Concept: iPhone met holografisch 3D-scherm (video)

01 mei 2012, 14:31 · Bastiaan Vroegop

iPhone hologramApparaten zoals de Nintendo 3DS maken het al een poosje mogelijk om spellen en films in drie dimensies te bekijken zonder brilletje. Animator Mike Ko vroeg zich af hoe Apple hier op voort kan bouwen. Zijn idee: een iPhone die holografische 3D-beelden kan laten zien, waardoor het lijkt alsof er bijvoorbeeld een landschap uit je scherm opspringt.

De kans is klein dat Apple ver genoeg is om dit soort technologie binnenkort in de iPhone te implementeren: tot nu toe zijn we bijna geen geruchten tegengekomen die dit soort mogelijkheden bespreken. In 2011 was er wel een patent over een holografische interface. Een concept van Aatma Studios eerder in 2011 speelde ook al met het idee van holografische knoppen.

Hoewel de mogelijkheid onwaarschijnlijk lijkt, bieden Ko zijn animatie-kunsten bieden ons wel een kijkje in de mogelijke toekomst. In een filmpje laat hij namelijk zien hoe een iPhone met zo’n bijzonder scherm er uit zou komen te zien.

Via Adverblog.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Timon Bakker
  2 years

  leuk idee, zal er wel een hele grote accu in moeten….

  Antwoord Quote

 • 2 years

  tja, ik kan ook wel een filmpje maken over hoe een iPhone met teleporteer mogelijkheden er uit zou zien. Of een iphone die de tijd stil kan zetten ;) concepten genoeg..

  Antwoord Quote

 • Snaderss
  2 years

  Haha, wel goed gedaan. Wel vet dat dit een gebied is waar de komende jaren (tientallen jaren waarschijnlijk) nog veel op te innoveren is… Zal nog wel heel wat jaartjes duren voordat het op een fatsoenlijke manier ingezet kan worden. En ‘ECHT’ holografisch (zonder filmlaagje, spiegels o.i.d. is nog steeds vrijwel onmogelijk…

  Antwoord Quote

 • Eseltje
  2 years

  Origineel geplaatst door BdR
  tja, ik kan ook wel een filmpje maken over hoe een iPhone met teleporteer mogelijkheden er uit zou zien. Of een iphone die de tijd stil kan zetten concepten genoeg..

  Ok kom maar op met dat filmpje ben benieuwd hoe dat er uit komt te zien!! :D
  Zeggen = Doen.

  Antwoord Quote

 • job
  2 years

  gaat over 2 jaar ongeveer wel wat worden, dan is 3d televisie ook kinderziektesvrij gok ik

  Antwoord Quote

 • ultimasnake
  2 years

  Heel vet, het grootste probleem met dit soort ‘demo filmpjes’ is dat ze tot nu het beeld steeds buiten de schermranden laten vallen. Tot de tijd dat we ionen een kleur en licht kunnen laten geven en ook nog eens deze stabiel op een plek kunnen plaatsen is dit helaas onmogelijk (en zeker niet iets wat binnen 2 jaar te doen is ofzo).

  Het beeld stereoscopisch naar binnen laten vallen zoals de 3ds doet maar dan in HD is een prima haalbaar plan zou je zeggen, net als de ‘diepte’ die je in films ziet (maar ook hier komt niets buiten het scherm).

  Maar ach, dromen moet ;)

  Antwoord Quote

 • Mark
  2 years

  Sja, en dan perongeluk op een link drukken waarmee je op een pornosite uitkomt en uit moeten leggen aan je collegas waarom er een leuter van 25 cm uit je iphone steekt.

  Antwoord Quote

 • boxerip
  2 years

  Er zijn weer zoveel geruchten,dat dadelijk de nieuwe iphone weer tegenvalt….

  Antwoord Quote

 • Toon
  2 years

  wat een onzin zeg…ruimte verspilling !

  Antwoord Quote

 • bv
  2 years

  Zonder deze fantasierijke mensen hadden we ‘t nog steeds moeten doen met rooksignalen… (overigens zijn die wél 3D)

  Antwoord Quote

 • Anonymous
  2 years

  Slow newsday? ;-)

  Antwoord Quote

Comments are closed.