Burgemeester New York geeft iPhone en iPad de schuld van toenemende criminaliteit

·

ipad beveiligingMichael Bloomberg, burgemeester van New York, zegt dat het toenemende aantal iPhones en iPads heeft geleid tot meer criminaliteit in de wereldstad. De politie van New York registreerde 3.484 meer misdrijven, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hoewel er geen volledige uitsplitsing per categorie bekend werd gemaakt, weten de officials wel waarom de criminaliteit zo toenam: het komt door het grotere aantal diefstallen van Apple-producten. Afgelopen september bleek uit statistieken van de New Yorkse politie al dat criminaliteit rond Apple-producten snel groeide: terwijl bij andere misdaden een groei van 4% werd gesignaleerd, lag dat bij Apple-producten tien keer hoger.

Nu ook burgemeester Bloomberg zich ermee bemoeit, is dat misschien een signaal om er iets aan te doen: niet meer opzichtig met iPhones en iPads over straat lopen en de witte oordopjes omruilen voor voor understated zwarte oordopjes van een onbekend merk. “Als je de toename in Apple achterwege laat, zou de criminaliteit dit jaar gedaald”, zei Marc La Vorgna, de perssecretaris van Bloomberg.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

8 reacties

 1. door Sander

  De toegangscode automatisch verplicht invoeren als je op de uitknop van je iOS apparaat drukt. En er moet toch zoiets zijn dat het apparaat de toegangspoorten op afstand kan uitschakelen, bijvoorbeeld via de vind mijn iOS device-optie in iCloud, zodat de dief er geen jailbreak op kan zetten, of tenminste dat dat moeilijker zal worden gemaakt?

  Natuurlijk kan er een hoop worden gehackt. De enige optie die er dan is is om zoveel moelijk barricades op te werpen waardoor dat onaantrekkelijker is.

 2. door John

  Jaja… En de bagger economie in New York en het nog steeds groeiende aantal werkeloze die in grote financiële problemen raken heeft hier natuurlijk niets mee te maken. Het is allemaal de schuld van Apple.

  Ik zeg niet dat iedereen die zijn baan kwijt raakt en in de financiële problemen raakt gaat stelen, maar dit is natuurlijk wel een heel bekrompen gedachten van deze man.

  Apple producten zijn populair, maar om de groeiende criminaliteit nu bij Apple in zijn schoenen te schuiven slaat nergens op.

 3. door Sjeltur

  We beginnen steeds meer te denken als in een omgekeerde wereld.
  We gaan nu ‘de mooie spullen’ al de schuld geven. Het ligt hem niet aan de personen die de misdaad plegen….
  In een ideale wereld kun je toch je iphone even laten liggen op je tafeltje, om naar het toilet te haan. Maar nee hoor; nog even en het is een misdaad om een iphone te hebben – ‘te uitdagend’!
  Net als dat je, in Nederland, een boete kunt krijgen voor ‘het niet op slot doen van je fiets’…..pffffff

 4. door Sjeltur

  We beginnen steeds meer te denken als in een omgekeerde wereld.
  We gaan nu ‘de mooie spullen’ al de schuld geven. Het ligt hem niet aan de personen die de misdaad plegen….
  In een ideale wereld kun je toch je iphone even laten liggen op je tafeltje, om naar het toilet te gaan. Maar nee hoor; nog even en het is een misdaad om een iphone te hebben – ‘te uitdagend’!
  Net als dat je, in Nederland, een boete kunt krijgen voor ‘het niet op slot doen van je fiets’…..pffffff

 5. door roelof

  tsja heeft nu dezelfde aantal mensen bv meer diefstallen gepleegd, is het aantal mensen wat diefstallen pleegt gegroeid.

  is er een ander politiek spel gespeeld waardoor er meer blauw op straat is gekomen en hierdoor meer aandacht aan is besteed???

  ach ik zal wel mn zwarte oordopjes indoen en dan genieten van een witte negerzoen misschien dat het dan nog eens goed komt, als ik hierbij niet teveel let op de maya kalender…

 6. door RWK

  Rare mensen tegenwoordig.. Die heeft zeker niet gestudeerd ;)

 7. door tripleX

  Kan natuurlijk ook zo zijn dat Apple-gebruikers zo gehecht zijn aan hun apparaat dat ze eerder aangifte doen.
  Of omdat ze er veel voor betaald hebben.
  Dieven zijn wel geinteresseerd in Apple-producten maar ze zullen andere merken echt niet laten liggen als ze die kunnen stelen.

 8. door Ronald

  Tuurlijk, en het feit dat vrouwen borsten hebben is verantwoordelijk voor de toename in seksueel geweld….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.