Binnenkijken bij Apple Store Haarlem

·

apple-store-haarlem-smal
De krukjes voor de Genius Bar-bezoekers staan klaar, de verlichting is netjes afgewerkt en zelfs het appeltje zit al op de ruit. Voor het eerst hebben we een duidelijk beeld hoe de Apple Store Haarlem eruit komt te zien. De foto hierboven is gisteren gemaakt in Apple Store Haarlem.

Eerder gluurde de iCulture-redactie al naar binnen door kieren in de zwarte omheining. We konden zien dat de winkel al helemaal is ingericht, inclusief tafels, verlichting en lichtbakken langs de wand. Maar het lukte niet om foto’s te maken die goed genoeg waren om te publiceren. De nu verschenen foto is kwalitatief gezien het beste wat we tot nu toe hebben zien langskomen.

Inmiddels is bekend dat Apple Store Haarlem op 7 december 2013 open gaat.

apple-store-haarlem

Op de foto kijk je van de Genius Bar (achterin de winkel) naar de glazen voorzijde van de winkel. Op de winkelruit is al een Apple-logo aangebracht. Het glas is afgedekt met bouwzeil, om nieuwsgierige blikken tegen te houden.

Update 30 november: We kregen van tipgever Martijn van Oeffel nog een extra foto, waarbij je vanaf de straatkant naar binnen kijkt bij Apple Store Haarlem:

apple-store-haarlem-spyshot2

Op deze foto zie je de Genius Bar met de zwarte barkrukken tegen de achterwand. Linksachter komen accessoires zoals hoesjes te hangen. En op de tafels rechts komen Macs en andere Apple-producten te staan. Deze foto geeft ook een goede indruk van de omvang van de totale winkel.

Update 2 december: Inmiddels is de winkel bijna helemaal af, zoals je op de volgende foto kunt zien. Via @pbastowski.

apple-store-haarlem-maandag-2-december

De nieuwe winkel komt aan de Grote Houtstraat 99 in Haarlem, zo hebben we inmiddels bevestigd gekregen van bronnen binnen Apple. De opdruk op de zwarte houten schutting blijkt authentiek en de Apple Store Haarlem verscheen ook al even op de Apple Store-website. Een deel van de medewerkers van Apple Store Amsterdam is overgeplaatst naar Haarlem, zodat de nieuwe winkel meteen met ervaren personeel van start kan gaan. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Apple voor Haarlem heeft gekozen: het ligt vlakbij Amsterdam, zodat uitwisseling van personeel moeiteloos kan plaatsvinden. Ook heeft Haarlem en omgeving veel vermogende inwoners. De Apple Store Haarlem is een stuk kleiner dan de Amsterdamse Apple Store. We verwachten dat de nieuwe Apple Store zeer binnenkort (begin december) open gaat.

apple-stores-in-europa

Hier nog een leuk ander weetje: de verspreiding van Apple Stores over Europa. Dit kaartje toont ook aan dat in Oost-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten nog helemaal geen Apple Stores zijn. Via @ifostore.

Bron foto: morgangeldof, tipgever: Bjorn

Meer over Apple Store Haarlem

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

25 reacties

 1. door domini99

  Nog een groentezaak :D

 2. door Daniel

  En weer die mooie glazen muren :)

 3. door CD130

  In Engeland zijn er genoeg!! Bizar gezicht…

 4. door ButcherJF

  Leuke scoop, ben benieuwd. Wordt hoog tijd eens (eerst) in Amsterdam te gaan kijken.

 5. door sjoerd

  Belgie is ook een beetje een buitenbeentje haha

 6. door Omid

  Wanneer Rotterdam Apple store gaat openen ? :)

 7. door Flieps

  Goh verrassend….

 8. door Bas

  Origineel geplaatst door ButcherJF
  Leuke scoop, ben benieuwd. Wordt hoog tijd eens (eerst) in Amsterdam te gaan kijken.

  Is mooi pand trouwens! Veel plezier :-)

 9. door Patryk

  Origineel geplaatst door Bas
  Is mooi pand trouwens! Veel plezier

  Er zij veel mooiere panden in Haarlem dus ik ben enorm verbaasd dat ze een van de lelijkste hebben gekozen, alnis de locatie ervan wel goed maar niet zo prominent al bij andere apple stores, in Amsterdam of andere steden in de wereld is het vaak een gebouw dat meteen opvalt en deze hier staat gewoon vrolijk tussen de winkels zonder bepaald op te vallen.

  En verder hebben ze in VK meer dan zat, zelfs op Siciliie (voor de maffia ;) ) en geloof mij maar, in oost-europa zeiken ze al jaren voor een apple store.

 10. Leuk artikel, en de shop ziet er gelikt uit. Iemand al een keer een igenius sessie bijgewoond?.

 11. door Sebas

  Wat helemaal apart is is dat er geen Apple Store in Ierland zit, waar volgens mij Apple HQ Europe zit…

 12. door Aloksa

  @Patryk: Kosten zijn te duur voor Oost Europa om Apple de interesse er te hebben.

 13. door Patryk

  Origineel geplaatst door Sebas
  Wat helemaal apart is is dat er geen Apple Store in Ierland zit, waar volgens mij Apple HQ Europe zit…

  Op papier zitten ze daar, belasting is daar veel lager.

  Zo is de hoofdkantoor van Apple Nederland gewoon in hetzelfde gebouw als Apple Store Amsterdam.

 14. door Stef

  Origineel geplaatst door Patryk
  Op papier zitten ze daar, belasting is daar veel lager.Zo is de hoofdkantoor van Apple Nederland gewoon in hetzelfde gebouw als Apple Store Amsterdam.

  Heb je wel eens een BTO Mac besteld? Doe dan eens een Track & Trace en kijk waar je Mac vandaan komt: Ierland.
  Heb je wel eens met Apple care gebeld, die zitten in Ierland

 15. door Rosso

  @Stef: In Cork zit alleen administratie. AppleCare telefoonlijnen zit in Maastricht en sinds een 2-tal jaar een gedeelte in Groningen. De Europesche HQ vanuit waar alles gecoordineerd word zit in Londen, op 1st Hanover Street. Zelfde idee als Apple Store Amsterdam; Zelfde pand, alleen dan een paar verdiepingen horen.

  Hoop wel voor die persoon die de foto’s heeft weten te nemen dat Apple er niet achter komt wie ze heeft gemaakt. Laat dit nou net iets zijn waarmee je ze aardig goed op de kast kan jagen…

 16. door Nils

  (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval.

 17. door Ron

  Wow, vernieuwend! :S

 18. door Floris

  Ik weet nog niet goed wat ik er van moet vinden. Het plafond oogt laag en de ruimte oogt klein.

 19. door Tom

  @Floris: Ik kan het mis hebben, maar in de VS zijn er volgens mij ook van die Apple Stores van ongeveer dezelfde omvang. :P

  Ik ben trouwens zelf ook al een paar keer in de Apple Store in Amsterdam geweest en dan zie je toch hoe goed georganiseerd het altijd is in zo’n winkel. Ben benieuwd hoe dat bij die in Haarlem zal gaan. Ik ga sowieso niet naar de opening, maar ik ben zeker van plan een keer een kijkje te gaan nemen. :)

 20. door Jacques de wilde

  Mooie kaart met de Apple shops. Inderdaad Midden Oosten, Afrika enz. GEEN shops…. Maar ook België blijft behoorlijk leeg, nl 0,0 shops. Gebruik Apple sinds 1994. Is behoorlijk frustrerend.

 21. door Leo van der Meer

  Mooi laten er maar veel meer komen.

 22. door Remco

  Beetje zelfde formaat als Oberhausen lijkt me

 23. door Alexander

  Handig 2 Apple stores in Noord Holland. Nu de rest van NL nog!

 24. door Robin

  Wordt tijd voor een Apple Store in Assen & Groningen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.