Bowden en Sheffield: stijlvolle iPad-cases nog even goedkoop op Kickstarter

23 mei 2012, 11:10 · Bastiaan Vroegop

Bowden + SheffieldDe Bowden en Sheffield zijn twee iPad-cases die op Kickstarter net het benodigde minimumbedrag hebben ingezameld om de productie te starten. Dit betekent dat je na een donatie van minstens 115 dollar één van de cases krijgt thuis gestuurd. Hier moet je alleen wel snel mee zijn: op het moment van schrijven duurt het nog 8 uur totdat het Kickstarter-project zijn deadline bereikt. Daarna zul je moeten wachten totdat de makers de cases in een webwinkel aanbieden, waar zij voor een hoger bedrag verkocht zullen worden.

Bowden SheffieldBeide iPad cases moeten een simpele opbergplek voor je iPad bieden wanneer je ze mee op reis neemt. De focus ligt dan ook niet op extra gimmicks en functies, maar op het ontwerp. Dat betekent niet dat de Bowden en Sheffield geen handige trucjes hebben: zo kun je het witte vlak van de Sheffield gebruiken als een whiteboard of de flap gebruiken om je iPad omhoog te leunen.

Door 115 dollar te doneren krijg je een Sheffield opgestuurd, terwijl een donatie van 135 dollar je de iets duurdere Bowden geeft. Dat is flink minder dan de uiteindelijke verkoopprijs: volgens Kickstarter zijn de makers van plan om beide cases later voor 190 dollar te verkopen.

Bowden iPad-case

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

8 reacties

 • Dustin
  2 years

  mijn mening is wel dat ik ze erg lelijk vind en dik. Verder heb ik het idee dat je ipad aardig beschadiging kan krijgen van het in en uitschuiven. en… $115? dat is een aardige (dure) prijs voor een hoesje. Nee dank je wel

  Antwoord Quote

 • Martijn
  2 years

  Vind 115 dollar voor een case ook behoorlijk duur…

  Antwoord Quote

 • Stoffel
  2 years

  Mijn Belkin-case mét bleu-tooth toetsenbord koste “slechts” 90 euro…

  Antwoord Quote

 • Ronald
  2 years

  Ik denk dat je iPad niet zal beschadigen. In het filmpje op Kick Starter zie je dat de binnenkant van de case gevoerd is.

  Maar ik ben het ermee eens dat $ 115 (instap model) of $ 170 (voor lederen variant) plus $ 15 verzend kosten wel een hoop geld is voor een case.

  Antwoord Quote

 • Henk
  2 years

  Weer zo’n kickstart prul ding wat veel te duur is, en totaal niets extra’s bied, en nee, ik wil de hoes niet gebruiken als whiteboard.
  Ook wil ik iPadclub voorstellen om wat minder berichtjes te genereren, liever wat minder, maar wel interesanter.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  I totally understand. It’s not for everyone.
  Thank you for the feedback. We appreciate both the positive and negative. And a big thanks to iPadClub for featuring our project!

  Antwoord Quote

 • Lex
  2 years

  Net aan het doel gehaald. Geen wonder… Zo bijzonder is het niet en nog duur ook.

  Antwoord Quote

 • Q
  2 years

  Dames en heren, vergeet de invoerrechten & al die andere onzinnige douane kosten niet =)

  Antwoord Quote

Comments are closed.