Wood Camera: nieuwe foto-app combineert Instagram en Camera+

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

wood cameraEr zijn inmiddels zoveel camera-apps voor de iPhone, dat iedereen inmiddels wel zijn favoriet heeft gevonden. Nieuwe apps zullen daarom iets nieuws te bieden moeten hebben. Het onlangs uitgebrachte Wood Camera ziet er op het eerste gezicht uit als een Instagram-alternatief. Er zitten 22 live toepasbare filters in, die de makers lenzen noemen. Tijdens het maken van een foto kun je al zien wat het effect wordt. In een balkje onderin het scherm zie je de verschillende effecten, net als in Instagram. Ze hebben namen als Bangkok, Pagosa, Monaco en Caicos.
De live filters tonen met kleine previews wat het effect is. Eventueel kun je ook eerst een foto maken en daarna de effecten toepassen.

wood camera iphoneVervolgens kun je een textuur pakken, zoals Paper, Galaxy en Grunge. Met een schuifknop geef je de intensiteit van de textuur aan. Bijsnijden, roteren, een rand of tilt-shift toevoegen en andere aanpassingen, het is allemaal mogelijk. Daardoor is Wood Camera ook te beschouwen als concurrent voor Camera+ (hee, zelfs het icoontje lijkt erop!) en soortgelijke apps. De app is snel en relatief goedkoop (€1,59). Delen is mogelijk via e-mail, Twitter, Facebook, Flickr, Instagram en meer. De app is al behoorlijk goed ontvangen: gebruikers geven het in de Amerikaanse App Store 4,5 sterren. In Nederland is de app nog niet ontdekt en daardoor onvoldoende gewaardeerd.

Downloaden: Wood Camera (€1,59)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.