Welkom in Twente: iPhone-app wijst de weg in Twente

· Gonny van der Zwaag

twente appTwente presenteert zich graag als het ‘landgoed van Nederland’. In deze app kun je zien waar je moet zijn: welke landschappen, steden, culinaire verrassingen en rijke historie je te wachten staan. De app geeft een indruk van alles wat Twente zo uniek maakt, van evenementen, overnachtingsmogelijkheden en bezienswaardigheden tot wandel- en fietstochten door natuurgebieden. Het biedt inspiratie voor een dagje, weekendje of zelfs een complete vakantie in Twente. Bovendien kun je in de app het tijdschrift Landgoed doorbladeren. Dat kun je het beste op de iPad doen, waar de app ook geschikt voor is gemaakt.

De app gebruikt de term POI (Point of Interest), wat bij de doelgroep misschien wat cryptisch overkomt. Het gaat hierbij uiteraard om nuttige plaatsen, waar je op twee manieren naar kunt zoeken: aan de hand van punaises op de kaart of in een alfabetische lijst. Het gaat om hotels, restaurants, bijzondere plekken, evenementen en meer. Je kunt doorklikken om meer informatie te zien. Wil je dat alles voor je geregeld wordt, dan zijn er ook arrangementen in de app te vinden, waaronder wellness-, fiets-, wandel-, culinaire-, culturele- en topsportarrangementen.

Downloaden: Welkom in Twente (gratis)

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 sprak Gonny op SxSW over de gevaren van wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!