What the Photo: Draw Something met foto’s

10 mei 2012, 20:20 · Bart Breij

What the Photo iPhone iPod touch Draw Something met foto'sJe kon erop wachten. Wellicht heb je het zelfs al eens ‘bedacht’ tijdens een drankje – of cola – met vrienden. What the Photo is de logische volgende stap na het even zo razend populaire Draw Something. Het doet precies hetzelfde als het raad-de-tekening spel, maar dan met foto’s. Je schiet een foto en benoemt het met één woord. Vervolgens ziet je online tegenstander de foto vakje voor vakje onthuld worden en krijgt diegene negentig seconden om je plaat te raden. Lukt dat niet? Dan begin je bij af.

What the Photo brug radenAnonieme online fotospelletjes willen nog wel eens garant staan voor vulgaire of onwenselijke beelden, dus die weg is What the Photo maar niet in geslagen. In plaats daarvan moet je inloggen met je Facebook-account, en kan je vervolgens louter je vrienden op het sociale netwerk benaderen om een potje mee te spelen. Als je het wenst, kan je ook een oproep voor medespelers op je eigen timeline in Facebook plaatsen.

Het spelidee van What the Photo werkt natuurlijk: het is Draw Something zonder tekentalent, maar met fotografietalent. Een beurt ziet er als volgt uit: je raadt de foto van een ander terwijl foto’s in anderhalve minuut vakje na vakje worden onthuld. Dat doe je door een woord te maken met de letters onderin beeld. Als je het raadt, loopt de beurtenteller op. Raad je het niet, dan begin je weer bij beurt één. Hoe dan ook is de volgende stap dat je een foto schiet of uploadt en vervolgens zelf een woord van maximaal acht letters maakt, waarin je de foto beschrijft. Dan is de tegenstander weer aan de beurt.

What the Photo geraden fotoAls je alleen maar Nederlandse Facebook-vrienden hebt, staat het je natuurlijk vrij een Nederlands woord te maken. De app verzint zelf de andere letters om het woord heen. De acht letter-limiet is wel wat beperkt: een woord als koffiemok is daardoor al niet aan de orde. Iets dat we irritanter vinden, is dat de foto zich in anderhalve minuut wel heel laat aan je openbaart. Het spel komt daardoor een beetje traag over. Anderzijds: in Rumble moet je ook twee minuten uittrekken voor het voltooien van een beurt, en dat online woordspel wordt nog steeds volop gespeeld.

What the Photo staat qua afwerking niet op hetzelfde niveau als Draw Something. Als je medespeler een foto niet goed raadt, klinkt een bijna schel geluid van de app. Ook het hoofdmenu komt in de gratis versie met reclame erbij, een beetje instabiel over. Er is ook een betaalde versie van 1,59 euro die afrekent met de advertentie onderin.

Downloaden:

Onderwerpen
door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Zil
  2 years

  Zo jammer dat dit dan weer niet tegen een random oponent kan …

  Antwoord Quote

 • Harm Jan
  2 years

  Geweldig bedacht :)

  Antwoord Quote

 • Ronald
  2 years

  Dat zal wel aardig wat dataverkeer opleveren..

  Antwoord Quote

 • Yassin
  2 years

  Geweldig dat je verplicht wordt over te stappen naar de nieuwe facebook timeline -_-

  Antwoord Quote

 • Hardcase
  2 years

  lijkt me een leuk spelletje..
  Maar wie wil er nou een Facebook account :(

  Antwoord Quote

 • Mac-vT
  2 years

  Draw something geeft immers ook schel geluid! Heb het onlangs uitgezet (je hoorde deuntjes zelfs als toestel op stil stond vlgs mij erg irritant dus), hopelijk kan dat hier ook zo opgelost worden.

  Antwoord Quote

 • soso
  2 years

  hmm Draw Something blijft veel leuker, maar zal het zeker eens proberen.

  Antwoord Quote

 • Henkie
  2 years

  Wat een drama, crasht de hele tijd bij het maken van een foto, verplicht met Facebook inloggen, niet tegen random opponents spelen, de hele tijd zien hoe de ander jouw foto’s raadt. Al met al niet goed over nagedacht!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.