WordMemory: Nederlands woordspel met memory op iPad en iPhone

·

WordMemory iPad iPhoneAmper twee weken na WordOn HD staat het volgende Nederlandse woordspel te trappelen om een succesje te worden op de iPhone en iPad. WordMemory is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar TopFormats en geeft een frisse draai aan het bestaande arsenaal Memory-games. Het combineert woorden maken met het oeroude spelletje memory, waarbij je kaarten omdraait en je moet onthouden welke letters eronder liggen, als ze niet meteen gebruikt worden voor een woord.

WordMemory screenshot iPadJe hebt aldus een speelveld van dichte kaarten voor je liggen, waarvan je er in de eerste ronde drie mag openen. Dat aantal zie je onderin beeld, boven je ingevoerde naam. Als je alle drie de letters gebruikt in het woord, mag je de ronde erop vier letters opendraaien. Gebruik je die weer alle vier, dan mag je er daarna vijf opendraaien. Het maximum is zes.

WordMemory is een om- en om-spel waarin twee spelers woorden maken met de opengedraaide letters. De waarde van de letters die het woord maken, krijg je bijgeschreven als score. Letters die niet worden gebruikt, gaan terug naar het veld en kunnen opengedraaid worden in de beurt(en) daarna. Er zijn ook jokers waar je zelf voor je huidige beurt, een letter aan kan toekennen. In de ronde daarna, is de joker weer als joker voorhanden. Als er geen woord meer te vormen is met de letters in het veld, kan je dat aangeven en eindigt het spel. De speler met de meeste punten wint natuurlijk.

WordMemory hoofdmenuHet spel kan op twee verschillende manieren gespeeld worden: tegen iemand anders op dezelfde iPad, of online via Game Center. Daarbij kan het wel even duren voordat je een tegenstander hebt gevonden. Offline kan je van tevoren de spelersnaam invoeren en de hoogste scores worden opgeslagen in een lokale lijst.

Op de iPhone is WordMemory minder praktisch, omdat je op het scherm moet scrollen om sommige kaarten te openen. Op de iPad staan alle kaarten in beeld en heb je alle overzicht van de wereld. Met de Check-knop voer je een woord in, de knop erboven geeft aan dat de mogelijkheden op zijn. In het hoofdmenu hetzelfde overzicht, met naast het spel starten ook knoppen om de regels te lezen en de scores te bekijken. Bovenin beeld tref je altijd een reclamebalk, maar die zit niet in de weg. Een optie om hem weg te kopen is er niet: de enige optie is het schakelen tussen een Nederlands en Engels woordenboek.

Downloaden: WordMemory (gratis, universele app, iOS 4.3)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

6 reacties

 1. door Tom van Zummeren

  Leuk!

  Maar oeps … was het niet zo dat apps niet meer het woord “Memory” in de titel mogen hebben? Dit is omdat Apple was aangeklaagd door Ravensburger toch?

  Beantwoorden Quote

 2. door Civman

  @Tom, zal idd snel verdwijnen uit de store. Jammer dat je toch altijd die reclame hebt en tegenwoordig ook niet meer het kan “wegkopen”. WordOn is ook zo’n geval, 1e versie gekocht om van de reclame af te zijn, de nieuwe verise zit het weer in. mailtjes naar de makers worden niet beantwoord waarom ik geen versie kan hebben zonder reclame daar ik tenslotte ervoor betaald heb in de vorige . Bij Apple een refund verzoek gedaan, antwoord makers hebben een andere verise gemaakt deze heeft geen refund daar deze gratis is. Oke het is maar 1,59 dat ik betaald heb maar toch vindt ik dat de makers voor hen die betaald hebben een reclame vrije verise moeten leveren.

  Maar goed het gaat over Memory, het ziet er leuk uit, speelt snel maar voor mij geen blijvertje. @ Ravensburger, stap in de wereld die app heet en verdien je rot.

  Beantwoorden Quote

 3. door Dennis

  Klopt maar dat werd afgelopen week bekend en als dit vandaan uit komt is het daarvoor al aangeboden bij Apple. Inderdaad leuk overigens..

  Beantwoorden Quote

 4. door Dennis

  Origineel geplaatst door Civman
  @Tom, zal idd snel verdwijnen uit de store. Jammer dat je toch altijd die reclame hebt en tegenwoordig ook niet meer het kan “wegkopen”. WordOn is ook zo’n geval, 1e versie gekocht om van de reclame af te zijn, de nieuwe versie zit het weer in. mailtjes naar de makers worden niet beantwoord waarom ik geen versie kan hebben zonder reclame daar ik tenslotte ervoor betaald heb in de vorige . Bij Apple een refund verzoek gedaan, antwoord makers hebben een andere verise gemaakt deze heeft geen refund daar deze gratis is. Oke het is maar 1,59 dat ik betaald heb maar toch vindt ik dat de makers voor hen die betaald hebben een reclame vrije verise moeten leveren.
  Maar goed het gaat over Memory, het ziet er leuk uit, speelt snel maar voor mij geen blijvertje. @ Ravensburger, stap in de wereld die app heet en verdien je rot.

  Jammer dat het geen blijvertje voor je is maar we nemen je advies wel ter harte. Er zal een nieuwe versie komen, waarschijnlijk heet het dan “Memoword”. Deze zal opnieuw gratis met reclame zijn en voor €0,89 kun je zonder reclame spelen.

  Beantwoorden Quote

 5. door Frederik

  Graag ook mogelijkheid om te spelen via Facebook login of zo, niet alleen via gamecenter

  Beantwoorden Quote

 6. door Dennis

  @Frederik:

  Origineel geplaatst door Frederik
  Graag ook mogelijkheid om te spelen via Facebook login of zo, niet alleen via gamecenter

  Origineel geplaatst door Frederik
  Graag ook mogelijkheid om te spelen via Facebook login of zo, niet alleen via gamecenter

  Er is nu een update onderweg waar de invite goed werkt en er zal een reclamevrije versie beschikbaar zijn. Bij Apple kan het wel 2 tot 3 weken duren voordat het dan ook echt in de store staat.

  Login via Facebook zijn we nu aan het onderzoeken en verwachten dat dit er bij de volgende update in zal zitten. We hopen de versie met Facebook meteen aan te kunnen bieden bij Apple als de huidige update geaccepteerd is.
  Heel erg bedankt voor jullie feedback!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.