Concept: iPhone 5S met ingebouwde projectoren

·

iphone 5s concept
Als je iets aan de iPhone 5 zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? Een ontwerper (frank_snk) heeft zich over het probleem gebogen en bedacht: er moet een dubbele projector op! Je moet de iPhone neerzetten op een vlakke ondergrond en klapt daarna de twee picoprojectoren uit. Die zorgen voor een virtueel toetsenbord en een projectie van het scherm.

Realistisch? Nee, natuurlijk niet. Maar dat is ook niet de bedoeling van dergelijke concepten. Het gaat er meer om, dat je durft dromen wat er allemaal mogelijk is.

Via: Nowhereelse.fr

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

44 reacties

 1. door Jo

  Wel een leuke gedachte..

 2. door Mark

  Wel cool :D .

 3. door apple joep

  Best wel cool als mac

 4. door Duncan

  Tering Apple…neem deze jongeman aan…

 5. door Zenoo

  zo vernieuwend gaat de iPhone 5S nooit zijn, de S versies verschillen alleen in de processor en in kleine software aanpassingen.

 6. door frank

  Zou toch weer het zilverkleurige zijrand terug willen zien

 7. door Johan Bergsma

  Dit wordt niet de iPhone 5s maar dit zullen we zeker mee gaan maken:-)

 8. door Shadelife

  Die zwarte zijkant is juist wat ik zo mooi vind aan de 5. Niet dat ik de 4 niet mooi vind maar na 2 jaar die zilveren zijkant vind ik de zwarte wel verfrissend. Uiteraard mogen smaken verschillen :)

  Origineel geplaatst door frank
  Zou toch weer het zilverkleurige zijrand terug willen zien

 9. door acizane80

  Awel een dergelijke toestel bestaat reeds hij noemt de galaxy beam en kost bijna de helft van een iphone. voor die resterende bedrag kan je een bt keyboard kopen of een ir projectie keyboard met bt kopen die zat onlangs op dailyoffers.nl.
  Moet je niet wachten op een nieuwe iphone

 10. door Frodo

  Samsung heeft er al 1.. ;-)

  http://www.samsunggalaxybeam.com

 11. door acizane80

  @Frodo: straks gaan ze zeggen dat die niet goed is omdat blablabla en blabla.
  ik heb zelf jaren de iphone gebruikt, van 2g,3g,3gs,4,4s en zeer kort de 5. net voor de 5 had ik een note 2 gekocht. Helaas voor alle iphone gebruikers heb ik moeten vast stellen dat de iphone 5 niet de beste toestel is die er is. Doe aub uw ogen open, wat is er vernieuwend aan de iphone5? als elke apple gebruiker akkoord gaat met teleurstellende vernieuwingen zal apple nooit meer verniewend zijn. Als Apple fan moet je ze ook waar nodig becritiseren zodat ze hun limieten verleggen en terug revolutionair worden. Doe aub uw ogen open en zie de fouten voor het te laat is en ze de zelfde tour op gaat als blackberry en nokia

 12. door Daejji

  @acizane80: De mensen zonder een iPhone geven genoeg kritiek op Apple voor de hele wereld hoor.
  En ook vanuit de Apple community is er geregeld kritiek op dingen die beter kunnen of wat de iPhone mist.
  Maar mensen als jij verwachten bijna jaarlijks een revolutionair apparaat. Dat is gewoon onmogelijk. Ik bedoel..hoe speciaal is de Note 2 nou ten opzichte van de eerste Note?? Of de Galaxy S3 ten opzichte van de Galaxy S2?? Revoluties?? Nope..verbeteringen.

  Revolutionaire apparaten komen eens in de zoveel jaren..daarna heb je gewoon jaren van verbeteringen. Dat jij de iPhone 5 niet de beste vind is mooi voor jou..maar dat is alleen maar jouw mening. Ik heb een andere mening. En velen met mij..en velen hebben weer een andere mening.

  Ik heb de Galaxy S2 gehad..man man man wat een onstabiele bagger. Enige, en dan noem ik ook echt, de enige pluspunt van de Galaxy S2 was Swype. Het enige wat ik nog op mijn iPhone zou willen..maar voor de rest kan de Galaxy op bijna geen 1 vlak tippen aan de iPhone. Maar nogmaals..dat is mijn mening en van miljoenen anderen. Ieder zijn ding.

 13. door Ray

  Er zijn vast andere toestellen die in prijsverhouding wel wat anders te bieden hebben.Ik weet niet of ze beter zijn, maar 7 van de 10 keer zie ik een Samsung toestel met een kapot scherm of er is iets anders wat niet werkt. Het is dat ik nog nooit een Iphone zonder jailbreak heb gehad want dan was ik snel uitgekeken. En graag Siri in het Nederlands. Wordt het eens geen tijd?

 14. door acizane80

  @Ray: moet je eens navragen bij een hersteldienst hoeveel iphones binnenkomen met gebarsten scherm af backplate. Dat gebeurt evenzeer op andere merken. Ik bedoel dat we kritiek moeten geven op hun fouten ipv deze te verdedigen. Als je ziet dat ze de iphone 3gs vandaag nog kunnen verkopen op de apple store voor 299€ is dit voor mij het bewijs dat dit minstens een waardig produkt was 4 jaar geleden. Als we nu de verschillen op een zetten tussen een 4 jaar jonger iphone of een ander telefoon vergelijken waar tussen 4 jaar verschil is lijkt de iphone 5 helaas niet meer zo vernieuwend

 15. door laurens

  @acizane80: backplate vervangen op een iphone 4/4s kost iets meer dan een tientje als je het zelf doet (10 mins werk)

  en alsjeblieft zeg een note 2 is lomp en lelijk
  ik hou van de iphone 5 omdat hij snel licht compact en mooi is. de note vind ik lomp zwaar lelijk plastic en dat dat ding in een broekzak past snap ik niet.

 16. door acizane80

  Je moet iets niet afbreken omdat je hem niet kent, dit is nu juist mijn argument. Waarom durf je niet toegeven dat Apple fouten heeft gemaakt? Ik zeg niet dat samsung het beste is, maar momenteel beter is en vernieuwender dan Apple.

 17. door Dave

  @acizane80: Een 3gs voor 300€?
  Dan ben je goed geript want hij is door de updates zo traag geworden dat je er haast niets meer mee kunt doen.
  Dan kan je beter 150€ bijleggen en een gebruikte SIII kopen. Voor die prijs heb je een toestel dat beter is dan de gehypte iPhone 5.

 18. door Ray

  @acizane80: Fouten maken ze zeker maar dat doen jij en ik ook. Ieder product heeft wel zijn voor en nadelen maar ben over het algemeen wel tevreden over Apple (iMac, iPad en we hebben allebei de iphone 4s) Met name het gebruiksgemak vind ik geweldig. Over andere merken kan ik niet of weinig oordelen maar het gebeurt wel eens dat ik even vraag aan iemand,, mag ik even” en dan vind ik het net niet. Maar ieder zijn ding toch? Niemand straft je om na een aantal jaren eens te wijzigen van een merk( of je moet al die jaren dat je een iphone in je bezit heb gehad al die andere smartphones…….) Ik vind het wel jammer van Siri, maar daar wordt aan gewerkt hoorde ik.

 19. door Marlon ormskirk

  @acizane80: Heb zelf ook de galaxy note 2 en een iPhone5 ik wil niet zeggen dat de iPhone perfect is, zeker niet, maar het gebruiksgemak is zo goed in elkaar gezet, maar wat je zegt klopt, de iPhone heeft niks vernieuwend en met andere toestellen loopt het zelfs een beetje achter. Maar hij blijft elegant en simpel. Moet eerlijk zeggen dat de note best wel een oké ding is maar wat ik niet van je snap is dat je zegt dat dat ding revolutionair is en vernieuwend??!! Wat dan? Android voelt log aan. Functies die wel leuk zijn maar hoe vaak gebruik je het. Dan is het niet meer dan een opgeblazen iPhone. Begrijp me niet verkeerd ik vind de note best fijn maar zeker niet te vervangen voor mijn iPhone. Zo ik heb gezegd :-))

 20. door Dekon

  Het is te merken dat het feestdagen zijn. De droidfans zijn hier ook weer volop aanwezig. Niets te beleven op androidworld.nl?

 21. door acizane80

  Ik bedoel niet dat de note 2 vernieuwend en revolutionair is. Wat ik bedoel is dat in vergelijking met de Iphone door de jaren heen Android en andere merken Apple misstens evenaard en op sommige vlakken zijn voorbij gestreefd. Ik weet nog dat ik uitgelachen werd toen ik mijn iphone 2g die uit amerika kwam uit mijn zak haalde omdat hij zo veel groter was dan andere gsm toestellen. Vandaag is dit met de Note 2, maar dat ter zijede.

  Wat ik hier bedoel en probeer duidelijk te maken is dat ik door de jaren heen meer vernieuwing verwacht heb van Apple en helaas (ergens beetje) teleurgesteld ben in het geen wat we krijgen. Het zijn ?aar kleine aanpassingem die erbij zijn gekomen en telkens in kleine stappen. Ergens had ik verwacht dat ze zoals met de initiele lancering van de iphone hun best zouden blijven doen om zo verre weg de betere produkt te leveren.

  @Dekon: het is u mischien niet opgevallen maar ik probeer apple niet af te breken ik had meer van ze verwacht

 22. door Lars

  ik vind het zo apart dat mensen zeggen: ik heb een iPhone 5 en een Samsung note 2.
  Twee telefoons? bijzonder zeg, geld teveel?

  ik geloof hier niks van!

 23. door Schummiiii

  @Lars: Ik heb de 4s en s2 opt zelfde moment ong gehad ;). Ik heb altijd 2 toestellen, bepaalde zaken houd ik liever appart.
  Mijn 2de toestelleke nu is alleen om gebeld te worden, 25 euro ;).

 24. door Yavuz

  Woow, kwestie van tijd!

 25. door hcsies

  @Lars: Waarom zou iemand niet twee telefoons kunnen hebben? Je hebt toch ook fanboys die automatisch jaarlijks elke nieuwe iPhone kopen? Of bestaat dat ook niet?

  Een persoon kan best meerdere telefoons hebben: één zakelijk, één privé is niet onwaarschijnlijk.

 26. door waspoeder

  Gaap
  Ik ben nog steeds tevreden met 4s maar volgende tel ga ik windows is proberen

  Omdat het kan

 27. door Teebee

  Prachtig ! Ik zeg: inhuren die vent Apple, en gauw maken dat ding ! Succes verzekerd, the next step mbt een mobiele telefoon.

 28. door boxerip

  Gaan we weer fantaseren? Het mooier maken dan het is? Na de iphone5 is mijn hoop op apple weg. De 4s is net zo goed als de iphone5. Alleen software matig is de camera van de iphone5 iets beter. De rest is een flop. En toch laat ik de centen in de beurs zitten en wacht de 5s of 6. Maar ik zie het duister in. Samsung zal met zijn galaxy serie wel met wat nieuws komen. Maar besturing andriod zelf is me te bagger en onveilig om over te stappen ,de telefoons zijn wel goed…..

 29. door Daejji

  @acizane80: Tuurlijk..velen verwachten veel van de nieuwe iPhone.
  Zie je ook steeds terug in de geruchten..het ding moet een hologram kunnen afspelen..of een toetsenbord op tafel tevoorschijn toveren.. of weet ik niet wat er nog meer kwam.
  Zover is de techniek nog niet (niet voor massaproductie). Het mooie is dat Samsung etc. nu pas bij zijn (na jaren). En jij zegt voorbijgestreefd op bepaalde punten. Ik ben benieuwd welke punten?? NFC??? Wat nergens gebruikt wordt..?? Waarin zijn Android toestellen verder dan??

  Apple heeft de standaard gezet jaren geleden, en het heeft de andere jaren geduurd om op ongeveer dezelfde hoogte te komen. En tuurlijk verkoopt Samsung meer toestellen..je koopt ze al bij de aldi voor een paar tientjes. en dat is ook goed..mooi dat er voor allerlei mensen toestellen te krijgen zijn.

  En ja, soms gaat het mij ook wat te traag met bepaalde vernieuwingen..en tuurlijk kan het beter op een paar vlakken. Maar dat kan bij die andere toestellen ook..overall is de iPhone voor mij het beste toestel wat er is.

 30. door Daydreamer

  Laat ze zoiets maar eens echt doorvoeren dan kan Apple hun toestellen echt revolutionair noemen. Want die Apple toestellen zijn alles behalve revolutionair. En ja ik heb zelf ook een iPhone maar de Nokia komt er al aan, Apple heb ik wel gehad…

 31. door Ray

  @Daydreamer: Apple heeft al voor een revolutie gezorgd, of heb ik gedroomd?

 32. door marlon Ormskirk

  @Lars: Waarom zou dat niet kunnen? Heb de note2 van het werk gekregen. Stond in mijn contract. ‘laptop telefoon en auto van de zaak’. En de telefoon was toevallig de note. Zo kom ik aan mijn tweede telefoon. Misschien een beetje jaloers?

 33. door acizane80

  De punt waarop de note 2 beter is multi vieuw de mogelijkheid om de scherm te delen in 2 waarmee je op 2 toepassingen tegelijk kunt werken. ik ben bereid te leven met die beperkingen als ze beter zijn op andere vlakken maar dat is niet meer.

  het klopt dat apple voor een revolutie heeft gezord, en dan zijn ze stil gevallen. hoeveel vernieuwend was de 4s op de 4 en de 5 ten opzichte van de 4s?

 34. door Stef

  @Lars: niet heel raar denk ik hoor

  Heb hier ook
  2 x2g
  3G, 3GS, 4, 4S en n 5 liggen

  Gewoon niet verkopen dan komen er automatisch meer hè doen echt wel meer mensen dus raar vind ik het helemaal niet.

 35. Jeetje dit zou wat zijn en erg makkelijk voor onderweg ik zeg laat maar in productie gaan
  Die handel hahahaha

 36. door boxerip

  @acizane80: het verschil tussen de iphone 4 en 4s is heel groot. Kijk maar eens op internet. En een iphone kenner moet dat weten.(alleen de camera en de chip is al een heel vooruitgang van de 4s). Maar tussen de 4s en iphone5 zit geen verschil in camera, het is dezelfde. Alleen heeft de 5 ander software,die ook op de 4s zou kunnen draaien. Zelfs met sommige dingen is de 4s sneller dan de 5. Alleen maps van apple draaid met de 5 sneller.

 37. door acizane80

  @boxerip: dat is juist mijn punt, vergelijk het met andere merken Nokia had met de n8 al een 12mp camera alle high end toestellen van andere merken hadden reeds een 8mp en apple kwam achteraan gelopen kijk wij hebben een 8MP camera. als je de processor vergelijkt waren de concurrenten ook daar voor bv galaxy s2

 38. door hcsies

  @acizane80: En laat de kwaliteit van een foto niet zozeer afhangen van de hoeveelheid megapixels… 2MP is voldoende voor een 10×15 cm afdruk en met 5MP heb je voldoende voor een A4’tje (“)

  Maar wie drukt zijn foto’s nog af tegenwoordig? De meeste comprimeren en croppen voor Facebook, omdat de foto’s anders te lang laden.
  Download maar een 12MP foto of een 5MP. Je zult het verschil niet zien, behalve als je ver inzoomt op details.

  Een goede lens en 5MP is echt voldoende, imho. Maar ja als de concurrentie 12MP heeft, denkt iedereen: “Meer is beter.”

  (“) een goede foto… Is op het gehele gebied scherp, en niet alleen in het centrum.., is kleurecht….o.a.

 39. door acizane80

  @hcsies: ja dat is de reden waarom de n8 een van de beste camera gsm is verkozen in heel veel revieuws.

  Laat maar zolang de grootste gedeelte van de gebruikers hun ogen niet open trekken en genoegen nemen met wat fabrikanten aanbieden zal je op termijn geen enkel of heel weinig produkten verkopen (zie blackberry)

 40. door Peter

  Ik heb nog geen filmpjes voorbij zien komen waar duizenden mensen in de rij stonden voor een note! Wel voor de iPhone vijf! Zo, genoeg aangetoond?!
  Wat een prachtige animatie! Top gemaakt!

 41. door alex

  Volgens mij blijven mensen meer Apple trouw om hun ecosysteem. Het gemak waarmee alles thuis met elkaar samenwerkt is bindend. Niet de wel of niet “vernieuwingen” die mensen altijd verwachten..

 42. door Justin

  Het zou wel vet zijn

 43. door Frank

  Als Apple dit leest.
  Probeer het alsjeblieft te maken in de iPhone 5S

 44. door sven

  Eindbaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.