Blackbox Bamboo Case beschermt je iPad 2 met bamboe

07 september 2011, 16:14 · Bastiaan Vroegop

Blackbox Bamboo CaseEr circuleren flink wat cases voor de iPad 2 op de accessoiremarkt, maar een van bamboe? Dat komen we een stuk minder vaak tegen. Ontwerper Lance Atkin waagt zich er aan en hoopt via Kickstarter het geld bij elkaar te krijgen om zijn Bamboo Blackbox Case te produceren. Als dit hem lukt produceert hij niet alleen cases voor de iPad 2 te maken, maar ook voor MacBook Pro’s van 13, 15 en 17 inch.

Blackbox Bamboo CaseDe Bamboo Case is niet de eerste Blackbox die Atkin produceert. Eind 2010 kwam de eerste Blackbox uit, een laptophoes gemaakt van eikenhout. Hier werden er uiteindelijk zevenhonderd van verkocht, iets dat Atkin reden gaf om een tweede revisie het leven in te roepen. Deze nieuwe hoezen zijn niet alleen voor laptops, maar bieden ook bescherming voor je iPad 2. Door het gewicht van bamboe zijn ze ook lichter.

De iPad 2 case komt beschikbaar in twee smaken: een gemaakt van natuurlijk licht bamboe en een ander die bewerkt is om een donkere tint te krijgen. Heb je een iPad 2 met een Smart Cover, dan hoef je deze er niet af te halen om hem in de Bamboo Case kwijt te kunnen. iPad 1-gebruikers hebben minder geluk: de case is te smal om de eerste generatie tablet te kunnen bedekken.

Om de productie tot een succes te brengen hebben de makers 25.000 dollar nodig. Met nog een week te gaan en al bijna 24.000 dollar vergaard, lijkt het er op dat dit ze gaat lukken. Heb je interesse, dan kun je nu alvast minimaal 89 dollar inleggen om zo’n case te krijgen wanneer de productie van start gaat. Zodra dit het geval is wordt hij aangeboden voor een prijs van 99 dollar, omgerekend zo’n 70 euro. Daar komt 15 dollar (~10 euro) aan verzendkosten bovenop.

De case was eerder al gewoon te koop voor 99 dollar. Het is onduidelijk waarom het nu een Kickstarter-project is geworden.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 • Stef
  2 years

  Heel mooi! Beetje jammer dat ik een iPad 1 heb…

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Springt iig leuk in het oog en is eens iets anders dan synthetische bescherming.

  Ik vind hem leuk maar of ik denk niet dat ik hem zal kopen…

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Leuke case ziet er mooi uit en is eens niet synthetisch.
  Maar ik ga hem niet kopen… teveel spullen bij me altijd.

  Antwoord Quote

 • Alfred
  2 years

  Mooie case, maar dat schreven jullie 26 juni ook al …..

  Antwoord Quote

 • Arjen
  2 years

  Mooie videopresentatie

  Antwoord Quote

 • Fred
  2 years

  Gekocht! Fantastisch design en het maakt van je iPad een uniek apparaat!

  Antwoord Quote

 • Sebas
  2 years

  Erg mooi maar ook veel te duur voor een expirimenteel product.
  Voor 50 euri zou k meedoen…maar voor dit geld koop je een prachtige dodo case….

  Antwoord Quote

 • Steven
  2 years

  Wel gek dat ie beschikbaar is in 2 SMAKEN …

  Antwoord Quote

 • remcootje
  2 years

  Erg mooi design en bamboo heeft een mooi eigen structuur. Alleen die prijs…. tja daar doe ik het niet voor. Heb al een Puro voor 40 euro wat ik al erg veel vond.

  Antwoord Quote

 • Karin
  2 years

  Erg mooi design en duurzaam. Zelf net de Sena leather iPAD case binnen. Echt kwaliteitsleer en met de hand gemaakt! iemand nog tips voor een mooie standaard?

  Antwoord Quote

Comments are closed.