CamHoodie-case voor iPhone 5 houdt paarse gloed tegen

·

paarse gloedEr hoeft maar een probleem met de iPhone op te treden, of er zijn wel bedrijven die erop inspelen. Zo is er de paarse gloed die op foto’s kan verschijnen als je tegen de zon in fotografeert. Zelfs de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports bemoeide zich ermee en meldde (net als Apple) dat het gebruikelijk is bij smartphones met kleine camera’s. Toch ziet Fotodiox meteen kansen: ze hebben een soort bumpercase gemaakt, met een rubber klepje boven de lens. Die moet de lens flare tot een minimum beperken. Toch krijg je geen garantie dat de CamHoodie alle problemen met direct zonlicht oplost. Het ‘afdakje’ boven de lens is dan ook vrij klein.

Een veel betere oplossing heb je altijd bij de hand: gebruik gewoon je hand om de lens te beschermen tegen het schuin invallende zonlicht. De CamHoodie gaat $24,95 kosten en is alleen geschikt voor de iPhone 5. Je kunt nu een pre-order plaatsen en krijgt de case rond 30 oktober toegestuurd. Tegen die tijd is iedereen ‘purple waze gate’ waarschijnlijk alweer vergeten.

camhoodie

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

6 reacties

 1. door Flieps

  Dit is echt een non-discussie. Het is een kwestie van je verwachtingspatroon bijschakelen en niet denken dat je wereldfoto’s kan maken met de iPhone. Dus ga je met vakantie, neem dan gewoon je Ixus, Powershot of Coolpix mee.

 2. door Maxx

  Ik snap sowieso niet waarom mensen foto’s maken tegen de zon in? Maar als ik een foto maak met mn iPhone 5 tegen de zon in heb ik nergens last van, dus case is onzin. Daarnaast ben ik het met Flieps eens dat als je op vakantie gaat je een normale camera of, wat ik zelf doe, een DSLR meeneemt. De iPhone is handig om tussendoor snel een foto van iets te maken :)

 3. door JohnnyricoMC

  De mensen die over die gloed neuten weten duidelijk niets maar dan ook niets van fotografie. Die gloed is doodnormaal en mensen met een reflexcamera gebruiken daarom bijna altijd een lenskap: Die beschermt je lens niet alleen tegen regen, maar ook tegen ongewenste reflecties zoals door zonlicht.

  Dat die gloed iets erger is dan bij de iPhone4, tjah, een ander lensmateriaal en een andere CCD-sensor (die notabene piepklein en dus zeer vatbaar is voor zulke problemen) zijn daarbij variabelen. Zoals men in het artikel al zegt: gewoon je hand gebruiken om het zonlicht af te schermen

 4. door Willem

  Ik vind mijn iphone DE perfecte point and shoot camera. Mensen die zeuren over dat hij flared moeten maar een zonnekap nemen, of gewoon niet tegen de zon in fotograferen. En dan nog, genoeg creative mogelijkheden met flares, met bepaalde shots kan dit juist een toevoeging zijn in je plaat, heeft geeft karakter. Persoonlijk vind ik de petal flare van de iphone juist mooi. Anyway smaken verschillen.

 5. door Nxt

  Tja, mensen willen alles in de iPhone, maar men vergeet dat een apparaat à bedrag X nooit precies laptop à bedrag Y, DSLR à bedrag Z, home cinema bedrag Q etc kan vervangen ;-)

  Storm in glas water vind ik. Als ik een dagje weg ben waar ik verwacht fotos te maken mag de DSLR/HDcam mee. Anders komt een Kodak moment toch echt van m’n iPhone, en als het moet photoshop eroverheen klaar.

 6. door rhoe

  men moest nog een ‘gate’ vinden en dit was het resultaat, grote onzin dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.