WordMemory: Nederlands woordspel met memory op iPad en iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

WordMemory iPad iPhoneAmper twee weken na WordOn HD staat het volgende Nederlandse woordspel te trappelen om een succesje te worden op de iPhone en iPad. WordMemory is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar TopFormats en geeft een frisse draai aan het bestaande arsenaal Memory-games. Het combineert woorden maken met het oeroude spelletje memory, waarbij je kaarten omdraait en je moet onthouden welke letters eronder liggen, als ze niet meteen gebruikt worden voor een woord.

WordMemory screenshot iPadJe hebt aldus een speelveld van dichte kaarten voor je liggen, waarvan je er in de eerste ronde drie mag openen. Dat aantal zie je onderin beeld, boven je ingevoerde naam. Als je alle drie de letters gebruikt in het woord, mag je de ronde erop vier letters opendraaien. Gebruik je die weer alle vier, dan mag je er daarna vijf opendraaien. Het maximum is zes.

WordMemory is een om- en om-spel waarin twee spelers woorden maken met de opengedraaide letters. De waarde van de letters die het woord maken, krijg je bijgeschreven als score. Letters die niet worden gebruikt, gaan terug naar het veld en kunnen opengedraaid worden in de beurt(en) daarna. Er zijn ook jokers waar je zelf voor je huidige beurt, een letter aan kan toekennen. In de ronde daarna, is de joker weer als joker voorhanden. Als er geen woord meer te vormen is met de letters in het veld, kan je dat aangeven en eindigt het spel. De speler met de meeste punten wint natuurlijk.

WordMemory hoofdmenuHet spel kan op twee verschillende manieren gespeeld worden: tegen iemand anders op dezelfde iPad, of online via Game Center. Daarbij kan het wel even duren voordat je een tegenstander hebt gevonden. Offline kan je van tevoren de spelersnaam invoeren en de hoogste scores worden opgeslagen in een lokale lijst.

Op de iPhone is WordMemory minder praktisch, omdat je op het scherm moet scrollen om sommige kaarten te openen. Op de iPad staan alle kaarten in beeld en heb je alle overzicht van de wereld. Met de Check-knop voer je een woord in, de knop erboven geeft aan dat de mogelijkheden op zijn. In het hoofdmenu hetzelfde overzicht, met naast het spel starten ook knoppen om de regels te lezen en de scores te bekijken. Bovenin beeld tref je altijd een reclamebalk, maar die zit niet in de weg. Een optie om hem weg te kopen is er niet: de enige optie is het schakelen tussen een Nederlands en Engels woordenboek.

Downloaden: WordMemory (gratis, universele app, iOS 4.3)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.