Word On krijgt update, binnenkort ook te spelen op Facebook

· Bart Breij

Word On Deluxe iPhone iPod touchHet Nederlandse online woordspel Word On is voorzien van een aanzienlijke update die het spel ondersteuning voor Facebook geeft. Zo is het gemakkelijker om vrienden te vinden die ook verslaafd zijn aan het neerleggen van zeven letter-woorden. De andere verbeteringen zitten in het chatten in de app. Je krijgt nu keurig melding van een nieuw chatbericht, een badge geeft aan waar een nieuw bericht is geplaatst en er is spellingscontrole toegepast op de chat. Het zijn echter de nabije toekomstplannen van Word On die het meest in het oog springen.

De Facebook-integratie in de nieuwste update bezorgt ontwikkelaar UnitedGames enige kopzorgen. Ontwikkelaar Camiel Kraan:

Het is een lastige ontwikkeling geweest met een paar moeilijke keuzes, waarbij we voorzien dat het voor bestaande spelers even puzzelen is, als hun e-mail adres van hun bestaande account gelijk is aan het e-mailadres dat op Facebook wordt gebruikt.

Word On Deluxe Facebook connectIn de App Store-omschrijving staat al te lezen dat, als je al een Word On-account hebt, gewoon moet inloggen met je normale account via e-mail. Daarna kan je handmatig kiezen voor de Facebook connect-functie in het account-menu. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je spellen behouden blijven en heb je toch verbinding gelegd met het sociale netwerk.

De integratie van Facebook zal binnenkort naar een nog veel hoger worden getild, meldt Kraan aan iPhoneclub. Volgende week moet het woordspel namelijk ook als Facebook-app beschikbaar komen en kunnen spelers via Facebook en de iPhone tegen elkaar spelen.

Update 1.2.22 van vandaag moet alvast een voorzet geven naar meer buitenlandse belangstelling, laat Kraan weten:

We willen ons nu meer richten op het buitenland, waar de echte groei vandaan moet komen. In totaal staan we op een kleine 50.000 downloads in Nederland en 7000 in Europa, en dan met name in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. In Nederland verwelkomen we momenteel zo’n 600 nieuwe spelers per dag.

Downloaden:

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!