Chinezen smokkelen iPhones in lege bierflesjes

· Gonny van der Zwaag

iphone bierflesjes chinaIn China worden iPhones het land binnengesmokkeld in lege bierflesjes. De smokkelaars hebben een truc gevonden om de iPhones in de flesjes te krijgen: ze snijden ze doormidden, waarna er drie iPhones klemvast in de flesjes te verstoppen zijn. De truc werd ontdekt toen een oude vrouw een flinke hoeveelheid bierflesjes van Hongkong naar Shenzhen probeerde te transporteren. Normaal worden de lege bierflesjes verzameld om wat geld bij te verdienen met recycling, maar de douanemedewerkers viel op dat de flesjes zwaarder waren dan gebruikelijk. De flesjes bleken professioneel in tweeën te zijn gesneden, wat uiteindelijk een buit opleverde van 216 iPhones, allemaal van het type iPhone 4 of iPhone 4S.

De Chinese smokkelaars moeten voorlopig weer gebruik maken van hun oude truc: het aan je lichaam binden van zoveel mogelijk iPhones.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.