Belkin JoyPod: gamescontroller voor de iPhone?

·

joypodWe hebben al regelmatig iets geschreven over de iControlPad, een spelcontroller die vanuit de community wordt ontwikkeld. Ook commerciële bedrijven zien iets in het idee, want bij Belkin is mogelijk ook een soortgelijke controller in ontwikkeling. Vorige week kwam via een anonieme bron een productschema beschikbaar, met de mededeling dat het testen van de controller in oktober zal beginnen. Nu is er ook een folder waarin meer details worden onthuld. Het zou gaan om de Belkin JoyPod, al is nog niet definitief vastgesteld dat de folder (en dus ook het product) echt is.

joypodDe Joypad is voorzien van 8 knoppen en een dock-aansluiting voor synchroniseren en voeding. De Joypod zou geschikt moeten zijn voor de meeste App Store-games die je op de iPhone en iPod touch kunt spelen. Audio-output zit er ook op. Nu is nog wel de vraag of de officiële iPhone SDK het gebruik van dergelijke controllers volledig ondersteunt. Mogelijk moeten de gamesontwikkelaars ook aanpassingen doen omdat er met een dergelijke gamescontroller veel meer bedieningsmogelijkheden bij komen.

Als de Belkin JoyPod echt is, dan krijgt deze een wat rondere vorm dan de iControlPad, die in z’n laatste variant zes knoppen en een D-pad aan de voorzijde heeft.

Via: Touch Arcade

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. door zonaris

  hmm klinkt leuk maar waarom zou ik een fkng console meeneme ?
  is mn iphone 3g niet al groot genoeg ?
  en als ik echt wil gamen koop ik liever een psp

 2. door roeland

  nu kan jij en beter gamen en de rest met je iphone doen, wat je met je psp niet kan. Scheelt weer een apparaat meenemen.

  Het gameaanbod vind ik nu sowieso al erg karig, maar leuk dat zo’n ding gemaakt wordt.

 3. door Christiaan

  ik vroeg me trouwens af dat gerucht over die tweede generatie ipod touch is dat nou een nieuw toestel of een nieuwe firmware? Ik wil er namelijk een kopen maar als er een nieuw model uitkomt dan wacht ik wel.

 4. door danny

  Zonaris, een add-on voor de iPhone is toch altijd goed? hoe meer je kan met je iphone hoe leuker het is. de iPhone zal geen volgwaardige gameconsole worden die kan concureren met bijv. de psp, maar het is toch wel leuk dat de iPhone van alle markten thuis is. Ik zelf zie in een controller voor een iPhone toch een leuke toekomst, zeker omdat er dan nieuwe games kunnen worden gemaakt. Meeste telefoons hebben betere camera, anderen betere bereik, sommige betere gpsfunctie, de psp heeft mooiere games, sommige devices hebben sterkere internet functie, ga zo maar door. Maar dat zijn toestellen/apperaten die zich vaak concentreren op een paar sterke punten, maar de iPhone is gewoon van alle markten thuis, en daarom is het leuk dat er dingen worden ontworpen en uitgebracht zodat alle dingen die de iPhone nog niet heeft, er wel voor de iPhone komt.

  Zo zie ik het, elke add-on is leuk, want het kan alleen maar beter worden, slechter word de iPhone er toch niet van, en je hebt zelf de keuze om het te kopen. al komt er een camera met een 12 megapixelcamera die je in de dock kan klikken, is dat toch voor mensen die van fotograferen toch ideaal, en maakt voor mij dat helemaal niks uit, maar toch is het goed voor de iPhone, want de iPhone kan dan wel foto’s maken met een 12 mp camera.

 5. door gijs

  @Christiaan: Waarschijnlijk een nieuw model anders zou er ook wel een nieuwe firmware uit komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.