WhatsApp kan weer media delen onder iOS 4.3

·

WhatsAppEr is een nieuwe update uitgebracht voor WhatsApp die foutjes uit de applicatie verwijdert. De toepassing waarmee je gratis berichten, foto’s, video’s en locaties kan delen, zou nu weer volledig moeten werken voor bezitters die nog op iOS 4.3 zitten. Je kan vanaf nu weer multimedia delen onder de achterhaalde versie van de iPhone-firmware, wat in de vorige versie niet kon. Daarnaast zijn er subtiele verbeteringen doorgevoerd aan het Alle media-overzicht in een gesprek.

Maar wat er precies veranderd is, is lastig te zeggen. De knop ‘Toon alle’ heet nu ‘Alle media’ en moet wat soepeler scrollen, maar verder is er op het oog niks veranderd.

Verder zegt WhatsApp dat gedeelde locaties vanaf iOS 6 vanuit de standaard kaarten-app van Apple worden geladen, maar dat was al zo. Wel kan je met een knop kiezen voor ‘Route hiernaartoe’ waarna je Apple Maps opent. Helaas geeft de app nog geen gehoor als je handmatig een locatie zoekt die je wil delen, als je geen locatievoorziening voor WhatsApp hebt ingeschakeld.

Voor de rest bestaat de update uit bugfixes die verder niet benoemd worden. Het is niet bekend of WhatsApp veiliger is geworden.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

16 reacties

 1. door wasi

  Mijn whatsapp gaat niet meer aan na de update. Kijk dus uit met de update!

  Beantwoorden Quote

 2. door Willem

  Whatsapp is nog steeds zo lek als een mandje. Heb zojuist nog berichtjes via een webpage kunnen versturen naar een telefoon uit naam van een andere telefoon…

  Beantwoorden Quote

 3. door dirk

  pas op met oude telefoons
  bewaar je ipa file
  Daarna kan je nog problemen hebben.
  dit kan opgelost worden met Whatspad via cydia maar dat is een lastige methode en je moet dan ook een gejailbreakte telefoon hebben.
  De hele methode mag ik niet uitleggen moet je dus goochelen

  werkt ook op iphone 2g 3g etc niet alleen op ipads

  Beantwoorden Quote

 4. door pigeon

  android en windows phone heeft ook vandaag een update

  Beantwoorden Quote

 5. door eddiemen

  Pff, ik lees het al….blijf nog wel op de oude versie!.

  Beantwoorden Quote

 6. door Chasinn

  Ik zit nog steeds met het probleem dat als ik afbeeldingen ontvang hij deze automatisch download. Normaal kon ik dit altijd uitzetten, maar na mijn firmware herstel niet meer :(

  Beantwoorden Quote

 7. door Rudra

  Waarom hebben ze die rotatie lock eruit gehaald?? Superirritant! Sinds vorige update en deze update zit die er ook niet bij..

  Beantwoorden Quote

 8. door MAT078

  De whatsapp update werkt perfect en zonder problemen op de iPhone 5, iOS 6.0!

  Beantwoorden Quote

 9. door Dave

  Iedereen die iOS 4.3 draait, zou beter eens beginnen updaten naar minstens iOS 5.1.1, 4.3 is bijna anderhalf jaar uit.

  Beantwoorden Quote

 10. door Robin

  @Dave: je zult je verbazen hoeveel mensen NIET ieder jaar de nieuwste Apple gadget kopen maar juist hun gadget gebruiken totdat deze er dood bij neervalt.

  Daardoor zijn er nog veel gebruikers die prima uit de voeten kunnen met een iPhone 3G, welke niet meer de iOS5 update heeft gekregen.

  Een iPhone 3G heb je tegenwoordig voor een prikkie op Marktplaats en is daarmee dus een goedkoop alternatief voor een niet-smartphone zodat je toch Whatsapp kan draaien.

  @MAT078: Wil je iedereen even laten weten dat jij de nieuwste gadgets hebt? Het is totaal offtopic, dit gaat over iOS4.3 en dus oudere toestellen.

  Beantwoorden Quote

 11. door Thijs

  Zou iemand mij kunnen helpen, Aangezien door deze update afbeeldingen zich weer automatisch downloaden. Dit vind ik echter zeer vervelend en vroeg ik me af hoe zet ik dit weer uit.

  Beantwoorden Quote

 12. door Peter

  Leuk is dit.
  Ik heb een prima werkende Iphone met ios 4.3 als laatste versie. Echter nu ook geen toegang meer tot whatsapp, blijkbaar omdat ie zelf heeft geupdate?
  Ik krijg nu na het invullen van mijn tel nr: Deze versie is verouderd. Download de meest recente versie.
  Vervolgens wordt een SMS beloofd, die niet aankomt.
  En nu, iemand een idee (dus niet: koop een nieuwe…..:-)

  Beantwoorden Quote

 13. door Ton

  Whatsapp werkt niet meer op iPhone 3G omdat de ios maar tot 4.2 gaat en whatsapp alleen werkt vanaf ios 4.3
  Dus de mensen met iPhone 3 zijn alle berichten kwijt en hun geld, bedankt WhatsApp Inc..

  Beantwoorden Quote

 14. door Nienke

  Heel fijn, ik heb dus géén ios 4.3, kan dit ook niet updaten, aangezien mijn iPhone 3G niet verder kan updaten dan 4.2.2 dus ik kan WhatsApp niet meer aan. Ik kan nu dus geen berichten meer sturen, omdat ik daarvoor WhatsApp gebruikte, wat nu dus niet meer kan. Iemand enig idee hoe ik alsnog iOS 4.3 op mijn iPhone 3G kan krijgen? Of is dit echt onmogelijk en zal ik eraan moeten geloven dat ik een nieuwe telefoon moet gaan kopen?

  Beantwoorden Quote

 15. door Nienke

  @Ton: Ik zit met hetzelfde probleem, en weet hoe je je voelt. Lekker genaaid dit, eigenlijk.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.