Wimbledon op de iPhone: 5 iPhone-applicaties om op de hoogte te blijven

·

wimbledon overzichtApple hanteert de slogan: ‘There’s An App For That’, maar eigenlijk hadden ze beter kunnen zeggen: ‘There Are 20 Apps For That’. Want voor vrijwel elke hobby of interesse zijn meerdere iPhone-applicaties te vinden. Voor tennisliefhebbers begint vandaag Wimbledon en natuurlijk springen de iPhone-ontwikkelaars daarop in. We hebben 5 handige applicaties op een rijtje gezet. De officiële applicatie heet simpelweg Wimbledon 2009 en is gratis te downloaden uit de App Store. De applicatie is uitgebracht door de All England Lawn Tennis Club, in samenwerking met IBM.

Je kunt de acties op het veld live volgen op het scherm ‘Matches in Progress’. De scores worden elke 30 seconden bijgewerkt en je kunt ook de agenda voor de komende dagen en het wedstrijdschema bekijken. Verder bevat de applicatie nieuws en video’s.

wimbledon

Ook gratis is de applicatie Telegraph Wimbledon App, aangeboden door de Britse krant The Telegraph. De Britten hebben hun hoop gezet op Andy Murray, de nummer drie op de wereldranglijst.

Wimbledon (€0,79) is volgens de ontwikkelaar de beste tennis-applicatie, maar wat Wimbledon betreft is er eigenlijk weinig verschil met de officiële applicatie. Wel bevat de applicatie informatie over nog meer grote toernooien, namelijk de Australian Open, de US Open en Roland Garros. De applicatie heette voorheen gewoon Tennis, maar heeft vanwege Wimbledon een plotselinge naamsverandering ondergaan.

tennis trakkerTennis Trakker is eigenlijk een applicatie om je eigen tenniswedstrijden vast te leggen. Maar de applicatie bevat ook informatie over de ranglijsten en toernooien. Er is een gratis Lite-versie, die beperkt is tot twee tennisgames of 20 punten en een betaalde versie (€10,49!) met onbeperkte functionaliteit.

Wie won ook alweer wat? Met de Tennis Info Database (€3,99) vind je achtergrondinformatie van alle tennisspelers. De database bevat gegevens van 3.300 toernooiwinnaars en alle vier grand-slams. Meer dan 100 jaar aan historische toernooigegevens is hiermee op te vragen.

Van de vijf genoemde applicaties is de officiële applicatie Wimbledon 2009 eigenlijk het aantrekkelijkst: mooie vormgeving, veel content en nog gratis ook.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door Hub

  Nu nog de Tour de France.

  Beantwoorden Quote

 2. door iFilip

  Super. Als tennisser valt deze app zeker in de smaak bij mij.

  Beantwoorden Quote

 3. door Dennis de Jong

  Wimbleden vorige week bij vrijgave al geinstalleerd. Erg fijne app! Zeker beter dan de rest, gezien de omschrijvingen boven…

  Beantwoorden Quote

 4. door Ronald

  Wimbledon 2009 lijkt een beetje instabiel. Hij klapt er vaak uit en de videofunctie biedt momenteel alleen een filmpje dat niet gestart kan worden (unsupported format).

  Beantwoorden Quote

 5. door jan-willem

  Ik krijg de melding in Wimbledon 2009 bij Schedule -> matches in progress dat ik niet de juiste flash player heb. Humor!

  Beantwoorden Quote

 6. door jan-willem

  Nou, click to edit wekRt bij mij niet op dit blog vanaf de iPhone. Bij jullie wel?
  On topic: over de flashplayer wordt gemekkerd op schedules -> matches in progress in de officiële wmbledon app. Vinnik geestig.

  Beantwoorden Quote

 7. door Leon Hanewacker

  Nu nog live streaming:)

  Beantwoorden Quote

 8. Origineel geplaatst door iFilip
  Super. Als tennisser valt deze app zeker in de smaak bij mij.

  Idem

  Beantwoorden Quote

 9. door Martijn koning

  vet…

  Beantwoorden Quote

 10. door Yash100

  Origineel geplaatst door Hub
  Nu nog de Tour de France.

  exactly

  Beantwoorden Quote

 11. door Hub

  @Yash100:

  Origineel geplaatst door Yash100
  Origineel geplaatst door HubNu nog de Tour de France.exactly

  WebApp is er al!
  http://www.apple.com/webapps/sports/itourdefrance.html

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.