General Motors kondigt eerste auto’s met Eyes Free Siri-functie aan

· Gonny van der Zwaag

chevy spark 6Op het moment dat Apple tijdens de WWDC-keynote aankondigde dat Siri de nieuwe Eyes Free-functie zou krijgen, kwamen geen autofabrikanten op het podium om te vertellen welke automodellen de nieuwe functie gaan krijgen. General Motors, het grootste autoconcern ter wereld, heeft nu aangekondigd dat de Chevrolet Spark en Sonic voorzien zullen worden van Siri-bediening op het stuurwiel. Eyes Free is onderdeel van iOS 6 en zorgt ervoordat je op een knop kunt drukken om Siri te starten.

Zo kun je opdracht geven om een bericht in te spreken, een telefoonnummer te bellen of een herinnering op te slaan. Apps opstarten is vanaf iOS 6 ook mogelijk. Je hoeft de iPhone daarbij niet aan te raken, zodat je geen risico loopt op de bon te worden geslingerd.

Apple liet tijdens de keynote weten dat 9 autofabrikanten Eyes Free zullen ondersteunen: GM, BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler en Honda. GM zal daarbij een van de eerste zijn. Opvallend is dat ze niet hebben gekozen voor de duurdere auto’s, maar voor de budgetvriendelijke Chevy Spark en Sonic, twee compacte modellen. Wanneer Eyes Free beschikbaar komt in de genoemde automodellen, werd nog niet bekendgemaakt, maar het zou pas volgend jaar kunnen plaatsvinden. Momenteel zijn de Spark en Sonic nog voorzien van MyLink, een eigen oplossing van Chevrolet om de auto te koppelen met een smartphone. Met 60 voorgedefinieerde commando’s kun je allerlei acties uitvoeren.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.