Chat Perf laat je iPhone geuren produceren

16 oktober 2012, 22:19 · Bastiaan Vroegop

Chat PerfDe Japanse Chat Perf is een nieuw iPhone-accessoire die op commando geuren kan produceren. Hierdoor kan je tijdens het kijken van een film waarin kaarsen branden deze kaarsen ook zelf ruiken, of kun je een geur meesturen met een bepaalde nieuwsbrief. Het accessoire is echter in staat om maar één geur tegelijkertijd te bevatten, waardoor je hem moet herladen om andere geuren te ruiken.

In de Chat Perf zit een parfumspray, die kan worden geactiveerd door een app op de iPhone via de 30-pins connector. Gebruikers moeten zelf een parfumtank in het accessoire stoppen. De makers denken dat het accessoire op een aantal manieren gebruikt kan worden. Zo kun je de geur van een scène in een game ruiken terwijl je speelt. In extreme gevallen kan een idool volgens de makers zelfs tanks met zijn zweet uitdelen vlak voor een concert.

De Chat Perf lijkt zich op het moment te beperken tot een gelimiteerd aantal situaties. Je kunt maar één geur tegelijkertijd in het accessoire stoppen, waardoor je met de hand die ene geur er in moet stoppen die je op dat moment wil ruiken.

De Chat Perf is dit najaar verkrijgbaar voor 4980 yen, omgerekend ongeveer 49 euro. Het is nog niet duidelijk of hij via een Europees verkooppunt ook aangeboden zal worden.

Via Rocket News 24.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • LightPhoenix
  1 year

  Zullen we dan toch ooit een geur tv krijgen?

  Antwoord Quote

 • J@n
  1 year

  Ik heb al een tijdje een geur iPhone, iedere keer als ik op de WC zit begint het toch te ruiken ;)

  Antwoord Quote

 • Koert
  1 year

  Fijn bij Tamakotchi spelletjes om je huisdier een beetje om je heem te voelen en om te weten wanneer je weer naar huis kan als je pup virtueel aan het uitlaten bent (toch die lucht en geen schepje nodig ;)

  Antwoord Quote

 • Barry55
  1 year

  Hang er een wunderbaum aan is goedkoper en vreet geen batterij.!!

  @Koert: je kan ook een robot hond kopen bij die Aziaten, als je niet weet wat een skep is :P

  Antwoord Quote

 • Lesley Declercq
  1 year

  Dit riekt naar een consumtiemaatschappij ;)
  Trouwens, geuren produceren vind ik nogal ambiteus voor een apparaat dat een vulling afgeeft

  Antwoord Quote

 • Dennis
  1 year

  Dan geeft er iemand over in een film dan krijg je z’n geur, En dan ruik je het ren je zelf ook naar de wc om effe lekker te spugen :P

  Antwoord Quote

 • Jasper
  1 year

  Zal me niet verbazen als over een tijd je bij dvd/blueray een geurcassette mee krijgt waar de geuren van de film in zitten..

  Antwoord Quote

Comments are closed.