YouTube Capture en Google Currents van updates voorzien

25 januari 2013, 10:08 · Bastiaan Vroegop

YouTube CaptureGoogle’s iOS-apps Google Currents en YouTube Capture zijn vannacht allebei van update voorzien. YouTube Capture is hierdoor voortaan in staat om ook 1080p-video’s te uploaden, mits je iPhone in staat is om beelden in deze resolutie op te nemen. Ook is het makkelijker gemaakt om een video achteraf met sociale netwerken te delen. De nieuwe versie van Google Currents introduceert een vernieuwde interface. Je kunt voortaan snel tussen categorieën kiezen vanuit een zijmenu.

Google CurrentsWil je in Google Currents artikelen binnen een bepaalde categorie lezen, dan veeg je zoals in andere nieuws-apps naar boven of beneden. Met een swipe naar rechts ga je naar de eerstvolgende categorie toe. Brekend nieuws wordt voortaan ook prominenter getoond. Artikelen over deze belangrijke zaken worden rechtstreeks van Google News getrokken.

Google Currents is Google’s alternatief op Flipboard. Je stelt je eigen lijst aan bronnen samen, waarna de app automatisch de voor jou meest relevante verhalen probeert te tonen. YouTube Capture is op zijn beurt een app waarvan de essentie al uit de naam gehaald kan worden: de applicatie biedt een makkelijkere manier om video’s op de iPhone te maken en direct op YouTube te zetten.

Downloaden: Google Currents (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: YouTube Capture (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

1 reactie

  • p.
    1 year

    Iets anders maar ook Google. Gaan ze eigenlijk ooit Google Latitude voor iOS n’n upgrade geven (bijvoorbeeld voor iPhone 5)?
    En ja er is Friends voor iOS, maar in combo met Android vrienden is dat niet zo’n goed huwelijk. Latitude wel.

    Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.