Chinese handelaar verwacht rechthoekige homeknop in volgende iPhone

· Gonny van der Zwaag

iphone_5_homeknopHet is nog vroeg, maar de eerste ‘gelekte’ iPhone-onderdelen beginnen alweer binnen te druppelen. In China heeft onderdelenleverancier TVC-Mall de hiernaast afgebeelde foto naar buiten gebracht. Ze beweren dat het de homeknop van de ‘iPhone 5’ is, die rond in het midden is met een afgerond rechthoekje eromheen. De Chinese winkelier verkoopt de losse homeknoppen nu alvast aan mensen die bijvoorbeeld een reparatiehandel hebben en vroegtijdig willen beschikken over onderdelen. De homeknoppen zijn te koop in twee kleuren, zwart en wit.

TVC-Mall verkoopt al langer onderdelen voor de iPhone. Soms ging het daarbij om authentieke onderdelen, die ze al vóór de lancering van de bijbehorende iPhone verkochten. Het kan dus best zijn dat Apple voortaan een ronde homeknop met een rechthoekje gaat gebruiken, maar wij raden toch aan om nog even te wachten op de aankondiging van Apple zelf voordat je deze onderdelen aanschaft. Beschermhoesjes voor de iPhone 5 zijn er overigens ook al langere tijd, zelfs voordat de iPhone 4s werd aangekondigd. Ze wijzen daarom niet altijd op een daadwerkelijk product.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.