DigiTimes: ‘Apple grootste smartphonefabrikant in 2011′

06 september 2011, 13:18 · Bart Breij

iPhone 4 verkopenApple neemt de leiding van Nokia over als het gaat om het verschepen van de meeste smartphones in 2011, wereldwijd. Dat stelt de website DigiTimes naar aanleiding van eigen analyse. In totaal worden er 462 miljoen smartphones verscheept naar winkels, 60 procent meer dan vorig jaar toen het aantal 288 miljoen bedroeg. De verwachting luidt dat Apple dit jaar 86.4 miljoen iPhone’s verscheept, maar liefst 82 procent meer dan vorig jaar.

In 2010 verscheepte Apple nog 47.5 miljoen iPhone’s. Nokia verkocht vorig jaar nog ruim het dubbele aantal smartphones aan winkels: meer dan 100 miljoen. Het Finse bedrijf verliest echter een kwart van haar verkochte eenheden en komt dit jaar uit op 74.4 miljoen verscheepte smartphones. Een enorme stijging in 2011 komt van Samsung, die maar liefst 191,3 procent meer smartphones verscheept dit jaar. Met 67 miljoen smartphones in de winkels, hijgt ook het Koreaanse merk flink in de nek bij Nokia.

Onderin de markt winnen de Chinese telefoonmerken Huawei en ZTE aan marktaandeel op het gebied van smartphones. Beide voornamelijk Android-gedreven telefoonfabrikanten zijn in Nederland niet erg bekend van naam, maar ‘lenen’ hun producten uit aan de telefoons die hier worden verkocht met de merknaam van een provider als Vodafone of T-Mobile. Van alle merken wint Huawei dit jaar het meeste marktaandeel, verwacht Luke Lin van de Taiwansese site.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

DigiTimes cijfers van smartphone verkopen 2011

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

9 reacties

 • Rutger
  2 years

  Nu maar wachten op het verschepen van de iPhone 5 ;)

  Antwoord Quote

 • pb
  2 years

  En niet geheel onbelangrijk; Apple doet dit (vooralsnog) met 2 modellen….

  Antwoord Quote

 • Diederik Baan
  2 years

  Ongeloofelijk hoe winstgevend de fundering van Apple gemaakt is, het lijk bijna exponentieel te gaan!
  Overigens zit er of een reken, of een typfoutje in de tekst”

  Dat stelt de website DigiTimes naar aanleiding van eigen analyse. In totaal worden er 462 miljoen smartphones verscheept naar winkels, 60 procent meer dan vorig jaar toen het aantal 288 miljoen bedroeg. De verwachting luidt dat Apple dit jaar 86.4 miljoen iPhone’s verscheept, maar liefst 82 procent meer dan vorig jaar.

  Moet dit toevallig niet 864 miljoen stuks zijn?

  Antwoord Quote

 • perry
  2 years

  Ben altijd een hele trouwe nokia man geweest wel 12 jaar maar ze kunnen niet meer meekomen!!
  Gooi alles om en richt je op iets als een iphone en kom dan niet met een n8 want dat is het net niet!!

  Antwoord Quote

 • Patrick
  2 years

  @Diederik Baan: 864 miljoen iPhones??? Denk dat ze daar bij Apple niet eens van durven dromen :).
  De getallen kloppen dus gewoon, want je leest het volgens mij niet goed…

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @Diederik Baan: Die denkfout maakte ik ook. Dat komt doordat er in het begin over Apple wordt gepraat en iedereen denkt dat de volgende zin nog steeds over Apple gaat i.p.v. ook de rest. Met totaal aantal smartphones bedoelen ze totaal van de hele wereld. Niet totaal aantal iPhones.

  Antwoord Quote

 • Herman
  2 years

  Leuk als je aandelen Apple hebt of een religieuze fanboy bent. Oninteressant voor de gebruiker die gewoon een goed product wil.

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  @Herman: Misschien moet je dan verkassen naar nu.nl, deze blog gaat over de iPhone en dat heeft juist alles te maken met Apples positie als smartphonefabrikant ^^

  Antwoord Quote

 • Ivo
  2 years

  @Herman: Wat verwacht je eigenlijk te lezen in een artikel met een titel zoals deze? En daarbij natuurlijk het feit dat het geschreven word voor de iPhoneclub?
  En dit is niet sarcastisch, ik meen het serieus.

  Bovendien kan het voor een gebruiker of een toekomstig gebruiker handig zijn zon artikel. Dit geeft wel aan dat Apple een grote speler is en dat je dus niet zo heel snel een hele foute keuze maakt als je voor hun telefoon gaat.

  Antwoord Quote

Comments are closed.