Wimbledon op de iPhone: 5 iPhone-applicaties om op de hoogte te blijven

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

wimbledon overzichtApple hanteert de slogan: ‘There’s An App For That’, maar eigenlijk hadden ze beter kunnen zeggen: ‘There Are 20 Apps For That’. Want voor vrijwel elke hobby of interesse zijn meerdere iPhone-applicaties te vinden. Voor tennisliefhebbers begint vandaag Wimbledon en natuurlijk springen de iPhone-ontwikkelaars daarop in. We hebben 5 handige applicaties op een rijtje gezet. De officiële applicatie heet simpelweg Wimbledon 2009 en is gratis te downloaden uit de App Store. De applicatie is uitgebracht door de All England Lawn Tennis Club, in samenwerking met IBM.

Je kunt de acties op het veld live volgen op het scherm ‘Matches in Progress’. De scores worden elke 30 seconden bijgewerkt en je kunt ook de agenda voor de komende dagen en het wedstrijdschema bekijken. Verder bevat de applicatie nieuws en video’s.

wimbledon

Ook gratis is de applicatie Telegraph Wimbledon App, aangeboden door de Britse krant The Telegraph. De Britten hebben hun hoop gezet op Andy Murray, de nummer drie op de wereldranglijst.

Wimbledon (€0,79) is volgens de ontwikkelaar de beste tennis-applicatie, maar wat Wimbledon betreft is er eigenlijk weinig verschil met de officiële applicatie. Wel bevat de applicatie informatie over nog meer grote toernooien, namelijk de Australian Open, de US Open en Roland Garros. De applicatie heette voorheen gewoon Tennis, maar heeft vanwege Wimbledon een plotselinge naamsverandering ondergaan.

tennis trakkerTennis Trakker is eigenlijk een applicatie om je eigen tenniswedstrijden vast te leggen. Maar de applicatie bevat ook informatie over de ranglijsten en toernooien. Er is een gratis Lite-versie, die beperkt is tot twee tennisgames of 20 punten en een betaalde versie (€10,49!) met onbeperkte functionaliteit.

Wie won ook alweer wat? Met de Tennis Info Database (€3,99) vind je achtergrondinformatie van alle tennisspelers. De database bevat gegevens van 3.300 toernooiwinnaars en alle vier grand-slams. Meer dan 100 jaar aan historische toernooigegevens is hiermee op te vragen.

Van de vijf genoemde applicaties is de officiële applicatie Wimbledon 2009 eigenlijk het aantrekkelijkst: mooie vormgeving, veel content en nog gratis ook.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.