BMW gebruikt iPhone in nieuwe ConnectedDrive System

·

bmw connectedBMW gaat een nieuw ConnectedDrive System op de markt brengen, waar de iPhone en iPod touch een prominente rol in spelen. Net als bij enkele recente BMW’s is er een iPhone-dock in de middenconsole verwerkt. Deze staat in verbinding met het iDrive-systeem, waarmee je de standaard muziekfuncties tot je beschikking hebt. Je kunt bladeren door albumhoezen, afspeellijsten, artiesten en genre via een makkelijke iDrive-knop. De interface is ontwikkeld door Apple en BMW samen. Opvallend aan het systeem is dat er geen processorkracht in het systeem zelf zit; alles wordt gedaan op de iPhone en het scherm in je console is niet meer dan een extern display. Vanaf begin volgende maand zal het nieuwe ConnectedDrive-systeem op alle BMW-modellen verkrijgbaar zijn.

Meer info: Autoblog

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

47 reacties

 1. door BBoelie

  Nog meer redenen om er later eentje te gaan rijden :)

 2. door n1mber

  Ziet er heel mooi uit!! De iPhone heb ik, nu nog een BMW….

 3. door Henk

  Mooi systeem!, bij de Mini (MiniConnected) ook al leverbaar. Maar nu nog een snap-in adapter leveren. Wacht bij de mini al maanden op.

 4. door onzin

  @N1mber – Wil je nu zo’n BMW alleen zodat je je iPhone erin kan pluggen :p

  Zoiets kun je trouwens in alle auto’s laten inbouwen… Een kwestie van doekoe’s neerleggen

 5. door Tommymang

  Don’t drive and Tweet ;-)

 6. door fatih

  Mooie accesoire voor mijn iphone:)

 7. door @rno

  Bij elke nieuwe iPhone een andere BMW of passen alle type’s in een universele houder?

 8. door Pieter

  Leuk.
  Laat ze maar komen met een mooie actie: nu gratis M3 bij je iPhone. :D

 9. door Brando55

  Was net al van plan een nieuwe Dock te laten plaatsen omdat iPhone 4 door Apple net even wat groter is gemaakt dan de 3GS

 10. door Marnick

  Volgende maand?
  Als je nu een nieuwe BMW koopt en de optie Navigatie Professional erbij neemt krijg je er standaard de optie comfortbox code 6VC bij. Nu kan je je iPhone in de USB steken met het witte kabeltje dat je bij je iPhone krijgt. Vroeger moest je dit doen met die Y kabel. Half USB, half AUX. Dus je kan nu toch al perfect je muziek en coverflow laten zien op het scherm van je BMW.

 11. door peter

  Ik vind dit niet ideaal. Ik heb zelf een autoradio met USB ingang waar ik de iPod op aan kan sluiten middels de standaard usb-dock kabel.
  Zo kan ik de iPhone plaatsen waar ik wil, en dat is wel handig ivm navigatie op de iPhone :D

 12. door ottooo

  En dan zit de mooiste functie van die App nog niet eens in het filmpje. :)

  Sinds de laatste update heb je ook “Last Mile”, hiermee wordt je iPhone verbonden met je navigatiesysteem. Als je ergens naar toe bent gereden, maar je moet het laatste stukje lopen, dan wordt de route automatisch overgenomen door je iPhone. Ook onthoudt de app dan waar je je auto hebt geparkeerd en kan je de looproute terug naar je auto oproepen. :)

  PS: Het systeem is ook al op de markt. Leverbaar voor de meeste modellen vanaf afgelopen maart, voor de X-modellen vanaf april.

 13. door Esteban

  Mijn iPhone zit voor mij op het raam (navigatie, want TomTom met realtime verkeersinfo is nog altijd het beste). Verbonden met bluetooth voor streamen op groot scherm, drazdloos bellen.. Geen bmw voor nodig ;)

 14. door Marnick

  Origineel geplaatst door ottooo
  En dan zit de mooiste functie van die App nog niet eens in het filmpje. Sinds de laatste update heb je ook “Last Mile”, hiermee wordt je iPhone verbonden met je navigatiesysteem. Als je ergens naar toe bent gereden, maar je moet het laatste stukje lopen, dan wordt de route automatisch overgenomen door je iPhone. Ook onthoudt de app dan waar je je auto hebt geparkeerd en kan je de looproute terug naar je auto oproepen. PS: Het systeem is ook al op de markt. Leverbaar voor de meeste modellen vanaf afgelopen maart, voor de X-modellen vanaf april.

  Zijn dit dan de modellen met de comboxcontroller code 6VC ?

 15. door Hsks

  Origineel geplaatst door @rno
  Bij elke nieuwe iPhone een andere BMW of passen alle type’s in een universele houder?

  Er is geen universele houder. Voor elke iPhone heb je weer een nieuwe houder nodig van ~€150. En die houder komt niet samen met de lancering van de nieuwe, nee – een half jaar later..

 16. door Koen

  Zou het dan ook mogelijk zijn om andere apps naar dat externe scherm te ‘projecteren’?
  Zou’k namelijk ERG handig vinden als’k zo mijn tomtom met live traffic eindelijk eens op me normale scherm van de wagen zou kunnen zien.

 17. door Chantal

  De houder is overigens optioneel. Deze wordt niet standaard ingebouwd. Daarnaast gaat het systeem nog verder. Zoals het aangekondigd is, zal het straks ook mogelijk zijn vanaf je PC/Mac een bestemming voor de navigatie te programmeren. Instappen en rijden dus. Of dat nu al actief is weet ik niet.

 18. door ottooo

  @Marnick: De code hiervoor is 6NR.

  @Koen: Dat is aan TomTom, die moeten hun app geschikt maken voor het gebruik in de auto. Zie het filmpje, Pandora (alleen verkrijgbaar in de VS helaas) heeft zijn app hiervoor aangepast.

  @Chantal: Dat is nog niet actief.

 19. door Vanlaarhovenbmw

  @Marnick: 609,633,6fl,6nf,6nr
  Deze optie’s dien je nodig te hebben

 20. door theo

  Wel een ongelukkige plek voor de iPhone dockingstation zo direct naast die 2 bekerhouders. Een verkeerde beweging met een kop koffie en het is toedeledoki naar je aangesloten iPhone.

 21. door Kevertje

  Heb ik al jaren op mn Alpine dubbeldin radio.
  En hoef dan tenminste niet in een bmw te rollen

 22. door Pierrot

  Allemaal erg fraai moet ik zeggen.En nu maar hopen dat dit niet afleid tijdens het rijden….

 23. door Beaux

  ZE mogen wel een interaction designer bij BMW inhuren wat een onlogisch systeem voor op de weg.

 24. door seminifeer

  Ik kan bij mijn radio de Iphone aan een kabeltje aansluiten in mijn dashboardkastje en dan volledig bedienen middels het touchscreen (klapscherm) van de radio. Muziek, bellen geen probleem. En dan ook nog gelijktijdig een USB stick met muziek erop…geen probleem. Navigatie koppelen…geen probleem.

  En nee, daar heb ik geen BMW voor nodig.

 25. door king1987

  Misschien een domme opmerking, maar een levensduur van een auto is een jaar of 20 als je er een beetje voor zorgt, maar een iPhone (telefoon) gaat echt niet zo lang mee. Sterker nog als de iPhone (of telefoon) een update krijgt of je stapt over op een ander merk heb je een compleet waardeloos product in je auto zitten. Het ziet er uiteraard mooi, dat geef ik toe, maar zie de meerwaarde er totaal niet van in.

 26. door Grlbd

  Sjongejonge wat een azijnpisserij weer door sommigen. “heb je geen BMW voor nodig”, “dat doet mijn zelf-ingebouwde radio ook” enz enz enz.

  Hoor jezelf nu eens. Als iemand anders zegt “pff die iPhone, heb je allemaal niet nodig, doet mijn HTC ook”. Dan denken de meesten hier, “dat zal allemaal wel, maar de iPhone doet het mooier, intuitiever en er is net iets meer kwaliteitsgevoel.” Idem hiero.

  Zo’n opmerking als “huh, handig als je iPhone is opgeborgen, kan ik me Tomtom niet meer zien”… Als je het grote scherm in je BMW hebt zit je toch al naar een geïntegreerd nav-systeem te kijken. Duh. En ook die integratie in de laatste iDrive versie is goed gedaan, snel, mooie en duidelijke graphics en blijft het tenminste doen in een garage of tunnel.

  Jongens, dit soort innovaties zijn gewoon om toe te juichen, ook al vind je BMW niet mooi of kun je een licht afgunstige neiging niet onderdrukken. Als je het niet leuk vindt, koop je het niet.

 27. door Suthana

  Het zou wel heel tof zijn, als je ook de positie van je stoel en stuur e.d. kan opslaan op je eigen iPhone. Dat wanneer een ander iemand met zijn eigen iPhone instapt, hij zijn instellingen krijgt

 28. door Michael

  Wel jammer dat een net 2 jaar oude BMW 3 serie (nu dus nog het huidige model) volgens mijn dealer niet goed overweg kan met een iPhone 4. Heb pro nav systeem met Bluetooth en alles besteld. Recent zo’n docking voor IPhone 4 besteld. Blijkt het niet meer dan een lader te zijn. Moet nog steeds in die houder mijn bleutooth aanhouden. Anders werkt het niet. Na klagen kreeg ik een lijst van telefoontoestellen die wel combatible zijn. Dat waren toestellen van 5 jaar terug. Ik denk niet dat er nog veel mensen zijn die daar mee bellen.

  Ook de iPod functie werkt niet.

  Ben nu dus benieuwd of dit ook achteraf ingebouwd kan worden.

 29. door Nino

  @suthana – een goed idee, ook airco en andere instellingen ….

 30. door WouterN

  Origineel geplaatst door Suthana
  Het zou wel heel tof zijn, als je ook de positie van je stoel en stuur e.d. kan opslaan op je eigen iPhone. Dat wanneer een ander iemand met zijn eigen iPhone instapt, hij zijn instellingen krijgt

  Dit is al wel zo met sleutel, iedereen heeft zijn eigen sleutel met positie van de stoelen en het stuur en de stand van de spiegels opgeslagen.

 31. door GHE

  Heb in mijn nieuwe 7 serie al erg veel plezier van de iPhone en de toekomst ziet er goed uit. Ga binnenkort de 6 cabrio samenstellen en ga dan ook zeker kijken of deze functies beschikbaar zijn.

  BMW en Apple fan!

 32. door hij weer...

  Ben ik de enige die Apple niet bij het merk BMW vind passen?

 33. door Henk

  Leuk streaming radio alleen jammer dat dat straks met KPN niet meer kan moet je extra bundel voor afsluiten.

 34. door Frankie

  Steeds meer automerken integreren iPhone’s. Ook autoradio’s waar je je iPhone in kunt steken (waar voeger het cassetebandje in ging) heb ik al gezien. Maar heeft iemand al ooit een auto-docking-station voor een HTC of een Samsung of zo gezien? Doen ze tóch wel goed bij Apple.

 35. door djd

  @hij weer…: juist wel. Beide merken leveren kwaliteit, comfort en eevoudige bediening.

 36. door duskey

  Wacht al meer dan 9 maanden op een snap-in adapter voor de iphone4 met uitgebreide audio functies. Hoop dat de 6NR nog kan worden ingebouwd in m’n Z4 (2010). Heb wel nav-pro en uitgebreid bluetooth/USB/Muziek.

 37. door Jr

  @duskey: 6vc? Ook is decombox

 38. door duskey

  Heb 6fl en 6nf ingebouwd. Mis dus 6nr! Ga morgen even testen met de App.

 39. door Ruben.cc

  Origineel geplaatst door theo
  Wel een ongelukkige plek voor de iPhone dockingstation zo direct naast die 2 bekerhouders. Een verkeerde beweging met een kop koffie en het is toedeledoki naar je aangesloten iPhone.

  Volgens mij zijn er niet veel mensen zo stupid om een open bak koffie in zo’n houder te plaatsen. Naar mijn mening zijn dit soort houders meer bedoelt voor een blikje of zo’n bekertje koffie met zo’n plastic kapje erover of (wat volgens mij nog steeds het meest voorkomt) een plekje om je muntjes of aansteker in te leggen. :-D

  Origineel geplaatst door hij weer…
  Ben ik de enige die Apple niet bij het merk BMW vind passen?

  Nee hoor. ;-)

 40. door duskey

  Navraag leert dat de combox niet naderhand kan worden ingebouwd. Alleen af fabriek. Erg jammer!

 41. door microtje

  @Henk:

  inderdaad ik wacht er ook al maanden op, heb dat wel als optie betaald, maar wegens technische problemen met de adapters is hij nog altijd niet leverbaar na 4 maand

 42. door mupjemup

  Beter!! het is trouwens een BMW z4

 43. door Daan

  @Suthana:

  Je kan optioneel stoelen bestellen met Memory geheugen, kan je 3 verschillende posities in opslaan, incl spiegel afstelling die ook wordt onthouden.

  En deze optie komt sowieso op mijn volgende BMW :-D

 44. @hij weer…: @hij weer…: Ik vind Apple en BMW zeer goed bij elkaar passen. Beide streven een goede gebruikservaring na, beide hebben kwalitatief goede produkten, beide hebben een vaste groep gebruikers/eigenaren, beide zijn vooruitstrevend en beide hebben een vorm van aangename arrogantie.

 45. door nino

  Origineel geplaatst door WouterN
  Origineel geplaatst door SuthanaHet zou wel heel tof zijn, als je ook de positie van je stoel en stuur e.d. kan opslaan op je eigen iPhone. Dat wanneer een ander iemand met zijn eigen iPhone instapt, hij zijn instellingen krijgtDit is al wel zo met sleutel, iedereen heeft zijn eigen sleutel met positie van de stoelen en het stuur en de stand van de spiegels opgeslagen.

  Er zijn 2 sleutels, dus we gebruiken altijd één sleutel, omdat de andere dient als reserve.
  Zetelgeheugen is ook tof, maar alles-in-één bedienen en beheren via iPhone zou wel leuk zijn airco, radio instellingen, navigatie instellingen, ….

 46. door nino

  Origineel geplaatst door Daan
  @Suthana:Je kan optioneel stoelen bestellen met Memory geheugen, kan je 3 verschillende posities in opslaan, incl spiegel afstelling die ook wordt onthouden.En deze optie komt sowieso op mijn volgende BMW

  De comfortzetels hebben dit standaard, en geloof me, de BMW comfortzetels, daar kan geen enkele andere auto aan tippen …. Dus zeker doen…

 47. door Ronny

  Werkt dan ook internet via het iPhone abonnnement ipv de extra kosten van de BMW sim-kaart?
  Ga een BMW bestellen en zou dit graag willen weten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.