Audience: ‘Apple gebruikt waarschijnlijk niet onze ruisonderdrukking in iPhone 5′

07 september 2012, 11:09 · Bastiaan Vroegop

Audience iPhone 4SProcessorfabrikant Audience denkt niet dat Apple hun ruisonderdrukkingstechnologie zal gebruiken in de iPhone 5. De ruisonderdrukking van Audience maakte deel uit van de A5-processor in de iPhone 4s en was volgens experts één van de redenen waarom Siri alleen op de iPhone 4s te gebruiken was. De ruisonderdrukker maakte het namelijk makkelijker voor Siri om gebruikers te verstaan. De aandelen van Audience zijn met 50 procent gedaald sinds de aankondiging.

De A5-processor in de iPhone 4s gebruikt Audience’s earSmart-processor. Kiest Apple ervoor om de processor in de iPhone 5 niet te gebruiken, dan verliest Audience een grote klant. In het bericht van Audience staat het volgende:

Audience denkt dat het onwaarschijnlijk is dat de OEM [Apple] onze Processor IP in zijn volgende generatie mobiele telefoon gebruikt. Audience is zich niet bewust van voorgenomen veranderingen van deze OEM in het gebruik van Audience’s processors of processor IP in eerdere generaties van de OEM’s mobiele telefoons.

Apple kan wellicht zonder Audience gebruikmaken van ruisonderdrukking in de iPhone 5. Er zou bijvoorbeeld gekozen kunnen worden voor een nieuwe partner die een iets afwijkende technologie aanbiedt. In juli 2012 werd Apple nog aangeklaagd door Noise Free Wireless, een Amerikaans bedrijf dat rechten meent te hebben op soortgelijke technologie.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 • Dinoblade
  1 year

  hoevaak ik het artikel ook lees, ik kom er gewoon niet uit…
  dus zou iemand mij kunnen helpen door uit te leggen wat OEM is en waar het voor staat?

  Antwoord Quote

 • Dekon
  1 year

  Origineel geplaatst door Dinoblade
  hoevaak ik het artikel ook lees, ik kom er gewoon niet uit… dus zou iemand mij kunnen helpen door uit te leggen wat OEM is en waar het voor staat?

  Original Equipment Manufacturer

  Antwoord Quote

 • Rinze
  1 year

  Een OEM leverancier is een bedrijf dat producten levert ten behoeve van een merkleverancier. De merkleverancier verwerkt het product in eigen producten alsof het een eigen fabricaat is.

  http://lmgtfy.com/?q=oem+wiki

  Antwoord Quote

 • Dycell
  1 year

  Origineel geplaatst door Dinoblade
  hoevaak ik het artikel ook lees, ik kom er gewoon niet uit… dus zou iemand mij kunnen helpen door uit te leggen wat OEM is en waar het voor staat?

  Wikipedia is uiteraard je vriend:
  Original equipment manufacturer (OEM) is een bedrijf dat producten levert ten behoeve van een merkleverancier. De merkleverancier verwerkt het product in eigen producten alsof het een eigen fabricaat is. Het verwerkte product kan uiteenlopen van schokdempers tot harde schijven. OEM komt vooral voor in de computer- en automobielindustrie.

  Antwoord Quote

 • Dinoblade
  1 year

  ok, dankjullie wel mensen, nu snap ik het.
  Ik wist niet dat dit een algemeen bekende afkorting was, dus daarom had ik er ook niet aan gedacht dat ik het op google zou kunnen vinden

  Antwoord Quote

 • Hvk
  1 year

  Maar dat maakt het artikel niet veel begrijpelijker.
  Want welk bedrijf gaat nu zijn eigen commercieel falen zo opzichtig aankondigen en waarom ?
  Om zijn eigen teloorgang te regelen ?

  Antwoord Quote

 • jeffrey
  1 year

  Dit zijn als commercieel bedrijf echt uitspraken die je beter niet kan doen. Je geeft zelf aan dat je een van je grootste klanten waarschijnlijker wijs bent verloren.

  Antwoord Quote

 • patrik
  1 year

  Daar heb je toch internet voor om dat op te zoeken??

  Antwoord Quote

 • sndr
  1 year

  Als je beursgenoteerd bent (Audience zit op de NASDAQ, de Amerikaanse technologie beurs), dan ben je verplicht koersgevoelige informatie publiek te maken. Dit is typisch zo’n geval van “best wel belangrijke informatie.”

  Antwoord Quote

Comments are closed.