WhatsApp Messenger voor iOS 7 nu beschikbaar

(Laatst bijgewerkt: ) · Redactie

whatsapp-ios-7-nieuw-icoonWhatsApp Messenger is eindelijk uit voor iOS 7 en heeft een compleet vernieuwd uiterlijk gekregen. De applicatie heeft afscheid genomen van de blauwe bovenbalk en zwarte knoppenbalk en heeft nu een geheel witte interface. Zoals het iOS 7 betaamt, bestaan de knoppen ook nog alleen maar uit lijntjes. Verder heb je de keuze uit meer berichttonen, zowel van WhatsApp zelf als het standaardaanbod van iOS 7. De grootste inhoudelijke verandering is dat je te versturen foto’s in de app kan roteren en bijsnijden. Eerder kon je op iPhoneclub een round-up van wijzigingen zien.

Na het installeren van de app krijg je een melding om een reservekopie te maken. Je kunt via de instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie aangeven of er dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up gemaakt moet worden.

De volledige changelog, aldus WhatsApp:

  • Nieuwe vormgeving voor iOS 7
  • Zendlijsten: communiceer met klasgenoten, collega’s of vrienden door meerdere personen tegelijkertijd hetzelfde bericht te sturen
  • Verbeterde locatiedeling: 3D-weergave van de kaart, plaatsen verbergen, plaatsen zoeken
  • Voorvertoning van afbeeldingen in gesprek: zie meer met minder tikken!
  • Nieuwe meldingen en geluiden voor berichtgevingen: WhatsApp-instellingen > Berichtgeving > Nieuw bericht
  • Applicatie maakt gebruik van op apparaat ingestelde lettergrootte: iPhone-instellingen > Algemeen > Tekstgrootte
  • Nieuwe en verbeterde instellingen voor het beheren van geblokkeerde contacten: WhatsApp-instellingen > Chatinstellingen > Geblokkeerd
  • Snij afbeelding bij voor versturen

whatsapp-ios-7-nieuw-1 whatsapp-ios-7-nieuw-2

Als je een foto hebt gekozen en in het zwarte scherm belandt waarin je meerdere foto’s kan selecteren, tref je nu een potlood in de rechterhoek van een foto. Daarmee kan je de foto voorzien van eenvoudige bewerkingen. Je kan beelden bijsnijden en roteren.

Meer kleinere aanpassingen vind je in het uiterlijk van de app. De profielfoto’s van gebruikers en groepen zijn nu rond in het hoofdmenu en er zijn veranderingen in het taalgebruik doorgevoerd. De knop ‘Zend bericht uit’ is vervangen door ‘Zendlijsten’ bijvoorbeeld.

De afgelopen weken lekte behoorlijk vaak informatie uit over de nieuwe WhatsApp-versie, dankzij loslippige betatesters en vertalers. Zo zagen we al meermaals screenshots langskomen en verschenen er ook meerdere video’s. Twee weken geleden deelde WhatsApp de Golden Master-versie van de app uit aan testers, de laatste stap voordat de app voor iedereen beschikbaar kwam.

Ronde in plaats van afgeronde avatars WhatsApp iOS 7 - nieuwe meldingstonen

Het behoudende uiterlijk van de app werd WhatsApp Messenger lang verweten. Zo zagen we de kritiek onder andere terugkomen in de reactievelden bij de besprekingen van de alternatieven MessageMe en Telegram Messenger. In juni lieten we ontwerper Bas van der Ploeg al los om een conceptversie van WhatsApp voor iOS 7 te maken en in oktober klom iCulture-lezer Martijn Jegerings in de pen. Het eerste screenshot dook op op 22 september. De laatste grote update van WhatsApp behelsde het invoeren van een betaald abonnement in juli 2013.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

De redactie van iCulture informeert je dagelijks over het relevante Apple-nieuws en de beste apps. We zorgen dat jij altijd op de hoogte bent, filteren de geruchten en testen nieuwe apps altijd zelf, zodat jij het maximale uit je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple-diensten kunt halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.