Chat Perf laat je iPhone geuren produceren

·

Chat PerfDe Japanse Chat Perf is een nieuw iPhone-accessoire die op commando geuren kan produceren. Hierdoor kan je tijdens het kijken van een film waarin kaarsen branden deze kaarsen ook zelf ruiken, of kun je een geur meesturen met een bepaalde nieuwsbrief. Het accessoire is echter in staat om maar één geur tegelijkertijd te bevatten, waardoor je hem moet herladen om andere geuren te ruiken.

In de Chat Perf zit een parfumspray, die kan worden geactiveerd door een app op de iPhone via de 30-pins connector. Gebruikers moeten zelf een parfumtank in het accessoire stoppen. De makers denken dat het accessoire op een aantal manieren gebruikt kan worden. Zo kun je de geur van een scène in een game ruiken terwijl je speelt. In extreme gevallen kan een idool volgens de makers zelfs tanks met zijn zweet uitdelen vlak voor een concert.

De Chat Perf lijkt zich op het moment te beperken tot een gelimiteerd aantal situaties. Je kunt maar één geur tegelijkertijd in het accessoire stoppen, waardoor je met de hand die ene geur er in moet stoppen die je op dat moment wil ruiken.

De Chat Perf is dit najaar verkrijgbaar voor 4980 yen, omgerekend ongeveer 49 euro. Het is nog niet duidelijk of hij via een Europees verkooppunt ook aangeboden zal worden.

Via Rocket News 24.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door LightPhoenix

  Zullen we dan toch ooit een geur tv krijgen?

 2. door J@n

  Ik heb al een tijdje een geur iPhone, iedere keer als ik op de WC zit begint het toch te ruiken ;)

 3. door Koert

  Fijn bij Tamakotchi spelletjes om je huisdier een beetje om je heem te voelen en om te weten wanneer je weer naar huis kan als je pup virtueel aan het uitlaten bent (toch die lucht en geen schepje nodig ;)

 4. door Barry55

  Hang er een wunderbaum aan is goedkoper en vreet geen batterij.!!

  @Koert: je kan ook een robot hond kopen bij die Aziaten, als je niet weet wat een skep is :P

 5. door Lesley Declercq

  Dit riekt naar een consumtiemaatschappij ;)
  Trouwens, geuren produceren vind ik nogal ambiteus voor een apparaat dat een vulling afgeeft

 6. door Dennis

  Dan geeft er iemand over in een film dan krijg je z’n geur, En dan ruik je het ren je zelf ook naar de wc om effe lekker te spugen :P

 7. door Jasper

  Zal me niet verbazen als over een tijd je bij dvd/blueray een geurcassette mee krijgt waar de geuren van de film in zitten..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.