Belgische bioscoopketen Kinepolis gebruikt Passbook

·

PassbookDe Belgische bioscoop Kinepolis gaat gebruikmaken van Passbook om bioscoopkaartjes op te slaan. Hierdoor kun je de iPhone-app gebruiken om de bioscoop binnen te komen nadat je online een kaartje hebt gekocht. Volgens de bioscoop kan er vanaf 19 september gebruik worden gemaakt van de Passbook-filmtickets. Dit is dezelfde dag waarop iOS 6 met Passbook beschikbaar wordt gesteld door Apple.

Passbook is een nieuwe applicatie van Apple die deel uitmaakt van iOS 6. In deze app kun je instapkaarten, toegangskaarten, waardebonnen en kortingsbonnen bewaren, zodat je deze niet hoeft af te drukken of in je portemonnee moet bewaren.

Het Passbook-bioscoopkaartje van Kinepolis bevat een barcode, die bij de bioscoop wordt gescand. Het was bij Kinepolis al enige tijd mogelijk om deze barcode naar je toe te laten mailen. Door hem in Passbook te zetten, wordt je ticket als pushbericht op het toegangsscherm van je iPhone gezet zodra je de bioscoop nadert. Hierdoor kun je hem snel openen.

Je kunt een gekochte ticket bij Kinepolis vanaf 19 september in Passbook plaatsen door via de site van de bioscoop een kaartje te kopen. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail, met een link waarmee je de ticket in Passbook zet.

Kinepolis is het tweede bedrijf in de Benelux dat deze week aankondigt Passbook te gaan gebruiken. Gisteren kondigde het Nederlandse Paylogic nog aan dat je bij de verschijning van Passbook kaartjes voor concerten die hun ticketingsysteem gebruiken, in de app kunt zetten.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

21 reacties

 1. door Stef

  Yes!! Ik ga er iedere maand heen! Dit kan ik dan mooi gaan gebruiken!
  Maar voor dat pushen van het kaartje? Heb je dan internet nodig? of kan dat ook online aan de hand van de gps positie?

 2. door salti

  @Stef:
  Het kaartje wordt normaal naar je toegemailed en van het moment dat je deze opent op je iphone is hij offline beschikbaar. De iPhone gaat zelf dan beginnen kijken wanneer het event is en of je daar in de buurt bent, zodat hij zelf kan gaan bepalen wanneer hij het op de homescreen moet laten zien.

 3. door Howowcanigo

  nice dat ze er zo snel bij zijn!

 4. door terence

  Ik meen mij te herinneren dat ik ergens gelezen had dat Pathe hier ook mee bezig is. Of heb ik het mis?!

 5. door Marco

  Dit gaat een mooi succes worden, die Passbook. Goede keuze om geen NFC te gebruiken. Immers veel minder investering nodig voor de winkels, bioscopen etc, en geen keuze nodig welk NFC betalingssysteem gebruikt moet worden. Plus het is extra marketing mogelijkheid, want je kan op die tickets natuurlijk meer kwijt dan alleen een barcode.

 6. door Rik

  Super!

 7. door Alpacatje

  Als ze nu nog zorgen dat de aankoop vanuit de iOS app kan gedaan worden is het helemaal af.

 8. door Reinier

  @terence: Ongetwijfeld, hun huidige app is ook al ver gevorderd met het kopen van tickets en betalingen via iDeal en paypal.

 9. door JH

  Wat te doen als je met meerdere personen naar de bios gaat en 1 iemand koopt de kaartjes (je wilt dan toch graag naast elkaar zitten), geldt dan 1 barcode voor meerdere mensen?

 10. door Stef

  Origineel geplaatst door Reinier
  @terence: Ongetwijfeld, hun huidige app is ook al ver gevorderd met het kopen van tickets en betalingen via iDeal en paypal.

  Kinepolis nog niet hoor.. Daar kan je nog niet via de app kopen.

 11. door Q

  Geweldig!
  Ik gebruik al een tijdje hun barcode die ze per mail versturen na reservatie. Super handig om gewoon binnen te wandelen en je iphone voor de scanner te houden, zonder aan te schuiven.

 12. door Wesley Vanheste

  Origineel geplaatst door Q
  Geweldig! Ik gebruik al een tijdje hun barcode die ze per mail versturen na reservatie. Super handig om gewoon binnen te wandelen en je iphone voor de scanner te houden, zonder aan te schuiven.

  Lukt dat bij jou? Ik heb die code al een paar keer voor de scanner gehouden maar lukte niet :(. ook niet die QR code in de mail

 13. door Sven

  @Stef: Staat op hun website (in het artikel over Passbook) dat je binnenkort ook tickets kan bestellen vanaf je tablet/smartphone :D

 14. door coelers

  Over Pathé;

  Ik heb ze zojuist via Twitter gevraagd of ze ook passbook gaan gebruiken. Dit was op dit moment te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen aldus pathe.

 15. door Q

  @Wesley Vanheste: Je moet de QR code die ze doormailen als attachment opslaan als foto. De QR code in de mail zelf is denk ik wat te klein.

 16. door gio

  Was te pijzen dat dat wel ging gebeuren en brussel airlines zal dat ook wel doen

 17. door Jeroen

  Zoals nu met de tickets per mail ga je samen naar binnen. Je krijgt dan aan de ingang voor iedereen aparte tickets. Je hoeft ze dus niet apart te bestellen.

  Origineel geplaatst door JH
  Wat te doen als je met meerdere personen naar de bios gaat en 1 iemand koopt de kaartjes (je wilt dan toch graag naast elkaar zitten), geldt dan 1 barcode voor meerdere mensen?

 18. door roy

  Is het mogelijk om passbook te gebruiken als je een vlucht rii egypte neemt vanuit egypte?

 19. door hmmmz

  Dat zou idd erg fijn zijn als de vliegtuigmaatschappij’s eraan mee zouden doen

 20. door Criske

  Vluchten naar de maan zijn soon ook beschikbaar…

 21. door Stef

  Origineel geplaatst door Sven
  @Stef: Staat op hun website (in het artikel over Passbook) dat je binnenkort ook tickets kan bestellen vanaf je tablet/smartphone

  Binnenkort inderdaad.. maar nu nog steeds niet..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.