WhatsApp Messenger voor iOS 7 nu beschikbaar

03 december 2013, 01:19 · Redactie

whatsapp-ios-7-nieuw-icoonWhatsApp Messenger is eindelijk uit voor iOS 7 en heeft een compleet vernieuwd uiterlijk gekregen. De applicatie heeft afscheid genomen van de blauwe bovenbalk en zwarte knoppenbalk en heeft nu een geheel witte interface. Zoals het iOS 7 betaamt, bestaan de knoppen ook nog alleen maar uit lijntjes. Verder heb je de keuze uit meer berichttonen, zowel van WhatsApp zelf als het standaardaanbod van iOS 7. De grootste inhoudelijke verandering is dat je te versturen foto’s in de app kan roteren en bijsnijden. Eerder kon je op iPhoneclub een round-up van wijzigingen zien.

Na het installeren van de app krijg je een melding om een reservekopie te maken. Je kunt via de instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie aangeven of er dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up gemaakt moet worden.

De volledige changelog, aldus WhatsApp:

 • Nieuwe vormgeving voor iOS 7
 • Zendlijsten: communiceer met klasgenoten, collega’s of vrienden door meerdere personen tegelijkertijd hetzelfde bericht te sturen
 • Verbeterde locatiedeling: 3D-weergave van de kaart, plaatsen verbergen, plaatsen zoeken
 • Voorvertoning van afbeeldingen in gesprek: zie meer met minder tikken!
 • Nieuwe meldingen en geluiden voor berichtgevingen: WhatsApp-instellingen > Berichtgeving > Nieuw bericht
 • Applicatie maakt gebruik van op apparaat ingestelde lettergrootte: iPhone-instellingen > Algemeen > Tekstgrootte
 • Nieuwe en verbeterde instellingen voor het beheren van geblokkeerde contacten: WhatsApp-instellingen > Chatinstellingen > Geblokkeerd
 • Snij afbeelding bij voor versturen

whatsapp-ios-7-nieuw-1 whatsapp-ios-7-nieuw-2

Als je een foto hebt gekozen en in het zwarte scherm belandt waarin je meerdere foto’s kan selecteren, tref je nu een potlood in de rechterhoek van een foto. Daarmee kan je de foto voorzien van eenvoudige bewerkingen. Je kan beelden bijsnijden en roteren.

Meer kleinere aanpassingen vind je in het uiterlijk van de app. De profielfoto’s van gebruikers en groepen zijn nu rond in het hoofdmenu en er zijn veranderingen in het taalgebruik doorgevoerd. De knop ‘Zend bericht uit’ is vervangen door ‘Zendlijsten’ bijvoorbeeld.

De afgelopen weken lekte behoorlijk vaak informatie uit over de nieuwe WhatsApp-versie, dankzij loslippige betatesters en vertalers. Zo zagen we al meermaals screenshots langskomen en verschenen er ook meerdere video’s. Twee weken geleden deelde WhatsApp de Golden Master-versie van de app uit aan testers, de laatste stap voordat de app voor iedereen beschikbaar kwam.

Ronde in plaats van afgeronde avatars WhatsApp iOS 7 - nieuwe meldingstonen

Het behoudende uiterlijk van de app werd WhatsApp Messenger lang verweten. Zo zagen we de kritiek onder andere terugkomen in de reactievelden bij de besprekingen van de alternatieven MessageMe en Telegram Messenger. In juni lieten we ontwerper Bas van der Ploeg al los om een conceptversie van WhatsApp voor iOS 7 te maken en in oktober klom iCulture-lezer Martijn Jegerings in de pen. Het eerste screenshot dook op op 22 september. De laatste grote update van WhatsApp behelsde het invoeren van een betaald abonnement in juli 2013.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

door Redactie

De redactie van iCulture informeert je dagelijks over het relevante Apple-nieuws en de beste apps. We zorgen dat jij altijd op de hoogte bent, filteren de geruchten en testen nieuwe apps altijd zelf, zodat jij het maximale uit je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple-diensten kunt halen.

189 reacties

 • Mar
  9 months

  Bah, icoontje is veranderd

  Antwoord Quote

 • anoniemer
  9 months

  Nieuwe layout was hard nodig, maar ik hoop dat nu batterij stukje minder gebruikt wordt en dat het ook soepeler zal werken.

  Antwoord Quote

 • wessie
  9 months

  EINDELIJK!!!!! De meest gebruikte app in iOS 7 stijl!’

  Antwoord Quote

 • Mark
  9 months

  Mij boeit die hele upgrade niet, het werkt en het werkte al :) . Ziet er wel goed uit nu :) .

  Antwoord Quote

 • kevinnn
  9 months

  Jammer dat je de text-size nu alleen nog maar in de iphone instellingen aan kan passen. Ik had de text in whatsapp altijd wat kleiner gezet, maar de rest wel normaal. Nu moet ik dus alles kleiner zetten of alles normaal. ….

  Antwoord Quote

 • wessie
  9 months

  En nu de iCulture app nog!!!!

  Antwoord Quote

 • Batman
  9 months

  Een klein aantal veranderingen! Niet meer niet minder, ons levens gaat daardoor zeker geen verandering leiden. Toch frisser dans de vorige.

  Antwoord Quote

 • Roy
  9 months

  Origineel geplaatst door kevinnn
  Jammer dat je de text-size nu alleen nog maar in de iphone instellingen aan kan passen. Ik had de text in whatsapp altijd wat kleiner gezet, maar de rest wel normaal. Nu moet ik dus alles kleiner zetten of alles normaal. ….

  Dus dat

  Antwoord Quote

 • dennis prins
  9 months

  Allemaal heel leuk en aardig, maar dat dit zó lang heeft moeten duren slaat alles. Op UI vlak na is er geen enkele extra feature. Why?

  Antwoord Quote

 • dennis prins
  9 months

  En dan nog even dit: ik kan FB messenger en WhatsApp nauwelijks meer uit elkaar houden. Lijkt extreem op elkaar.

  Antwoord Quote

 • Red
  9 months

  Als ik met iemand chat en op ‘chats’ druk om terug te gaan naar mijn lijst met conversaties, schuift ie niet mooi weg. Heeft iemand anders dat ook?

  Antwoord Quote

 • Mike
  9 months

  Gelukkig dat de update er is, whatsapp werkt inmiddels weer prima op een 5s 7.0.* geen keyboard bug of searchbar bug. Dat mensen gaan zeiken dat het niet vernieuwd is weten we al een paar weken.

  Antwoord Quote

 • Sergio
  9 months

  Jammer dat de app icoon zo lelijk is nu, voor de rest vind ik hem top! En wat betreft nieuwe features; wisten we inderdaad al, en bij zo’n simpele app als dit, hoort ook niet te veel poes pas, vind ik!

  Antwoord Quote

 • (Red.) Reacties opgeschoond.

  Antwoord Quote

 • dannyhtek
  9 months

  Nu klink ik alsof ik nooit tevreden ben. Eerst aan het janken dat de app nog niet geüpdatet is en nu over de look en feel zelf. Maar het blijft immers mijn mening ;)

  - De app is, zoals ik al eerder concludeerde, véél te wit. Daarbij heeft Whatsapp altijd de kleur groen gehanteerd. Het enige dat nu nog groen is binnen de applicatie, zijn de lelijke lichtgroene chatbubbles. De rest is blauw.

  De topbar zou een iets-donkere groene kleur moeten hebben, eveneens als het camera, microfoon-icoontje en de stuur button. Daarbij zouden de bubbles iets mogen worden aangepast, kwa kleur en kwa stijl (naar iOS7 iMessage app). Oftewel: reeds verschenen concepten hanteren.

  - In-app notificatie en verstuur-geluiden. Deze zouden ook mogen worden aangepast naar iets moderns. Al gebruiken ze die ook van de iOS7 iMessage app.

  - Het menu wanneer je een foto wilt versturen, hapert bij het verschijnen. Dit is niet zo vloeiend als bij andere applicaties. Ja het is een klein iets, maar het irriteert wel :’)

  Ik wil niet al te zeikerig of ondankbaar overkomen, maar zijn mijn punten niet ‘dingen’ die ik wél had mogen verwachten? Het heeft immers MAANDEN geduurd alvorens deze update is verschenen. Maargoed, misschien dat we ergens in februari nog een update krijgen en de groene huisstijl terug krijgen :-)

  Kusj, de zeurpiet.

  Antwoord Quote

 • Jos
  9 months

  De app is weer even fris en anders en werkt over het algemeen soepel, op het punt van @Red na.
  Ik heb het ook. Hij lijkt wat te haperen.

  Antwoord Quote

 • marko
  9 months

  Heel die ios 7 is daar de *******… Teveel apps groen, oranje of blauw….

  Antwoord Quote

 • Gosat
  9 months

  Ik wacht nog wel even met updaten. De app gebruik ik iets teveel om me nu bugs te veroorloven

  Antwoord Quote

 • W van den Berg
  9 months

  Ik heb het idee dat hij behoorlijk veel stroom vreet.

  Antwoord Quote

 • Sergio
  9 months

  Verwijderd. Eenmalige waarschuwing voor onbeschoft gedrag.

  Antwoord Quote

 • Jor2
  9 months

  in de app store betekend toch ook geschikt voor ipad?

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  9 months

  Jammer trouwens, geen nieuw uiterlijk als je nog op iOS 6 zit. Dat betekent enkel dat de app meer ruimte inneemt omdat er 2 designs in zijn opgenomen.

  Origineel geplaatst door Jor2
  in de app store betekend toch ook geschikt voor ipad?

  Nee. “Geschikt voor iPad” betekent geschikt voor iPad. In de App Store betekent geschikt voor iPhone en/of iPod Touch en/of iPad.

  Edit: Er is trouwens nog iets veranderd. Tikken op de naam/status van de chat opent de contactinformatie en tikken op de profielafbeelding opent een vergrote weergave van de profielafbeelding.

  Antwoord Quote

 • Isco
  9 months

  Dat het qua uiterlijk standaard uit zou zien is natuurlijk niets nieuws.

  Het ziet er fris uit maar en van mijn hoeve ze nooit ik zeg maar opeens eens al de menu’s etc. aan te passen. Maar wat jammer blijft is dat ze gewoon niet hun groene kleur toe voegen. In de bovenbalk en alle andere blauwe delen hadden groen mogen/moete zijn.

  Als je al het hele uiterlijk aanpast.. waarom laat je dan de chat “bubbels” staan? Daar had ook wat mee kunnen worden gedaan.

  Maar goed, in toekomst kan dat allemaal veranderen. En zij zullen natuurlijk ook zie iets hebben van: “Waarom alles in 1x als we het over de komende jaren kunnen verspreiden”.. :P

  Enige zeer grote minpunt, is die lettertypegrootte. Hadden ze niet perse moeten doen. Maar goed, je moet met iets komen.

  Antwoord Quote

 • Mike
  9 months

  @Bubbly: Ja hoeveel extra een paar mb’s.. Geen wereld ramp lijkt me. Ik vindt het persoonlijk netjes gedaan van de makers om zo mensen met een oude iOS tegemoet te komen. Want die hadden op zekers gaan piepen als ze een ios7 look app in hun ios6 zouden draaien dat het niet op elkaar aansluit. Doen veel ios7 gebruikers ook hoor.

  Antwoord Quote

 • Kallt
  9 months

  Origineel geplaatst door Mike
  Ik vindt het persoonlijk netjes gedaan van de makers om zo mensen met een oude iOS tegemoet te komen. Want die hadden op zekers gaan piepen als ze een ios7 look app in hun ios6 zouden draaien dat het niet op elkaar aansluit.

  Als iOS 6-gebruiker ben ik het daar helemaal mee eens. Als ik het design van iOS 7 wil, dan gebruik ik iOS 7. ;-)

  Origineel geplaatst door Isco
  Als je al het hele uiterlijk aanpast.. waarom laat je dan de chat “bubbels” staan?

  Dat begrijp ik ook niet.

  Sterker nog, mij valt op dat veel ontwikkelaars de insteek van het vlakke design niet helemaal begrijpen. Het is juist niet de bedoeling om onnodige schaduwen (rondom de spreekwolkjes) en elementen (de datums met grijze achtergrond) toe te voegen.

  Ook jammer dat je nog steeds geen eigen geluiden kunt instellen, behalve een paar die standaard op iOS 7 zitten. Dat dit anno 2013 nog een punt moet zijn, is ongelooflijk.

  Antwoord Quote

 • Isco
  9 months

  Origineel geplaatst door Kallt
  Sterker nog, mij valt op dat veel ontwikkelaars de insteek van het vlakke design niet helemaal begrijpen.

  Klopt helemaal. Bij WhatsApp zijn zeker niet de enige die dat doen. Iedereen wil het zo simpel mogelijk houden (lijkt het) omdat iOS7 ook “simpel” is/moet zijn. Dat is zo min of meer het idee erachter.

  Maar men kan toch wel wat met kleuren spelen. Ze zullen er in een later stadium wel achter komen.

  Antwoord Quote

 • Tom D
  9 months

  Het is bijna precies het zelfde gebleven met iOS 7 stijl.

  Antwoord Quote

 • pedorie
  9 months

  Nette update maar waarom zijn de miniaturen zo groot en onscherp? Nu is het gokken of ik een plaatje wel of niet wil downloaden, bij de kleinere, scherpere versie hoefde dat niet, (in een app met je voetbalteam heb je aan sommige foto’.s geen behoefte)

  Antwoord Quote

 • Maaike
  9 months

  Jammer dat de kleur groen niet meer is toegevoegd, vind het er toch een tikkeltje saai/simpel uitzien zo. Niet echt typische kenmerken van dit is WhatsApp. Of er verandering in komt betwijfel ik me ( WhatsApp kennende ) maar eindelijk hij is er, wat heeft dit lang geduurd.. Begrijp alleen niet helemaal waarom. Maar vind het wel al een enorme verbetering kwa uiterlijk dan hoe hij eerst was! :-)

  Antwoord Quote

 • ian
  9 months

  Jammer! Van de zomer een feature request ingediend om per chat de taal van het toetsenbord te laten onthouden of per contact een voorkeurs toetsenbord in te stellen.
  Hopelijk komt dit in een volgende update!

  Antwoord Quote

 • rkltnk83
  9 months

  Isdat een bug als je die letters oe naast elkaar typet en dan verzend ? Ze staan namelijk stijf tegen elkaar aan als jeze hebt verzonden. Meer mensen last van ?

  Antwoord Quote

 • Free Solo Climber
  9 months

  En dit updatetje heeft maanden moeten duren?

  Antwoord Quote

 • Lange M
  9 months

  Grootste misser is toch wel dat je nergens de blurry preview van afbeeldingen/filmpjes kan uitzetten. Ziet er wel leuk uit, maar met al die ranzige zooi die er verstuurd wordt, zou ik toch graag een scherpe preview zien.

  Antwoord Quote

 • Zaandammer
  9 months

  Met deze update kunnen we weer 10 jaar voor uit.

  Antwoord Quote

 • Flieps
  9 months

  Whatsapp is om met mensen zonder iPhone te kunnen communiceren.

  Antwoord Quote

 • John
  9 months

  Klagers ;-) ok, deze update heeft lang op zich laten wachten. Maar ben er nu toch wel blij mee. En de een vind het niks en de ander geweldig. Zoveel smaken zo veel meningen.

  Antwoord Quote

 • Thomas
  9 months

  En zo kan iedereen vandaag opstaan met een grote piemel (althans, voor wat de mannelijke lezers betreft). Ik snap de commotie niet. Het werkte al prima en werkt nog steeds prima. Net als dat ding wat je nu ziet als je naar beneden kijkt.. Gewoon een update, wat nieuwe foefjes en klaar: over tot de orde van de dag.

  Antwoord Quote

 • Victor
  9 months

  Ga potverdomme gewoon sms’en of iMessage gebruiken.. Een apparaat van een paar honder euro kopen kan wel, maar op kosten moet er ineens bezuinigd worden. Hoe hypocriet. En dan ook nog doen alsof whatsapp de meest gebruikte app is, nou… Bij mij en veel mensen die ik ken is dat safari, instellingen en berichten

  Antwoord Quote

 • Bert
  9 months

  Zelfs nu deze erg simpele update ziet de app er qua vormgeving slecht uit. En waarom whatspp gebruiken als iMessage er vele malen beter uitziet.

  Had meer van deze update verwacht, wat mij betreft zinloos en zonder inspiratie!

  Antwoord Quote

 • Rick Kreuk
  9 months

  Fijn, nog een app verpest en verschrikkelijk lelijk door iOS 7. Wanneer stopt Apple nou met die flauwekul. Breng iOS 6 terug!!!

  Antwoord Quote

 • fx500
  9 months

  @Red: ja hij hapert soms wat. Zeker niet helemaal vloeiend. Wie heeft dat nog meer

  Antwoord Quote

 • Martijn
  9 months

  Ik vind het echt irritant dat whatsapp nog steeds maar op 1 device te gebruiken is.

  Antwoord Quote

 • daveensannie
  9 months

  Vind t er idd super uit zien, t was t wachten zeker waard, en zoals eerder vermeld, nu de ICULTURE app nog met de forum functie erbij en alles is zoals t moet zijn :D

  Antwoord Quote

 • 020
  9 months

  Gezeur Whatsapp; DONE!
  Gezeur iOS 7.1; 30%! Kan oplopen tot 70%!

  Antwoord Quote

 • sweebee
  9 months

  @Red: Op mijn iPhone 5 ook, voelt beetje stroperig.

  Antwoord Quote

 • Edwin ®
  9 months

  “Mail gesprek” verdwenen?

  Antwoord Quote

 • 020
  9 months

  @Edwin ®: Slide een gesprek naar links en kies meer, dan krijg je de optie Mail gesprek.

  Antwoord Quote

 • Edwin ®
  9 months

  @020: Bedankt! Ik gebruik het graag. Zie het nu ook terug in de Contact-info.

  Antwoord Quote

 • iSpot
  9 months

  Vergelijk Whatsapp iOS 7 ontwerp met iMessage, Facebook Messenger en KIK messenger! Kritiek? Ja, de ongeloofelijk oerlelijke chat ‘bubbels’. Wie kan een leuke achtergrond (bijv kleur) bedenken bij deze bubbels?

  Antwoord Quote

 • Jeroen
  9 months

  He he! Wat een tijd heeft dit geduurd zeg…

  Antwoord Quote

 • henk
  9 months

  Het is grappig, je betaald toch erg veel geld voor een telefoon met kleur mogelijkheden en je ziet vaak alleen zwart en wit bijvoorbeeld nu!

  Antwoord Quote

 • MoBieler
  9 months

  YES! Eindelijk het geluidje ‘compleet’ zoals bij sms gebruiken. Dat was het.

  Antwoord Quote

 • Bart
  9 months

  En ondertussen ziet de iCulture app er ook nog verouderd uit…

  Antwoord Quote

 • MauriceH
  9 months

  @Bart: Daar komt vast wel verandering in.

  Antwoord Quote

 • Henk
  9 months

  @MauriceH: Maar jullie zeiken wel over whatsapp maar bij iculture zijn ze ook niet erg vlug…

  Antwoord Quote

 • kaas
  9 months

  Jammer dat er geen poll functie inzit of uitnodigingsfunctie :/

  Antwoord Quote

 • nvt
  9 months

  Bij mij is mijn favoriete lijst opeens gelijk aan mijn contactenlijst…. jammer

  Antwoord Quote

 • KK001
  9 months

  Zelf ben ik ook geen voorstander van whatsapp. Hij wordt ook maar voor een paar mensen gebruikt die helaas weigeren gewoon te sms’en.
  Qua vormgeving vind in hem nu wel vele malen beter. Update was nodig. Vooral omdat mijn toetsenbord nogal wat kuren had de laatste tijd binnen whatsapp. Nu hopen dat hij ook de batterij een stuk minder belast.

  Antwoord Quote

 • Nik
  9 months

  Wie gebruikt er nu whatsapp? De meeste mensen kunnen 1000den SMS/maand versturen via hun abo…

  Antwoord Quote

 • Mark
  9 months

  Er zit een vertraging / lag in als je van het chat venster weer naar al je berichten gaat.

  Super irritant !

  @hierboven, van zo een groot bedrijf als whatsapp met een miljoenen (miljard ondertussen?) kan je meer verwachten dan van ICulture. Wat dat betreft heeft ICulture het beter op orde.

  Antwoord Quote

 • Patrick
  9 months

  Origineel geplaatst door Nik
  Wie gebruikt er nu whatsapp? De meeste mensen kunnen 1000den SMS/maand versturen via hun abo…

  Ik niet. Ben niet zo’n gek die 50 of meer Euro per maand aan een abo uitgeeft omdat je dan een telefoon (bijna) gratis krijgt

  Antwoord Quote

 • daveensannie
  9 months

  Ik ervaar nergens lag ?….

  Antwoord Quote

 • Nik
  9 months

  Origineel geplaatst door Patrick
  Ik niet. Ben niet zo’n gek die 50 of meer Euro per maand aan een abo uitgeeft omdat je dan een telefoon (bijna) gratis krijgt

  20€/maand – 2Gb data – 10.000sms – 100 belminuten
  telefoon koop ik los (belgie)

  Antwoord Quote

 • Tom
  9 months

  @Henk: Verbaast me niet zoveel. Immers, WhatsApp is een commercieel bedrijf, terwijl iCulture het moet stellen met minder mensen enzo. Of zit ik hier nu te raaskallen? :P

  OT: Update voor WhatsApp ziet er netjes uit. Wel wat té simpel zoals al meermaals gezegd wordt, maar het kan ermee door. Het ziet er in ieder geval niet meer zo oubollig uit. ^^

  Antwoord Quote

 • Sven Witte
  9 months

  Eindelijk! Nu ook van die vervelende keyboard-bug en dat verouderde geluidje af! Mooie layout, ik ben helemaal tevreden

  Antwoord Quote

 • Michael
  9 months

  @Nik: SMS?! Dan heb jij bv. nooit een groepschat met vrienden erin gehad, om vanalles af te spreken en de nodige onzin naar elkaar te sturen. Maja, heb je dus wel vrienden nodig.

  Ik merk die lag ook een klein beetje bij wisselen van chats en idd erg irritant.

  Antwoord Quote

 • ktmod
  9 months

  @Red: Same here! iPhone 5

  Antwoord Quote

 • Michael
  9 months

  @Tom: Maar iCulture is toch ook commercieel? Wat doen al die reclame banners anders op de site. En anders schrijf je ook niet tig keer over het design van WhatsApp, omdat het views trekt.

  Antwoord Quote

 • Ellen
  9 months

  Meer mensen problemen met Whatsapp na de update? Hij start bij mij niet meer op en blijft hangen op het beginscherm…

  Antwoord Quote

 • Nik
  9 months

  Origineel geplaatst door Michael
  @Nik:SMS?! Dan heb jij bv. nooit een groepschat met vrienden erin gehad, om van alles af te spreken en de nodige onzin naar elkaar te sturen. Maja, heb je dus wel vrienden nodig.Ik merk die lag ook een klein beetje bij wisselen van chats en idd erg irritant.

  Ik ga op café daar voor, of voetballen.. :)
  Grapje, dat is misschien de enige toepassing die ik zou kunnen bedenken en daar gebruik dan FB messenger voor, aangezien iedereen wel op FB zit (heb de indruk dat Whatsapp niet zo ingeburgerd is in mijn onmiddellijke omgeving..)

  Antwoord Quote

 • Abs
  9 months

  Grrrrrrrrrrrrrr… Nog steeds die antieke chatbubbels!! Die gasten sporen niet daar! Hoe moeilijk is het om die te vernieuwen???

  Antwoord Quote

 • pyteranne
  9 months

  @rkltnk83: Heb ik niet ;)

  Antwoord Quote

 • Abs
  9 months

  Origineel geplaatst door Nik
  20€/maand – 2Gb data – 10.000sms – 100 belminuten telefoon koop ik los (belgie)

  Jaja, dat abonnement wil ik ook wel

  Antwoord Quote

 • Yo
  9 months

  Ben ik de enige die de brede rand boven te breed vind? Het chatscherm is zo wel heel klein geworden. In landscape al helemaal niet te doen. Ik heb een 5s, op een kleiner scherm moet dit helemaal drama zijn.

  Antwoord Quote

 • Bas
  9 months

  Origineel geplaatst door Jos
  De app is weer even fris en anders en werkt over het algemeen soepel, op het punt van @Red na.
  Ik heb het ook. Hij lijkt wat te haperen.

  Hetzelfde hier, als ik terug wil naar mijn ‘Chats’, maar daar valt mee te leven. Fijn dat er een iOS 7 – stijl is :)

  Antwoord Quote

 • Bart
  9 months

  Laggy als de pest op iPhone 5 iOS 7.0.4

  Antwoord Quote

 • Nik
  9 months

  Origineel geplaatst door Abs
  Jaja, dat abonnement wil ik ook wel

  Zie Belgacom. Kwas niet helemaal correct, het zijn 80 belminuten en onbeperkt sms’en EN 10mb/maand roaming opgespaard tot 100mb maximum.
  Voila…

  Antwoord Quote

 • J-Dude
  9 months

  Is het meldings toontje bij jullie ook het zelfde gebleven? De ios6 toon versie

  Antwoord Quote

 • @Henk: Gelukkig hebben we het ook over compleet andere budgetten en verdienmodellen. Bij ons kost de app vooralsnog alleen maar geld en doen wij naast de website, voor WhatsApp is hun app de hele business. Klein verschil ;)

  Antwoord Quote

 • Jeffmeister
  9 months

  Heerlijk, whatsapp wil niet verder opstarten dan een groen beginscherm. Denk dat het te maken heeft met een te grote database(?)

  Antwoord Quote

 • Mauzze
  9 months

  echte nederlanders, alleen maar zeuren… sms hetzelfde als WhatsApp, of iMessage… volgens mij snap het dan niet helemaal… ga aan het werk!

  Antwoord Quote

 • Hoi
  9 months

  Waarom kan ik nog steeds geen whatsapp op mijn iPad zetten NAAST mijn telefoon? Een groot scherm zou zo veel makkelijker zijn voor velen

  Antwoord Quote

 • Rickky
  9 months

  Ik heb t idee dat hij veel batterij vreet.

  Antwoord Quote

 • Michel
  9 months

  @ktmod: @Ellen: Bij mij blijft hij ook hangen op het beginscherm! Iemand een tip?

  Antwoord Quote

 • Bas
  9 months

  Traag en schokkerig op een Iphone 4s
  Ook bij mij al twee keer spontaan afgesloten tijdens het scrollen in chats

  Antwoord Quote

 • MoBieler
  9 months

  Iedere app waarbij je het touchscreen veel gebruikt (spelletjes en typen) vreet veel batterij. Dus ook whatsapp. Nergens last van als het gewoon op de achtergrond ‘slaapt’.

  Origineel geplaatst door Michel
  Bij mij blijft hij ook hangen op het beginscherm! Iemand een tip?

  Telefoon herstarten of ruimte vrij maken? Checken veel mensen niet. Maar als je bijna geen ruimte over hebt op je iPhone wordt alles heel erg instabiel. Instellingen-Algemeen-Gebruik

  Origineel geplaatst door J-Dude
  Is het meldings toontje bij jullie ook het zelfde gebleven? De ios6 toon versie

  Serieus? Ga naar instellingen in whatsapp. ‘Berichtgeving’ *zucht*

  Antwoord Quote

 • Philip
  9 months

  Ik ben er blij mee!
  vraagje: heeft of weet iemand waar je de android geluiden voor whatsapp kunt downloaden?

  Antwoord Quote

 • elvin
  9 months

  Zit erg veel Lag in

  Antwoord Quote

 • J-Dude
  9 months

  Origineel geplaatst door MoBieler
  Serieus? Ga naar instellingen in whatsapp. ‘Berichtgeving’ *zucht*

  Weet ik ;) allen het geluidje is het zelfde gebleven. Slaat nergens op ik weet het. Het viel me alleen op :)

  Antwoord Quote

 • Steven
  9 months

  En nog steeds niet de optie om per chat een verschillende achtergrond in te stellen! Hoe moeilijk kan het zijn.

  Post regelmatig in de verkeerde chat als ik veel groepschats en dergelijke heb lopen. Ok misschien eigen stomme schuld maar zou toch een fijne optie zijn!

  Antwoord Quote

 • Michel
  9 months

  @MoBieler: Hoeveel ruimte zou er vrij moeten zijn? Heb inderdaad weinig vrij.. 600 mb..

  Antwoord Quote

 • Maarten
  9 months

  Jammer dat de “drietoon” niet is aangepast naar het iets helder en anders klinkende toon van iOS 7!
  Voor de rest keurig.

  Antwoord Quote

 • C. Prins
  9 months

  Ter info; Energieverbruik is nog steeds hetzelfde – lees relatief hoog – 4.18mAh/min (volgens app Battery Saver)

  Antwoord Quote

 • Joep
  9 months

  Dat samenvoegen van de oe naar œ heb ik ook (iPhone 5s 7.0.4 met NL-toetsenbord, maar met Engels toetsenbord gebeurt ‘t ook), vervelend….

  Antwoord Quote

 • ijskonijn
  9 months

  Origineel geplaatst door elvin
  Zit erg veel Lag in

  Bij mij niet (iPhone 5S). Kan me voorstellen dat het op een iPhone 4 niet helemaal vloeiend loopt

  Antwoord Quote

 • VSE
  9 months

  Dit is echt de meest overhypte update ooit, underwhelming.

  Antwoord Quote

 • kim
  9 months

  Hebben meer mense last van dat er een stipje bij WhatsApp staat en het dus niet kan openen ?

  Antwoord Quote

 • thijs
  9 months

  Ideaal voor sensation white!

  Antwoord Quote

 • Danny
  9 months

  Jammer dat de optie “automatisch ontvangen” van afbeeldingen nog steeds niet is toegevoegd. Heb zelf een iPhone 4. En collega van mij heeft wel de optie “automatisch ontvangen” van media. Die beschikt over een iPhone 4S. Heeft iemand hier een verklaring voor?

  Antwoord Quote

 • Ellen
  9 months

  Origineel geplaatst door Michel
  @ktmod: @Ellen: Bij mij blijft hij ook hangen op het beginscherm! Iemand een tip?

  Zelfs harde resets helpen niet om door het startscherm heen te komen. Denk inderdaad dat het te maken heeft met groot bestand whatsapp maar heel irritant dit!

  Antwoord Quote

 • Henkieeee
  9 months

  Eindelijk is die er dan!! :D ik ben m nu aan t ipdaten

  Antwoord Quote

 • Sven Witte
  9 months

  Origineel geplaatst door elvin
  Zit erg veel Lag in

  Nee, hij is zelfs op i4 en i4S sneller geworden naar mijn mening

  Antwoord Quote

 • Serge
  9 months

  Ik ben de info knop kwijt bij een groepsgesprek, iemand ?

  Antwoord Quote

 • mike
  9 months

  net als @ bas, op mn 4s stroperig en haperend. Kleuren etc zijn mooi maar veel te laggy.

  Ik had me er iets meer bij voorgesteld.

  Antwoord Quote

 • Elaba
  9 months

  Mja, veel is er niet verandert zenne, veel geblaat om niks en moet zoiets kleins zolang duren?
  Maar mij maakt het niks uit. Het was al goed zoals het was. Nu is het nog een beetje beter ;).
  Maar ik had wel nog wat meer verwacht.

  Antwoord Quote

 • Jos
  9 months

  Hebben sommige mensen ook dat als je naar een chat gaat waar staat ‘aan het typen’ dat hij dan alle berichten van diegene als ongelezen binnen laat komen en met een in-app push?

  Antwoord Quote

 • Paul
  9 months

  Ik ervaar op mijn iphone 5 ook haperingen, opnieuw opstarten heeft niet geholpen

  Antwoord Quote

 • stijn
  9 months

  Super update! Loopt lekker op m’n iPhone 5s

  Antwoord Quote

 • Bart
  9 months

  Parallax toevoeging gezien. En als je door een lijst met ontvangen foto’s scrolt, verschuift het kader van de foto’s terwijl je scrolt.
  Prima update. Beter laat dan nooit.

  Antwoord Quote

 • Bas
  9 months

  Origineel geplaatst door Paul
  Ik ervaar op mijn iphone 5 ook haperingen, opnieuw opstarten heeft niet geholpen

  Ik heb dit ook op de iPhone 5. Misschien dat whatsapp dit nog fixed.

  Antwoord Quote

 • Bart
  9 months

  @iCulture

  Misschien een oproep om iemand te vinden voor het updaten van de app naar de nieuwe iOS7 stijl? Volgens mij is het niet veel werk voor iemand met programmeer skills (denk ik), en houd je zo de kosten laag.

  Antwoord Quote

 • Mike
  9 months

  Ik lees dat bij sommigen de update ervoor zorgt dat de app niet meer opstart. Kunnen deze mensen hier ook een update posten als ze dat probleem hebben opgelost ?!

  Zelfde geldt voor de mensen me een laggy Whatsapp !!

  Voor mij nu een gegronde reden om deze update maar even aan mij voorbij te laten gaan, want de oude versie werkt nog prima ;-)

  Antwoord Quote

 • Boei
  9 months

  Origineel geplaatst door Ellen
  Meer mensen problemen met Whatsapp na de update? Hij start bij mij niet meer op en blijft hangen op het beginscherm…

  Ik heb hetzelfde, ik zie de afbeelding van het startscherm en meer doet ie niet.. Geen zin om opnieuw te installeren want dan ben ik al die gesprekken weer kwijt…

  Antwoord Quote

 • john
  9 months

  @Mike: Werkt hier zonder problemen.

  Antwoord Quote

 • Jeffmeister
  9 months

  Het kostte wat tijd om het probleem te fixen waarbij je niet verder komt dan een groen beginscherm bij Whatsapp.

  Dit heeft alles te maken met de grootte van je Whatsappdatabase en de vrije ruimte op je iPhone. Wat hij moet doen is je database optimaliseren en als daar niet genoeg ruimte voor is kan hij ook niet verder daarmee…

  Antwoord Quote

 • Harrie
  9 months

  Voor degenen met batterij issues:
  Op mijn iPhone stond voor WhatsApp de optie “verversen in achtergrond” na de update weer aan.

  Antwoord Quote

 • Raevmi
  9 months

  De animaties haperen op een iPhone5. Beetje jammer dit

  Antwoord Quote

 • mike
  9 months

  na het haperen van de app, deze verwijderd en er opnieuw opgezet. Na het terug willen zetten van de gegevens die bewaard worden in de cloud slaat de app vast en uit. Wil je de oude gegevens niet terug zetten gaat het goed. je hebt alleen de oude ios6 app weer te pakken. vervolgens vernieuwen/updaten en alles loopt top! Enige nadeel is wel dat je dus je oude gesprekken kwijt bent. ;-)

  Antwoord Quote

 • Rogier
  9 months

  Als je wilt dat ie niet meer hapert. Bij mij werkte dit.
  Onder toegankelijkheid moet je verminder beweging aanzetten en verhoog contrast aanzetten. Hierdoor loopt ie nu wel zonder lag.

  Antwoord Quote

 • Bart
  9 months

  Ik kan wanneer ik een foto/filmpje wil doorsturen, het item niet naar een zendlijst doorsturen.

  Antwoord Quote

 • Dre
  9 months

  @Jor2: in de app store betekent niet automatisch dat het ook voor de iPad is. Wel kun je in de app store zien welke apps voor de iPhone of iPad zijn.

  Antwoord Quote

 • AlexT
  9 months

  Voor een bedrijf waar tientallen miljoenen in geïnvesteerd zijn, wat een waarde van over de 1 miljard zou vertegenwoordigen, is dit toch wel de meest conservatieve update die je zou kunnen bedenken. Absoluut underwhelming. Daarnaast na 6 maanden ontwikkeltijd, nog steeds niet bug-vrij.

  Antwoord Quote

 • mhoutman
  9 months

  Tip voor als het dan toch allemaal wit moet zijn: installeer een spierwitte achtergrond, het geheel ziet er dan m.i. een heel stuk beter uit dan met de hopeloze wallpapers die er nog steeds standaard bij zitten. Onder iOS 6 had ik een Apple pinstripe achtergrond.

  Antwoord Quote

 • baron
  9 months

  Hij hapert inderdaad op een iPhone 5. Het ongelofelijk dat zon populaire app eerst heel lang over doet, en dan een matige app levert.

  Antwoord Quote

 • Dennis
  9 months

  Is het 3D effect bij foto’s tijdens het scrollen iemand al opgevallen?

  Antwoord Quote

 • Edje
  9 months

  Origineel geplaatst door Bas
  Traag en schokkerig op een Iphone 4s Ook bij mij al twee keer spontaan afgesloten tijdens het scrollen in chats

  Idem.. werkt perfect, maar alle animaties schokkerig en laggy op 4S

  Antwoord Quote

 • Jordy
  9 months

  Indien verhoogt contrast aan staat, loopt het allemaal wel smooth.

  Antwoord Quote

 • gekkenhuis
  9 months

  Op mijn 5c loopt die als een trein

  Top app en heel mooi

  Antwoord Quote

 • Red
  9 months

  Ik was er inderdaad vanochtend achter gekomen dat als je het contrast verhoogt (zie: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast) dat het wel vloeiend loopt. Het liefst heb ik deze optie uitgeschakeld maar ik gebruik WhatsApp best vaak dus ja.. het is t 1 of t ander..

  Antwoord Quote

 • Emre
  9 months

  Het is inderdaad schokkerig, niet smooth. Met de oude versie was het gewoon smooth en al. Heb een iPhone 5. Dit hoort gewoon niet. Lijkt wel of ik een iphone 4 heb ofzo

  Antwoord Quote

 • Jordy
  9 months

  @Red: het is niet alleen voordeel op de overgangen, maar ook je batterij gaat langer mee… Het bruleffect is dus niet helemaal optimaal, maar wel mooi.

  Antwoord Quote

 • Edje
  9 months

  Origineel geplaatst door Danny
  Jammer dat de optie “automatisch ontvangen” van afbeeldingen nog steeds niet is toegevoegd. Heb zelf een iPhone 4. En collega van mij heeft wel de optie “automatisch ontvangen” van media. Die beschikt over een iPhone 4S. Heeft iemand hier een verklaring voor?

  Dan moet je je net.whatsapp.WhatsApp.plist editten.

  Google maar op: ‘whatsapp automatic download pictures missing’

  Antwoord Quote

 • kosmos
  9 months

  Mensen ik heb een vraag.

  Ik krijg straks mijn iphone 5 geseald geleverd met ios6.

  Graag wil ik ios6 blijven gebruiken omdat het sneller en stabieler is dan ios7.

  Mijn broertje heeft ook een iphone 5 die nog draait op ios6. Echter heeft hij wel een update gekregen in de applestore van whatsapp.

  Mijn vraag:
  Wanneer ik mijn iphone 5 ga activeren (die op ios 6 draait) en whatsapp wil instaleren, welke whatsapp krijg ik dan? Kan ik whatsapp überhaupt wel instaleren dan op ios6 of zal de telefoon vragen om toch te updaten na ios7. Want ik denk niet dat ik de ios6 whatsapp zal krijgen. Iemand ervaring?

  Antwoord Quote

 • Emre
  9 months

  als iedereen even via instellingen>over>contact klaagt over de laggy overgang, komt er misschien wel een snelle update

  Antwoord Quote

 • gaat je niks aan
  9 months

  Stuk beter

  Antwoord Quote

 • Dennis
  9 months

  Na de update blijft hij bij mij hangen op het beginscherm.. Kan whatsapp niet meer gebruiken nu, zijn er meer mensen met dit probleem?

  Antwoord Quote

 • Sadegh
  9 months

  OPLOSSING VOOR VASTLOPEN BIJ OPSTARTEN!

  Wat bij mij dus de oplossing was nadat whatsapp bleef vastlopen na het opstarten.

  - Ik had nog maar 200MB vrij op mijn iPhone en draaide nog iOS 7.0

  Fix: Al mijn foto’s er af gehaald tot ik bijna 4GB over had op mijn iPhone en geupdate naar iOS 7.04

  Toen werkte whatsapp weer. Good luck!

  Antwoord Quote

 • Italia!!
  9 months

  Vind t wel grappig iedereen whatsapp afzeikt.. Terwijl niemand zonder kan.. Tenslotte gaat t erom dat je elkaar appt en leest wat er geschreven word.. En weer terug appt.. Maarja..

  Antwoord Quote

 • disfordazzle
  9 months

  Origineel geplaatst door J-Dude
  Is het meldings toontje bij jullie ook het zelfde gebleven? De ios6 toon versie

  Ja! Iedereen heeft het over ”nieuw” geluid maar is hetzelfde gebleven voor mij. :(

  Antwoord Quote

 • dafo
  9 months

  Klopt het dat nu verversen bij WhatsApp op de achtergrond werkt, precies zoals Apple dat bij iOS 7 had bedacht? Dus niet gewone notificaties bij een nieuw bericht, en als hè dan WhatsApp opende moest de app alsnog de updates doen. Nu staan ze er gewoon klaar… Mooi en sneller.

  Antwoord Quote

 • Boei
  9 months

  Origineel geplaatst door Sadegh
  OPLOSSING VOOR VASTLOPEN BIJ OPSTARTEN!Wat bij mij dus de oplossing was nadat whatsapp bleef vastlopen na het opstarten.- Ik had nog maar 200MB vrij op mijn iPhone en draaide nog iOS 7.0Fix: Al mijn foto’s er af gehaald tot ik bijna 4GB over had op mijn iPhone en geupdate naar iOS 7.04Toen werkte whatsapp weer. Good luck!

  Bij mij is het ook gelukt na updaten naar de laatste IOS7 versie

  Antwoord Quote

 • tony
  9 months

  op mn 5s ook haperingen tijdens landscape modus.. en waneer ik op wijzigen druk.. beetje irri

  Antwoord Quote

 • Bas
  9 months

  Origineel geplaatst door Rogier
  Als je wilt dat ie niet meer hapert. Bij mij werkte dit.
  Onder toegankelijkheid moet je verminder beweging aanzetten en verhoog contrast aanzetten. Hierdoor loopt ie nu wel zonder lag.

  Held :)! Thanks!

  Antwoord Quote

 • Jordy
  9 months

  @tony: enige oplossing lijkt op dit moment is het volgende: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast op ja zetten…

  In iOS 7.1 zijn volgens mij alle laggy bewegingen gefixt.. ;)

  Antwoord Quote

 • tony
  9 months

  ooh thanks voor de tip.. werkt veel beter nu

  Antwoord Quote

 • Ranoy
  9 months

  Ik heb zo het gevoel dat de app veel meer stroom verbruikt na de update. Ben ik de enige?

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  9 months

  Origineel geplaatst door Mike
  @Bubbly: Ja hoeveel extra een paar mb’s.. Geen wereld ramp lijkt me. Ik vindt het persoonlijk netjes gedaan van de makers om zo mensen met een oude iOS tegemoet te komen. Want die hadden op zekers gaan piepen als ze een ios7 look app in hun ios6 zouden draaien dat het niet op elkaar aansluit. Doen veel ios7 gebruikers ook hoor.

  Dat zou je denken. Echter komen veel apps al met iPhone HD, iPhone SD, iPad HD, iPad SD beelden. Als ze allemaal nog eens extra designs per iOS versie gaan toevoegen heb je gauw 32GB nodig voor al je app. Hopelijk strippen ontwikkelaars hun iOS 7 apps wel van de iPhone SD beelden (3GS en ouder), scheelt dat weer een beetje ruimte…

  Antwoord Quote

 • Jasper
  9 months

  @Red: Ja heeft iedereen.. Gaat een beetje traag

  Antwoord Quote

 • Nerd
  9 months

  Ik heb totaal geen last van gehad bij mij is die echt vloeiend

  Antwoord Quote

 • Daejji
  9 months

  Origineel geplaatst door Nik:
  20€/maand – 2Gb data – 10.000sms – 100 belminuten
  telefoon koop ik los (belgie)

  Zeg euh, jij kunt nog zo mooi dit soort stomme zaken opnoemen!

  Maar sms is ouderwets!
  Whatsapp 1000 keer fijner en je kunt er veeeeeeeeeel meer mee!
  Gebruik jij lekker sms, rest van de wereld wel whatsapp

  Antwoord Quote

 • Daan
  9 months

  Iemand ook last van het moment dat je een chat opent, en de eerste paar seconde ziet staan in de bovenbalk: tik voor contactinformatie.

  Ik wil meteen zien: online, of: laatst gezien op: ….

  Toch?

  Antwoord Quote

 • Frank
  9 months

  Bug gevonden: je kan jezelf whatsappen, als je eigen nummer in de lijst staat, zoals in mijn geval.

  Antwoord Quote

 • Barend
  9 months

  Wel jammer dat al mijn contacten er nog steeds dubbel instaan verder mooie update

  Antwoord Quote

 • Lukkiey
  9 months

  Origineel geplaatst door Frank
  Bug gevonden: je kan jezelf whatsappen, als je eigen nummer in de lijst staat, zoals in mijn geval.

  Klopt inderdaad, wel grappig!

  Antwoord Quote

 • hoi
  9 months

  @Red: ja dit is hetzelfde probleem bij mij op mijn iPhone 5c

  Antwoord Quote

 • Tom Riedstra
  9 months

  Als je je tekst op “Bold” hebt staan lopen sommige letters in elkaar over. Zo worst oe bijv. œ. Bugje?

  Antwoord Quote

 • jo
  9 months

  Ik vind dat het er best aardig uit ziet, Jullie moeten niet zo klagen ze proberen elkekeer wat nieuws om ons te vermaken , en als jullie het niet fijn en mooi vinden gebruik het dan ook lekker niet.

  Antwoord Quote

 • beemster
  9 months

  Mijn whatsapp is nog steeds niet geupdate….? Heb iphone 4s en me vriendin heeft de iphone 4 en die is wel al vernieuwd. Iemand een idee hoe dat kan?

  Antwoord Quote

 • Frits
  9 months

  @Ellen: dochter had zelfde probleem. Te weinig vrije ruimte. Heeft wat apps verwijderd. Probleem opgelost.

  Antwoord Quote

 • Kallt
  8 months

  Origineel geplaatst door kosmos
  Mensen ik heb een vraag.Ik krijg straks mijn iphone 5 geseald geleverd met ios6.Graag wil ik ios6 blijven gebruiken omdat het sneller en stabieler is dan ios7.Mijn broertje heeft ook een iphone 5 die nog draait op ios6. Echter heeft hij wel een update gekregen in de applestore van whatsapp.Mijn vraag: Wanneer ik mijn iphone 5 ga activeren (die op ios 6 draait) en whatsapp wil instaleren, welke whatsapp krijg ik dan? Kan ik whatsapp überhaupt wel instaleren dan op ios6 of zal de telefoon vragen om toch te updaten na ios7. Want ik denk niet dat ik de ios6 whatsapp zal krijgen. Iemand ervaring?

  Hangt van de app zelf af. Als deze iOS 6 of ouder ondersteunt, krijg je dezelfde versie. Dat is ook voor Whatsapp het geval (werkt volgens mij nog met iOS 5). Sommige apps vereisen iOS 7, in dat geval kun je de vaak de laatst beschikbare versie downloaden.

  Je kunt iOS alleen updaten als je dat zelf wilt, maar dat hangt sowieso niet samen met app-updates.

  Antwoord Quote

 • Tine
  8 months

  Je kunt wel zelf up-daten maar er is ook een instelling voor automatisch en als die aan staat en je hebt wifi verbinding wordt iOS 7 geïnstalleerd en terug naar iOS 6 is niet mogelijk, of heb ik verkeerd begrepen?

  Antwoord Quote

 • John
  8 months

  @Tine: IOS 7 moet je toestemming voor geven. Het word wel gedownload maar installeren nee. In IOS 7 kunnen apps wel automatischworden geupdate. Eenmal IOS 7 is er geen weg meer terug op de normale manier.

  Antwoord Quote

 • Hanan
  8 months

  Na de automatische update van deze versie werkt mijn whatsapp niet meer.hij blijft hangen op de homescherm(lijst van alle recente chats onder elkaar).waar ik ook op klik,niets doet het.verbinding maakt ik wel want ik zie nieuwe berichten maar kan de chat niet openen.wie kan mij helpen aub?

  Antwoord Quote

 • Emilio
  8 months

  Na het installeren van de whatsapp update is het stroomverbruik op mijn iphone 5 aanzienlijk vergroot!

  Deze update vreet veel meer stroom naar mijn idee!

  Meer mensen met dit probleem?
  Weer hopende op een volgende update…

  Antwoord Quote

 • J-Dude
  8 months

  Origineel geplaatst door disfordazzle
  Ja! Iedereen heeft het over ”nieuw” geluid maar is hetzelfde gebleven voor mij. :(

  Ben dus niet de enigste

  Antwoord Quote

 • nigelllv
  8 months

  Jammer dat de chatbalkjes groen zijn, en je dit niet kan veranderen. Vind het raar dat ze dit zo gedaan hebben.

  Heel de app is ‘iOS7-style’ met blauw en wit, en dan doen ze de chatbalkjes groen… Vreemd. Had het iets mooier verwacht.

  Antwoord Quote

 • Edje
  8 months

  Ik hoop echt dat er snel een update komt. Ik kan het niet hebben dat ik mijn “transparancy” (verhoog contrast aan) uit moet zetten omdat die k*tapp anders te haperig en stroperig voor woorden is.

  Wat zijn dat voor betatesters daar? Die ene Nederlandse die hier ook wel eens reageert? ..prutsers.. niemand gemerkt?

  En dan dat je jezelf kunt appen, dat gedonder met die “oe”, niet de vernieuwde drietoon van ios7, m’n toetsenbordje “plakt” weer heel de tijd (dat die niet bijhoudt) dat was in de oude niet. BBM heeft dat ook niet, etc.

  En dat na 6 maanden ontwikkel tijd. “hulde” ..barf..

  Antwoord Quote

 • kevin
  8 months

  Whatsapp is echt lelijk geworden ! Wou dat ik terug kon !

  Antwoord Quote

 • Pietje Puck
  8 months

  Bij mij smelten de o en de e opeens samen tot 1 teken. echt raar. nooit eerder gezien. iemand enig idee hoe dit uit te zetten? Ik heb autocorrectie NIET aanstaan…..

  Antwoord Quote

 • cristien
  8 months

  Waardeloze update
  Bericht 19:54 verzonden kwam om 20:02 pas binnen.

  Antwoord Quote

 • Freewarefreak
  8 months

  Origineel geplaatst door Pietje Puck
  Bij mij smelten de o en de e opeens samen tot 1 teken. echt raar. nooit eerder gezien. iemand enig idee hoe dit uit te zetten? Ik heb autocorrectie NIET aanstaan…..

  Voor zover ik uit de reacties begrepen heb, heb jij dan je iOS lettertype op “bold” staan. Moet je terug zetten naar normaal. Dan is het goed.

  Antwoord Quote

 • Deirdre
  8 months

  Ik had nog iOS6 en had deze update geüpdatet maar nu doet heel m’n whatsapp het niet meer? Wat moet ik doen?

  Antwoord Quote

 • Royo
  8 months

  Dat nieuwe balkje ” 1 ongelezen bericht” was toch nooit? Ik vind het best vervelend. De rest is top, kan je dat balkje uitzetten?

  Antwoord Quote

 • Ruud
  8 months

  Origineel geplaatst door beemster
  Mijn whatsapp is nog steeds niet geupdate….? Heb iphone 4s en me vriendin heeft de iphone 4 en die is wel al vernieuwd. Iemand een idee hoe dat kan?

  Had ik laatst ook, toen bleek mijn app store te hangen. EVen de telefoon herstart toen werkte het weer

  Antwoord Quote

 • Mario
  8 months

  Na een paar dagen gebruik merk ik dat dezelfde bugs nog aanwezig zijn in de app. Vele errors bij audio-berichten, de app is erg traag op de iPhone 5 (lag), en nog steeds vele crashes bij gesprekken. Mmm… Niet tevreden… Het is enkel dat ik het nodig heb voor een aantal personen, anders had ik W’app allang verwijderd.

  Antwoord Quote

 • Didy
  8 months

  Goedenavond, ik kom een aantal reacties tegen over het samensmelten van de oe. Bij mij op iphone 4s ligt het aan het soort lettertype. Bij instellingen-algemeen-toegankelijk kun je vette tekst aanvinken. Als je dit uitvinkt is de oe weer normaal.

  Antwoord Quote

 • iMaccie
  8 months

  Na de update van de app loopt de batterij sneller leeg! ook al gebruik ik de app niet! iemand nog ervavring mee? BTW, zo veel tamtam om dergelijke minor update te releasen is inderdaad BARF

  Antwoord Quote

 • Dennis
  8 months

  Ziet er een sqtuk beter uit nu maar enige nadeel is dat het mn accu flink leeg zuigt.

  Antwoord Quote

 • david
  8 months

  Volgende week weer een update van whatsapp 2.11.6 ik denk bug fixes oplossen gelezen op whatsapp beta tester @pw5a29 twitter

  Antwoord Quote

 • Daan
  8 months

  2.11.6 nu beschikbaar, idd bugfixes. Bij mij is iig opgelost dat hij niet meer zo stroberig is.

  Antwoord Quote

 • Jeroen
  8 months

  Bij mij ook soepel nu op de iPhone 5 met de laatste update! Beter zo!

  Antwoord Quote

 • Bas
  8 months

  Origineel geplaatst door Jeroen
  Bij mij ook soepel nu op de iPhone 5 met de laatste update! Beter zo!

  Klopt! Hier ook, echt fijn! :)

  Antwoord Quote

 • j
  8 months

  Ook leuk om te weten: het parallax effect werkt ook in de app ( eerste app die dit volgens mij gebruikt )

  Antwoord Quote

 • sunlightzeep
  8 months

  @j: Nee, Twitter doet dat al een tijdje.

  Antwoord Quote

 • Thomas
  8 months

  Het is bij mij (iPhone 5) wél zo dat als het toetsenbord openstaat en ik dan terugschakel naar het chatoverzicht het nog wel een beetje lagt.

  Antwoord Quote

 • J.
  8 months

  Hoe voeg ik nu bij een groepschat een foto toe?

  Ik bedoel het veranderen van een groepssymbool.
  Ik lees ergens “tik op de drie puntjes onderin het scherm”?
  Zal wel blind zijn maar kom er niet uit?

  Antwoord Quote

 • Meloss
  6 months

  Ik heb een iPhone 5, en heb nu net de nieuwste update gedaan, niks is veranderd maar bij mijn app is de kleur weg, zelf mijn achtergrond is grijs? Hoe kan ik dat weer in kleur krijgen?

  Antwoord Quote

 • Frapple
  6 months

  @Meloss: dat is vreemd ! Verwijderen en opnieuw installeren ?

  Antwoord Quote

 • 6 months

  @J.: Gewoon naar je chat gaan en op de foto tikken en dan zie je op groepssymbool in het groot en rechtsboven staat wijzig. =)

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.