Word On krijgt update, binnenkort ook te spelen op Facebook

27 april 2012, 15:17 · Bart Breij

Word On Deluxe iPhone iPod touchHet Nederlandse online woordspel Word On is voorzien van een aanzienlijke update die het spel ondersteuning voor Facebook geeft. Zo is het gemakkelijker om vrienden te vinden die ook verslaafd zijn aan het neerleggen van zeven letter-woorden. De andere verbeteringen zitten in het chatten in de app. Je krijgt nu keurig melding van een nieuw chatbericht, een badge geeft aan waar een nieuw bericht is geplaatst en er is spellingscontrole toegepast op de chat. Het zijn echter de nabije toekomstplannen van Word On die het meest in het oog springen.

De Facebook-integratie in de nieuwste update bezorgt ontwikkelaar UnitedGames enige kopzorgen. Ontwikkelaar Camiel Kraan:

Het is een lastige ontwikkeling geweest met een paar moeilijke keuzes, waarbij we voorzien dat het voor bestaande spelers even puzzelen is, als hun e-mail adres van hun bestaande account gelijk is aan het e-mailadres dat op Facebook wordt gebruikt.

Word On Deluxe Facebook connectIn de App Store-omschrijving staat al te lezen dat, als je al een Word On-account hebt, gewoon moet inloggen met je normale account via e-mail. Daarna kan je handmatig kiezen voor de Facebook connect-functie in het account-menu. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je spellen behouden blijven en heb je toch verbinding gelegd met het sociale netwerk.

De integratie van Facebook zal binnenkort naar een nog veel hoger worden getild, meldt Kraan aan iPhoneclub. Volgende week moet het woordspel namelijk ook als Facebook-app beschikbaar komen en kunnen spelers via Facebook en de iPhone tegen elkaar spelen.

Update 1.2.22 van vandaag moet alvast een voorzet geven naar meer buitenlandse belangstelling, laat Kraan weten:

We willen ons nu meer richten op het buitenland, waar de echte groei vandaan moet komen. In totaal staan we op een kleine 50.000 downloads in Nederland en 7000 in Europa, en dan met name in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. In Nederland verwelkomen we momenteel zo’n 600 nieuwe spelers per dag.

Downloaden:

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

9 reacties

 • Jerry
  2 years

  Kan ik eindelijk mijn maten publiekelijk vernederen als ze weer verloren hebben ;)

  Antwoord Quote

 • Frits
  2 years

  ONee, ook al via Facebook. Moet nu tegenwoordig alles via Facebook?
  Wilde kijken of Spotify iets was voor me, alleen in te loggen als je een FB account hebt….

  Antwoord Quote

 • 2 years

  @Frits: Zoals je kan lezen, is het ook nog mogelijk gewoon met je e-mail een account aan te maken en in te loggen.

  Antwoord Quote

 • BrownEyes
  2 years

  Ook al via Facebook, daar doe ik niet aan mee hoor. Wel geïnstalleerd maar helaas krijg ik na de vertrouwde startpagina alleen een bruingekleurd scherm :-(. Zelfs na verwijderen en opnieuw installeren. Balen. Hopelijk werkt het snel weer naar behoren.

  Antwoord Quote

 • Duncan
  2 years

  Introductieprijs €0,79 is helaas niet meer van toepassing. Spel kost nu weer €1,59.

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Spellingscontrole in een woordenspel, blijft vreemd klinken.

  Antwoord Quote

 • Wallie
  2 years

  Is het ‘n idee om eerst te zorgen voor een completer woordenboek? Kwaliteit verkoopt zich zelf wel: met of zonder Facebook.

  Antwoord Quote

 • Polletje
  2 years

  Na een update (29 april) kan ik het spel niet meer openen. Ook anderen hebben daar last van.

  Antwoord Quote

 • Kruimeltje
  2 years

  Had het niet beter geweest dat zij eerst het woordenpakket Nederlands gingen uitbreiden. Een simpel woord als “eend” wordt niet herkend, terwijl andere volstrekt onbekende woorden wel goedgekeurd worden!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.