Chinese iPhone-killer AV-P688 nu wereldwijd verkrijgbaar

09 december 2007, 15:51 · Gonny van der Zwaag

CECT P168Op internet is vanaf nu een ‘high quality copy unlocked iPhone AV-P688‘ verkrijgbaar. Verschillende webwinkels hebben de imitatie-iPhone in het assortiment opgenomen en verkopen het voor ongeveer $200. In werkelijkheid blijkt het niet om een apparaat met multitouch-bediening te gaan, maar vindt de bediening plaats via vier knoppen en een homeknop onder het scherm. Als dit model bekend voorkomt: dat klopt. Het blijkt bij de AV-P688 te gaan om de CECT P168, waar we al wel vaker over hebben geschreven.

Ondanks het feit dat de P168 een goedkope imitatie van de iPhone is, zitten er toch ook wel wat interessante functies in. Zeven uur spraaktijd, 340 uur standbytijd en een ingebouwde 2 megapixel-camera zijn niet slecht, hoewel je bij aankoop goed moet opletten of je geen model met 1,3 megapixel camera krijgt aangesmeerd. Er zit 1MB intern geheugen in, een uitbreidingsslot voor geheugenkaartjes, en er zit (logisch) geen simlock op.

Mocht het je al zijn opgevallen dat het scherm er wat flets en onscherp uitziet: dat klopt. De schermresolutie is maar 220 x 176 pixels in plaats van 480 x 320 pixels bij de iPhone.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • Marco
  6 years

  Hahaha ik noem dit nou niet echt een iphone killer.
  Er staat dat er 1MB geheugen in zit. Klopt dit wel ?

  Antwoord Quote

 • Dennisf
  6 years

  Poeh.. Apple zal van deze “kloon” wel ontzettend zenuwachtig worden :)

  Antwoord Quote

 • fabian
  6 years

  @Marco: ja RAM is 1MB
  hier nog wat fotos
  en hier in actie
  er kunnen 2 SIMs in, die niet tegelijk gebruikt kunnen worden.
  verder wel echt crappy.. imho.

  Dan is de Meizu M8/miniOne toch een beter kloon-alternatief..

  Antwoord Quote

 • 6 years

  Ok dat word nog afwachten hoe de meizu werkt.
  ben erg benieuwd hoe ze om alle 200 patenten heen gaan komen. En wat apple hier twgen gaat doen. Antwoorden ze met rechtzaken of een geheel nieuw model dat weer meilen ver voor licht op de concurrentie ? :p
  er komen hie dan ook mooie tijden aan.

  Antwoord Quote

 • RRed
  6 years

  one word…..UUUGGGLLLYYYY

  Antwoord Quote

Comments are closed.