‘Baas Foxconn bevestigt Apple iTV’

·

Apple iTVFoxconn’s oprichter en CEO Terry Gou heeft volgens China Daily bevestigd dat het bedrijf werkt aan een televisie voor Apple. Foxconn maakte in het verleden verschillende producten voor Apple. De productie van de Apple iTV zou nog niet zijn begonnen: op het moment bereidt Foxconn zijn fabrieken voor op het maken van de televisie.

Terry Gou maakte dit volgens China Daily bekend tijdens een persconferentie in Shanghai. De Chinese bron zegt ook dat de televisie gemaakt wordt van Aluminium en zowel Siri en FaceTime ondersteunt. Dit wordt waarschijnlijk gebaseerd op eerdere geruchten: onlangs zei een anonieme bron nog dat hij een prototype van de Apple iTV met precies deze functionaliteit had gezien, die erg leek op de Apple Cinema Display.

Gezien de productie van de Apple iTV nog moet beginnen, kan het nog even duren voordat hij wordt aangekondigd en verkocht. Dit sluit aan op een eerdere bewering van een analist, die denkt dat Apple pas in 2014 met de iTV komt om zo goed op de televisiemarkt in te spelen.

Er bestaat op het moment al een Apple TV, maar dit is een apparaat dat je op je televisie aansluit. Een Apple iTV zou een op zichzelf staand apparaat zijn, dat volledig gebruikmaakt van Apple’s eigen systemen. Hierdoor zou Apple ook een aantal dingen totaal anders kunnen doen dan bij andere tv’s.

15 mei: De CEO van Foxconn heeft zijn uitspraken inmiddels ontkend in een reactie aan The Next Web.
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

12 reacties

 1. door gniuz

  Nothing can beat my Pioneer KURO! ;)

 2. door Erik

  2014??
  Was eigenlijk van plan om met vakantiegeld van 2013 al een nieuwe tv aan te schaffen

 3. door Stefan

  Klinkt goed! Nu hopen dat hij enigszins reasonable geprijsd is.

 4. door Eva

  Ben heel benieuwd!

 5. door Bubbly

  Des te meer die loslippige “baas” loslaat, des te minder ik het vertrouw.

 6. door naam

  Over een maand komt LG met de eerste oled tv.
  En eind van het jaar Samsung.
  Als Apple geen oled heeft dan hebben ze een aardige inschattingsfout gemaakt ben ik bang en LG of Samsung gaan echt geen Oled schermen voor Apple maken voorlopig lijkt me.

 7. door Jasper

  Ik hoop dat de tv goed geïntegreerd wordt met de rest van de apparaten.. Dus stream vanaf je Mac naar de tv, ook het bureaublad.. Maar daarnaast ook dat je een Bluetooth toetsenbord aan je tv kan koppelen en de tv vervolgens via wifi dat doorgeeft aan de mac..

  Stiekem hoop ik op een full HD passive 3D tv.. Dus 2x zoveel pixels als 1080p..

  Ik denk alleen als ze willen concurreren zullen ze een ~40 inch tv voor ~1000 euro moeten aanbieden.. Kijkend naar de prijs van een cinema display zal het wel 1200-1300 worden..

  Maar goed, duimen dat ze onder de magische grens van 1000 euro blijven..

 8. door JoeriW

  Mensen kopen ook iphones terwijl die duurder is dan sommige telefoons met betere specs mensen gaan dat ook doen met die tv

 9. door GEO

  Er is ook een markt voor de vrij dure B&O TV’s, die toch echt geen fraai beeld hebben, maar wel een fantastische afwerking en materiaal. Ook al is Apple duurder, zal er toch een grote markt voor zijn. Hun laptops zijn toch ook duurder en verkopen als een gek.

 10. door Yoeri

  @GEO: De Macbook Pro’s zijn inderdaad misschien iets duurder maar zijn volgens mijn opnie wel een stuk degelijker. Trouwens, als je gaat gaan vergelijken met andere merken die ‘professionele laptops’ aanbieden, scheelt de prijs niet zoveel. Ga maar eens zien bv bij de prof. HP laptops en verschiet niet van de prijs.

 11. door iDavey

  Origineel geplaatst door Jasper
  Ik denk alleen als ze willen concurreren zullen ze een ~40 inch tv voor ~1000 euro moeten aanbieden.. Kijkend naar de prijs van een cinema display zal het wel 1200-1300 worden..Maar goed, duimen dat ze onder de magische grens van 1000 euro blijven..

  Magische grens van €1000? Rond de €1200/€1300? Deze tv zal €1700-€2000 gaan kosten schat ik!

 12. door Mikio

  Ik ben bang dat ze toch echt flink aan de prijs gaan zitten. 1500€> zou me niks verbazen voor een 40″

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.