Brush Monkey: je tanden poetsen met een app

·

brush monkeyTandenpoetsen is niet altijd even leuk, maar Brush Monkey moet dit gaan veranderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een tandenborstel met een ingebouwde accelerometer die precies bijhoudt hoe je tanden worden gepoetst. Deze data wordt draadloos naar een basisstation verstuurd die is verbonden met het interne en realtime verwerkt door de bijbehorende Brush Monkey iPhone-app. Hierop is een aapje te zien die jouw tandbewegingen nabootst.

Ben je na twee minuten klaar met tanden poetsen dan begint het aapje te dansen van geluk. Brush Monkey is een zogenaamd Kickstarter-project. De bedenker heeft minimaal 18.000 dollar nodig om het project daadwerkelijk te realiseren, een losse tandenborstelkit kost zo’n 49 dollar. Hoewel de verzamelde data nu wordt gebruikt door de Brush Monkey app, is er ook een publieke api beschikbaar zodat andere ontwikkelaars apps kunnen maken die de kit gebruiken.

tandenborstel-brush-monkey

De man achter dit project is Brian Krejcarek, een groot voorstander van alles wat met sensoren te maken heeft. Zijn bedrijf GreenGoose biedt allerlei losse sensoren aan die op allerlei manieren kunnen worden ingezet. Zo kun je met behulp van een basisstation en een stickersensor (van negen dollar per stuk) bijvoorbeeld gaan meten hoe vaak je met een frisbee gooit of bijhouden wanneer de toiletbril wordt opgetild. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.


Is dit filmpje niet zichtbaar, bekijk het dan rechtstreeks op de Kickstarter-website.

door Bert van Doorn

12 reacties

 1. door @rno

  Als je met je iPhone om kunt gaan kan je vast je tanden al poetsen.

 2. door Bubbly

  @@rno: Zou ik niet te hard zeggen! ;)

 3. door willem

  Leuk voor kinderen! (met ouders met een iPhone).

 4. door Truckdiver

  Dure zaak als je gemiddeld 3 borstels per jaar gebruikt. (bij ons toch)

 5. door Marijn

  @Truckdiver: Als ik het goed begrijp kun je de sensor eraf schuiven.

 6. door barry55

  Als men nou is iets gat uitvinden voor de luie mensen, die zijn tanden niet poetsen… Zou aantrekkelijker zijn, dan een apparaatje die bijhoud hoelang je je tanden poets..

  Tegenwoordig hebben we allemaal een elektrische tandenborstel daar gaat dit ding niet op…

 7. door De Enige Echte Anoniem

  Origineel geplaatst door barry55
  Tegenwoordig hebben we allemaal een elektrische tandenborstel daar gaat dit ding niet op…

  Dat is wat jij misschien denkt, maar in de echte wereld zijn er nog meer dan genoeg mensen die met een normale borstel poetsen (of deze gebruiken als extra borstel om extra resten mee te verwijderen, zoals bv. achter een spalk)…

  Daarnaast is dit duidelijk bedoeld voor kinderen. En die moeten het toch sowieso een keer zelf leren doen zodra ze daar de motoriek voor hebben, want er zijn meer dan genoeg momenten in het leven waar je die skills nodig zal hebben (denk aan vakantie naar locaties zonder stroom, of als je een of andere operatie aan je gebit hebt gehad, enzovoorts).

 8. mijn kids gebruiken de app ‘poetshulp’ op hun ipod. gratis, en werkt met iedere tandenborstel ;-)

 9. mijn kids gebruiken de app ‘poetshulp’ op hun ipod. gratis, en werkt met iedere tandenborstel

 10. door chris

  Wat een onzin

 11. door René Nieuwenhuis

  Ons kind heeft gewoon leren poetsen. Samen met papa of mama. Moet een app dit gaan vervangen? Je kunt ook doorslaan. De API is natuurlijk wel weer leuk voor verdere toepassingen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.