijkbaar hebt gehad, dus ik versta je positie wel.
  Hun producten mogen wel fouten hebben, en qua service zullen er sommige mensen ook wel al eens problemen gehad hebben, maar het feit dat ge wat meer betaalt voor Apple producten is geen aanleiding om te denken dat plotseling alles perfect moet zijn. Bij Mercedes is ook alles duurder, krijgt ge ook minder garantie, en hebben sommige mensen problemen met service; kunt gij daar nog binnen stappen en 100% perfectie eisen omdat ge 20000€ meer betaalt voor een auto, problemen zullen er toch altijd zijn ze.

 96. door HowowcanIgo

  Origineel geplaatst door Joep
  Origineel geplaatst door HowowcanIgo@Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeftenHoezo, wat weet je over mijn behoefte? De 3GS voldoet prima, geen nieuwe dus…maar wellicht in de toekomst

  Foutje van mij. Je hebt blijkbaar alle nieuwe functies niet nodig. En daardoor nam ik dan aan…

 97. door Henk

  @Mickel: Ik neem aan dat je het tegen deze Henk hebt.

  Goed onderbouwd verhaal, vol feiten. Ik heb een iPhone 3G en ook deze heeft de nodige haarscheurtjes te verwerken gehad. Het is gewoon een feit dat producten van Apple meer dan gemiddeld uit elkaar vallen van ellende. Kan het er nog zo mooi uitzien, maar misschien moeten ze eens wat meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de gebruikte plastics e.d.

 98. door iKel

  Origineel geplaatst door jules00
  @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

  Is het niet zo dat groter in dit geval niet beter is? Dacht dat een antenne het efficiëntst is bij een lengte van 1/4 golflengte.

 99. door Marc

  @soliber

  Het is natuurlijk wat anders als je mercedes stopt met rijden zodra je het stuur vast pakt.

  Een gsm die zijn signaal verliest zodra je hem vastpakt is natuurlijk totaal waardeloos.
  Daar helpt ook geen KPN of Vodafone meer.

  Bij Apple moeten toch nu alle alarmbellen rinkelen?!

 100. door HowowcanIgo

  Hoezeer ik ook Apple fanboy ben moet ik toegeven dat ik het er ook wel over vind. ‘t Blijft in de eerste plaats een telefoon.

 101. door kevin

  @henk:
  Jij heb niks van apple zeker?

 102. door henk

  Probleem is niet nieuw. Kijk maar eens op de video:

  http://www.maccast.com/2010/06/23/iphone-4-antenna-issue-on-a-3gs/

 103. door Jo...

  Het enige dat Apple computers zo goed maakt is het Operating System, qua hardware zijn ze niet zo goed.

 104. door Henk

  @kevin: Lees mijn vorige reacties nog eens….

  Het is wel een beetje zielig hoor, zo verknocht zijn aan een merk dat je kritiek niet meer kan hebben. De materialen die Apple gebruikt zijn gewoon vaak bagger, en dat is een groot minpunt. Ze maken toffe producten, ik wil die iPhone 4 ook graag hebben. Maar voor zo´n prijs mag je op zijn minst verwachten dat het ding het doet en normaal gebruik overleeft. Ja, jongens en meisjes.. Ook Apple maakt fouten, deal with it.

 105. door Robbie

  Tja, wederom slechte kwaliteit net zoals de 3G en 3GS. Wat wel is dat je een goede service krijgt, heb mijn iPhones al 6 keer moeten inwisselen. Kreeg telkens een nieuwe dus das opzich wel goed!

 106. door justi

  Die verkleuringen had ik ook na ongeveer twee jaar gebruik op mijn iPhone. Deze verschijnen echter alleen wanneer de iPhone (erg) warm is. Door de zon of veel data- of belverkeer. De verkleuring is een geel streepje aan de linkerkant van het scherm. Niet hinderlijk, maar het ziet er net niet uit…

 107. door Leon Koenen

  Zou je het probleem dat de netwerk verbinding slechter word met het aanraken van de zijkant ook gebeuren met een bumper er omheen?

 108. door C. Prins

  Dan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….

  InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!

  http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

 109. door justi

  @Ernst: Zit deze vlek er altijd of alleen als de iPhone (erg) warm is?

 110. door P77

  Ik hoop dat die gele schermproblemen echt serieus anders zijn dan bij de huidge iMac 27 inch. Zo niet dan vrees ik voor een langdurige kwestie met omruil na omruil na omruil…

  Zelf heb ik een iMac 27″ gekocht in december. Hierbij is tot 3x toe het LCD-paneel compleet vervangen en onlangs heb ik het dan voor elkaar gekregen om een compleet nieuwe iMac als vervanging te krijgen en ook deze had weer vergelijkbare problemen (gele tint + schaduw). Ik ben klaar met deze generatie iMacs in elk geval en zoals het nu lijkt vrees ik met grote vrezen voor de nieuwe iPhone 4 (wat mijn 1e iPhone zou worden)… had me er juist zo op verheugd…

 111. door MdG

  Origineel geplaatst door C. Prins
  Dan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

  Mis ik iets? Hoe is dit de oplossing?
  Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?

 112. door El Larso

  @ Joep & Kallt
  Gelukkig zijn er nog mensen zoals jullie die willen blijven nadenken. +10. Ik werk al sinds de Macintosh II met dat apple. Soms perfect maar steeds vaker bagger qua hardware. Reeds drie verschillende moederboarden gehad plus een nieuw high res laptopscherm. En service hahahaha arrogantie ten top. Eerst jatten ze het logo van the Beatles en nu het grove ontwerp van de Sony Ericsson M600i met precies zo’n zelfde alluminium rand (twas trouwens een hele slechte telefoon pfff http://news.soft32.com/wp-content/upload/sony-ericsson-m600i-black.jpg). Als ik iets wil kopen moet het gewoon werken waar het voor bedoeld is, zeker voor dat geld en in deze tijden. Ik snap niet dat mensen het daar niet mee eens zijn. Moet jezelfs eens zoiets verkopen. Staan al je klanten op je stoep. Jonguh!

 113. door Q

  Toen de iphone 3g net nieuw was had die iphone ook veel problemen daardoor heb ik een half jaar gewacht met het kopen van de iphone 3g.
  heb toen uiteindelijk de knoop door gehakt met als resultaat dat ik daar na 1,5 jaar nog steeds geen spijt van heb gehadt.

  Ik weet nog wel dat de iphone 3g heel veel in het nieuws kwam door slecht bereik enz. maar hoor je mensen daar nu nog over zeuren? nee.

  toen ik mij iphone net had hoorde ik van heel mensen, omdat die alleen maar geloven wat het nieuws hun verteld, dat het volgens hun een slecht aankoop had gedaan wegens slecht bereik van de iphone, maar vanaf dat ik mijn iphone heb heb ik daar nog nooit last van gehad:D

  zo zie je maar weer alles heeft problemen elke apparaat heeft wel iets. maar omdat er hier zo veel mensen actief zijn worden de kleinste dingetjes het grootst uitgebeeld.

 114. door Zimmer

  Origineel geplaatst door MdG
  Origineel geplaatst door C. PrinsDan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.phpMis ik iets? Hoe is dit de oplossing?Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?

  Klopt kan je aanraken echter plastiek geleid toch niet :P

 115. door Applefreedom

  @ProGunNL:
  hmm, hij houdt de iPhone inderdaad in zijn rechterhand vast…… Misschien heeft Bernd wel gelijk…

 116. door okidoki

  Tssssssss early addapters ik wacht nog wel ff.

 117. door MdG

  Origineel geplaatst door Zimmer
  Origineel geplaatst door MdGOrigineel geplaatst door C. PrinsDan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.phpMis ik iets? Hoe is dit de oplossing?Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?Klopt kan je aanraken echter plastiek geleid toch niet

  Klopt, maar dat zit toch ook niet op de rand?

 118. door BT73

  Ik quoteer engaget …”P.P.S. Since some of you are asking, our review unit showed none of these issues”
  Want veel mensen hadden gevraagd aan Engaget of hun review model ook het probleem had met signaal wegvallen, bleek bij testen het niet zo te zijn….

 119. door Erik Schrama

  Amusant om deze discussie te volgen…

  Azijnpissers zul je blijven houden, evenals fanatieke Apple-adepten. Maar is het mogelijk dat persoonlijke voorkeuren en gebruiksintensiviteit ook een rol spelen?

  Ik heb zelf de 3GS nu ruim een jaar, en hij zit onder de krassen. Door het intensieve gebruik, ja!
  Een bumper? Niet handig als je een dock hebt in je auto om ‘m op te laden…

  Ben tot nu toe zeer tevreden over 3GS, minder over de leverancier, die na diverse malen contact geen aanstalten maakt om de iPhone op te halen ter reparatie van een valschade… Wacht dus rustig tot 23 juli en koop de 4G!

 120. door Jens Kortmeijer

  Twee misverstanden:
  Het probleem treedt alleen op bij zwak signaal (dus niet bij Engadget en soms bij Walt Moss)
  Een plastc coating help wel iets maar het gaat om een capacitieve verbinding die de antenne’s verbindt (gaat door coating heen)

  Verder:
  “Apple has revolutionized the way we hold mobile phones”

 121. Ok, een verkleurd beeldscherm, nou ja, zou kunnen, maar jemig de pemig, Apple is toch ook niet gek? Die hebben de WIFI & GSM ontvangstkwaliteit heus wel goed getest hoor, en een dergelijk euvel zal dan snel gevonden zijn tenzij de Apple testers hun iPhone 4 met handschoenen of met hun beschoeide voeten bedienen.

  Deze “antenneverhalen” lijken mij broodje aapverhalen. Krijg toch het idee dat er hele, door de concurrentie betaalde(?), teams klaarzitten om overal allerlei bange blogjes te droppen met noodverhalen.

  Net als die paar zogenaamd ontplofde iPhones 3G; hoor je ook helemaal NIETS meer van, hoeveel zijn er daarvan inmiddels verkocht? 10-Tallen miljoenen dus dat was een kletskoek van hier tot Tokio.

  En nu begind dat weer van voren af aan.

 122. door ProGunNL

  Gelukkig ben ik rechtshandig :p

  http://www.youtube.com/watch?v=MDFqAJOZW1w

 123. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door Joep
  Origineel geplaatst door Gerardus89Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..-Nieuw, veel beter beeldschermAbsoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.-Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkantHet glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.-Nieuw designEn? Is dat dan beter?-Behoorlijk betere batterijMisschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.-Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan wordenAbsoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.-Front cameraVideo bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.-Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.-Betere ontvangsthahaha… actief lezen zou ik zeggen.En dat noem jij geen opzienbarende update..Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…

  De ontvangst is wel degelijk beter, aangezien Mossberg en die gasten van Engadget minder last hadden van telefoontjes die wegvielen vergeleken met hun 3GS. En tja, als je elke vooruitgang gaat bestempelen als niet nodig, dan is het niet interessant. Maar het is vrij simpel: veel grotere updates dan van 3GS naar 4 ga je niet krijgen, de iPhone 5 wordt hoogsten weer wat sneller, verder niets, uitgaande van het feit dat Apple elke keer 1 grote en 1 kleine update doet (en snelheid boeit je niet zoveel zeg je).

 124. door AronNL

  Goeie verkooptruc, laten ze iedereen een bumper kopen!

 125. door MdG

  Origineel geplaatst door Gerardus89
  Origineel geplaatst door JoepOrigineel geplaatst door Gerardus89Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..-Nieuw, veel beter beeldschermAbsoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.-Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkantHet glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.-Nieuw designEn? Is dat dan beter?-Behoorlijk betere batterijMisschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.-Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan wordenAbsoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.-Front cameraVideo bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.-Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.-Betere ontvangsthahaha… actief lezen zou ik zeggen.En dat noem jij geen opzienbarende update..Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…De ontvangst is wel degelijk beter, aangezien Mossberg en die gasten van Engadget minder last hadden van telefoontjes die wegvielen vergeleken met hun 3GS. En tja, als je elke vooruitgang gaat bestempelen als niet nodig, dan is het niet interessant. Maar het is vrij simpel: veel grotere updates dan van 3GS naar 4 ga je niet krijgen, de iPhone 5 wordt hoogsten weer wat sneller, verder niets, uitgaande van het feit dat Apple elke keer 1 grote en 1 kleine update doet (en snelheid boeit je niet zoveel zeg je).

  Broodje aap? http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2475508&tstart=0

 126. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door Henk
  @kevin: Lees mijn vorige reacties nog eens….Het is wel een beetje zielig hoor, zo verknocht zijn aan een merk dat je kritiek niet meer kan hebben. De materialen die Apple gebruikt zijn gewoon vaak bagger, en dat is een groot minpunt. Ze maken toffe producten, ik wil die iPhone 4 ook graag hebben. Maar voor zo´n prijs mag je op zijn minst verwachten dat het ding het doet en normaal gebruik overleeft. Ja, jongens en meisjes.. Ook Apple maakt fouten, deal with it.

  Apple gebruikt geen bagger materialen, dat lijkt me nogal duidelijk. Wanneer je GorillaGlass gebruikt voor je scherm (volgens mij is er niets sterkers), dan gebruik je geen bagger. Hun macbooks zijn volledig van metaal, dat heeft ook nog geen enkel ander merk. Hoogstens is de interne hardware soms wat minder, zoals de moederborden (wat ik overigens behoorlijk slecht vind). Maar het woordje ‘vaak’ is echt wel overdreven.

 127. door Gerardus89

  @MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg) Ik heb thuis weleens het volledige aantal streepjes staan op mijn Samsung, maar de verbinding is brak. Het gaat om het bellen zelf (niet om het aantal streepjes), en dat is wel degelijk beter!

 128. door iphonevier

  @Joep:
  Joep wat verwacht je dan. Dat de telefoon drastisch anders zou worden.
  Het is en blijft een telefoon. Hij zal niet veel meer kunnen dan zijn voorganger. Ik begrijp dat je tevreden bent met je huidige telefoon. Had ik ook toen ik mijn 3G kreeg had ik ook kritiek op de 3GS maar want dat was echt een minimale verschil.
  Maar de iphone 4 is in mijn ogen toch even de volgende stap voor Apple, niet voor de telefonie want er zijn andere telefoons op de markt die net zo goed zijn.
  Verbeteringen op meerdere gebieden (op de antenne na dan, maar was wel een mooie oplossing als het geen problemen gaf)
  Ik denk dat als je hem in je handen hebt gehad dat hij je wel zal bekoren.

 129. door MdG

  Origineel geplaatst door Gerardus89
  @MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg). Het gaat om het bellen zelf, en dat is wel degelijk beter!

  Ik hoop dat je gelijkt hebt.

 130. door Jasper

  @Gerardus89:

  Dus dat de data snelheid vele malen lager ligt als je hem vast houd en minder streepjes hebt is ook een software fout?

 131. door MdG

  Origineel geplaatst door MdG
  Origineel geplaatst door Gerardus89@MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg). Het gaat om het bellen zelf, en dat is wel degelijk beter!Ik hoop dat je gelijkt hebt.

  gelijk (kan niet editen met Safari?!?!)

 132. door Ties

  Ik denk dat Apple maar met één tip komt over het antenneprobleem: de bumper-case!

 133. door Henk

  @Gerardus89: Haarscheurtjes in iPhones, verkleuringen en breuken in Macbooks hebben wel degelijk met slecht materiaal te maken. Toegegeven: ze vervangen het wel gewoon, maar (in geval van die witte macbooks) moet je gewoon om het half jaar terug voor hetzelfde euvel. Dat ze gorillaglas gebruiken zegt natuurlijk niets over de andere materialen. Het is een drogredenatie… een Trabant met een Ferrari-uitlaat, blijft een Trabant :) (gechargeerd, natuurlijk).

  Het spijt me zeer, ik zou ook graag willen dat Apple wat meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de behuizing. Maar dit is gewoon één van de mindere kanten van Apple.

 134. door Q

  Ik heb enorm getwijfeld of ik de iphone 3g wilde kopen destijds, maar naar een half jaar zitten twijfellen heb ik de knoop door gehakt en de iphone gekocht.

  omdat ik zoveel twijfelde was mede door deze site ik kwam hier vaak op om het nieuws rond de iphone te volgen.
  In het begin van de iphone 3g waren er veel problemen met het bereik van die iphone.
  Maar heb toen dus als nog de iphone gekocht.
  Ik heb hem inmiddels 1,5 jaar en op de dag van vandaag heb ik nog geen enkele spijt dat ik heb hem gekocht, ik heb verder nog nergens last van gehadt!

  in het begin toen ik de iphone net had hoorde ik van mensen om mij heen, die vooral het nieuws in de gaten hielden via tv, dat de iphone een dik mis koop was maar ik heb al die mensen het tegendeel bewezen.

  elk apparaat heeft zo zijn problemen, maar omdat er nog al veel mensen op de iphoneclub actief zijn worden de kleinste foutjes van de iphone hier groots uit gepakt wat aan de ene kant heel goed is en aan de andere kant niet.

 135. door Simon

  Zo zou volgens Engadget de iPhone 4 nogal snel krassen vertonen, met name op de achterzijde van het toestel

  Grote vertaalfout. Het enige wat ze zeggen is dat ze bij slechts een iPhone 4 een krasje hebben gevonden die heel moeilijk zichtbaar is en pas met heeeeel veeeeel verlichting én in een bepaalde hoek zie je pas zo’n krasje.

 136. door John

  Wegvallen van signaal gebeurd ook bij T zelfs zonder handen, maar lol we hebben Voice-dial kan ook zonder handen maar niet zonder T dus weer terug bij af ga niet langs af ga direkt naar de gevangenis!

 137. door Soliber

  Mensen, check dees eens, reactie van Apple:

  Apple has replied to the reception issue, stating in the following apple forum

  http://discussions.apple.com/thread….309&thr=45&f=1

  “We are aware of the reception issue, caused by bridging the two antennas.

  Our manufacturing process is being reassessed and from now on will fix the issue, for those who have already purchased the iPhone 4, if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode.”

 138. door Soliber

  @Soliber:
  Originele post op Apple forum is foetsie, ma het kwam van Macrumours:
  http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=948533&page=19#464

 139. door John

  Origineel geplaatst door Soliber
  Mensen, check dees eens, reactie van Apple:Apple has replied to the reception issue, stating in the following apple forumhttp://discussions.apple.com/thread….309&thr=45&f=1“We are aware of the reception issue, caused by bridging the two antennas.Our manufacturing process is being reassessed and from now on will fix the issue, for those who have already purchased the iPhone 4, if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode.”

  Ha that’s easy solution kan je alleen niet bellen!

 140. door Soliber

  Begin te denken dat ik me laten vangen heb, omdat die post verwijderd is of niet bestaat, dunno >_>

 141. door Chingon

  @Soliber:

  Uiteraard is dat een grap.

  “if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode”. Tuurlijk. :P

  (edit: oh je had het al door. ;) )

 142. door Soliber

  Miljaar ik ben stom -_-
  Nuja, op het Apple forum staat wel ergens dat iemand al gebeld heeft naar Apple zelf, en dat ze het probleem bevestigd hebben, dus alleszins weten ze ervan. Wat voor magere troost dat ook moge wezen :-p

 143. door PhilipG

  Hi all,

  Heb mijn iPhone sinds gisteren, en heb geen geel getint scherm, NOG geen krassen maar heb wel de Coverage problem :(.

  Als ik de iPhone in mijn linkerhand hou gaan de bars naar beneden :(.

 144. door Soliber

  @PhilipG:
  En droppen u calls als ge dat zo vasthoudt?

 145. door DizzyDix

  lekker de 32GB3GS gehaald alles mooi, alles goed, io4 doet het ook prima. Voor hd video, pak ik mn camera. Voor multitasken mijn Droid, zo hup opgelost. Doei

 146. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door Jasper
  @Gerardus89:Dus dat de data snelheid vele malen lager ligt als je hem vast houd en minder streepjes hebt is ook een software fout?

  Ja dat zeg ik, dat je minder streepjes hebt komt door de software. Ik lees niets over datasnelheid, alleen dat mensen zeggen dat ze minder streepjes zien. Maar de belkwaliteit is beter, tenzij ze bij Engadget en Wall Street Journal goede redenen hebben om te liegen..

 147. door Soliber

  @Gerardus89:
  Sommige mensen hebben al Youtube video’s gepost waarin getoond wordt hoe calls gedropt worden door die fratsen, dus tis zeker niet louter een visuele bug :)

 148. door Pete

  Wat een gejank weer, exact hetzelfde verhaal als bij de 1ste, 2de en derde generatie….zijn het nou altijd dezelfde die huilie doen?

 149. door eM.

  @Gerardus89: Ik wil je niet teleurstellen maar dit lijkt eerder op een ernstige ontwerp fout. Wat Soliber ook al zegt. Er zijn op youtube al genoeg filmpjes verschenen waarop te zien is dat telefoongesprekken uitvallen. Zie hier je eigen bron: http://www.engadget.com/2010/06/24/some-iphone-4-models-see-signals-drop-to-0-when-held-left-handed/

 150. door PhilipG

  @Soliber:
  Ja, de bars gaan in 5 seconden naar beneden tot er No Service/Searching staat

  Ben echt teleurgesteld en wil geen free bumper indien ze dit willen geven. Dit doet me denken aan de slecht designde stroom stekkers voor de iPhone in het verleden ook een design fout :(

 151. door Marc

  @Pete:

  Als je net een peperdure gsm hebt gekocht mag je best “janken” als je geen ontvangst hebt.
  Blijkbaar is bellen voor jou maar een bijkomstigheid.

 152. door PhilipG

  @Gerardus89:

  Wil je niet teleurstellen en heb zelf enkel Apple products maar bellen is echt wel niet mogelijk met dit probleem.
  Ik verlies eerst de bars dan 3G dan Searching en dan No Service.

  Ik heb al confirmatie van andere vrienden.
  Kan vanavond een filmpje maken als je het echt niet zou geloven maar ik denk dat er al genoeg mensen zijn.

  Voor de rest voelt de iPhone 4 echt super aan en vindik het een supper ding maar IK WIL er wel mee kunnen BELLEN ;/

 153. door C. Prins

  @MdG

  Bij de maximum zit de shield ook op de rand, bij de easy install niet (zijn even duur btw)

  klik maar op de maximum optie ;-)

  http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

 154. door P5ycH0

  Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

 155. door Jo...

  Origineel geplaatst door P5ycH0
  Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

  Dat zou toch niet mogen? Ik vind als je ergens 700+ euro voor betaald het ook wel mag werken zonder er een bumper rond te doen of met plakband te zitten werken.

 156. door Jaap

  Mijn 3GS doet het ook, zie mijn filmpje..

  http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

 157. door Aeron

  Damn, ik begin er nu toch een slecht gevoel over te krijgen.
  Mijn reservering zit in de 14 Juli batch, maar ik speel met de gedachte deze te cancellen als er voor het eind van de maand niet meer bekend is…
  Ik voel er weinig voor om hem dezelfde week weer terug naar de uk te sturen ter reparatie of omruil, wat misschien weken duurt.
  Goeie zet Apple! :(

 158. door Ramon

  Neem aan dat Apple dat antenne systeem heus wel heeft getest. Zal daarom wel meevallen verwacht ik.

 159. door kokkie

  Origineel geplaatst door P5ycH0
  Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

  Haha plakbandje op een dure iPhone. Voor dat geld verwacht ik wel een betere oplossing zonder eerst weer te moeten investeren in een case of IS.Wacht in dit geval wel even af op een evt ‘oplossing’ van Apple. Niettemin blijf ik me altijd vermaken met de reacties hier ;)

 160. door PhilipG

  Heb een case geopend met Apple, bellen me normaal om 2PM EST dus zullen zien of ze al iets van plan zijn of nog aan het brainstormen. Op het eerste zicht ziet het er naar uit dat ze de antennas zullen moeten coaten met een product.

 161. door Soliber

  Bwa in alle ernst, ik zou vast ook gewoon een bumper er rond doen, tot het gedoe gefixt is en em daarna binnen steken onder garantie.
  Maar dit begint meer en meer richting massive recall te wijzen, en ik vind dit eigenlijk behoorlijk beangstigend; ik kan me niet herinneren wnr Apple nog eens in een positie heeft gezeten waar het echt een recall moest doen.

 162. door emonty

  met t-mobile geen bereik en met de iphone geen bereik, toppertje!!!!!!!!! altijd een excuus, perfecte uitvinding, wat een rust!!!!

 163. door Wendy

  @Checkditdan:

  Hmm ik ben rechts maar bel eigenlijk altijd met linkerhand, hou ik nl schrijfhand over

 164. door Jasper

  @emonty: Haha idd.. * sorry schat ik moet nu toch ff die telefoon oppakken, tuut tuut*

 165. door What Eva

  Origineel geplaatst door wouter
  Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

  Maakt niet uit……ik hou mijn telefoon als rechtshandige met mijn linkerhand vast.
  Kortom…zo’n een ontvangstprobleem moeten ze gewoon fixen, want met de netwerkdekking van T-Mobile kan je straks niet eens meer normaal bellen zonder dat je naast zo’n mast staat.

 166. door What Eva

  @Jo…:

  Helemaal mee eens. Plakband erop zetten is geen oplossing.
  Straks zeggen ze nog dat je hem het beste in de verpakking kan laten….

 167. door Krijtertje

  Wat een treurig gezever allemaal over bereik en kleurverschil! Precies hetzelfde geneuzel wat ik bij de lancering van de 3G ook te horen kreeg, alleen waren het toen haarscheuren en een toestel wat erg heet werd. Er zijn ondertussen zoveel van die dingen uitgegeven, tuurlijk kom je incidenten tegen!
  En slecht bereik hadden ze al met AT&T dus zal dat nu niet anders zijn en zal alleen maar toenemen met meer IPhones in gebruik..

  Ondertussen heb ik mijn 3G nu bijna 2 jaar en op de normale gebruikers slijtage na ziet het er nog prima uit, ondanks dat dat ding bijna met mijn hand vergroeid is. (16GB data verkeer tot nu toe)
  Ik kan niet wachten tot ik versie 4 kan ophalen.

 168. door P5ycH0

  Origineel geplaatst door kokkie
  http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

  Ach, ben gewoon praktisch.
  En zo’n dun plakbandje zie je en voel je niet. Je hebt ook protectors die je niet ziet en voelt.
  Ik weet het, het is rediculous, maar niet onoverkoombaar.
  In ieder geval kun je dit doen tot apple het probleem heeft opgelost, en dan je device omruilen.

  @Jaap zei op 24 juni 2010 om 17:42
  Mijn 3GS doet het ook, zie mijn filmpje..

  http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

  Geweldige test, thnx.
  Misschien valt het in de praktijk allemaal wel mee.

  Anyway, Ik moet toch wachten tot de witte 32Gig versies simlock vrij te krijgen zijn….

 169. door PhilipG

  @Krijtertje:

  iPhone 4 wordt ook vrij heet hoor, en is geen gezever en heeft deze keer niets met AT&T te maken.

  Is wereldwijd dat mensen het probleem kunnen naproduceren, ik wou het eerst ook niet geloven maar kamp met hetzelfde probleem. Straks belt Apple me op waarschijnlijk zullen ze me bumper aanraden maar daar heb ik persoonlijk niet veel zin in.

 170. door ijsbrand

  ik wacht nog maar even tot een goeie oplossing.
  slecht slechter slechtst.

 171. door Michael

  Waarom probeert iedereen dit mooi te praten. Accepteer gewoon dat dit een fout is van Apple. En laten we hopen dat dit wordt verholpen met de volgende productie lading die mogelijk in Nederland komt in plaats van dat Apple vs. Android/Nokia etc.

  @P5ycH0. Wat is dat nou weer voor onzin. Je betaalt voor een iPhone 4 (zonder abonnement) meer dan 600 euro en dan moet je er een plakbandje op plakken? No way.

  @Krijtjertje. Dit van een ander kaliber. Met de 3G zeiden ze idd dat hij heet werd. En dat dit aan AT&T licht is echt onzin. In het filmpje is duidelijk te zien dat eerst het balke van bereik volledig is. En wanneer hij zijn hand op de antenne legt valt het bereik weg. En dan blijven beweren dat dat toeval en een incident is. Nee dat is gewoon een producite/design fout.

 172. door peter

  OMG dit is nog erger dan de haarscheurtjes issues. Daar had niet iederéén last van. Nu kun je dus gewoon niet bellen.
  Waarom alleen met de linker hand receptie problemen, niet met de rechter??

 173. door Seesee

  Dat is gewoon niet waar hoor. Ik heb er genoeg telefoons gehad inclusief iphones en heb nooit zo een daling in bereik gezien als in de video’s wordt gedemonstreerd. @Robert:

 174. door TiKa

  Laten we maar afwachten hoe de iPhone het bij ons doet op onze netwerken. Zou het toch kunnen dat het AT&T netwerk niet zo denderende goed werkt met de iPhone? En in de USA op veel plaatsen de ontvangst makkelijk weg valt bij de kleinste hinder? (dit zijn maar speculaties) Toen de 3GS naar hier ging komen stond het internet ook vol problemen met het toestel en ik had geen van deze maar een heel ander,mijn scherm zat lichtjes schuin in het toestel en dat voelde ik als ik met mijn vinger van het scherm over de Chrome rand wrijfde.

 175. door P5ycH0

  Origineel geplaatst door Michael
  Mich

  Goed joh, jij je zin. Raad vooral iedereen aan die de iPhone 4 gekocht heeft met dit probleem om vooral geen plakband te gebruiken om het probleem te omzeilen totdat je je apparaat kunt omruilen.

 176. door PhilipG

  Back, heb mijn case call achter de rug.

  Apple is er dus wel degelijk van op de hoogte en je kan hen gewoon bellen met al je info. Wanneer er een oplossing komt contacteren ze de persoon terug voor een reparatie. Maar het is dus wel degelijk door de antenna.

  Ik had opmerkingen gelezen van mensen die zeiden dat apple de Bumper probeerd te verkopen maar dit was bij mij niet het geval. Ik heb heel eerlijk het probleem uitgelegd en ze werken er aan.

  Mensen die nog steeds denken dat dit een provider issue is zijn fout. Maar goed, zoals ik al zei het is een worldwide problem niet enkel US.

  Gelukkig woon ik in de US en ben ik zeer tevreden van Apple care met hun snelle aanpak. In EU heb ik geen idee hoelang dit wel kan duren.

  *UPDATE*
  Hebben net teruggebeld, ik krijg een nieuwe iPhone opgestuurd en ontvang hem zaterdag, de andere stuur ik gewoon terug wanneer ik de nieuwe ontvangen heb.
  I love applecare :-)

 177. door Leroy

  als je bij de 3GS de iPhone ook zo vastpakt gebeurd hetzelfde hoor haha. Dit is gewoon al langer bekend. Ik hou me iPhone vast als op dat filmpje en hetzelfde gebeurd. Dit is niet door de iPhone 4.

 178. door SachaC

  het probleem van het verkleurde beeldscherm is niet echt een probleem want het verdwijnt na een paar dagen…

 179. door Seesee

  Het gaat hier wel om een drastisch andere implementatie van de antenne, dus dat het voor de 3g volgens jou gezever is beteknt toch niet dat het nu ook zo is! Ik wacht nog wel even af om te zien of dit idd incidenten zijn. @Krijtertje:

 180. door stegman

  HOAX dit filmpje, buiten beeld wordt er een jammer aangezet wanneer het toestel wordt vastgehouden…..

 181. door Cocktails.Genius

  @PhilipG
  Wat is dan anders met die nieuwe iphone 4 van zaterdag, hebben ze jouw daarover iets verteld ?

 182. Het is toch wel grappig dat iedereen nu denkt dat de problemen met alle iPhones zijn. Koop hem dan maar niet! Des te sneller ik de iPhone 4 geleverd krijg!!

 183. door Ted

  @Marc: Ik lag ook in een deuk! Dan zeggen ze ook nog dat het door en door getest is :(

 184. door PearLRoX

  zijn miss nog kinderziektes he :)

  ik hoop dat ze er wat aan doen aan al deze problemen maar hoe ze het gaan oplossen … das hun zaak ! anders blijf ik wel bij mn 3GS :)

 185. door mark

  Zou de iphone dan misschien toch eens floppen?!

 186. door Cocktails.Genius

  @vuong pham
  Het is een design fout, ze gaan voor jouw die antenne elementen een nieuwe design geven, en het wordt zaterdag al geleverd. Dream on.

 187. door Pressos

  Eerst t-mobile geen goed bereik en nu ook de iPhone 4 lekker is dit.

 188. door Wes

  Is het nog niemand opgevallen dat de Iphone’s die de pers in handen kreeg na de Keynote dit probleem niet hadden? Ik heb verschillende videos op youtube bekeken, waar ze de Iphone ook goed vasthouden, en het signaal dropt daar niet. Erg raar!

  Hier bv: http://www.youtube.com/watch?v=XazA4No73gE&feature=related

 189. door Marc

  @Wes:

  Daar zit wat in.
  In dat filmpje zwakt het signaal niet af.

 190. door Mick

  Mij maakt het toch niet uit, vind een bumper mooi en voorkomt krassen, en nu dus ook geen last van dit.

 191. door Patrick

  Check mijn filmpje over ontvangst die wegvalt. Heb 9 uur in de rij gestaan vandaag in London maar het was erg leuk. Ben benieuwd naar Apple’s reactie http://bit.ly/duehfb

 192. door Aeron

  Ik las net op Gizmodo dat iemand Apple had gebeld, en hem werd verteld dat ze op de hoogte zijn van het probleem (Kun je ook moeilijk omheen), en dat er een batch iPhones de deur uit is gegaan waarbij er geen speciale coating om de metalen rand zat.
  Ze gingen hem de dag erna meteen een nieuwe sturen.
  Ben benieuwd…

 193. door Soliber

  Origineel geplaatst door Aeron
  Ik las net op Gizmodo dat iemand Apple had gebeld, en hem werd verteld dat ze op de hoogte zijn van het probleem (Kun je ook moeilijk omheen), en dat er een batch iPhones de deur uit is gegaan waarbij er geen speciale coating om de metalen rand zat. Ze gingen hem de dag erna meteen een nieuwe sturen. Ben benieuwd…

  Heb je daar soms een linkje van?

 194. door Steve

  Man, wat een storm aan reacties hier. Velen zijn blijkbaar opeens expert ter zake of zijn Apple-aandeelhouders. Blij dat er toch nog een hoop mensen hier zit met gezond verstand. Dit is een productiefout en nog geen kleintje (en dan beperk ik me alleen tot het antenne-probleem). Als jullie Apple desondanks toch graag 700 euro geven om toch maar het nieuwe hebbeding te hebben, wil ik hier gerust ook nog een paar producten te koop aanbieden hoor: broodrooster die in brand vliegt, maar er staat wel een mooi apple logo op, slechts 450 euro. Je kan het probleem makkelijk oplossen met een natte handdoek…Xbox RROD anyone?

 195. door Jones Brother

  Gewoon handschoenen met uitgesneden vingertoppen gebruiken joh! valt je signaal ook niet weg. ;)

 196. door Jasper

  @Soliber: http://gizmodo.com/5571171/iphone-4-loses-reception-when-you-hold-it-by-the-antenna-band

  Staat gewoon op de frontpage van gizmodo als ik het goed heb..

 197. door frankhan

  Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die dit goed praten. Dit zijn de zelfde mensen die lopen te ze**en over Microsoft. Dit is grenst aan oplichting, een product uitbrengen waarvan je weet dat het niet goed is en niet op te lossen zonder omruiling. Dit is meer dan een patch.

 198. door Daan

  @ Steve: WIN!!!

  Ik heb een 3gs en ben er tevreden mee..
  Maar omg wat faalt apple hier hard..
  Steve jobs met mooie praatjes over brilliant engineering, maar dit is gewoon belachelijk.,
  En dan lees ik hier ook nog dat mensen ‘maar ff een case aan moeten schaffen’
  Kom op man, dit ding van bijna 1000 euro faalt op het gebied waar hij eigenlijk voor bedoeld is, als je zoveel betaald voor een telefoon moet je er toch gewoon mee kunnen bellen, ook zonder hoesjes..
  Ik vind het echt belachelijk dat er ook nog mensen zijn die dit gaan verdedigen door dingen te roepen als: “dan hou je hem toch in je andere hand” of: “dit is met alle telefoons” want dat is niet zo, als ik mijn oude 3310 ondersteboven met handen en voeten vast hou belt ie ook gewoon, zoals het hoort!

  Apple, schaam je..wat een belachelijke vertoning dit..de iphone 4 heeft me nooit echt helemaal kunnen overtuigen aangezien hij imo te weinig vernieuwing brengt op het prachtige scherm na, mja daar ga ik geen 700 euro voor uitgeven.

  Ik hou het mooi bij mijn 3gs die wel bereik heeft! En omg, ik heb hem nu gewoon even, zomaar, met 2 handen vast!!!! Hoe Is het mogelijk

 199. door Mitch

  Apple geraakt hier wel mee weg. Mensen zijn verblind door de iPhone hype/gekte en geven maar al te graag geld aan iets waarmee ze erbij horen of vrouwen kunnen versieren zoals steve jobs het zo mooi aanhaalde tijdens de keynote.

 200. door Daan

  Wat een hoop experts hier…wat een hoop paniek…wat een hoop mensen die eigenlijk gewoon lekker een ouderwetse Nokia moeten kopen en pijp moeten gaan roken, hoeven ze zich ook niet meer druk te maken om een product wat uit troep bestaat en totaal niet getest is, in de doos al krast en door een paar productiefouten uit de eerste batch die door mensen zijn gemaakt die 20 uur per dag werken en misschien het allemaal niet zo helder meer zagen….hier wordt een topproduct weer op basis van geouwehoer (dat is het) om zeep geholpen! Zien/horen we jullie niet elk jaar zeuren hier op dit forum? Relax, don’t panic!

 201. door Daan

  Only in america!

 202. door Goran

  Ik heb er gisteren een in Londen gehaald en bij mij blijft het bereik MAXIMAAL als ik dat doe, wat ze in het filmpje deden!!!!
  Er zijn altijd mensen die iphone SUCCES kapot willen maken.
  MENSEN laat Apple nou, ze zijn goed bezig!

  SUPER GAAF DING

 203. door Monkey

  fimpje schijnt een hoax te zijn zoals Stegman ook al meldde, er schijnt geen enkel probleem te zijn met bereik.
  geloof me dat er niks van waar is, binnenkort komt het filmpje waarin de GSM jammer wel te zien is!

 204. door Martin

  Even snel getest op mijn 3G, en ook daar loopt de verbinding 3 balkjes terug wanneer ik hem vast heb. Merk het pas na het lezen van dit artikel. En gezien ik er in de praktijk geen problemen mee gehad heb. Zal het denk ik met de iPhone4 ook wel meevallen. Mijn conclusie is dus, dat het niet een exclusief probleem voor de iPhone4 is.

 205. door Zimmer

  Ze zijn echt de weg kwijt dit wisten ze al lang oplichters zijn het.

  Wat moet je nu met een telefoon waar je niet goed mee kan bellen ivb ontvangst.

  Anyway heb spijt van mijn pre order die ik 9 juli ontvang

  (Red.) Preorders kun je meestal gewoon annuleren, tenzij je bij Beun de Haas bent langsgeweest.

 206. door Jasper

  @Goran:

  Wrijf is in je handen totdat je zweet op je handen hebt en leg dan je vinger eens langs de linker kant.. Zweet verhoogt de geleidbaarheid ontzettend en dat schijnt het probleem te veroorzaken.

 207. door Cocktails.Genius

  @Zimmer, je kan het nog steeds annuleren, en je hebt altijd recht op retour binnen 2 weken na ontvangst. Ook al heb je hem via Apple in (Frankrijk, Belgie, Nederland) gekocht.

 208. door Hans

  Ik heb het indd ook even getest op mijn 3Gs en merk nu dat het bereik bij mij ook helemaal terugloopt (KPN) als ik hem oppak. Maar heb hier nog nooit problemen mee gehad. Ik hoop maar dat het hetzelfde is als met de 4, dan verandert er in principe niks voor mij :-)

 209. door nummer32

  Early adapter hier… Ik heb de iPhone4 gisteren in Parijs opgehaald en zie inderdaad ook de verbinding minder worden als ik de iPhone vasthoud zoals in het bovenstaande filmpje. Er zijn echter nog geen gesprekken weggevallen, dus hij doet wat ie moet doen. Als ik het apparaat tegen mijn oor houd, zie ik verder niet wat er met de netwerksterkte gebeurt. Dat merk ik pas als het gaat storen tijdens het gesprek of als het gesprek beeindigd wordt. Toch?

  Overigens wel een slechte zaak, dat dit niet tot in den treure getest is en opgelost voor de release.. Als gesprekken weg gaan vallen is dat echt een malfunction van jewelste. Het blijft (onder andere) een PHONE!

  Ik had hiervoor overigens een 3G en dit is wel weer een topapparaatje hoor!

  Gele vlekken zijn niet te zien op het beeldscherm. Dat is dus al gedroogd in de mijne.

 210. @allemaal,

  het filmpje is geen hoax. Ik ben een groot Apple fan (met mijn 4 iPhones op het moment) en wil ook geen schade aan het merk toebrengen. Vind het wel vervelend dat dit gebeurt met een product dat op deze manier in de markt wordt gezet. Nogmaals het filmpje: http://bit.ly/duehfb

 211. door Shadow

  Origineel geplaatst door Steve
  Man, wat een storm aan reacties hier. Velen zijn blijkbaar opeens expert ter zake of zijn Apple-aandeelhouders.

  LOL! Schitterende reactie!

 212. door Marc

  Net even bij een t-mobile shop in Duitsland geweest.
  En jawel ook daar het antenne probleem, ik heb het ter plekke getest.
  Toen ik de verkoper hier op aansprak keek hij heel verbaast.
  Moet er wel bij zeggen dat het signaal niet helemaal weg viel, 1 streepje bleef over.

  Maar wat ook meteen opvalt is het display… wat een kanon van een display. Het hele toestel voelt zeer stevig aan.
  Maar ja zonder goed signaal heb je er geen reet aan natuurlijk.

 213. door Marc

  Origineel geplaatst door Monkey
  fimpje schijnt een hoax te zijn zoals Stegman ook al meldde, er schijnt geen enkel probleem te zijn met bereik. geloof me dat er niks van waar is, binnenkort komt het filmpje waarin de GSM jammer wel te zien is!

  Kerel ik heb hem net in m’n hand gehad en kreeg meteen het zelfde probleem.
  Tjongejonge, ik geloof dat sommige hem zelfs zonder display zouden goed praten.
  Een vorm van radicale Apple gelovigen?

 214. door PhilipG

  @Marc:
  Funny hé hoe mensen dit accepteren. Zoals ik al zei voordien Apple confirmeerde met mij dat mijn iPhone van een slechte batch was. Wat het verschil gaat zijn met de nieuwe die ik morgen krijg weet ik niet. Maar ze zeiden dat het probleem weeg moet zijn. We zullen zien. Ik hou graag mijn iPhone in mijn linkerhand om met mijn rechterhand te browsen, doe je dat verlies je signaal. Anyway ga niet blijven herhalen dit is een erkende fout door Apple, heb je het dan moet je hen bellen.

 215. door Rick

  Lol, ik dacht even dat ik een mailtje had :)

  Je snapt dit toch niet, zo’n ding test je toch maanden van te voren?

 216. door Wes

  @ PhilipG: Hoe je ons op de hoogte wanneer je uw nieuw toestel hebt? Ik ben benieuwd :).

 217. door PhilipG

  @Wes
  Zeker, zal er zelfs filmpje van proberen maken. Stel dat het nog niet in orde is bel ik hen weer op voor een gratis bumper. Er waren 3 opties (normaal 4) toen ik belde:

  – Gratis bumper (Overnight)
  – Zelf return met UPS en wachten op nieuwe (3 tot 5 dagen)
  – Nieuwe ontvangen en oude terugsturen met temp charge op credit card. (2 tot 3 dagen)
  – De 4de optie exchange in applestore is momenteel onmogelijk voor hen voor de komende 2 weken.

  AppleCare doet veel voor jou als je rustig en vriendelijk blijft, ik lees dat mensen hen belden (weet niet in welke staat, agressief?) en daar deden ze enkel de bumper suggestie of zelfs niet. De truck is voorbij de Firstline Agent te geraken die proberen iedereen af te blocken.
  Ik ben wel een gekende Apple klant met apple care op elk toestel dus ik denk dat dat ook een rol gespeeld zal hebben in de service die ik kreeg (Heb in totaal 3 Macbook pro’s imac en macbook en dan alle iPhones behalve 3G en nog paar ipods en 2 airport extremes alles met apple care) dus mag wel een bepaalde verlening krijgen lijkt me, wat ze tot nu toe ook doen.

  Ik ben benieuwd wat het zal worden…

 218. door Corné

  het ware komt uit.
  niet elke smartphone kan perfect zijn..!
  niet bij android en blijkbaar ook niet bij apple.

 219. door Rooo

  Waarom geen antenne zoals vroeger…

 220. door Wes

  @ PhilipG, al nieuws ?

 221. door PhilipG

  Vandaag replacement iPhone ontvangen en heeft dus net hetzelfde voor. Met deze krijg ik hem wel niet in No service / Searching op het eerste zicht maar is dus wel hetzelfde probleem.

  Met droge handen werkt het prima, met vochtige handen is het bereik zo weg. Wachten tot Apple met een update uitkomt lijkt me :( en anders een bumper.

 222. door TuxGL

  @ diegenen die hem in het buitenland kochten…
  Zit die dan niet meer gekoppeld aan een abbo..? Moet je hem dan meteen gaan unlocken of hoe gaat ie… ik weet hier in belgië zou hij wel moeten komen zonder abbo koppeling ( wettelijke verplichting ) maar hoe zit dat via London of Parijs?
  – voor de bumper of hoesje.. mijn 3G zit al levenslang in een hoesje en is daar bijzonder blij mee, want anders was ie al beslist stuk geweest… op grond denderen of in het water ( wat ik heb kunnen voorkomen door het covertje met deksel dat ik nog net vast kon grijpen … anders plons )
  – qua kwaliteit .. 1e iPhone die van het vrouwtje ..een 1st gen uit de States ( unlocked en jailbroken ) – nog niet één keer een klachtje over opgevangen en toch vrij intensief ini gebruik … eigen 3G toestelletje ook nog perfecte toestand dus.. iMac book Pro .. geen probleem mee vastgesteld tot nu toe…
  – voedingsadaptertjes zowel van iPhone als van Mac book hebben een mankementje dat hun draad snel loskomt aan de stekker en dan op termijn slecht contact gaat geven. ( opgelost door een er stukje krimpkous over heen te trekken )
  conclusie: ik ben best tevreden over hun producten qua kwaliteit en super tevereden over de toepassingen ervan… Mac OS is echt de max…

 223. door RJ

  Vaya Con Dios Iphone . . .

 224. door 12345

  ik heb de antenne problemen ook bij mijn iphone 2g als ik mijn hand op het zwarte gedeelte op de achterkant legt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.