Arduino-deurbel stuurt foto’s van bezoekers naar je iPhone

20 mei 2012, 12:13 · Gonny van der Zwaag

arduino deurbelAls je van ‘hip knutselen’ met elektronica houdt, ken je de Arduino natuurlijk al. Hiermee kunnen hobbyisten, kunstenaars en andere creatieve mensen opmerkelijke dingen maken, zonder dat je een elektronicacursus hoeft te volgen. Een nieuw doe-het-zelf-project voor Arduino helpt je bij het maken van een deurbel, die een foto naar je iPhone stuurt op het moment dat er iemand aanbelt. Je hebt een Arduino-circuit, een webcam en de dienst PushingBox nodig om het te realiseren. Met behulp van een handleiding op de site MAKE kun je meteen aan de slag.

PushingBox is nodig voor de API (programmeerinterface), die ervoor zorgt dat er een berichtje met foto naar apps als Prowl of Pushme.to wordt gestuurd. Door op de deurbel te drukken waarschuwt de Arduino-chip de betrokken diensten, die vervolgens bezig gaan met het maken van een foto en het verzenden van de foto naar de eigenaar. Vervolgens sta je nog voor het probleem: hoe kan ik de deur op afstand opendoen? Ook dat kan met zo’n Arduino-chip, maar al voordat de Arduino op het toneel verschenen waren er al slimme mensen die daar een oplossing voor gevonden hadden.

Onderstaand filmpje is niet helemaal scherp, maar je kunt wel eruit afleiden hoe het werkt. De handleiding vind je zoals gezegd bij MAKE.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Joey
  2 years

  Duurt wel heel lang… tegen de tijd dat je een bericht krijgt én een mail ontvangen en geopend hebt is diegene voor de deur al weg…

  Antwoord Quote

 • Jesper
  2 years

  My thoughts exactly

  Antwoord Quote

 • Timothy
  2 years

  je kan het ook zien als een gemiste oproep. gewoon de persoon die aan de deur is geweest ff bellen( kan ook een post bezorger zijn of iets dergelijks)

  Antwoord Quote

 • Barry55
  2 years

  Een ip camera werkt beter en is goedkoper vermoed ik..

  Antwoord Quote

 • Martijn
  2 years

  Hmm, krijg direct zin om belletje te lellen aan dat huis. Flink vaak de bel in drukken en die gozer heeft zijn telefoon vol staan met onzinnige mails…

  Antwoord Quote

 • Dennis
  2 years

  T r a a a a g !

  Antwoord Quote

 • René Nieuwenhuis
  2 years

  Mijn ip camera doet inderdaad hetzelfde. Stuurt, zodra iemand de tuin inloopt, 6 foto’s naar een mailadres op de iphone. Een push melding met geluid waarschuwt mij. Totale vertraging circa 20 seconden maar is dan ook actief als beveiliging en geeft overdag geen geluidsmeldingen.

  Antwoord Quote

 • Henk Oosten
  2 years

  Inderdaad ik heb een eenvoudige ip camera van elro, werkt perfect.

  Antwoord Quote

Comments are closed.